Genomskinligt Glasförkläde För Köket (15 Foton): Idéer För Att Dekorera Ett Förkläde Med Glas, Vackra Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Genomskinligt Glasförkläde För Köket (15 Foton): Idéer För Att Dekorera Ett Förkläde Med Glas, Vackra Exempel I Interiören

Video: Genomskinligt Glasförkläde För Köket (15 Foton): Idéer För Att Dekorera Ett Förkläde Med Glas, Vackra Exempel I Interiören
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Genomskinligt Glasförkläde För Köket (15 Foton): Idéer För Att Dekorera Ett Förkläde Med Glas, Vackra Exempel I Interiören
Genomskinligt Glasförkläde För Köket (15 Foton): Idéer För Att Dekorera Ett Förkläde Med Glas, Vackra Exempel I Interiören
Anonim

Väggarna i kökets arbetsområde är alltmer dekorerade med ett glasförkläde. Denna typ har många fördelar och designalternativ jämfört med analoger.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kökets glasplatta är en skyddande panel för väggarna, det finns dock ett antal andra fördelar.

  • Den är tillverkad av miljövänligt material, så det utgör inget hot mot människors hälsa.
  • Hög materialhållfasthet tack vare speciell härdningsteknik.
  • Stort urval av designalternativ.
  • Skiljer sig i enkelt underhåll. Glasförklädet absorberar inte fett och fukt, så det är lätt att ta bort dem från ytan. Och även materialet är motståndskraftigt mot rengöringsmedel, förutom slipmedel.
  • Motståndskraftig mot mekanisk belastning, repor och flis. Vid skador är glasfragmenten inte skarpa, tillåt inte skada.
  • Visuellt utökar köksutrymmet.
  • Har en lägre kostnad jämfört med liknande material.
  • Enkel montering och demontering av produkten. Brist på synliga sömmar och injekteringsbruk som inte mörknar eller förstör utseendet. Dessutom samlas inte smuts och damm i sådana sömmar, vilket är mycket hygieniskt.
  • Fästs fast på vilken yta som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att en sådan yta har fördelar finns det också ett antal nackdelar. Dessa inkluderar:

  • Alla väggfel är tydligt synliga genom det genomskinliga glaset. Förbered därför ytan noggrant innan du installerar panelerna.
  • Installation av sådana paneler kräver precision, och storleksändringen under installationen kommer att vara problematisk. Och det kommer också att orsaka problem att applicera ytterligare hål under installationen.
  • Ytorengöring bör utföras med tvättmedel utan slipande partiklar eller pulver: sådana tvättmedel kan orsaka repor.
Bild
Bild

Du kommer att lära dig om för- och nackdelar med glasförkläden för köket i följande video.

Design egenskaper

Utformningen av en sådan yta har många alternativ och beror på typen av glas. Det vanligaste glaset är genomskinligt, vilket inte bara utför en skyddande funktion, utan om så önskas kan det också ha en estetisk orientering. Så under det här glaset kan du infoga ett foto eller ett helt collage av dem, samt recept eller nödvändiga anteckningar. Ett annat originellt designalternativ är installationen av en fototapet eller en affisch med ett tredimensionellt mönster under glaset.

Klart glas ser bra ut mot bakgrunden. Den kan installeras både bakom glaset och ovanför förklädet. Glaset kan också dekoreras med ett mönster eller frostat glas, vilket är lämpligt för ett rum i modern stil.

Bild
Bild

Målat glas ser vackert och originellt ut i alla kök . Det viktigaste är att välja en harmonisk färg med rummets design. Förklädets yta kan vara antingen slät eller med en bild. Blommiga, gastronomiska motiv är populära. En typ av förkläde med mönster är förkläden med en 3D -bild. Ett sådant mönster kan appliceras både på den sömlösa ytan och på glasets framsida. Dess huvudsakliga funktion är möjligheten att självständigt välja en ritning. Beroende på interiören kan den appliceras med fotoutskrift eller med vinylfilm. Det första alternativet är det mest hållbara, men också dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelpaneler är en annan typ av backsplash . De ökar visuellt volymen i köket, vilket är viktigare för små rum. De kan både visuellt expandera och förlänga utrymmet. Och även sådana modeller har obegränsade designalternativ. Du kan välja en åldrad yta, frostat, tonat, spegelglas med mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

När du väljer ett glasförkläde för köket det är värt att överväga några rekommendationer.

  • Det är bättre att välja glas med en tjocklek på mer än 6 mm, eftersom det är mer hållbart, men dyrare.
  • Priset på ett färdigt förkläde beror på många parametrar: storlek, struktur, monteringsmetod och antal delar. Ju mer komplex förklädesdesign, desto dyrare blir installationen.
  • När du väljer ett förkläde med mönster eller färgat glas bör du ta hänsyn till köksstilen. Glas ska harmoniskt passa in i den övergripande interiören och diskret skilja sig från den allmänna handlingen.
  • När du väljer färgat glas bör du lita på färgschemat för väggar och möbler. Det bästa alternativet skulle vara en ritning bestående av de färger som finns i köket. Att välja klassiska färger är en säker satsning för vilken köksstil som helst.

Rekommenderad: