Spisar I Retrostil: Gas-, El- Och Induktionsspisar, Handtag Och Andra Element I Retrostilspisar. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Spisar I Retrostil: Gas-, El- Och Induktionsspisar, Handtag Och Andra Element I Retrostilspisar. Hur Väljer Man?

Video: Spisar I Retrostil: Gas-, El- Och Induktionsspisar, Handtag Och Andra Element I Retrostilspisar. Hur Väljer Man?
Video: Hur Man Väljer Vred & Kontroller Till Spisen 2024, Maj
Spisar I Retrostil: Gas-, El- Och Induktionsspisar, Handtag Och Andra Element I Retrostilspisar. Hur Väljer Man?
Spisar I Retrostil: Gas-, El- Och Induktionsspisar, Handtag Och Andra Element I Retrostilspisar. Hur Väljer Man?
Anonim

Att välja en spis i retrostil är mycket viktigt och intressant. Det är absolut nödvändigt att veta alla detaljer om gas-, elektriska och induktionsspisar, om handtag och andra element som är relaterade till denna stil. När du väl förstår dessa funktioner blir det mycket lättare att räkna ut hur du väljer rätt alternativ.

Bild
Bild

Särdrag

Allt fler konsumenter nu, när de väljer hushållsapparater, styrs inte bara av deras tekniska egenskaper, utan också av yttre elegans. Det bästa valet i detta fall kan vara plattor i retrostil . De blir ofta till en riktig dekoration av en mängd olika interiörer. Detta är en icke -standardfärg - oftast grädde, antracit, beige eller elfenben. Designen kan också vara original.

Bild
Bild

Kostnaden för retromodeller är ofta ganska hög . Detta påverkar dock knappast deras popularitet. Funktionen hos sådana enheter är ganska stor och kan tillgodose de flesta människors behov. Säkerhetsnivån uppfyller också de nödvändiga kraven. Gammaldags pennor och andra föremål är inte en anledning att vägra ett köp!

Bild
Bild

Gamla mönster finns i produkter från en mängd olika leverantörer. Motsvarande modeller erbjuds av både internationella jättar och relativt lite kända företag. Ett bra exempel är Country -serien från Darina -koncernen. Och vissa företag har alltid levererat mer eller mindre samma enheter, vars utseende inte har förändrats på årtionden. Produkter i retrostil är indelade i tre prisklasser:

elitmärken från EU -länder , vars namn säger mycket för finsmakare (vissa modeller kan vara jämförbara i kostnad till bilar);

Bild
Bild

märken som helt enkelt "åker efterfrågans våg" (Smeg, KitchenAid) ;

Bild
Bild

tillverkare som inte strävar efter särskild exklusivitet för sina produkter (samma Darina ).

Bild
Bild

Vyer

Den största skillnaden mellan spisar i retrostil är naturligtvis hur de alstrar värme. Det kan till och med finnas induktionsanordningar bland dem. Denna lösning är populär i olika länder och passar perfekt i alla miljöer. Att laga mat på en induktionshärd är ganska enkelt. Storleken på sådan utrustning varierar mycket, så du kan välja det alternativ som passar konsumenten, oavsett tillgängligt utrymme och prestandanivå.

Bild
Bild

Funktionsprincipen är ganska enkel: den inkommande elektriska energin omvandlas av en speciell enhet till ett högfrekvent magnetfält. Virvelströmmar bildas inuti den, som värmer disken. Eftersom all impuls endast koncentreras till själva köksredskapet minimeras oproduktiva energiläckor. Livslängden för induktionsutrustning är dock ganska lång:

  • de behöver strikt speciella rätter;
  • installation nära kylskåp är inkompatibel;
  • belastningen på nätverket är mycket hög.

Gasugnar är ganska bra och ganska bekanta för människor. Det är viktigt att komma ihåg att vissa modeller är konstruerade för naturgas, medan andra är för flytande gas.

Bild
Bild

I stadsmiljöer är en elektrisk spis ofta en mer praktisk lösning. Till skillnad från induktion kan du använda nästan alla köksredskap. Den elektriska ugnen ger en mer enhetlig uppvärmning av luften i jämförelse med gasmotstyckena.

Du kan också hitta andra typer av kaminer:

halogen

Bild
Bild

glaskeramik

Bild
Bild

smal

Bild
Bild

bred

Bild
Bild

separat installerat

Bild
Bild

inbyggt

Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du svara på frågan om enheten ska stå isär. Fristående modeller är mer flexibla när det gäller anslutning till elektriska ledningar eller gasledningar. Men den inbyggda versionen, men kräver en noggrannare installation, ger ett monolitiskt arbetsområde och sparar utrymme. Efter att ha behandlat denna fråga kan du gå vidare till valet av typ av härd. Överallt där det redan finns en anslutning till gasledningen är det ganska lämpligt att använda”blått bränsle”.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustningen som arbetar på den är billigare och mer bekant för många människor. Det är praktiskt taget ingen idé att köpa en spis utan funktionen "gasreglering" (särskilt om det finns barn, äldre och andra hemma som inte är medvetna om sina handlingar) . Fläktar i en mängd olika tillagningslägen bör fokusera på kombinerade alternativ (med elektriska och gasdelar samtidigt). Nästa viktiga punkt är storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett typiskt 4-brännarsystem har en bredd och längd på 0,5 till 0,6 m . Höjden varierar mycket mindre, bara från 0,85 till 0,9 m. Om du behöver 5 brännare växer bredden till 0,8-0,9 m, och i 7-brännares modeller kan den till och med nå 1,2 m. Brännare avgör vilken typ av köksredskap som används. När det gäller ugnens storlek, här är den enda riktlinjen dina egna behov.

Rekommenderad: