Hällkraft: Vad är Strömförbrukningen För En Elektrisk Häll? Vad är Energiförbrukningen Per Drifttimme? Hur Beror Energiförbrukningen På Antalet Brännare?

Innehållsförteckning:

Video: Hällkraft: Vad är Strömförbrukningen För En Elektrisk Häll? Vad är Energiförbrukningen Per Drifttimme? Hur Beror Energiförbrukningen På Antalet Brännare?

Video: Hällkraft: Vad är Strömförbrukningen För En Elektrisk Häll? Vad är Energiförbrukningen Per Drifttimme? Hur Beror Energiförbrukningen På Antalet Brännare?
Video: What is a kWh - kilowatt hour + CALCULATIONS 💡💰 energy bill 2024, Maj
Hällkraft: Vad är Strömförbrukningen För En Elektrisk Häll? Vad är Energiförbrukningen Per Drifttimme? Hur Beror Energiförbrukningen På Antalet Brännare?
Hällkraft: Vad är Strömförbrukningen För En Elektrisk Häll? Vad är Energiförbrukningen Per Drifttimme? Hur Beror Energiförbrukningen På Antalet Brännare?
Anonim

Kraften hos elektriska hällar är den viktigaste tekniska indikatorn, och i de flesta fall är det avgörande faktor när du köper en apparat. Det är denna parameter som bestämmer hur bekvämt panelen ska användas och tillagningshastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hällens slutliga effekt påverkas av antalet kokzoner och deras totala prestanda. De flesta moderna prover produceras med flera hjul med olika diametrar, som alla har sin egen kraft. Varje bryggcirkel har sitt eget syfte, vilket beskrivs i detalj i den medföljande dokumentationen. Elektriska paneler har från 1 till 6 brännare i olika storlekar, vilket gör det möjligt att inte värma luften förgäves och använda rätter med "sin egen" diameter för var och en av dem. Var och en av kokplattorna värms oberoende av de andra och är utrustad med en strömbrytare som reglerar värmenivån.

Inte bara tillagningshastigheten beror på den elektriska hällens effekt, utan också en så viktig faktor som energiförbrukning .… Således är förbrukningen av elektricitet från en högeffektspanel mycket högre än förbrukningen av el från en lågeffektsapparat. Och om alla vanliga elektriska spisar tidigare tillverkades med samma effektindikator, så kan moderna matlagningspaneler låta dig välja en modell med hänsyn inte bara till personliga preferenser utan också till den elektriska ledningens tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kokplattans prestanda

Moderna elspisar har olika kapacitet. De flesta enheter har en effekt i intervallet från 3 till 10 kW, och det beror på antalet cirklar och deras individuella prestanda.

  • I traditionella apparater den minsta kokplattan förbrukar vanligtvis mellan 0,4 och 1 kW elektrisk energi per timme och är avsedd för matlagning i en liten gryta. På en sådan yta är det bekvämt att brygga kaffe, laga mat för barn eller stuva små portioner kött.
  • Många moderna mönster utrustad med snabba värmecirklar. Oftare kallas de SuperQuick, Hi-Light eller "express-brännare". De har den högsta effekten, som, beroende på modell, kan variera från 1,5 till 3 kW. Sådana cirklar är avsedda för snabb uppvärmning av vatten i djupa behållare, matlagningssoppa för en stor familj och stekning av stora portioner kött.
  • Nästa kategori brännare representeras av prover av genomsnittlig produktivitet och effekt på 1,5 kW . Som regel är dessa de mest använda cirklarna som bär huvuddelen av lasten. De används för matlagning, stekning och stekning av rätter för en familj på 3-4 personer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha utfört räkningar kan du se det den totala effekten för en vanlig 4-brännare spis med två medeleffektcirklar, en kraftig och en lågpresterande spis är 7 kW . De största modellerna, utrustade med sex brännare, har redan en högre effekt och når 10 kW. Denna indikator gäller dock endast för paneler av klassisk design. Mer avancerade mönster har en extra värmering runt huvudskivan. Det är uppenbart att denna design ökar förbrukningen av el, men det låter dig utöka värmeområdet och använda större rätter.

Det finns också modeller med kombinerade brännare. På sådana paneler är det mycket bekvämt att tillaga rätter i en avlång maträtt, till exempel en gåsmaskin, en grillpanna eller en gryta. Detta gör att du kan steka hela fisk eller fjäderfä utan att skära den i portioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbla brännare, motsvarande en ökning av värmeområdet, ökar också energiförbrukningen, som kan beräknas på ett enkelt sätt genom att lägga till parametrarna för var och en av cirklarna.

När man beräknar prestanda bör man dock komma ihåg att spisens totala effekt är mer av ett officiellt tekniskt värde än ett verkligt värde . Detta beror på det faktum att hemma är situationer där alla sex brännarna aktiveras samtidigt mycket sällsynta. Vanligtvis, även på sådana superkraftfulla prover, används två, högst tre brännare samtidigt. därför Vid normal användning är det ingen särskild skillnad i energiförbrukning mellan 3- och 6-brännare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer effekt för den elektriska hällen finns det ett antal viktiga punkter att tänka på. Först och främst bör man utgå från tillståndet för internkommunikation. Till exempel i äldre hem kan installationen av en modern 6-brännare spis orsaka vissa problem. Slitna nät tål ofta inte höga belastningar och leder till nödsituationer. För mer exakt diagnostik och bedömning av tillståndet för den allmänna elektriska ledningen det rekommenderas att du tar in en professionell elektriker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte är möjligt att använda tjänster från en professionell, bör man ha i åtanke när man själv utvärderar möjligheterna att lägga upp För att driva hällen krävs en kabel med ett tvärsnitt på minst 4 mm2 . Helst ska det inte finnas några vägguttag och apparaten ska anslutas direkt till elnätet.

Om byggnaden är för falsk och den elektriska kommunikationen i den inte har uppdaterats på länge är det bättre att välja en panel med en kapacitet på högst 3,5 kW.

Bild
Bild

I nya hus med färska och högkvalitativa ledningar finns det inga särskilda begränsningar för enhetens effekt, och om du vill kan du installera en panel med en maximal effekt på 7-10 kW. Det bör dock komma ihåg att förutom hällen finns det andra hushållsapparater i lägenheten, vars kraft också måste beaktas . Om detta krav försummas, är det möjligt att överbelasta nätverket och hela tiden provocera en nödoperation av maskinerna. I det fall då beslutet att köpa en kraftfull panel fortfarande fattas, då du bör åtminstone försöka att inte slå på andra elektriska apparater samtidigt.

Men trots de stora möjligheterna med kraftfulla paneler är deras köp inte alltid det bästa beslutet. Förutom höga energikostnader ökar användningen av sådana modeller avsevärt temperaturen i rummet, vilket på sommaren kan resultera i merkostnader för en ständigt igångkonditionerad luftkonditionering. därför vid val av ett högpresterande prov bör sådana nyanser beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på den ganska höga kostnaden för 1 kW el är det ofta bäst att förvärva moderna prover med en kapacitet som inte överstiger 3,7 kW. Dessa enheter är avsedda att anslutas till ett vanligt vägguttag och kräver inte en separat strömkabel. Det är värt att notera med en minskning av modellens totala effekt minskar arbetsytans storlek inte . Dessa ytor har också 4 brännare, men med lägre effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med sådana prover är den ökade tiden som krävs för matberedning. Det optimala valet är modeller av genomsnittlig prestanda, med en kapacitet på 5-6, 5 kW . De är den perfekta balansen mellan energiförbrukning och matlagningshastighet, finns i ett brett sortiment och har för det mesta ett ganska bekvämt pris.

Således måste valet av hällens effekt närma sig mycket rimligt, med hänsyn till möjligheterna till elektriska ledningar, personliga preferenser och antalet personer i familjen.

Rekommenderad: