Ugn AEG: Installationsfunktioner För Elektriska Inbyggda Modeller. Hur Väljer Jag En Ugn Med ånga Och Mikrovågsugn? Hur Ställer Jag In Rätt Tid På ångugnen?

Innehållsförteckning:

Video: Ugn AEG: Installationsfunktioner För Elektriska Inbyggda Modeller. Hur Väljer Jag En Ugn Med ånga Och Mikrovågsugn? Hur Ställer Jag In Rätt Tid På ångugnen?

Video: Ugn AEG: Installationsfunktioner För Elektriska Inbyggda Modeller. Hur Väljer Jag En Ugn Med ånga Och Mikrovågsugn? Hur Ställer Jag In Rätt Tid På ångugnen?
Video: AEG Single Oven with Steam Function Review 2024, April
Ugn AEG: Installationsfunktioner För Elektriska Inbyggda Modeller. Hur Väljer Jag En Ugn Med ånga Och Mikrovågsugn? Hur Ställer Jag In Rätt Tid På ångugnen?
Ugn AEG: Installationsfunktioner För Elektriska Inbyggda Modeller. Hur Väljer Jag En Ugn Med ånga Och Mikrovågsugn? Hur Ställer Jag In Rätt Tid På ångugnen?
Anonim

Det berömda tyska företaget AEG har etablerat sig som en tillverkare av populär modern utrustning. Ugnarna som hon producerade uppskattades mycket av professionella kockar. De noterade goda indikatorer på färdiglagade måltider, som inte är sämre i smak än mat som lagats i restaurangugnar.

Särdrag

Oberoende ugnar är praktiska genom att installationen kan göras på vilken plats du vill, om du höjer den till bröstnivå, till exempel i ett pennfodral, behöver användaren inte böja sig.

Bild
Bild

Den inbyggda AEG-ugnen skiljer sig väsentligt från sin gasmotstycke. Förutom värmeelement har den konvektionsfläkt , som blåser matlagningsprodukten med varm luft från alla sidor. Konvektion gör det möjligt att fördela uppvärmningstemperaturen jämnt i ugnen , tack vare det blir det möjligt att laga mat samtidigt på olika bakplåtar utan att blanda lukt.

Det är trevligt att företaget har tagit hand om sina produkters energieffektivitet och förser alla modeller med energiklass A . Du kan laga mat utan att oroa dig för dina elräkningar, även vid maximal värme (275 grader). Det är värt att nämna separat om teknikens säkerhet. Tillverkaren använder en speciell typ av värmeisolering för fodralet, dessutom är fönstret skyddat av flera lager av glas och förblir alltid kallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

AEG -ugnar uppfyller alla krav för sådana produkter:

  • de är lätta att använda;
  • de är lätta att ta hand om, eftersom modellerna är utrustade med självrengörande funktioner;
  • har en hög byggkvalitet;
  • bra design;
  • säker;
  • ekonomisk;
  • hållbar.

För rättvisans skull bör det sägas att mot bakgrund av allmän entusiasm fanns det flera negativa recensioner när utrustningen gick sönder, och eftersom detta hände under perioden efter garantin var reservdelar dyra. Ugnar är utrustade med dyra system, vilket påverkar reparationskostnaderna.

Bild
Bild

Dimensioner

Du bör bestämma en plats i köket innan du köper en ugn. Dess dimensioner beror på den tilldelade filmen. AEG -ugnar finns i standard, kompakt och bred. Kompakta produkter överstiger inte 45 cm bredd, har en kapacitet på 35-45 liter, de är utformade för små kök. Men när det gäller funktionalitet är de inte på något sätt sämre än standardprodukter.

Breda ugnar installeras i stora rum, deras bredd är 90 cm och kammarvolymen är 85 liter. Standardutrustningen har en volym på 60 eller 70 liter och mått - 60x60 cm. Storleken på sådana ugnar är tillräckligt för att baka stora kakor, baka stora fiskar eller fjäderfä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera

I AEG -skåpsmodeller kan kontrollen utföras på olika sätt: tryckknapp, beröring eller mekanisk, i alla fall kommer användarens bekvämlighet att tillhandahållas. De infällda omkopplarna är bekväma att använda och försäkrade mot oavsiktlig aktivering. Knapparna är genomtänkta ordnade, sensorn är känslig från första beröring. Varje produkt har en tydlig och begriplig display, tack vare vilken det inte är svårt att förstå programmen.

Vissa modeller har färdiga inbyggda recept, vars lista kan utökas på egen hand. För att förbereda produkter enligt recept är det tillräckligt att ange vikten på ingredienserna och välja en maträtt - ugnen klarar resten själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Styrsystemet innehåller ett så användbart alternativ som en timer - du kan ställa in tillagningstiden, det kommer att låta signaler när skålen är klar. Om en timermodell med avstängning väljs stoppar ugnen automatiskt när tiden är inne.

AEG ugnar har max 9 lägen . Detta belopp behövs för kulinariska mästare. För dem som lagar mat då och då är det tillräckligt att välja modeller med flera lämpliga lägen för att inte betala för mycket för onödiga funktioner.

Bild
Bild

Funktionalitet

Moderna ugnar har många möjligheter. Här är alternativen som AEG har utrustat sina enheter med.

  • Grill . En liten motor hjälper till att rotera kycklingen och bakar den jämnt. Grillalternativet tillagar inte bara fjäderfäet med en gyllenbrun skorpa, utan gör också snabba heta smörgåsar.
  • Vakuumlagning . En relativt ny funktion som gör att du kan baka mat på ett hälsosammare sätt. Mat ska läggas i en speciell vakuumpåse och skickas till ugnen tills den är kokt.
  • En kammare med dubbelpanna . Fram till nyligen implementerades ångsystemet Stream Function endast i restaurangugnar. Idag är vissa typer av AEG -ugnar också utrustade med detta alternativ, som har flera driftsätt: för grönsaker, kött, fisk och tillbehör. Ångad mat anses vara kost.
  • Kombinerade lägen . De finns i många AEG -ugnar. Under bakprocessen kan du till exempel tillsätta en viss mängd ånga, det kommer att lägga till mjukhet i skålen, men samtidigt kommer det att hålla det skarpa ute. Eller tillsätt vatten automatiskt efter behov för att pressa produkten.
  • Mikrovågsfunktion … För små kök är AEG-ugnen med inbyggd mikrovågsugn en riktig gåva, två apparater i ett tar upp hälften av utrymmet. Denna teknik kommer inte bara att laga mat, utan också värma upp eller tina upp mat.
  • Låt oss smaka på appen . Om du ansluter det till ett Wi-Fi-nätverk kan du bedöma hur rätt skålen är från bilden som överförs av videokameran till displayen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de listade funktionerna har AEG -ugnar många användbara saker:

  • kamerabelysning kan fungera under hela matlagningen;
  • en roterande spett hjälper till att jämnt laga kött, fjäderfä, fisk;
  • "barnskydd" -systemet stänger av enheterna i tid;
  • ett”säkerhetsavstängningsalternativ” hjälper till att frånvarande sinnade vuxna stänger av ugnen.
Bild
Bild

Självrengörande system

Moderna ugnar är lätta att rengöra. Efter tillagning behöver du inte rengöra kammaren från fettavlagringar på alla otänkbara sätt. Tekniken kan hålla sig ren själv. När du väljer en ugn bör du vara uppmärksam på vilken typ av självrengöring den är utrustad med och göra ett val i enlighet med dina önskemål.

  • Katalytisk . Emaljen i kammaren innehåller en oxidationskatalysator. Under tillagningsprocessen bryts den ned fett, som sätter sig i form av sotpartiklar. De ska samlas upp med en fuktig trasa för att hålla ugnen ren.
  • Pyrolytiskt . Kammarens väggar med ett pyrolyssystem har en slät och ultrastark emalj. Efter tillagning måste du slå på ugnen för att värma upp den till 500 grader. Fett och matrester kommer att brinna av och falla av som sot. Som i det första fallet bör de tas bort med en fuktig trasa.
  • Hydrolytisk . I det här fallet brinner inte fettavlagringar, de mjukas upp med het ånga med hjälp av specialverktyg, och sedan följer manuellt arbete, de måste tas bort med en trasa eller tvättlapp.
Bild
Bild

Laguppställningen

Tänk på de mest populära AEG -ugnsmodellerna.

BE5300252M

Modellen är medelstor, men kammarens volym är ganska rymlig, den är 74 liter - det räcker för behoven hos en familj på 4 personer. Ugnen är multifunktionell och har 8 tillagningslägen för olika rätter. Har ånga, barnsäker, fläkt för kylning, timer med avstängningsalternativ och självrensande system . Den avtagbara luckan hjälper till med underhållet av apparaten. Nackdelarna inkluderar bara den höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

BE5731410M

Produkten är tillverkad av rostfritt stål med en beläggning som skyddar mot fingeravtryck och smuts. Visningsfönstret innehåller fyra rader av glas och förblir kallt hela tiden. Modellen har automatisk programmering, implementerad med pekskärmen och displayen. Dessutom finns det ett bakbord på dörren för bekvämlighetens skull. Ugnens volym gör att du kan laga flera rätter samtidigt på olika bakplåtar.

Enheten är utformad för 11 lägen, har funktioner som grillning, sjudning, torkning, avfrostning, pizza, utrustad med en timer och en temperatursond.

Bild
Bild
Bild
Bild

BE 5431302 B

En elegant fristående modell i svart med en kammarvolym på 74 liter, tillräckligt för att laga tre måltider åt gången. Den har 8 arbetslägen, utrustade med funktioner: liten, stor och turbogrill, avfrostning, pizza. Utrustad med barnsäkerhetssystem, säkerhetsavstängning, bra byggkvalitet, kamerabelysning och timer med avstängning.

Bild
Bild
Bild
Bild

BE3003021B

Den fristående ugnen är medelstor med en kapacitet på 74 liter, tillräckligt för att rymma en hel kalkon. Den har 8 driftlägen, funktioner: pizza, grill, säkerhetsavstängning, dörrkylning . Utrustningen är utrustad med bekväm elektronisk kontroll med en digital display och en timer. Det finns också infällda knappar och omkopplare för att förhindra oavsiktlig aktivering.

Bild
Bild
Bild
Bild

BSR882320B

En oberoende modell med en vacker design i en elegant svart färg. Den har 21 driftslägen, inklusive en dubbelpanna, vilket gör det möjligt att laga matkost utan användning av olja. Produkten är utrustad med en temperatursond som gör att du kan bestämma produktens beredskap utan att öppna dörren. Halogenbelysning gör att du kan se maten när som helst. Installerad ångrengöringskammare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som vill spara på kostnaden för en ugn är det osannolikt att AEG -apparater är lämpliga. Den har en högkvalitativ montering och ultramodern fyllning, ett stort antal driftsätt och funktioner, och är en bra hjälpare i köket.

Rekommenderad: