Inbyggda Diskmaskiner 40 Cm Breda: Djup Av Inbyggda Smala Diskmaskiner, Modellbetyg För Små Inbyggda Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda Diskmaskiner 40 Cm Breda: Djup Av Inbyggda Smala Diskmaskiner, Modellbetyg För Små Inbyggda Storlekar

Video: Inbyggda Diskmaskiner 40 Cm Breda: Djup Av Inbyggda Smala Diskmaskiner, Modellbetyg För Små Inbyggda Storlekar
Video: Bosch SMV40C40GB Fully Integrated Dishwasher 2024, April
Inbyggda Diskmaskiner 40 Cm Breda: Djup Av Inbyggda Smala Diskmaskiner, Modellbetyg För Små Inbyggda Storlekar
Inbyggda Diskmaskiner 40 Cm Breda: Djup Av Inbyggda Smala Diskmaskiner, Modellbetyg För Små Inbyggda Storlekar
Anonim

Små familjer, med små kök, köper diskmaskiner 40 cm breda. Det finns många sådana familjer, därför är efterfrågan på smala apparater stor. Hur man väljer en framgångsrik diskmaskin i alla avseenden och om den verkligen kommer att vara 40 cm, kommer vi att berätta för dig i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finns det 400 mm breda maskiner?

Människor i Sovjetunionen visste ingenting om diskmaskiner för hushåll, medan de i Europa kom in i hem överallt. Idag försöker vi bli av med rutinläxor. Även de som inte har någonstans att vända sig i köket drömmer om att köpa en assistenttekniker. De letar efter de minsta alternativen, beräknar varje centimeter av området där det kan byggas.

Efter att ha hört talas om smala maskiner 40 cm breda, skynda dig inte att mäta en plats för det med teknisk precision . Storleken "40" är mycket villkorlig, den kan faktiskt vara 44 cm, 45 cm eller till och med 48 cm bred. Alla dessa siffror gör det möjligt att klassificera tekniken som "smal", men tillverkarna producerar inte tydliga dimensioner - " 40 ", tänk därför inte på dem. Minsta bredd på enheten i historien tillhörde Ardo ME 5661 -modellen - 40,4 cm, den har länge avbrutits. Som det visade sig är bilar med parametrar mindre än 45 cm olönsamma. Smal teknik överträffar redan alternativ i full storlek upp till 15 cm utrymme.

På grund av det stora utbudet av storlekar kan du köpa en diskmaskin i ett kök av alla storlekar . När det gäller storlek är sådan utrustning uppdelad i tre kategorier: full storlek, smal och kompakt. Det sista alternativet är en låg maskin avsedd för endast två uppsättningar rätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

I Ryssland är sådan utrustning inte efterfrågad, därför är den sällsynt. Och efterfrågan på smala bilar är stor, och låt oss prata om dem.

Diskmaskiner upp till 50 cm breda kan delas in i tre typer: inbyggd, delvis inbyggd, fristående. Deras höjd (85 cm) och djup (57-65 cm) skiljer sig inte särskilt från bilar i full storlek; utrymme sparas på grund av modellens bredd.

Tekniken i denna kategori har sina fördelar och nackdelar. Fördelarna inkluderar ett antal punkter.

  • Möjligheten att förse små kök med diskmaskiner med en optimal volym för dem. Enheten kan installeras under ett handfat, i en garderob, i en öppning mellan andra apparater eller möbler.
  • Korgarnas kapacitet är 8-10 uppsättningar, vilket är ganska lämpligt för en familj på 3-4 personer. Dessutom kan du tvätta disken i tid, eftersom maskinen laddas snabbare än modellen i full storlek.
  • Tekniken ger mindre ljud.
  • Den använder energi mer ekonomiskt (på grund av kondenseringstorkningsmetoden), cirka 0,9 kW / h.
  • Vatten förbrukar också mindre versioner i full storlek-8-13 liter.
  • Familjebudgeten kommer att dra nytta av inköpspriset jämfört med standardprodukten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu gå vidare till nackdelarna

  • Volymen på arbetskammaren är sämre än en maskin i full storlek. Porslinet kommer att laddas 4-6 uppsättningar mindre.

  • Problem kommer att uppstå med underhåll av icke -standardiserade redskap - bakplåtar, kastruller, stora grytor och pannor.
  • Antalet erbjudna alternativ för denna typ av utrustning är sämre än standardversionen.

Även i smala maskiner är mjukvaran mindre än i fullstora typer, men 5-8 funktioner är tillräckligt för dem för en fullvärdig disk. Oftast finns huvudprogrammen.

  1. Skydd mot läckage ("Aqua-stop"). Maskinen tillåter inte spill; när kammaren är överfull, kopplas den oberoende från vattentillförseln och dränerar vattnet i avloppet.
  2. Golvprojektion. En ljusstråle på golvet indikerar att maskinen är igång. Om den inte finns där är tvättprocessen över. Vissa modeller är utrustade med ljudsignaler.
  3. På timer. Det gör det möjligt att, efter laddning av maskinen, ställa in inkopplingstiden vid en senare lämplig tidpunkt.
  4. Vattenmjukhetssensor. Så snart vattnet blir hårdare än normen indikerar sensorn att det är dags att fylla på reserverna för det regenererande ämnet. I enlighet med standarderna kan du tvätta disken bättre och förlänga diskmaskinens livslängd.

  5. Höjdjustering av korgar. Facken är inställda efter nivån på bokmärket för köksredskap. Maskinerna har en besticksektion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan varje smal diskmaskin innehåller program:

  • snabb tvätt;
  • blöta;
  • tvättintensitet;
  • ekonomiläge;
  • känslig tvätt;
  • alternativ för tvättmedel tabletter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa smalaste modellerna

Med tanke på efterfrågan på smala diskmaskiner erbjuder marknaden ett brett utbud av produkter från tillverkare från olika länder.

Budget

Vi erbjuder ett betyg på de mest populära modellerna med ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet.

Bosch SPV 40E40

Den inbyggda diskmaskinen är från en tysk tillverkare, har en bredd på 45 cm, en vikt på 30 kg och rymmer 9 uppsättningar rätter. Energieffektivitet - A. Systemet är utrustat med alternativet "föräldrakontroll" från oavsiktlig beröring av kontrollpanelen . Det finns sätt att blötlägga, skonsam tvätt, fördröjd start vid en lämplig tidpunkt, skydd mot läckage. Maskinen signalerar slutet av arbetet med en ljudsignal. Korgarna är justerbara. Glasögon fixeras med hållare för skonsam tvätt. Sköljningens renhet regleras. Det finns ett alternativ för att tvätta särskilt smutsiga diskar. Pris - 25 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hansa ZIM 428 EH

Inbyggda apparater med en bredd av 44,8 cm har en energieffektivitet av klass A. Maskinen kan tvätta 10 uppsättningar disk i taget. Utrustad med 8 program, inklusive ett ekonomiläge, ett intensivt läge för kraftig smuts, ett känsligt läge för glas, ett blötläggningsalternativ, en fördröjd start … Diskmaskinen förbrukar 8,5 liter vatten, ljudnivån är 45 dB, den övre korgen kan justeras i höjdled. Pris - 24 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indesit DSR 15B3

Smal fristående maskin, 45 cm bred, har den högsta klassen energibesparing, torkning och tvätt. Tyvärr bullriga, 53 dB. Innehåller fem program, bland dem - ekonomiska och intensiva. Pris - 20000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Weissqauff BDW 4543D

En utmärkt diskmaskin av tysk kvalitet, designad för 9 uppsättningar rätter. Den har ett halvt lastläge, så du behöver inte samla plattorna på länge. Snabbtvättsläget fungerar i 30 minuter, det finns skydd mot läckage. Maskinen innehåller 7 program, förbrukar 9 liter vatten, tillhör energiklassen A + . Pris - 18 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Låt oss också granska de bästa lyxmodellerna.

Miele G5890 SCVi SL

En elit diskmaskin modell med bra design, tillhör typen av komplett installation. Stängd med en dekorativ panel. Aktiv torkning förhindrar fläckar på disk . Bilens bredd är 44,8 cm, ljudnivån är 43 dB, kostnaden är 193 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miele G 5481 SCVi

Inbyggd diskmaskin med 5 program. Ger diskmaskin av hög kvalitet på 1 timme. Det finns program: skydd mot läckage, fördröjd start (gör det möjligt att starta utrustningen vid en lämplig tidpunkt), intensiv tvätt "hygien", accelererad tvätt "Express", ytterligare torkning . Kondenserande typ av torkning. Bredd - 44,8 cm, höjd - 80,5 cm, djup - 57 cm, pris 80 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smeg STA4525IN

Inbyggd modell med 5 standardprogram och 5 Quick Time-lägen. ECO -alternativet sparar energi samtidigt som samma tvättprestanda bibehålls . Displayen visar varaktigheten och slutet av processen. Det finns ett system för skydd mot läckage "Aquastop". Maskinen rymmer 10 uppsättningar rätter, har en bredd på 44,8 cm, typen av torkning är kondens, ljudnivån är 46 dB, kostnaden är 84 400 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siemens iQ500 SR 656D10 TR

Den tyska tillverkarens diskmaskin är utrustad med display, indikatorer, timer . Standardprogrammets längd är 195 minuter. Rymmer 10 uppsättningar, torkningstyp - kondens, energiförbrukning - klass A, vattenförbrukning 8, 5 l, ljudnivå - 43 dB. Det finns 6 program. Läckagesäkert, justerbart korgsystem. Bredd - 44,8 cm, pris - 70 5000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neff S889ZMX60R

Inbyggd smal (44,8 cm) diskmaskin för 10 platsinställningar. Förutom automatiska program innehåller den lägen som tar bort envis smuts i kastruller och grytor, men samtidigt försiktigt rengör ömtåliga föremål . Torkmetod - med hjälp av värmeväxlare och zeolit, inga dropp. Maskinen sparar vatten och energi. Ljudnivå - 44 dB, kostnad - 84 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

AEG FSR62400P

Smal (44,6 cm) inbyggd diskmaskin med 6 program. Det finns ett ekonomiläge för lätt smutsiga rätter, en tyst nattcykel, skydd mot läckage, en fördröjd start . Det finns en vattenrenhetssensor, rymmer 9 uppsättningar, standardtvätttiden är 30 minuter, priset är 65 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux ESL94655RO

Modellen stöder 7 program, har en touchkontrollpanel, ansluts till varmt och kallt vatten. Energibesparing är märkt med klass A. Maskinen är utrustad med en extra torktumlare. Efter avslutad arbetsprocess öppnas dörren automatiskt, så att disken kan torka naturligt på ett naturligt sätt . Korgen för rätter är justerbar i höjd. Hållare för tvätt av glas finns. Bredd - 44,6 cm, kostnad - 64 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Det finns många faktorer att tänka på när du väljer en smal diskmaskin

  • Var den kommer att ligga. Det lediga utrymmet beräknas, slutsatser dras om teknikens möjliga parametrar.
  • Avståndet till uttagen beaktas.
  • Avloppets placering beaktas.
  • En viktig indikator är antalet personer i familjen.
  • Matlagningsfrekvens och måltider.
  • Dimensionerna på själva rätterna beaktas, särskilt dess icke-standardiserade typer.

Det är nödvändigt att bestämma vilken maskin som behövs-inbyggd eller fristående. I små kök, vilket sparar varje centimeter utrymme, är det bättre att bygga apparater i möbler eller under ett handfat. Men underhållet av ett sådant alternativ är svårare.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en hyrd lägenhet är det klokare att köpa fristående utrustning.

Efter att ha bestämt vilken typ av diskmaskin du måste uppmärksamma på flera viktiga punkter

  • Hållbarheten påverkas av de material som alla maskinens inre element är gjorda av. De ska vara av rostfritt stål, ju mindre plast desto bättre.
  • Ljudnivån bör ligga i intervallet 44-46 dB.
  • Genom att välja en klass A -teknik kan du spara betydligt på el.
  • Det är bekvämt att använda maskinen, som är justerbar i höjden på korgarna, det finns ett bestickbricka och hållare för glas.
  • Innan du använder en ny diskmaskin, ställ in den på lokalvattnets hårdhet. Sådan information är inte alltid tillgänglig. Därför är det bättre att köpa utrustning som justeras automatiskt. Som en sista utväg kan du justera utrustningen till medelvärden.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller torkning har den tre typer

  1. Värmeväxlaren fungerar med varm ånga.
  2. Kondenseringstorkning utförs genom avdunstning av fukt. För smala bilar är detta det vanligaste alternativet.
  3. Den intensiva drivs av en varm fläkt. Installerad i premiumbilar.

När du väljer lägen måste du vara uppmärksam på följande program:

  • det snabbaste läget;
  • för särskild förorening;
  • känslig behandling;
  • blöta;
  • ekonomisk tvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att i en diskmaskin med ett stort antal program och alternativ finns det alltid något att bryta. Ju enklare modellen, desto mer hållbar är den. Byggkvaliteten påverkar också prestandaegenskaperna, så det är bättre att välja en välkänd tillverkare för tekniken.

Rekommenderad: