Inbyggda Gasugnar Dimensioner: Bredd Från 45 Till 60 Cm. Standardhöjd Och Djup För Oberoende Ugnar

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda Gasugnar Dimensioner: Bredd Från 45 Till 60 Cm. Standardhöjd Och Djup För Oberoende Ugnar

Video: Inbyggda Gasugnar Dimensioner: Bredd Från 45 Till 60 Cm. Standardhöjd Och Djup För Oberoende Ugnar
Video: BBQ Bloopers 1 2024, April
Inbyggda Gasugnar Dimensioner: Bredd Från 45 Till 60 Cm. Standardhöjd Och Djup För Oberoende Ugnar
Inbyggda Gasugnar Dimensioner: Bredd Från 45 Till 60 Cm. Standardhöjd Och Djup För Oberoende Ugnar
Anonim

De flesta hemmafruar har svårt att tänka sig att laga mat utan att använda ugn. Denna utrustning gjorde det möjligt att avsevärt spara fritid, men för att den ska passa in i det övergripande interiören bör dess dimensioner beaktas.

Standardmått

Under köpet av inbyggda ugnar står många köpare inför att deras storlekar inte är desamma. I standardversionen är djupet från 50 till 55 cm och bredden är 60 cm, men i den här formen är det inte alltid möjligt att anpassa vitvarorna i köket, eftersom det kan vara mer eller mindre utrymme efter att ha installerat möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredd

Enligt de parametrar som känns igen i vårt land är den klassiska ugnsbredden 60 centimeter. Om skåpet är något större, spelar några extra centimeter ingen roll. Men med ett smalare utrymme kan ett problem uppstå. I det här fallet gav de en annan, smal version av inbyggda apparater, där bredden är 45, och ibland till och med 40 cm, men dessa är svåra att hitta, och du måste kringgå mer än en butik.

Denna teknik passar perfekt i små köksuppsättningar och är idealisk för små kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djup

Djupet i gasugnar är också en standardiserad parameter, den är 60 cm, men 55 finns på rea. Denna storlek valdes inte av en slump av tillverkarna, det var resultatet av många studier.

Det här är precis vad en kock behöver för att bekvämt kunna laga mat ovanifrån och baka den väl inuti. Av denna anledning ändras denna parameter mycket sällan, till skillnad från bredd och höjd. Ugnar med ett djup av 450 mm säljs, men de är opraktiska, därför är de inte särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd

Standardhöjden är 600 mm. Men i vissa fall, när ytterligare funktioner är aktiverade, är det inte möjligt att behålla denna parameter, därför visas fler och fler modeller med icke-standardmått som passar användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassade storlekar

Ju fler olika köksuppsättningar som dyker upp på marknaden, desto fler tillverkare måste tänka på hur de ska sätta in sina vitvaror i dem. Det är nödvändigt att ändra måtten antingen upp eller ner, så att varje användare kan hitta en modell av den inbyggda ugnen för sig själv.

De största i höjden är de ugnar i utformningen av vilka det finns två fack: huvudet och hjälpen . Höjden i detta fall når 90 cm, men på inget annat sätt fungerar det inte. Ett sådant alternativ kan säkert kallas icke-standard, i utrustningslistan under denna definition finns det också spisar med normal bredd, men en höjd som kan variera från 36 till 55 cm.

I genomsnitt är höjdintervallet, som inte är standard för den här fordonsklassen, mellan 48 och 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tekniken köps för en familj där det finns många människor som älskar att glädja sig med bakning, bör du vara uppmärksam på breda modeller, eftersom mer mat kan placeras inuti, och det tar mindre tid att förbereda en maträtt. I ugnar som är 90 cm breda kan man inte låta bli att markera närvaron av tolv tillagningslägen. Ugnen är oftast placerad under hällen eller på plattans höjd, så att du kan styra graden av beredskap.

Om du lägger utrustningen under pennfodralet tar det för mycket plats . För de lägenheter där det inte är möjligt att sätta en sådan ugn, gjorde de ett undantag och lanserade ugnar med en bredd på endast 450 mm på marknaden. Av bristerna kan man bara peka ut det faktum att under tillagningen av bakade rätter måste de placeras i två nivåer, vilket har en negativ effekt på bakhastigheten. Ugnar med icke-standarddjup är populära bara om själva köksutrustningen inte är bred, och husets ägare därför föredrar att bevara användbart utrymme i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Att köpa en ny ugn är en stor sak för alla hemmafruar som älskar att laga mat. Utbudet av menyn på bordet, enkelhet och bekvämlighet beror på dess funktionalitet. Om köpet genomförs för första gången måste du inte bara ta hänsyn till köksuppsättningens parametrar utan också behoven hos husets ägare. Experter rekommenderar att ta hänsyn till storleken, egenskaperna och användarvänligheten för den framtida ugnen. Gasanslutningen lämnas bäst till en professionell.

Storlek är en nyckelfaktor när du köper en ny inbyggd ugn . Om du köper en spis som ersättning måste du förstå att den nya utrustningen helst måste passa det befintliga utrymmet, annars måste du byta headset. Om du inte följer detta råd måste du därefter möta problemet med stora luckor mellan pennfodralet och ugnen.

De som älskar att laga mat bör tänka på icke-standardutrustning med stor höjd eller bredd. Extra ugnsutrymme kan innebära att ett extra bakplåt får plats inuti, vilket innebär mindre tid att mata nära och kära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lägenheten är liten, är dess kök lämpligt. Den svåraste delen i detta fall är att rymma den nödvändiga utrustningen och lämna lite ledigt utrymme. Här är det värt att köpa en liten inbyggd ugn med minsta bredd och höjd.

En annan mått som köpare ofta förlitar sig på är kostnaden . Gasugnarnas priser varierar beroende på funktioner, storlek och stil. Ytterligare funktioner påverkar prissättningen kraftigt, varför konvektionsenheter anses vara en av de dyraste.

Frakt- och anslutningsavgifter kan också tillkomma vid köp av ny ugn. Dessutom, om du vill köpa en specifik modell, bör du läsa riktiga recensioner om den för att bestämma valuta för pengarna. Att köpa i september eller oktober sparar pengar eftersom värdet på förra årets modell sjunker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring av ugnen är lika viktigt som att laga mat i den. Det är bättre att välja en modell, inuti vilken en speciell non-stick-beläggning tillhandahålls. Fett och annat matrester kan enkelt tas bort från det med en enkel fuktig trasa, inga ytterligare ansträngningar krävs från värdinnans sida.

Det är viktigt att uppmärksamma komponenterna som användes vid montering av modellen . Ugnsluckan öppnas och stängs ständigt, så du måste kontrollera kvaliteten på ställen inuti. Ju fler positioner som finns tillgängliga, desto fler inställningar kan du använda när du lagar mat, inklusive stora måltider som kalkon eller stek.

En klocka och timer kommer alltid till nytta, vilket sparar tid och berättar när maten är klar och ugnen är helt förvärmd och klar att använda. Det ska vara enkelt att hantera inställningarna; tillverkaren är skyldig att tillhandahålla bruksanvisningen på ryska i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller design kan en billigare ugn med en kammare väljas. I genomsnitt är dess djup och bredd 60 cm. Denna teknik är lätt att anpassa till nästan alla kök. Inuti finns ett enda utrymme för bakning och stekning, men sådan utrustning är tillräckligt stor för att rymma fisk, kött, en kruka gröt.

Om denna design inte räcker för en stor familj kan du titta närmare på dubbla ugnar . Deras huvudsakliga skillnad är att det finns två fack inuti: ett är stort för att förbereda huvudrätter och det andra är mindre. Det är alltid värt att överväga det lediga utrymmet i köket, eftersom det för sådan utrustning kommer att krävas mer än vanligt, höjden på dessa ugnar når som regel 90 cm. Detta är inte förvånande, det är omöjligt att passa allt du behov i standardmåtten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbla ugnar utmärks alltid av närvaron av ett galler i båda facken, liksom av närvaron av ett annat styrsystem . De gör det möjligt att laga två separata rätter oberoende av varandra, vid olika temperaturer. Det är mycket svårt att överskatta sådana möjligheter, eftersom du snabbt kan göra komplexa rätter, vilket är mycket bekvämt om det finns barn som behöver laga mat separat. Det tar mycket kortare tid att duka till festbordet.

När det inte finns tillräckligt med plats i köket finns det inget bättre än en kompakt ugn. När det gäller dess storlek är sådan utrustning ungefär samma dimensioner som en stor mikrovågsugn, så den passar även i en "Chrusjtjov". Vissa familjer väljer en kompakt ugn utöver en större ugn, vilket är mycket bekvämt.

Om du behöver göra en liten maträtt behöver du inte förvärma den breda ugnen. När en fest planeras får värdinnan möjlighet att spara sin egen tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella ger sina råd om vad man ska leta efter när man köper

  • Välj en modell som passar dina behov, livsstil och budget.
  • Köket är i fokus för alla hem, så det är värt att ta sig tid att välja ugnen som gör det så bekvämt som möjligt.
  • Var noga med att mäta området där ugnen är planerad att installeras innan du köper. Välj en modell som lätt passar in i utrymmet, med ett par extra centimeter på vardera sidan. De är nödvändiga så att du enkelt kan ta bort ugnen och sätta tillbaka den på plats om du behöver reparera eller rengöra den yttre ytan.
  • Det är bättre att välja en varmluftsugn om värdinnan ofta lagar mat och mycket eller om familjen älskar kött. Dessa modeller har en speciell fläkt som cirkulerar. Värmen fördelas jämnt inuti, så bullarna brinner inte och täta livsmedel tillagas jämnt.
  • Vissa ugnar har inbyggda skåp för grytor och kastruller, medan andra inte har det. Om ditt kök har få hyllor och skåp bör du välja en ugn med extra förvaringsutrymme.
  • Det bästa alternativet för en ugn är med en glasdörr genom vilken du kan se tillagningsprocessen.
  • Dyrare, men också bekvämare, är moderna modeller med en display som är lätt att läsa och trycka på. Det är bra om en termostat och en timer dessutom är inbyggda.
  • Om det finns barn i huset är det värt att leta efter en ugn med säkerhetsfunktion. Det kan vara ett lås eller blockering av kontroll, belysning av en het yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således, efter dessa enkla rekommendationer för att välja, kan du välja en inbyggd ugn av den typ och storlek som passar dig.

Rekommenderad: