Miniugn: Funktioner I Den Elektriska Miniugnen. Hur Väljer Man Och Hur Fungerar En Sådan Ugn? Kokplattamodeller

Innehållsförteckning:

Video: Miniugn: Funktioner I Den Elektriska Miniugnen. Hur Väljer Man Och Hur Fungerar En Sådan Ugn? Kokplattamodeller

Video: Miniugn: Funktioner I Den Elektriska Miniugnen. Hur Väljer Man Och Hur Fungerar En Sådan Ugn? Kokplattamodeller
Video: Tower 42L Mini Oven with Hotplates and Rotisserie 2024, Maj
Miniugn: Funktioner I Den Elektriska Miniugnen. Hur Väljer Man Och Hur Fungerar En Sådan Ugn? Kokplattamodeller
Miniugn: Funktioner I Den Elektriska Miniugnen. Hur Väljer Man Och Hur Fungerar En Sådan Ugn? Kokplattamodeller
Anonim

Tekniken som används i kök är mycket varierande. Och varje art har specifika parametrar. Först efter att ha hanterat dem alla kan du göra ett oklanderligt korrekt val.

Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

En miniugn (eller med andra ord en kompakt elektrisk ugn) är nästan lika populär som gaselugnar. Men ett positivt resultat beror på noggrant val av en viss modell. Jämfört med fullvärdiga plattor är sådana produkter märkbart mer kompakta. Spisens storlek bestäms av arbetskammarens kapacitet. Design med ett värmeutrymme på 8-10 liter kommer att kunna mata endast 1 matare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men modifieringar avsedda för 40-45 liter, tvärtom, kommer att kunna tillgodose behoven hos en ganska stor familj och flera gäster samtidigt. Miniatyrugnen drivs av el och har inga öppna lågor. Risken för elektriska stötar kan dock inte ignoreras. Utvecklarna av denna teknik försöker alltid ge en anständig design, experimentera med stilar. Följande används vid den främre ytbehandlingen av miniatyrugnar:

  • metallytor;
  • svart plast;
  • vit plast;
  • glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan produkt är multifunktionell . I den kan du laga en mängd olika rätter efter eget gottfinnande, samt värma upp mat. Det finns ingen anledning till att du ska begränsa dig till att förbereda mjölmat. Naturligtvis leder detta till en höjning av priserna. Men för människor som älskar hushållssysslor är en sådan tilläggsbetalning ganska rationell. Minugnen innehåller en infraröd generator. Det sprids genom de övre eller nedre panelerna. Ibland hjälper sidoväggarna dem. Inbyggda värmeelement används för uppvärmning. De mest avancerade konstruktionerna gör att du kan justera strömmen som flödar genom varje värmeelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta gör stekningen av kött, fjäderfä eller fisk jämnare. Men det bör komma ihåg att en sådan lösning inte tillåter slutligen att utjämna inhomogeniteterna av värmestrålar. Justeringen visar sig antingen vara ineffektiv eller slösa mycket fritid . För att verkligen hantera problemet används konstgjord konvektion. En fläkt används för det, vilket säkerställer enhetlig uppvärmning av luften.

Bild
Bild

Denna tekniska lösning har viktiga fördelar. Värmenas enhetlighet utesluter helt matförbränning. Naturligtvis, när du förbereder komplex och nyckfull mat, måste du strikt följa kraven i receptet. Dessutom kan den totala tillagningstiden förkortas. För dem som ständigt är upptagna med kulinariskt arbete eller förbereder sig för en stor semester är detta oerhört viktigt.

Populära modeller

I det billiga segmentet, miniugnar från Delta, Maxwell … Dyra miniugnsmärken Rommelsbacher, Steba visade sig också vara bäst. De ser till och med markant dyra ut, vilket är oerhört viktigt för inredning av lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men du måste betala mycket för W500. Dessutom är ugnen inte upplyst från insidan. Och en nyans till - vård är endast möjlig med användning av speciella tvättmedel. Ett bra alternativ kan övervägas Panasonic NU-SC101WZPE … Det unika med denna spis beror på att den kan fungera i ångläge. Som ett resultat blir det möjligt att förbereda god och hälsosam mat som uppfyller de striktaste koststandarderna. Ganska många vitaminer lagras i bearbetade livsmedel. Det traditionella konvektionsläget är också fördelaktigt. Kaminen är utrustad med en bred display med utmärkta detaljer. En kapacitet på 15 liter räcker för nästan alla konsumenter. Följande fördelar noteras:

  • noll risk för brännskador;
  • variation i ångpumpningens intensitet;
  • enkelhet i kontrollerna;
  • barnsäkert lås.
Bild
Bild

Även de problem som var inneboende i tidiga miniugnar (överdriven humör) är nu framgångsrikt lösta. Men i kategorin mellanpris bör du vara uppmärksam på Redmond skyoven … Denna spis har en fjärrkontroll. Vad som är viktigt för dem som gillar att laga mat, den inre volymen är 35 liter. Viljan att besätta denna nisch framgår av närvaron av 16 fabriksprogram som är utformade för olika rätter.

Bild
Bild

En unik egenskap hos produkten är närvaron av en Bluetooth -modul. En robust spett ingår i leveransen. Konvektionsläget påskyndar tillagningen. Försenad start är möjlig. Det finns ett program med matlagning (avsett för 10 timmar). Kameran är upplyst från insidan. Elkostnaderna är relativt låga - endast 1,6 kW. Men man måste komma ihåg att en stor glasdörr värms upp väldigt mycket. Och det går inte att styra ugnen från någon smartphone. Dess programvara måste uppfylla de senaste kraven.

Bild
Bild

Om du behöver en minugn med kaffebryggare bör du föredra GFgril Breakfast Bar. Den har mycket rik funktionalitet. Enheten ersätter framgångsrikt:

  • dropp kaffemaskin;
  • ugn;
  • grillplåt.
Bild
Bild

Alla dessa delar kan fungera samtidigt. Därför expanderar möjligheterna till matlagning. Avtagbara element är lätta att rengöra. Uppvärmning uppifrån och underifrån realiseras inuti skåpet. Produkten är känd för sin lätthet och billighet, men ugnen reduceras kraftigt (vilket inte är uppmuntrande). Med den inbyggda kaffebryggaren kan du förbereda 3 eller 4 koppar lysande starkt kaffe på en gång. När den är kokt kan kolven värmas upp ett tag. Grillade korvar, äggröra och till och med olika grönsaker är bra. Den löstagbara bakplåten har en non-stick beläggning. Därför är rengöringen mycket förenklad.

Bild
Bild

Modell Rolsen KW-2626HP utrustad med ett anständigt konvektionssystem. Trots samma utrustning jämfört med produkterna från mer populära tillverkare är denna spis billig. Företaget försöker inte tjäna pengar på namnet, tvärtom bryr det sig så mycket som möjligt om produkternas kvalitet. Enheten har en kapacitet på 26 liter. Förutom ugnen innehåller den här volymen en liten spis.

Bild
Bild

Konsumenter noterar att fodralet är välgjort och robust. Mängden funktioner uppfyller människors grundläggande behov. Men ibland uppstår problem på grund av den obehagliga placeringen av handtagen. Och kroppen kan bli för varm för snabbt. Om du behöver välja en mycket kraftfull miniatyrugn bör du välja Steba KB 28 ECO. Denna apparat har en arbetskammare med en volym på 28 liter. Strömförbrukningen når 1,4 kW. Matlagning tar relativt lite tid. Experter noterar att detta nästan är en idealisk lösning för en medelstor familj. Du kan behålla den förinställda uppvärmningen under en lång tid och hålla ugnsbakningen på en jämn nivå.

Bild
Bild

Tack vare timern är matlagningskontrollen förenklad. Dubbel värmebeständigt glas sätts in i dörren. Fallet är genomtänkt. Därför överhettas inte ugnen själv och enheter i närheten. Men grillspetsen är orimligt liten, men kostnaden för enheten är för hög.

Urvalsregler

Den huvudsakliga nyansen som bara låter dig välja rätt miniugn är avvisandet av "varumärkets charm". Det är inte den formella etiketten på enheten som är viktig, och inte ens ursprungslandet, utan framför allt de tekniska egenskaperna. Var först och främst uppmärksam på arbetskammarens kapacitet . De som redan har en fullvärdig ugn eller spis bör välja en spis med ett fack med en kapacitet på 10-15 liter. Den genomsnittliga prisgruppen inkluderar vanligtvis elektriska ugnar konstruerade för 15-25 liter. Därför kan produkter med en volym på 60 liter eller mer endast användas på stora restauranger och liknande anläggningar. Det är ingen speciell poäng att använda dem hemma. Och en sådan teknik passar knappast definitionen av en miniatyrugn.

Bild
Bild

Observera: det kan inte antas att en mycket rymlig spis kan lösa alla problem. Tvärtom kan det vara svårt att placera enheten på den avsedda platsen och spara energi.

Tillverkare av värmeutrustning för hemmet utrustar sina produkter endast med värmare med en strikt definierad effekt. Det kommer inte att vara möjligt att köpa en elektrisk spis med en 9 l kammare, utrustad med en 2 kW värmare. Du ska inte heller tro att hög effekt alltid är bra. Tvärtom, om receptet för en viss maträtt är utformat för vissa parametrar kan överdriven uppvärmning bryta mot de nödvändiga parametrarna. Det är dock inte tillrådligt att jaga mycket billig utrustning.

Bild
Bild

Ibland har sådana enheter inte ens de enklaste kontrollerna. Ju fler hjälpfunktioner, desto effektivare blir minugnen i vardagen. För att välja rätt enhet och inte betala för mycket för onödiga alternativ är det nödvändigt att i förväg klargöra vilka recept som huvudsakligen kommer att användas. Då kommer det att bli klart vilka driftsparametrar som ska vägledas av. Alternativet för smidig temperaturförändring är mycket användbart.

Bild
Bild

Om det här alternativet finns kan du använda miniugnen inte bara för bakning, utan också för de mest nyckfulla recepten. Över och under bör strålningen gå när du bakar kött eller fisk. I dessa fall är kraftfull uppvärmning viktig, men endast under förutsättning av enhetlig exponering. Du kan begränsa dig till "topp" -värme om du imiterar grillning eller lagar mjölmat. Det är nödvändigt att endast värma en miniatyrugn i nedre delen av kammaren när en färdig maträtt värms upp.

Bild
Bild

Koordinering av alla funktioner utan kontrollpanel är uppenbarligen meningslös. Genom att öka funktionaliteten tvingas utvecklare helt enkelt komplicera kontrollsystemet. I de mest avancerade modellerna används sensorer eller elektroniska system istället för vridomkopplare. Precisionstekniken är dock mycket dyr. Dessutom kvarstår traditionell mekanisk styrning och kommer att förbli den mest pålitliga lösningen under lång tid framöver. Oftast har en miniugn följande hjälpfunktioner:

  • värma mat enligt schema;
  • avfrostningsprodukter och hela måltider från kylskåpet;
  • kokande mjölk.
Bild
Bild

Vissa ugnar levereras med brännare placerade på den horisontella sidan av skåpet . Denna lösning ökar produktens mångsidighet. Det blir möjligt att laga en maträtt i ugnen, och en annan med hjälp av en brännare. En speciell beläggning av inre ytor kan vara till stor nytta. Syftet med tillämpningen är att öka motståndskraften mot stark värme och mekanisk belastning vid tvätt av hushållsapparater.

Bild
Bild

Enligt yrkesverksamma och erfarna konsumenter är det säkrast de spisar där dörren roterar längs den vertikala axeln. Viktigt: för barns säkerhet är det värt att köpa miniugnar med så kallat kallt fönster. Slutsatsen är att ett beläggningsskikt med minimal värmeledningsförmåga monteras inifrån. Sådana mönster är ännu bättre när det gäller skydd mot brännskador än tvåglasfönster. Det rekommenderas att kontrollera längden på den inbyggda nätverkskabeln.

Bild
Bild

Formellt är det fullt möjligt att ansluta kaminen genom en förlängningssladd. En sådan lösning skapar emellertid oundvikligen en kommutation. Som ett resultat förbrukas mer energi och kontakterna värms upp. Viktigt: om du köper en miniatyrugn för att laga frukost och bra kost under dagen, bör du vara uppmärksam på modellen med en kaffebryggare.

Oavsett detta är speciella guider på gallren fördelaktiga. Sådana element ger bekvämlighet och säkerhet vid installation, borttagning av brickor. I detta avseende är teleskopiska styrningar bäst lämpade. Deras gittermotståndare är mindre praktiska och kommer sannolikt att försvinna från scenen snart. Teleskopsystemet är självmatande. Därför sker avlägsnandet av bakplåten utan direkt kontakt med det uppvärmda utrymmet.

Bild
Bild

Observera: en mycket bra egenskap hos en miniugn är närvaron av en pall . Om fett, olika smulor och liknande kommer på värmeelementet, kommer det snabbt att misslyckas. Vissa tillverkare använder dock inte pallar och tillhandahåller inte tillgänglighet. När det gäller brickorna bör det finnas minst 2 av dem (olika djup). Grillar och grillspett finns nästan överallt. Dessa element är mycket värdefulla för älskare av krispigt rostat kött. Om du vill förvandla spisen till en slags brazier måste den vara utrustad med ett avtagbart topplock. Denna lösning garanterar ingen kontaminering av hushållsapparaten. Och en nyans till - brännarens imponerande fördelar; deras närvaro låter dig avsevärt utöka kockens möjligheter.

Bild
Bild

När du hanterar lägena bör du föredra miniugnar som är utformade för det maximala temperaturområdet. Vissa rätter kräver mycket hög värme, medan andra är onödiga. Du behöver inte jaga motljuset med avsikt. Men om det är så är detta en bra anledning att köpa just en sådan enhet. På tal om funktionaliteten hos miniugnar kan man inte låta bli att nämna att de kommer mer och mer nära mikrovågsugnar.

Bild
Bild

Det finns både mikrovågsugnar med en imitation av en ugn, och miniatyrugnar med en mikrovågsfunktion. Några av dem är infällda, vilket gör att du kan få ut det mesta av utrymmet i köket. Men en ännu mer populär lösning är en miniatyrinduktionsugn. Det visar sig vara mycket mer praktiskt och bekvämare än äldre gas och till och med elektriska apparater. Dess tveklösa fördelar kommer att vara:

  • låg strömförbrukning;
  • Brandsäkerhet;
  • snabb uppvärmning;
  • minimal risk för brännskador.
Bild
Bild

Allt detta uppnås tack vare en speciell design - med hjälp av effekten av elektromagnetisk induktion. En kopparspole är gömd under glaskeramikskiktet. Strömmen som strömmar genom öglorna inducerar sekundära svängningar som sätter elektroner i rörelse i ferromagnetiska material. Om disken är gjord av just ett sådant material kommer de att värmas upp, även om ugnarna själva och deras delar förblir kalla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men i induktionsminugnen kan endast köksredskap av speciell design användas. De behållare som tidigare användes för att laga mat på gas är inte lämpliga. Men om alla villkor är uppfyllda kommer resultatet helt att uppfylla konsumenternas förväntningar. Om du behöver en 3 i 1 ugn är det vettigt att vara uppmärksam på den redan demonterade GFBB-9. Det inkluderar en ugn, en grill och en kaffebryggare av hög kvalitet. det är lämpligt att fokusera på samma uppsättning när du letar efter en annan lämplig modell.

Bild
Bild

Användningstips

När minugnen startas för första gången kommer sannolikt en obehaglig lukt och till och med rök att uppstå. Detta är helt normalt. Delarna belagda med skyddande transportfett värms helt enkelt. Det rekommenderas att använda kaminen i viloläge för första gången. Drifttiden är 15 minuter, eller tills röken slutar släppa ut. Endast helt kylda ugnar kan rengöras. Om de inte är helt kylda kan du förstöra tekniken. För rengöring är det tillåtet att använda skonsamma tvättmedel. Diskmaskiner är tillåtna, men endast med rent vatten. Det är strängt förbjudet att tvätta miniugnar och bakplåtar, andra tillbehör med slipande blandningar.

Rekommenderad: