Vilket är Bättre än En Airfryer Eller En Elektrisk Grill? 16 Foton Hur De Skiljer Sig åt Och Vilka Likheter, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vilket är Bättre än En Airfryer Eller En Elektrisk Grill? 16 Foton Hur De Skiljer Sig åt Och Vilka Likheter, Kundrecensioner

Video: Vilket är Bättre än En Airfryer Eller En Elektrisk Grill? 16 Foton Hur De Skiljer Sig åt Och Vilka Likheter, Kundrecensioner
Video: Ninja Air Fryer Review and Demo 2024, April
Vilket är Bättre än En Airfryer Eller En Elektrisk Grill? 16 Foton Hur De Skiljer Sig åt Och Vilka Likheter, Kundrecensioner
Vilket är Bättre än En Airfryer Eller En Elektrisk Grill? 16 Foton Hur De Skiljer Sig åt Och Vilka Likheter, Kundrecensioner
Anonim

Att välja hushållsapparater är en knepig affär eftersom det finns många finesser och nyanser. Detta gäller fullt ut för sådana köksutrustningar som airfryer och elektrisk grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Den elektriska grillen kom först på marknaden på 1980-talet, men det var inte förrän för drygt 20 år sedan som dubbelsidiga enheter skapades. De ersatte omedelbart de opraktiska och obekväma första generationens modeller. Elektriska enheter fungerar i kontakt- eller beröringslägen. En kontaktgrill liknar en stekpanna och är lätt att använda, ger inte starka ångor, men samtidigt fungerar det inte att smälta överflödigt fett från produkterna.

En elektrisk grill med bar spiral skapar effekten av en gatubrand och gör maten mindre fet.

Du kommer definitivt att behöva utrusta köket med en mycket kraftfull huva . Det smälta fettet, stiger upp värmningsdelarna, täpper till dem - det är ganska svårt att klara detta problem. Det rekommenderas att välja gjutjärnskonstruktioner bland öppna grillar. Men aluminiumprodukter visar sig sämre än andra, att döma av recensionerna. Den största nackdelen är omöjligheten att värma upp till höga temperaturer, vilket gör det omöjligt att steka köttet väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i aero -grillar

För att vara exakt är skillnaden mellan en airfryer och en elektrisk grill mer ett marknadsföringstrick. Under drift beror det också på strömförsörjningen. Men samtidigt finns det ett antal nyanser som inte kan ignoreras. Den enhetliga värmefördelningen gör att du kan förbereda nästan vilken maträtt som helst och tillgodose efterfrågan från även de mest kräsna finsmakarna. Airfryer har också många användbara funktioner och kan ersätta en hel "park" med köksutrustning.

Det finns inget behov av följande köksutrustning:

  • tallrikar;
  • yoghurtmakare;
  • vanliga elektriska grillar;
  • ugnar;
  • Mikrovågsugnar;
  • brödrostar;
  • ångbåtar;
  • rökhus.
Bild
Bild
Bild
Bild

När airfryer fungerar, är det inte nödvändigt att använda fett, så denna teknik är ovärderlig vid tillagning av kostmat och medicinsk näring. Mat tappar inte näringsvärde och näringsämnen. Med en airfryer och flera behållare kan du laga en mängd olika rätter och spendera en minimal tid. Blandningen av aromerna från de bearbetade produkterna är utesluten, och frånvaron av en mikrovågsgenerator gör att du kan undvika den minsta risken från mikrovågsstrålning.

I alla airfryer finns en glaskolv utrustad med en metallring inuti . Designen innehåller också ett lock, stativ och kontrollsystem. Varm luft distribueras av konvektorn, som kan leverera en jet med olika hastigheter. Konvektionsugnar på professionell nivå kompletteras med individuella element som inte finns i hushållsstrukturer och utmärks av högre prestanda. Nästan varje airfryer fungerar med ett värmeelement. I vissa enheter används en glaskeramisk halogenlampa (denna lösning förbättrar miljökvaliteter men minskar resursen).

Om du behöver välja en hållbar airfryer bör du fokusera på modeller med en kolvärmekälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utvärderingar

En stor del av konsumenterna tror att en airfryer är att föredra framför en elektrisk grill, eftersom den skapar färre obehagliga lukter. I den här apparaten tillagas maten under locket. Men samtidigt indikeras att sådana apparater först och främst är lämpliga för dem som redan har elektriska spisar hemma.

Aero -grillar klarar framgångsrikt en mängd olika rätter:

  • kött;
  • fisk;
  • konfektyr.

Frågan om hur en sådan enhet skiljer sig från en grill tas bort automatiskt. Ingen kebabtillverkare kommer att kunna tina upp mat och värma färdiga måltider eller torka en mängd olika livsmedel. Airfryer förbereder enkelt den första kursen och dess tillbehör, steriliserar produkter och olika behållare. Det är praktiskt taget oumbärligt för skörd, för att torka frukt, grönsaker och bär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sista valet

Airfryer är fortfarande sämre än den elektriska grillen i vissa avseenden. Så skillnaden mellan dem är förknippad med otillräckligt snabb uppvärmning av rätter. En ugn kan inte tillaga ånga lika bra som en dubbelpanna. Om du vill ånga, bör du köpa den i kombination med en vanlig elektrisk grill. Viktigt: en airfryer förbrukar mycket el, och om du behöver spara pengar är det bättre att använda andra enheter.

Den elektriska grillen är sämre än sin "luft" -motstycke när den aktivt förbereder mat för en stor familj . Men det visar sig vara mer praktiskt med relativt sällsynt användning (för picknick och andra resor). Det är viktigt att komma ihåg att du inte kommer att kunna laga eller gryta grönsaker på en elektrisk grill, och att det kan gå sönder om spänningen i nätverket är instabil. Den övre delen och lampan på airfryer blir ibland väldigt varm, så en sådan enhet är inte säker i familjer med små barn. Av samma anledning är den inte lämplig för trånga utrymmen. De som älskar stekt kött är nöjda med den elektriska grillen, och fans av hälsosamma eller lätta måltider är mer benägna att ta aero -grillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konvektionsugn är sämre än mikrovågsugnar när du bakar halvfabrikat, men du måste ha fritid.

Bakaälskare bör ge ugnen framför airfryer. Fördelen med transparenta airfryer -behållare är att du kan utvärdera matens beredskap utan att lyfta locket. Glasskålen är mycket lättare att rengöra än metallremsorna på den elektriska grillen.

Airfryer förtjänar också uppmärksamhet av andra skäl . Inga speciella behållare behövs för det. Genom att konfigurera timer- och termostatinställningarna kan ägare säkert göra andra saker. Skålen förblir varm ganska länge. Det bör noteras att behållaren är ganska stor och tung.

Rekommenderad: