Efter Diskmaskinen Finns Det En Vit Beläggning På Disken: Varför Blir Det Kvar Efter Tvätt I Diskmaskinen? Vad Händer Om Bilen Lämnar En Film På Glaset?

Innehållsförteckning:

Video: Efter Diskmaskinen Finns Det En Vit Beläggning På Disken: Varför Blir Det Kvar Efter Tvätt I Diskmaskinen? Vad Händer Om Bilen Lämnar En Film På Glaset?

Video: Efter Diskmaskinen Finns Det En Vit Beläggning På Disken: Varför Blir Det Kvar Efter Tvätt I Diskmaskinen? Vad Händer Om Bilen Lämnar En Film På Glaset?
Video: Bosch Diskmaskiner 2024, Mars
Efter Diskmaskinen Finns Det En Vit Beläggning På Disken: Varför Blir Det Kvar Efter Tvätt I Diskmaskinen? Vad Händer Om Bilen Lämnar En Film På Glaset?
Efter Diskmaskinen Finns Det En Vit Beläggning På Disken: Varför Blir Det Kvar Efter Tvätt I Diskmaskinen? Vad Händer Om Bilen Lämnar En Film På Glaset?
Anonim

En diskmaskin sparar dig mycket hushållsarbete, men ibland har ägarna problem. En vanlig olägenhet är utseendet på en vit beläggning efter disk. Detta indikerar inte alltid att utrustningen går sönder, så först måste du förstå situationen - det kan vara möjligt att lösa problemet på egen hand utan att ta hjälp av en mästare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rotorsaker och diagnos

Vitt plack efter tvätt är tydligt synligt i en teflonbelagd panna eller på väggarna i plastfat, men det är också lätt att se det på andra föremål, så nederbördens utseende kan omedelbart märkas. Det är värt att titta in i enhetens insida - det kan också finnas fläckar på kammarens väggar eller på locket. Dessutom kan du i vissa fall hitta ansamling av smuts och fett om maskinen inte tvättar disken ordentligt.

Om du nyligen köpte utrustningen och bara lyckades köra några cykler, eller till och med slog på enheten för första gången, är det stor sannolikhet att det inte är ett internt sammanbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att starta diagnostiken med följande steg

  • Kontrollera tvättmedlet . Det kan vara av dålig kvalitet eller helt enkelt olämpligt, till exempel 3 i 1 tabletter på ett kort program har inte tid att lösa upp helt, så en plack bildas.
  • Välj rätt dosering av produkten . Om det är för mycket av det lämnar det ränder.
  • Uppskatta vattnets hårdhet … Kalcium- och magnesiumvärden måste vara låga för god rengöring. Mycket ofta, efter diskmaskinen, visas en vit avlagring på disken just på grund av den dåliga kvaliteten på vattnet.
  • Kontrollera trycknivån i rörledningen . Öppna kranen - om en tunn stråle rinner där, då har trycket sjunkit. Vattnet levereras inte i tillräckliga mängder, så en plack finns kvar efter diskmaskinen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Engångstryckfall kan väntas och diskning kan skjutas upp en stund, men om sådana situationer uppstår ofta, bör du tänka på ytterligare åtgärder. Ibland löses problemet genom att rengöra filtret framför mätaren. Om detta inte hjälper måste du installera en pump som ökar trycket, eller en ministation med en lagringstank så att diskmaskinen kan få tillräckligt med vatten.

Om maskinen har tjänat dig under en längre tid finns det en möjlighet att någon del har blivit oanvändbar .… Tekniken går sönder med tiden, men vissa fel kan elimineras hemma genom att utföra mindre reparationer. Men i det här fallet kommer det inte att skada att först se till att vattentrycket är tillräckligt eller att någon från hushållet inte av misstag förvirrade facken för tvättmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kan tekniska problem relateras till:

  • med igensatta filter;
  • fel på vattensensorn;
  • fel på jonbytaren;
  • fastnat lock.

Det rekommenderas först och främst att uppmärksamma dessa delar och kontrollera deras skick om du är övertygad om att felet är kopplat exakt till en intern störning.

Bild
Bild

Hur ska man hantera problemet?

Om det uppstår kalk på glasögon och tallrikar, liksom på kammarens väggar, kan du bli av med det på egen hand. De viktigaste åtgärderna är relaterade till kontrollen av vattenhårdhet, eftersom detta är den vanligaste orsaken till fläckar på glas. Det finns speciella salter som hjälper till att ta bort plack. De mjukar upp vattnet så att det inte bildas avlagringar på glas.

Om disken plötsligt täcks kan det vara det nya tvättmedlet. För att ta bort obehagliga fläckar är det tillräckligt att välja den optimala kompositionen. Dessutom kan stark förorening signalera behovet av reparation av utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontroll av vattenhårdhet

Det händer att vätskans kvalitet försämras med tiden - detta beror på slitage på rören vid den gemensamma stationen. Även om vattnets hårdhet initialt var acceptabel är det värt att kontrollera indikatorerna . Vissa maskiner har speciella testremsor för detta, eller de kan köpas separat. Dessutom finns vattenegenskaper på webbplatsen för ditt förvaltningsbolag eller på Mosvodokanal -sidan om du bor i Moskva.

Problemet med överdriven hårdhet kan lösas genom att installera ett filter, men det är dyrt, så de flesta ägare använder ett speciellt regenererande salt . Det mjukar upp vatten och förhindrar kalkavlagringar. Alla moderna modeller har en saltbehållare, vanligtvis placerad längst ner på enheten. Medlet måste hällas där och tillförselnivån måste justeras med hänsyn till vattenparametrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt: om det finns salt, men inställningarna är felaktiga, kan plack fortfarande visas allt bör justeras noggrant med hjälp av tillverkarens rekommendationer, som finns i maskinens instruktioner . Glöm inte heller att lägga till produkten i tid. Många diskmaskiner har indikatorer som indikerar när saltet är lågt. Även om apparaten kan fungera en tid utan att regenerera tillsatser, är plackets utseende oundvikligt om vattnet är hårt.

Ränder kan också visas på grund av felaktig fyllning om salt på något sätt kommer in i kammaren. Kontrollera att detta inte händer:

  • locket på saltbehållaren - det ska passa tätt;
  • kroppens integritet - små korn kan tränga igenom sprickor.

Dessutom kan orsaken vara felaktighet, om någon spillde salt på botten av kammaren eller blandade ihop behållarna och lade denna produkt i pulverfacket.

Bild
Bild

Val av tvättmedel

Du bör inte spara på hushållskemikalier - du kan komma att se ut som vita avlagringar. Om du köper en produkt för första gången kommer det att vara användbart att leta efter recensioner om den, samt välja produkter från kända tillverkare med ett gott rykte. Dessutom kan doserings- eller formatproblem vara problematiska:

  • 3 i 1 tabletter är inte lämpliga för alla maskiner , de löser sig inte heller helt med en kort tvättcykel;
  • använd inte för mycket produkt - detta kommer inte att förbättra rengöringen, men tvärtom kommer det att leda till att just dessa fläckar ser ut;
  • innan du börjar måste du se till att locket i pulverfacket är tätt stängt och ingenting kommer att läcka ut .
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller format är pulver de mest prisvärda och hanterar fläckar bra, men kan skada vissa typer av beläggningar och lämna ränder om dosen är för hög. Geler har inga slipande partiklar och tvättas lätt bort med vatten, medan de rengör ytan med hög kvalitet. Tabletterna är enkla att använda, men inte lämpliga för alla enheter.

Om du använder pulver behöver du ytterligare sköljmedel. Det är nödvändigt att ta bort resterande tvättmedel och få en blank, streckfri yta. Det är därför sköljmedlet också måste vara av hög kvalitet - spår på disken kan också synas genom sitt fel om det inte klarar sin uppgift.

Bild
Bild

Reparation av utrustning

Bland interna problem är det vanligaste problemet igensatta förfilter och fina filter . Detta saktar ner dräneringen av vatten och ränder kan dyka upp. Misslyckade filter måste ändras. Om du har kompetensen kan du göra det hemma genom att köpa delar som passar din modell. Förutom att byta filter måste du också rengöra insidan av själva bilen. För detta används speciella medel som tvättar ut de ackumulerade sedimenten. Rengöringen måste startas med ett tvättprogram med hög temperatur.

Vattenhårdhetssensorn kan vara defekt . Inte alla diskmaskiner har det, men dyrare modeller har vanligtvis en sådan detalj. Sensorn själv bestämmer vattnets kvalitet och den nödvändiga mängden regenererande salt, så ägaren behöver inte justera något manuellt innan start, flödet styrs automatiskt. Störningar kommer att avbryta lastningen av mjukgöraren och så småningom bygga upp plack. Problemet är löst genom att byta ut sensorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland fastnar locket på saltbehållaren i diskmaskiner. Detta händer även med ny teknik - i billiga kinesiska modeller dockar inte elementen helt. Ett sådant lock kan arkiveras lite så att det stängs tätt, men om en spricka eller flis dyker upp, måste delen ändras.

Det mest obehagliga sammanbrottet är en misslyckad jonbytare … Det är inte billigt, så reparationer kommer att bli dyra. Mekanismen kan gå sönder om fel salt används eller inte används alls.

Problem är också möjliga om maskinen startas med en skadad sensor för vattenhårdhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

All utrustning behöver underhåll i tid - detta förlänger livslängden avsevärt. Att ta hand om diskmaskinen är inte för svårt, det viktigaste är att göra det regelbundet.

  • Kontrollera och rengör avloppsfiltret och sprutmunstyckena ca 2 gånger i månaden … Vid intensiv användning kan de bli igensatta av matrester, vilket leder till funktionsstörningar.
  • Kör en torr cykel var sjätte månad genom att lägga till en speciell diskmaskinrengöring . Detta kommer att ta bort alla inre avlagringar och smuts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att följa reglerna

  • Fyll inte på för många rätter , annars får den inte tvättas helt.
  • Välja lämpligt läge för olika typer av bestick, så att det inte blir några problem. Vanligtvis anger tillverkaren alla nödvändiga rekommendationer i instruktionerna.
  • Tallrikar och koppar du behöver rengöras från matrester annars kan skräp samlas inuti maskinen och hamras i de tekniska hålen.
  • Plocka upp rätt dosering tvättmedel - du kan använda en mätkopp för att se till att du inte gör några misstag och glöm inte att använda regenererande salt.
  • Om vattenavläsningarna är mycket dåliga rekommenderas det installera ytterligare filter i systemet så att utrustningen inte slits i förtid.

Om du följer reglerna kommer diskmaskinen att fungera korrekt under lång tid. Enkla förebyggande åtgärder kommer att rädda dig från vit blomning och behovet av reparation.

Rekommenderad: