Beroende Och Oberoende Ugnar: Välj En Ugn Med En Bredd På 45 Eller 60 Cm. Vad Betyder Det - En Beroende Ugn Och Hur är Den Annorlunda?

Innehållsförteckning:

Video: Beroende Och Oberoende Ugnar: Välj En Ugn Med En Bredd På 45 Eller 60 Cm. Vad Betyder Det - En Beroende Ugn Och Hur är Den Annorlunda?

Video: Beroende Och Oberoende Ugnar: Välj En Ugn Med En Bredd På 45 Eller 60 Cm. Vad Betyder Det - En Beroende Ugn Och Hur är Den Annorlunda?
Video: Kids Box 2. Song 6 2024, April
Beroende Och Oberoende Ugnar: Välj En Ugn Med En Bredd På 45 Eller 60 Cm. Vad Betyder Det - En Beroende Ugn Och Hur är Den Annorlunda?
Beroende Och Oberoende Ugnar: Välj En Ugn Med En Bredd På 45 Eller 60 Cm. Vad Betyder Det - En Beroende Ugn Och Hur är Den Annorlunda?
Anonim

Utan överdrift kan köket kallas huvudrummet i huset. Det kan vara ett mysigt hörn för tedryck, ett konferensrum för att fatta viktiga beslut, det kan bli ett huvudkontor för att diskutera den internationella situationen, och det kan bli en matsal. Det är omöjligt att föreställa sig högtider och högtider utan utsökt bakat kött med potatis och aromatiska pajer tillagade hemma. För att skapa dessa och många andra kulinariska mästerverk är det viktigt att ha en bra ugn. Vi kommer att berätta om funktionerna och skillnaderna mellan beroende och oberoende ugnar.

Vyer

Den moderna marknaden för hushållsapparater erbjuder idag ett stort urval av ugnar av olika modeller och märken. Det finns två typer av ugnar:

  • självständig;
  • beroende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Självständig

En oberoende ugn levereras komplett med en spis, men de kan placeras i en lägenhet eller ett hus separat från varandra på vilken yta som helst, eftersom de har ett autonomt styrsystem i panelen. Alternativet att välja ett fristående skåp är mer lämpligt för lägenheter och hus med ett stort kök. En ugn med en standardstorlek på 60 centimeter bred och 50–55 centimeter djup ser mer harmonisk ut än en liten. En oberoende ugn har många fördelar:

  • hällens och ugnens läge är oberoende av varandra, det är mycket bekvämt när du reser till ett lanthus, det räcker med att ta med dig en av delarna;
  • på grund av de många funktioner som finns i moderna oberoende ugnar behöver du inte köpa en spis;
  • du kan ordna ugnen inbyggd i köksuppsättningen på vilken höjd som helst för användaren.

Denna modell har också några nackdelar:

  • populära modeller av kända tillverkare som garanterar kvalitet är inte billiga;
  • ugnen förbrukar mycket el.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende

En beroende ugn skiljer sig från en oberoende ugn främst genom att den har en gemensam ugn och spisplattans kontrollpanel på framsidan av ugnen. Hällen och ugnen har var sin ledning ansluten med en gemensam kontakt. Matlagningspanelen är ansluten till nätverket. Det är bättre att överväga detta alternativ för lägenheter och hus med ett litet kök, eftersom det i detta fall är möjligt att bygga en beroende ugn som mäter 45x45 centimeter direkt i bordets arbetsyta. Att välja en 45 cm ugn är lättare för små rum, eftersom det inte tar mycket plats, så att du kan placera den på valfri horisontell yta. Modellen har sina obestridliga fördelar:

  • ugnen är alltid placerad under hällen, hela strukturen ser kompakt ut och tar inte mycket plats - det här är bekvämt för små kök;
  • idrifttagning utförs med en kontakt och ett uttag, vilket förenklar anslutningen;
  • att köpa en beroende ugn sparar pengar.

Ugnen har också sina nackdelar:

  • hällen och ugnen är beroende av varandra, om den gemensamma panelen misslyckas fungerar båda inte;
  • energikällan är bara el.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gas

Förutom oberoende och beroende ugnar som drivs av el finns det andra typer av ugnar - gas. De har sina egna fördelar och nackdelar. Fördelar:

  • arbeta i frånvaro av elektricitet med hjälp av importerade cylindrar i något rum;
  • överkomligt pris;
  • enkel användning.

Brister:

  • hög explosivitet;
  • släckningsfunktion är inte installerad;
  • att placera brännarna endast i botten av ugnen förhindrar normal luftcirkulation.

För närvarande är oberoende ugnar inbyggda i köksapparater mycket populära. Nya hus med förbättrade layouter gör att du kan designa ditt kök i den stil du vill ha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller betyg

För att navigera i valet av alternativ kan du överväga en lista över flera av de mest populära modellerna av ugnar med en oberoende typ av anslutning.

GEFEST-DA 622-02

Elektrisk, har fördelar: multifunktionell, temperaturregim från 50 till 280 grader, 7 uppvärmningslägen, enkel kontroll, teleskopiska guider finns tillgängliga. Det finns en avfrostningsfunktion, timer och spott. Nackdelar: otillräckligt luftflöde till dörren, högt pris.

Bild
Bild

Hotpoint-Ariston FTR 850

Oberoende, elektrisk. Den har ett vackert utseende, 8 uppvärmningslägen, kammarens inre yta behandlas med emaljsprutning, vilket underlättar underhållsarbeten mycket. Nackdelen är bristen på teleskopiska hyllor.

Bild
Bild

Bosch HBG 634 BW

Elektrisk, oberoende. Fördelar: pålitlig byggkvalitet, ger högkvalitativ matlagning på grund av 4D -teknik, låg strömförbrukning. Den har 13 driftlägen, uppvärmning från 30 till 300 grader. Nackdelen är bristen på en spett. För små kök är beroende ugnar lämpliga, vars spis alltid ligger ovanpå ugnen, så det tar inte mycket plats.

Den kompakta modellen 45x45 centimeter passar perfekt in i designen av ett litet kök och skapar en känsla av komfort och värme.

Bild
Bild

Bosch HEA 23 B 250

El, beroende. Det finns en mekanisk kontroll av de infällda knapparna, vilket förenklar underhållsproceduren, det dubbla glaset förhindrar stark uppvärmning av dörren. Vackert utseende, enkel hantering, kammarvolym 58 liter, katalytisk rengöring. Barnspärr - endast för ugn.

Bild
Bild

Siemens HE 380560

El, beroende. Mekanisk kontroll av infällda knappar tillhandahålls. Kammaren är täckt med emaljbeläggning inuti, volymen är 58 liter. Snabb uppvärmning, pyrolytisk rengöring, det finns ett läge för uppvärmning av rätter. De flesta köpare föredrar elektriska ugnar. Gasugnar med ugnar är mindre efterfrågade, men de bör inte helt rabatteras, eftersom de på platser där det finns ofta strömavbrott helt enkelt är ersättbara.

Det är också bekvämt att använda dem i stugor och hus på landet med brist på el, med hjälp av importerade gasflaskor.

Bild
Bild

MAUNFELD MGOG 673B

Gas, oberoende. Multifunktionell, 4 uppvärmningslägen, timer, konvektion, gasgrill. 3 glas förhindrar uppvärmning av dörren, det finns en gasreglage och en elektrisk tändning.

Bild
Bild

GEFEST DHE 601-01

Kammarvolym - 52 liter, enkel hantering, vackert utseende, det finns en grill, ljudtimer, gasreglering. Billigt pris. Nackdel: ingen konvektion.

Bild
Bild

"Gefest" PNS 2DG 120

Gasspis med ugn som drivs av ett elnät, installationen är beroende. Mått: 50x40 centimeter, kammardjup - 40 centimeter, kammarvolym - 17 liter. Högsta temperaturen är 240 grader, det finns en grill. Vit färg.

Bild
Bild

Användbara tips

Skillnaden mellan ugnar beaktas när man skapar en inredning. Det finns andra punkter att tänka på när du väljer rätt modell.

  • Vid köp av en ugn beaktas alla detaljer: kökets storlek, kraften i de elektriska ledningarna, den avsedda designen.
  • Om hushållsapparater är planerade att byggas in bör ledningarna inte tas ut i mitten, utan till höger eller vänster, eftersom ledningarna i mitten kommer att störa placeringen av skåpet i en nisch.
  • Skåp med gångjärnsdörrar i ett system uppifrån och ned måste hanteras varsamt. Kom inte för nära för att undvika att skålla dig från den heta luften.
  • När du köper en beroende modell är det lämpligt att välja en spis och ugn från samma tillverkare så att de är kompatibla.
  • Det är mycket lättare att ta hand om skåp med emaljbeläggning av kamerans inre yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa tips hjälper dig att spara tid för att lösa andra uppgifter, det är bättre att använda det för att laga goda godis till din älskade familj i ugnen . Ugnen, idealiskt kombinerad med detaljerna i inredningen, är inte slående, men passar organiskt in i kökets design.

Högkvalitativa modeller kommer att hålla i mer än ett år, att ta hand om dem är enkelt och inte betungande, men listan över favoriträtter tack vare denna underbara teknik ökar betydligt.

Rekommenderad: