Infraröd Spis: Välj En Campinggasspis Och En Elektrisk Infraröd Spis. Varför är Det Bättre än Induktion?

Innehållsförteckning:

Video: Infraröd Spis: Välj En Campinggasspis Och En Elektrisk Infraröd Spis. Varför är Det Bättre än Induktion?

Video: Infraröd Spis: Välj En Campinggasspis Och En Elektrisk Infraröd Spis. Varför är Det Bättre än Induktion?
Video: Hur Man Väljer Vred & Kontroller Till Spisen 2024, Maj
Infraröd Spis: Välj En Campinggasspis Och En Elektrisk Infraröd Spis. Varför är Det Bättre än Induktion?
Infraröd Spis: Välj En Campinggasspis Och En Elektrisk Infraröd Spis. Varför är Det Bättre än Induktion?
Anonim

Infraröda spisar är mycket populära bland ryska konsumenter. Många av dessa modeller är universella: de kan användas både för matlagning och för uppvärmning av rum. Tänk på egenskaper, egenskaper hos infraröda spisar, rekommendationer för deras användning, liksom deras huvudsakliga skillnader från induktionsenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Infraröda spisar fungerar genom värmeelement. Med deras hjälp genereras infraröd strålning genom den glaskeramiska arbetsytan. Det absorberas av vattnet i maten. Som ett resultat genereras mycket värme, vilket resulterar i att plattan värms upp efter ett tag. Med hjälp av sådana anordningar utförs matlagning så snart som möjligt.

Glaskeramiska material används som arbetsytor i infraröda spisar, vilket har ett stort antal fördelar. De leder värme väl och är mycket motståndskraftiga mot höga temperaturer. Ett annat viktigt plus för infraröda spisar är den höga uppvärmningshastigheten . Det är också värt att notera att du enkelt kan ställa in den optimala temperaturen (från lägsta till högsta).

Bild
Bild
Bild
Bild

Glaskeramiska arbetsytor är mycket enkla att använda och rengöra och är extremt robusta. De kan användas för att skapa en mängd olika rätter. Speciellt ofta används infraröda spisar för bakning, olika fisk- och kötträtter.

Infraröda spisar kan placeras på bordet, på golvet. Vissa apparater har ugn. Infraröda spisar har flera brännare: från 2 till 4. Bordsmaskiner är kompakta, lätta och rörliga. Den bärbara infraröda spis kan användas som turist eller utomhus spis.

Enhetens yta är täckt med emalj, glaskeramik eller tillverkad av metall (rostfritt stål). Metallmodeller kännetecknas av ökat motstånd mot mekanisk spänning, glaskeramik - mot temperatursteg. Emalj har också ovanstående fördelar, men samtidigt är det också ganska överkomligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader från induktionsanordningar

Induktionshällar arbetar med elektromagnetiska spolar. När elektricitet kommer in skapas ett magnetfält runt dem. Sådana spisar värmer bara specialrätter (du bör inte använda de vanliga för sådana enheter), och infraröda värmer allt runt: enhetens yta, matens sammansättning och luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du bestämmer vilken infraröd spis du ska köpa, bör du först bestämma storleken på enheten. Det beror på hur mycket mat som ska tillagas, liksom om rummet är stort eller litet. Det är bättre att köpa en enhet som har en ugn: i det här fallet behöver du inte sätta ugnen separat, och du kan också spara utrymme i köket. Kaminer med ugn är dyrare, men samtidigt har de mycket fler fördelar.

Kostnaden för infraröda enheter beror också på vilket material de är gjorda av. Metallapparater är dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma närvaron av olika ytterligare funktioner: inbyggd rengöring från smuts, restvärmeindikator, timer. Sådana funktioner minskar tillagningstiden.

Glaskeramiska ytor är resistenta mot extrema temperaturer och är ganska hållbara. Sådana ytor kan dock inte repareras, så om de är skadade måste de bytas ut helt . Om det behövs kommer det att vara möjligt att byta till nya värmeelement som avger infraröd strålning, men det är bättre att överlåta sådant arbete till erfarna proffs.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

När du använder en infraröd enhet är det bättre att ta hänsyn till några rekommendationer. Var till exempel mycket försiktig när du värmer enheten till höga temperaturer. Vissa experter tror att strålningen från infraröda enheter inte är säker för människokroppen. För att minska risken för oönskade konsekvenser, ladda den använda ytan på enheten maximalt.

Efter avslutad tillagning, stäng omedelbart av spisen (varje sektion ska vara avstängd). Undvik att få vatten på spisen, annars kan du skada apparaten och brännas.

Bild
Bild

Toppmodeller

Vissa modeller av infraröda enheter är särskilt populära bland konsumenter. De är av hög kvalitet, bra prestandaegenskaper. Låt oss ta en titt på några av dem.

  • Irida-22 . Denna spis kan användas i ett lanthus, på en vandring, är en bordsskiva. Irida-22 är en två-brännare spis, brännarnas effekt kan justeras. Enheten fungerar med flytande gas, som finns i cylindern. Det bränns helt. Irida-22 är tillverkad av metall. Vinden släcker inte eldens låga, så den är mycket lämplig för utomhusbruk.
  • BW-1012 . En sådan spis kan användas, förutom matlagning, för att värma ett rum. Den kan användas i ett lanthus, i en lägenhet, på en vandring. Brännaren på denna infraröda spis är keramisk, den avger inte obehaglig lukt och skadliga ämnen för människor. En av de främsta fördelarna med denna modell är möjligheten att reglera elden i brännaren. Det kännetecknas av sin tillförlitlighet och långa livslängd.
  • Electrolux Libero DIC2 602077 . Elektrisk två-brännare spis med glaskeramisk arbetsyta. Elspisen styrs enkelt med den digitala displayen. Denna modell används mycket ofta på olika kaféer med en genomsnittlig närvaro, små restauranger och serveringsställen.
  • CB55 . Denna modell kan användas för utomhusuppvärmning och matlagning. Den är lämplig för användning i sommarkök och lantgårdar. Brännaren är keramisk. Propan brinner ut helt, så det konsumeras så ekonomiskt som möjligt. Eldens intensitet i brännaren är oändligt justerbar; enheten har en piezotändning. Denna modell fungerar bra även i kraftiga vindbyar, och kroppen är tillverkad av stål som är belagd med värmebeständig färg och lackmaterial.

Rekommenderad: