Starta Diskmaskinen För Första Gången: Hur Slår Jag På Diskmaskinen För Första Gången Och Väljer Produkter? Kan Jag Köra Den Utan Salt? Vad Behöver Du För Att Starta Bilen För Förs

Innehållsförteckning:

Video: Starta Diskmaskinen För Första Gången: Hur Slår Jag På Diskmaskinen För Första Gången Och Väljer Produkter? Kan Jag Köra Den Utan Salt? Vad Behöver Du För Att Starta Bilen För Förs

Video: Starta Diskmaskinen För Första Gången: Hur Slår Jag På Diskmaskinen För Första Gången Och Väljer Produkter? Kan Jag Köra Den Utan Salt? Vad Behöver Du För Att Starta Bilen För Förs
Video: Så här använder du en Miele G 6000 EcoFlex diskmaskin 2024, April
Starta Diskmaskinen För Första Gången: Hur Slår Jag På Diskmaskinen För Första Gången Och Väljer Produkter? Kan Jag Köra Den Utan Salt? Vad Behöver Du För Att Starta Bilen För Förs
Starta Diskmaskinen För Första Gången: Hur Slår Jag På Diskmaskinen För Första Gången Och Väljer Produkter? Kan Jag Köra Den Utan Salt? Vad Behöver Du För Att Starta Bilen För Förs
Anonim

Att köpa nya hushållsapparater får dig alltid att må bra och vill slå på enheten så snart som möjligt. När det gäller en diskmaskin är det bäst att inte skynda på detta av flera skäl. Den första körningen bör vara en provkörning, och det är också nödvändigt att utföra en inaktiv körning för att säkerställa att hushållsapparaterna är pålitliga och fungerar. Först efter att testcykeln har slutförts kan diskmaskinen användas kontinuerligt för att tvätta disken.

Bild
Bild

Testkörningsfunktioner

Oavsett tillverkaren av diskmaskinen måste man vara noga med den första användningen. Behovet av denna process orsakas av ett antal faktorer, bland vilka följande kan särskiljas.

Tomgång diskmaskin gör det möjligt att se till att hushållsapparater fungerar korrekt, att de är korrekt installerade och att all kommunikation är tät. Denna förberedande kontroll av enhetens funktion gör att du kan identifiera eventuella fabriksfel och installationsfel, samt se till att alla kommunikationssystem fungerar.

Om vissa problem hittas elimineras de på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring av systemets inre delar … Denna typ av hushållsapparater monteras på fabriken och levereras till olika försäljningsställen, där den kan samla damm på ett lager eller inne i en butik under lång tid. Som ett resultat ackumuleras en enorm mängd vätska och damm på insidan, vilket kan påverka maskinens funktion negativt.

Den första lanseringen är bara nödvändig för att kunna rengöra de inre elementen av hög kvalitet och förbereda dem för vidare användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbildning i grunderna för att arbeta med denna typ av teknik … Även om detta inte är den första diskmaskinen i köket, måste du fortfarande anstränga dig för att förstå funktionerna i den köpta modellen. Framstegen står inte stilla och fler och mer sofistikerade och avancerade diskmaskiner dyker upp, så det kommer att vara nödvändigt att vara noga med hanteringsfunktionerna för att lära sig hur man hanterar hushållsapparater korrekt.

Testläget gör det möjligt att förstå huvudlägena, memorera elementen på kontrollpanelen och förstå de grundläggande principerna för enhetens drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av medel

Även under ett torrtest är det nödvändigt att använda speciella hushållskemikalier avsedda för diskmaskiner . Specificiteten hos sådana medel ligger i det faktum att de tillåter dig att effektivt rengöra maskinen från föroreningar inuti, samt att förstå funktionerna i förbrukningen av medel under olika lägen. Faktum är att det finns många modeller på marknaden som inte kan skryta med funktionen att känna igen och dosera tvättmedel, så du kommer inte att kunna använda programelementen, men du måste bestämma den optimala mängden tvättmedel manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmedel

De mest populära är kombinationstabletter, specialiserat salt och sköljmedel . Dessutom föredrar många människor pulver och geler, som till en överkomlig kostnad visar en hög effektivitet när de rengör disk.

Noggrann uppmärksamhet vid valet av tvättmedel för första starten bör ges till salt, som är vanlig natriumklorid med hög renhet. Denna produkt kännetecknas av sina stora granuler och är nödvändig för att mjuka upp vattnet och förhindra att kalk bildas på värmeelementen.

Dessutom innehåller några av salterna på marknaden unika ingredienser som har en positiv effekt på diskresultaten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att dess sammansättning är praktiskt taget densamma som för vanligt bordsalt, Dessa två produkter kan inte anses vara utbytbara … Först och främst kan natriumklorid avsett för användning inom livsmedelsindustrin negativt påverka maskinens prestanda. Dessutom är granulat tillverkade av specialiserade salter större i storlek, vilket gör det möjligt att säkerställa ekonomisk förbrukning när du använder diskmaskinen.

Pulver eller gel behövs för att bli av med smuts, fett eller andra liknande element på disken … Båda dessa verktyg är mycket effektiva, och de måste väljas utifrån personliga preferenser.

När det gäller sköljmedlet tar det bort mat och tvättrester och ger en attraktiv glans på disken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dotterföretag

På marknaden idag kan du hitta speciella pulver för den första lanseringen . De är formulerade med högkoncentrerade aktiva tillsatser som hjälper till att bli av med industriell smuts och fett, samt från alla andra föroreningar som erhålls under ledig tid på lagret. Huvuddragen i sådana pulver är att förpackningen är avsedd för en användning.

Också mycket populära idag är "tre-i-ett" -tabletter, som anses vara ett universellt alternativ och passar både för den första lanseringen och för användning dagligen. Sammansättningen av en sådan produkt innehåller ett stort antal komponenter, som gör att du snabbt och effektivt kan bli av med fett, smuts, kolavlagringar och andra föroreningar.

I det här fallet är det extremt viktigt att välja rätt läge, eftersom endast under detta villkor kan sådana universella tabletter användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

För att diskmaskinen ska fungera så länge som möjligt och perfekt klara av de uppgifter som tilldelats den, noggrannhet måste ägnas åt riktigheten i det första uppstartsproceduren.

Det mest avgörande ögonblicket är det förberedande arbetet, eftersom det är på dem som effektiviteten i tomgångsstart och diskmaskinens ytterligare prestanda beror på. Oavsett vilken typ av utrustning som används, inbyggd eller fristående, kommunikationsinstallation och provkörning bör utföras före den slutliga installationen.

Tack vare detta är det möjligt att förhindra att det uppstår ett stort antal fel och läckor som kan uppstå på grund av en analfabetisk anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör följande för att använda diskmaskinen för första gången

  • Hushållsapparater bör justeras så exakt som möjligt i nivå, benen ska vridas och inte dingla . Se till att maskinen är strikt vertikal och inte vacklar under drift. Annars kan det påverka enhetens prestanda negativt och leda till läckor.
  • Kassera reklammaterial, förpackningsmaterial från kroppen och inre delar . Facken måste undersökas noggrant för att säkerställa att det inte finns onödiga delar i maskinens inre, inklusive skumelement. Förekomst av skräp kan orsaka skador på hushållsapparater.
  • Om det behövs, bli av med stora partiklar av smuts och damm du kan använda torra trasor .
  • Det är värt att se till att alla transportbultar har tagits bort från diskmaskinens insida .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att ladda hushållskemikalier . De flesta modellerna på marknaden har fack för kapslar, pulver och geler på insidan av dörren. Men för salt kan behållaren placeras inuti facket för att placera fat. Om diagnos av diskmaskinens funktion utförs, måste saltet hällas i facket strikt enligt tillverkarens rekommendationer, som anges i instruktionerna. Det är också värt att se till att diskmaskinen har en automatisk igenkännings- och doseringsfunktion. Om den här funktionen inte finns, måste du göra allt själv med hjälp av mätkoppar.

Sprutans funktion är också viktig, vilket ska vara så smidigt och stabilt som möjligt . Innan diskmaskinen startas första gången är det absolut nödvändigt att se till att alla vattentillförsel- och utloppsslangar är korrekt anslutna och att enheten är strömförsörjd.

Om problem identifieras bör de lösas omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare erbjuder användarna speciella testremsor som standard för att bestämma vattnets hårdhet. Detta gör det mycket lättare att beräkna mängden salt som behöver konsumeras i en tvättcykel. Ju hårdare vatten är, desto mer salt behöver användas.

När allt förberedande arbete har slutförts kan du fortsätta till den första lanseringen av enheten. Denna process är följande.

  • Ansluter diskmaskinen och börjar med kontrollpanel .
  • Val av önskad typ av tvättmedel med hjälp av elementen på panelen . Det bör noteras att de flesta av diskmaskinerna på marknaden oberoende kan känna igen tvättmedel på grund av närvaron av sensorer i facken. Om enheten inte har en sådan funktion, är det värt att kontrollera allt manuellt. För att säkerställa en bekvämare drift kan du ställa in vissa parametrar i enhetens minne.
  • Testlägesinställning … Det bästa alternativet är valet av det längsta tidsläget vid maximal temperatur. Detta säkerställer att diskmaskinen hanterar alla program du väljer i framtiden.
  • Stäng dörren ordentligt och startar diskmaskinen .
Bild
Bild
Bild
Bild

Under diskmaskinens inaktiva start är det nödvändigt att kontrollera driftstabiliteten till dess att cykeln är helt klar. Noggrann uppmärksamhet bör ägnas åt inspektion av alla noder och anslutningsområden för kommunikation. Om något fel eller läckage upptäcks måste det omedelbart repareras med diskmaskinen avstängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de viktigaste parametrarna för korrekt installation och användbarhet för denna typ av hushållsapparater, som påverkar diskmaskinens prestanda och stabilitet, kan följande särskiljas

En särdrag hos diskmaskinen är det det ska inte stanna eller pausa i arbetet . Detta kan inträffa om det finns avbrott i vattentillförseln.

Om det finns sådana problem är det värt att se till att anslutningen är korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetlig uppvärmning . För att säkerställa en stabil drift måste värmeelementen värma vattnet till höga temperaturer, och sensorerna matar alltid ut data till kontrollpanelen. I processen att skaffa denna typ av hushållsapparater är det inte möjligt att på plats säkerställa att värmeelementet är i gott skick, därför bör du definitivt kontrollera detta element under den första uppstarten.

För första gången är det bäst att värma upp vattnet till 60 grader.

Bild
Bild

Tömning … När testcykeln är klar bör det inte finnas någon vätska i skålfacket, eftersom den avdunstar under torkningsprocessen och släpps ut genom avloppsledningarna.

Om vätskan finns kvar måste du se till att alla diskmaskinens element är korrekt anslutna och är pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torkning … Denna etapp är en av de viktigaste, eftersom det är han som uppmanas att ge rätterna det nödvändiga utseendet. Efter avslutad testcykel måste diskmaskinens insida vara fri från vattendroppar eller kondens. Annars kan det bedömas att torkningen inte var tillräckligt effektiv, vilket kan orsakas av att det uppstår ett visst fel i enhetens funktion eller en felaktig programinställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om inga problem hittades under prestandakontrollen av diskmaskinen och denna typ av hushållsapparater redan har klarat testet kan du skicka den till en förberedd plats och förbereda den för användning kontinuerligt. Det bör noteras att en viss tid måste gå mellan den första tomgångsstarten och diskningen för att utrustningen ska svalna. Sedan måste den användas enligt tillverkarens rekommendationer och instruktioner.

Av säkerhetsskäl behöver du inte vidröra diskmaskinens kropp med våta händer under drift, eftersom risken för elektrisk stöt inte är utesluten

För att säkerställa en oavbruten och stabil drift av enheten behöver du inte ansluta el med en förlängningssladd, men det är bäst att köra en separat ledning.

Bild
Bild

Användbara tips

För att diskmaskinen ska kunna skryta med stabil drift under lång tid, Det är nödvändigt att ständigt övervaka nivån på tvättmedel och andra hjälpämnen för att kunna fylla på dem i tid . Dessutom bör man ägna stor uppmärksamhet åt att rengöra avloppsfiltren från smuts, munstyckenas renhet, samt att placera diskarna inuti så att tvättprocessen sker så effektivt som möjligt och sparar resurser.

Vem som helst kan förbereda diskmaskinen för arbete och starta den . Du behöver inte ha särskild kunskap för detta. Du behöver bara följa de råd och rekommendationer som anges i tillverkarens instruktioner och även använda tvättmedel av högsta kvalitet. Förberedelse är ett extremt viktigt steg, särskilt om diskmaskinen används för första gången, eftersom det hjälper dig att lära dig de viktigaste kontrollpunkterna, vilket gör att du kan göra allt rätt i framtiden.

Rekommenderad: