Kan Jag Lägga En Diskmaskin Under Spishällen? Hur Installerar Jag Diskmaskinen Under Hällen?

Innehållsförteckning:

Video: Kan Jag Lägga En Diskmaskin Under Spishällen? Hur Installerar Jag Diskmaskinen Under Hällen?

Video: Kan Jag Lägga En Diskmaskin Under Spishällen? Hur Installerar Jag Diskmaskinen Under Hällen?
Video: How to install your Electrolux 45 cm Dishwasher - Under the Worktop installation 2024, Maj
Kan Jag Lägga En Diskmaskin Under Spishällen? Hur Installerar Jag Diskmaskinen Under Hällen?
Kan Jag Lägga En Diskmaskin Under Spishällen? Hur Installerar Jag Diskmaskinen Under Hällen?
Anonim

Ofta när ägarna utformar köksinredningen står ägarna inför rymdbegränsningar. Små rum tillåter inte plats för många hushållsapparater. Men även i små "Chrusjtjov" -byggnader kan du organisera utrymmet så funktionellt som möjligt och bygga in alla nödvändiga enheter. Självklart måste ugnen och hällen installeras, men diskmaskinen blir en stötesten. Många hemmafruar är redo att överge det, eftersom det är omöjligt att sätta en diskmaskin under spishällen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan installation kräver att många krav följs och hänsyn tas till nyanser, så att enheterna inte påverkar varandra negativt och deras livslängd inte minskar.

Vad är svårigheten?

Visuellt verkar ett sådant placeringsalternativ vara helt perfekt: utrymme sparas, enheterna är kompakta och organiska. Hällen passar trots allt harmoniskt ovanpå diskmaskinen. Men genomförandet av ett sådant projekt har några nyanser som kan komplicera processen. Innan du bestämmer dig för en sådan layout, tänk på följande:

  • under drift värms hällen, gasen eller induktionen upp ganska kraftigt och överför värme till enheten nedan, och den är kontraindicerad i en diskmaskin;
  • fukt ackumuleras och kondenseras från diskmaskinen, vilket kan skada hällen, särskilt om den är av elektrisk typ;
  • installationen av dessa köksenheter inkluderar anslutningar av helt olika typer av kommunikation, som kan störa varandra;
  • om ytan är gas finns det också funktioner för anslutning av speciella slangar, de kan inte stängas, klämmas, deras kränkning är oacceptabelt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om alla dessa punkter kan lösas inom ramen för ditt projekt, bör du studera kraven för att installera en spis och diskmaskin i närheten av varandra

  • Distans . Det är nödvändigt att hålla ett visst avstånd mellan dessa enheter, vilket är ganska problematiskt att beräkna. Kränkning leder till att enheterna inte är idealiskt integrerade i möbeluppsättningar. Det kan också finnas utrymme för isolering av lager mot fukt och värme.

  • Installationsplats . Diskmaskinen ska ligga precis bredvid diskbänken, mellan de två nedre skåpen. Hällen är antingen inbyggd i bänkskivan eller skärs in med en annan metod. Underlåtenhet att följa dessa rekommendationer kan leda till att hushållsapparater misslyckas mycket tidigare än de villkor som anges av tillverkaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att den här uppgiften har många problem är det fullt möjligt att genomföra en sådan installation av enheter. Det är bara nödvändigt att noggrant studera mekanismen för denna process.

Specialistrekommendationer

Bestäm först vilken typ av yta som ska placeras över diskmaskinen. Som regel övervägs två alternativ: gas och induktion. Om du ännu inte har köpt dessa hushållsapparater, närma dig valet med hänsyn till placeringens särdrag:

  • föredragen induktion snarare än gastyp av panel, eftersom uppvärmningen av induktionen i den nedre delen är ganska svag och inte överför värme till närliggande föremål;
  • När det gäller diskmaskinen vinner den inbyggda modellen definitivt över standarden, eftersom ett filtlager appliceras runt fodralet, vilket ger utmärkt värmeisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Induktionspanel

Även om du bestämmer dig för att anförtro installationen åt specialister, du behöver känna till de grundläggande kraven för installationen:

  • avståndet mellan diskmaskinens häll och hällen bör inte vara mindre än 2,5 cm;
  • ett fuktisolerande lager av tät folie eller skummat skum måste läggas i gapet mellan husen;
  • välj den tunnaste panelen, inte tjockare än 5 cm, så att den passar optimalt i bänkskivan och ser ut som en enda helhet med den;
  • överväg endast enheter med en höjd av upp till 82 cm, annars, med hänsyn till marginalen mellan fallen, kommer strukturen att vara högre än bekväm, då blir panelens funktion obekväm;
  • tänk över avståndet från väggen till strukturen, det bör göra det möjligt att rymma all nödvändig kommunikation (slangar, ledningar är fria och veck, böjningar, klämning är oacceptabla);
  • avståndet från diskmaskinens kropp till golvet kan inte vara mindre än 1 cm, annars kan värme och luftutbyte störas.
  • diskmaskinen tenderar också att bli varm, särskilt från botten, så det rekommenderas inte att placera den på golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste i installationen är att göra högkvalitativa mätningar för inbäddning, var noga med att ha i åtanke alla nödvändiga luckor, benens storlek, väggarnas tjocklek. Helst måste du rita en speciell ritning som alla dessa nyanser spelas in på. I en situation där placeringen av en induktionspanel av någon anledning är omöjlig, överväg alternativet med en gas.

Gaspanel

Detta är ett ganska knepigt placeringsalternativ och kan vara knepigt. När allt kommer omkring ställs extremt stränga krav på gasutrustning. Underlåtenhet att följa dem kan leda till oåterkalleliga konsekvenser, varav det mest ofarliga är utrustningsfel. Varför ska du inte överväga en sådan kombination av köksutrustning:

  • diskmaskinen tenderar att värmas upp, och gaspanelen värms upp ännu mer och överför ytterligare värme till maskinen, detta är mycket skadligt för den här enheten;
  • placeringen av gasslangar ska vara så gratis och tillgänglig som möjligt, klämning är oacceptabelt, undersökning av specialister bör inte orsaka några svårigheter;
  • tjockleken på gastypen är ganska märkbar, placerar den ovanpå diskmaskinen, skapar du en oestetisk design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således bör du definitivt inte ägna dig åt självinstallation av gaspanelen på diskmaskinen. Var noga med att konsultera en specialist eller anförtro honom helt sådant arbete. I alla fall är säkerheten viktigare än din önskan att agera självständigt.

Helhetslösning

Hushållsapparater tillverkare kom till undsättning för dem som ville placera apparater på detta sätt och släppte en modell som kombinerar en spis, ugn och diskmaskin. Den multifunktionella mirakelanordningen har 4 gasbrännare, en liten ugn och en liten diskmaskin. Fördelarna med en sådan enhet:

  • kompakthet;
  • ekonomisk förbrukning av vatten och energiresurser;
  • ergonomi;
  • anslutning av köksapparater av olika slag i en design;
  • priset på enheten överstiger inte den totala kostnaden för tre hushållsapparater.
Bild
Bild

Det finns också nackdelar:

  • ugnens lilla storlek har bara ett ark, så det tillåter inte tillagning av ett antal rätter, tvingar ugnen i flera pass och är inte lämplig för en stor familj;
  • diskmaskinens blygsamma storlek gör det möjligt att tvätta samma mängd disk, så igen för en stor familj är detta inte det bästa alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kommer denna intressanta köksenhet att vara en utmärkt lösning för en liten familj eller en ungkarl. Enheten kommer att spara utrymme och kommer inte att orsaka några problem med installationen. Det räcker med att tillhandahålla måtten på den multifunktionella enheten till köksutformaren för optimal placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar att laga mat mycket eller din familj på mer än fyra personer kommer den här enheten inte att vara det bästa valet, det är värt att överväga att kombinera separata enheter.

Rekommenderad: