Kombinerad Induktion Och Elektrisk Spis: Modeller Med Blandad Häll. El Och Induktion Samtidigt

Innehållsförteckning:

Video: Kombinerad Induktion Och Elektrisk Spis: Modeller Med Blandad Häll. El Och Induktion Samtidigt

Video: Kombinerad Induktion Och Elektrisk Spis: Modeller Med Blandad Häll. El Och Induktion Samtidigt
Video: Induktionsspis 2024, April
Kombinerad Induktion Och Elektrisk Spis: Modeller Med Blandad Häll. El Och Induktion Samtidigt
Kombinerad Induktion Och Elektrisk Spis: Modeller Med Blandad Häll. El Och Induktion Samtidigt
Anonim

I många publikationer om valet av kokplattor förbises en viktig detalj. El- och gasmodeller står emot varandra. Men det finns en mängd olika köksapparater som använder båda metoderna för att alstra värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den kombinerade hällen, precis som andra enheter av blandad typ, är populär bland människor som värdesätter praktisk och originalitet. Som du kanske gissar från namnet finns det i blandade apparater både gas- och elektriska brännare samtidigt. Det finns tre typer av matchade ytor:

"Skivor av gjutjärn" och traditionella gasbrännare

Bild
Bild
Bild
Bild

kombination av "gas på glas" och induktion

Bild
Bild

kombination av "gas på glas" och Hi-Light

Bild
Bild

Kombinationsenheter, som traditionella panelmodeller, kan skilja sig åt i följande kriterier:

  • beroende eller oberoende utförande;
  • fristående eller inbäddad placering;
  • typ av material som används;
  • metoder för kontroll av användaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det här är allt mindre viktigt för tillfället. Nu är det värt att fokusera på vilka värmezoner de kombinerade ytorna är utrustade med. Förutom gas kan det vara induktion och elektriska (klassiska) värmare. Traditionell el är sämre än induktionsenheter i nästan allt. Dessutom förbrukar den mer ström.

Gas på glas är mycket effektivare än traditionella brännare . Dessutom ser en sådan lösning också mycket bättre ut. Det blir mycket lättare att hålla ordning på spisen. Paneler med klassiska brännare är billigare och efter avstängning svalnar de snabbare.

Men farorna i samband med öppen eld överväger dessa fördelar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Människors huvudsakliga uppmärksamhet är fortfarande nitad på traditionella modeller. Och därför är det mycket viktigt att utvärdera hur de kombinerade enheterna är bättre än dem och hur de är sämre. De otvivelaktiga fördelarna med blandade medier är följande:

  • höga praktiska resultat;
  • enkel användning;
  • samma effektivitet vid matlagning i olika mängder;
  • möjligheten att använda olika tillagningslägen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att det är bättre att laga vissa rätter på gas, medan andra på el . Kombinerade system låter dig kombinera båda metoderna. Det finns ingen anledning att smärtsamt bestämma "vad som är viktigare att laga mat." När du stänger av gasen kan du använda den elektriska delen och vice versa. Som sådan har de kombinerade panelerna inga nackdelar, men det är bara en skillnad mellan de enskilda modellerna.

Vem är det till?

Det är mer korrekt att säga inte "bra eller dåliga kombinerade ytor", utan "vem passar de". Uppenbarligen kommer det första villkoret att vara tillgängligt för både el och gas. Ja, du kan använda cylindrar, men det här är inte särskilt bekvämt. Blandade hällar kommer först och främst att gilla av dem vars bostad är ansluten till huvudgasledningen och kraftförsörjningsledningen samtidigt . De blir särskilt relevanta om det finns regelbundna avbrott i gas eller el. Men denna teknik är också användbar där verktyg fungerar utan problem.

Det rekommenderas att köpa det för älskare av kulinariska läckerheter - då kommer deras kapacitet att expandera avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

När du väljer är det värt att överväga ett antal nyanser. Så om rummets design är i första hand är det värt att ge företräde åt beroende strukturer. Deras utseende sammanfaller helt med ugnens utseende, så du behöver inte smärtsamt välja den optimala kombinationen. Men man måste komma ihåg att en nedbrytning av den allmänna kontrollen i detta fall leder till att båda komponenterna inte fungerar. Men beroende modeller är mycket billigare än deras oberoende motsvarigheter.

De prisvärda versionerna är emaljerade . Hon kan ha en annan färg, men den vanliga vita tonen dominerar naturligtvis. Det är inte svårt att rengöra emaljytan (med undantag för särskilt försummade fall). Och det är också svårt att märka fläckarna på den. Men problemet är att emaljen är ömtålig och grov mekanisk påverkan på den kan skada materialet.

Bild
Bild

Vissa kökspaneler är belagda med aluminium . Detta är den billigaste lösningen. Aluminiumytan spricker inte vid stötar. Om det är mycket starkt kan bucklor finnas kvar. Dessutom kan aluminium inte rengöras med pulver, och det kan också bli mycket varmt under långvarig användning.

Bild
Bild

Rostfritt stål är mycket starkare än aluminiumskikt . Mekanisk deformation är praktiskt taget utesluten. Mer exakt kan de hända, men inte under normala förhållanden; i en stadslägenhet finns det helt enkelt inga sådana laster. Det finns borstade och polerade stålpaneler. Trots deras attraktiva utseende begränsas populariteten av dessa produkter av deras höga priser.

Dessutom är stål extremt svårt att hålla rent. Även små spår av smuts är perfekt synliga på den svarta metallen. Om underhållet är mycket viktigt är det bättre att välja strukturer av härdat glas. De kostar ungefär samma som rostfritt stål, men är mycket lättare att rengöra.

Det bör komma ihåg att härdat glas inte tål betydande temperaturfluktuationer.

Bild
Bild

Det är också viktigt att vara uppmärksam på uppvärmningsmetoden. Som redan nämnts är induktionsvärmeelement mer ekonomiska än traditionella elektriska pannkakor. Dessutom värms de upp klart snabbare. Snabbrännare (med nickelspiraler) intar en mellanliggande plats när det gäller uppvärmningshastighet. Värmeelementens form spelar ingen roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panelen kan styras av mekaniska enheter eller sensorenheter . Vanligtvis styrs gassektionen av mekaniska omkopplare. Elektriska och induktionshällar är ofta beröringskänsliga. Enkelheten med mekaniska reglage gör dem mycket pålitliga (jämfört med elektroniska motsvarigheter). Sensoriska modeller är svårare och går sönder lite oftare, men det är lättare att tvätta dem.

Bild
Bild

Viktigare är att pekskärmsenheter för det mesta har ett antal ytterligare funktioner. Det är sant att kostnaden för sådana lösningar är betydligt högre. Och kostnaden för att reparera sådana enheter är hög. Du måste också vara uppmärksam på hällens totala effekt. Ju större den är, desto viktigare är prestanda för hushållsapparater.

Recension av de bästa modellerna

I budgetklassen sticker det ut Maunfeld EEHG 64.13CB. KG … Denna häll, även om den inte är tillverkad i England (som tillverkaren försöker ge intryck av), är fortfarande av utmärkt kvalitet. Designen är väldigt vacker och samtidigt ganska funktionell. Alla alternativ som behövs för dagligt arbete tillhandahålls. Framsidan är tillverkad av förstärkt härdat glas. Maunfeld -modellen är utrustad med tre gasbrännare och en elektrisk spis.

Bild
Bild

Ett bra alternativ är den polska panelen Hansa BHMI65110010 … Produkten är genomtänkt. Alla komponenter är på den optimala platsen. Situationen är utesluten när den elektriska tändningen inte skulle fungera. Tillförlitlig gasreglering tillhandahålls. Som med den tidigare modellen finns det 3 gas- och 1 elektriska värmare.

Det mekaniska styrsystemet är ganska ergonomiskt, men man måste komma ihåg att gjutjärnsgallret inte kan tas bort, så det blir mycket svårt att rengöra smutsiga ytor.

Bild
Bild

Ardesia GA 31 MECBXSV X Är en italiensk klassisk panel. Det är relativt billigt. Utvecklarna föredrog en uttalad konservativ design. Panelen ser attraktiv ut i alla kök, oavsett dess designstil. Skalet är extremt robust och pålitligt. Det finns alternativ för gasreglering och automatisk elektrisk tändning.

Bild
Bild

I premiumklassen sticker en annan italiensk häll ut - Smeg PM3621WLD … Denna miniatyrdesign ser väldigt snygg ut. Det finns 2 gasbrännare och 2 induktionsbrännare. En av brännarna arbetar i tvångsläge. Det är mycket enkelt att värma ankor och andra stora eller icke-standardiserade rätter på induktionshällar.

Rekommenderad: