Kan Diskmaskinen öppnas Under Drift? Vad Händer Om Du öppnar Diskmaskinen? Säkerhetsföreskrifter Och Tips

Innehållsförteckning:

Video: Kan Diskmaskinen öppnas Under Drift? Vad Händer Om Du öppnar Diskmaskinen? Säkerhetsföreskrifter Och Tips

Video: Kan Diskmaskinen öppnas Under Drift? Vad Händer Om Du öppnar Diskmaskinen? Säkerhetsföreskrifter Och Tips
Video: How to Use a Dishwasher for the First Time ? 2024, Maj
Kan Diskmaskinen öppnas Under Drift? Vad Händer Om Du öppnar Diskmaskinen? Säkerhetsföreskrifter Och Tips
Kan Diskmaskinen öppnas Under Drift? Vad Händer Om Du öppnar Diskmaskinen? Säkerhetsföreskrifter Och Tips
Anonim

Diskmaskinen är enkel och lätt att använda. Men först är det viktigt att läsa bruksanvisningen och följa ett antal obligatoriska regler. Från vår publikation kommer du att ta reda på om det är möjligt att öppna diskmaskinens dörr efter att enheten har tagits i drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diskmaskinens regler

Enheten bör laddas med fat, bestick och andra köksredskap strikt i lämpliga korgar och brickor. Vanligtvis placeras stora föremål längst ned i diskmaskinen och små föremål placeras högst upp.

Gafflar, skedar, knivar placeras separat, och om en sådan bricka inte finns i maskinen är det bättre att köpa det själv och slutföra tvättkammaren

Pulver (gel, tabletter) för tvätt, sköljmedel och salt hälls (hälls) också i speciella fack som är speciellt utformade för varje komponent separat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter kommer vi att ge några fler rekommendationer för användning av diskmaskinen:

  • innan disken läggs i diskbänken i maskinen måste den rengöras från matrester;
  • placera inte redskap för nära varandra och överbelasta inte mottagarna - annars kan du få en diskbänk av dålig kvalitet;
  • långa föremål (slev, hålslev och andra) placeras i horisontellt läge;
  • för vassa föremål, inklusive knivar, finns separata brickor, och du måste använda dem för deras avsedda ändamål;
  • Innan du trycker på "start" måste du välja önskat läge och kontrollera att knivarna rör sig fritt.

Att öppna dörren medan diskmaskinen är igång innebär att hela processen som är programmerad för tvätt är avbruten. Men det kommer inte att vara så lätt för dig att göra det. För att undvika oförutsedda situationer har många moderna enheter av denna typ lämpliga blockerare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När diskmaskinen automatiskt kan blockera dess användning:

  • i avsaknad av tillgång till elektricitet (säkring gått, elektrisk kabel skadad och så vidare);
  • om tvättkammarens dörr är dåligt stängd, startar inte enheten - du måste försöka stänga maskinen igen;
  • när slangen är igensatt eller det finns problem med vattensensorn (i det första fallet måste den rengöras, i det andra är det möjligt att ändra tvättläget);
  • när aquastop fungerade - kontrollera utrustningen för läckage.

För dessa och andra slipningar kan diskmaskinen utfärda felkoder. Allt detta anges i instruktionerna och reglerna för användning av varje enhet.

Före användning måste du studera alla rekommendationer från tillverkaren och följa dem - så håller diskmaskinen längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsteknik

När du använder diskmaskiner är det nästan omöjligt att skada dig själv, men säkerhetsåtgärder måste iakttas i denna fråga:

  • när du ansluter enheten, ge jordning - detta är nödvändigt både för normal drift av själva enheten och för säker användning av ägarna;
  • det är bättre att hälla (fylla i) tvättmedlet med gummihandskar;
  • om maskinen redan är i drift, rör inte vid dess uppvärmningsdel;
  • om något fel upptäcks under diskningen måste enheten stoppas och kopplas bort från elnätet och sedan ringa till befälhavaren eller göra reparationer själva om du förstår sådana strukturer;
  • skynda inte på att öppna dörren omedelbart efter att apparaten har arbetat klart - disken kan fortfarande vara varm och det finns risk för skållning.

Av samma anledning rekommenderas det inte att öppna luckan till maskinen under drift. Om det inte finns någon blockerare kan en sådan åtgärd leda till en översvämning i köket och varm spray kommer att flyga mot ägaren. Varje diskmaskinanvändare bör följa dessa enkla regler, oavsett vilket märke och modell apparaten är i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Om du efter att ha aktiverat programmet och startat diskmaskinen fortfarande hittar några smutsiga kaffekoppar eller tallrikar och inte vill skölja dem för hand kan du försöka "skjuta" in dem i enheten. Vanligtvis, enligt tillverkarna av moderna modeller av diskmaskiner, är en sådan åtgärd möjlig.

Fundera över i vilka fall och hur detta kan göras när maskinen är i drift

Det är inte alltid möjligt att öppna dörren genom att helt enkelt dra i den - i de flesta fall fungerar låsenheten. För att göra detta måste du stoppa diskbänken och sedan ladda om enheten. Var beredd på att processen måste startas om, det vill säga omprogrammera maskinen till önskat läge, det föregående programmet kommer att "gå vilse" när dörren öppnas.

Bild
Bild

Det är bra om det finns en speciell nödstoppsknapp på diskmaskinen . - sådana kopior är dyrare, men de ger fler möjligheter. Genom att stoppa enheten på detta sätt, nästan omedelbart (efter 3-4 sekunder) kan du öppna luckan och lägga till de resterande smutsiga disken i maskinen. Följande nyanser måste dock beaktas: ett sådant "nummer" kommer att passera bara 30-40 minuter efter starten.

Bild
Bild

Enheten kommer att "tillåta" att öppna dörren under drift om den har en speciell sensor för att återställa program . Men om sensorn inte fungerar kommer vatten helt enkelt att rinna ut på golvet, och översvämningen kan inte undvikas. Du måste vara beredd på detta - det här är redan ett fel som måste elimineras.

Bild
Bild

Experter uppmanar dock ägarna att ta sig tid innan de laddar köksredskap i diskmaskinen, för att inte glömma smutsiga diskar och slippa köra processen efter tvättstart.

Det är bättre att inte röra enheten under drift och trycka på "stopp" endast i nödfall när ett fel upptäcks.

Förresten, i slutet av tvätten låser maskinen automatiskt upp dörren efter 2-3 minuter ., men, som nämnts ovan, vänta tills disken har svalnat helt och släpp sedan först enheten. Om du inte kan öppna enheten efter tvätten måste du ringa guiden - vi pratar om misslyckandet i låssystemet.

Rekommenderad: