Gasspis 45 Cm För 3 Brännare: Fördelar Och Nackdelar Med En 45 Cm Bred Inbyggd Häll Med Tre Brännare, Dess Mått Och Urvalsregler

Innehållsförteckning:

Video: Gasspis 45 Cm För 3 Brännare: Fördelar Och Nackdelar Med En 45 Cm Bred Inbyggd Häll Med Tre Brännare, Dess Mått Och Urvalsregler

Video: Gasspis 45 Cm För 3 Brännare: Fördelar Och Nackdelar Med En 45 Cm Bred Inbyggd Häll Med Tre Brännare, Dess Mått Och Urvalsregler
Video: Gas Stoves Vs Gas Built-in Hobs - Only you can choose!!! 2024, April
Gasspis 45 Cm För 3 Brännare: Fördelar Och Nackdelar Med En 45 Cm Bred Inbyggd Häll Med Tre Brännare, Dess Mått Och Urvalsregler
Gasspis 45 Cm För 3 Brännare: Fördelar Och Nackdelar Med En 45 Cm Bred Inbyggd Häll Med Tre Brännare, Dess Mått Och Urvalsregler
Anonim

När du ordnar ett kök är en av de viktigaste punkterna rätt val av inbyggda hushållsapparater. Ganska ofta väljer värdinnor kokplattor med tre brännare. De uppskattar deras fördelar. I vår artikel kommer vi att överväga mer detaljerade sådana paneler, liksom deras fördelar, nackdelar och urvalsfunktioner.

Bild
Bild

Särdrag

Så när det gäller funktionerna kan den viktigaste definitivt kallas en bredd på 45 cm, vilket inte är standard för gasspisar. Enheten har 3 värmeelement.

Användare noterar att detta antal brännare är tillräckligt för en genomsnittlig familj.

Dessutom hjälper panelens dimensioner till att spara ledigt utrymme i köket, vilket är särskilt viktigt för rum med ett litet område.

Bild
Bild

Montering

Köpet av en enhet är inte begränsat till kretsen av oro i samband med installationen av en gasspis. Installation kräver också noggrann uppmärksamhet. Det bör noteras att experter inte rekommenderar att göra det själv, det är bättre att kontakta en professionell gastjänstspecialist. Detta kan kräva ytterligare materialkostnader.

Om du bäddar in panelen själv kan du få allvarliga problem . Dessutom kommer ett installationsfel att beröva konsumenten möjligheten att använda garantiservice gratis i framtiden. Till exempel kan teknikern ställa in minsta låga för brännarna.

Detta är nödvändigt så att lågan inte kan slockna av sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gasspisen med tre brännare kräver ingen specifik gastillförsel . Både ett centraliserat nätverk och en vanlig ballong kommer att göra. I det första alternativet måste du vara uppmärksam på instruktionerna som säger om det arbetstryck som rekommenderas för en viss modell. Om fabriksinställningarna skiljer sig från den faktiska tryckavläsningen kan det orsaka fel på enheten.

I de fall det är planerat att ansluta ytan till cylindern är det nödvändigt att köpa speciella munstycken. Ibland kan de komma med en panel, men detta är inte en förutsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

För dem som är vana vid att använda gas för matlagning kommer driften av gasspisar för 3 brännare inte att vara svår. Men om detta händer för första gången måste vissa nyanser beaktas.

Efter användning av ytan rekommenderas att ventilera köket i 10-15 minuter . För ett litet rum skulle installation av en huva vara ett utmärkt alternativ. Om inte, bör ventilation göras så ofta som möjligt.

Under drift måste du vara uppmärksam på hur elden brinner. Om vassen är blå, nästan genomskinliga, går arbetet rätt. Om gula tungor och sot uppträder rekommenderas att du kontaktar en specialist för att kontrollera utrustningen. Elden kan spontant släckas, vilket hotar de mest obehagliga konsekvenserna.

Samma problem kan uppstå om ett fel uppstår under ytmonteringsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Enligt konsumentrecensioner är gasspisar med en bredd av 45 cm för 3 brännare välförtjänt och orsakar minst antal klagomål. Först bör fördelarna noteras.

Gas är den billigaste energikällan, vilket innebär att dess användning kan leda till betydande besparingar . Dessutom kommer elpanelen i sig också att kosta mer än en gasmotstycke. Det bör också noteras att matlagning på gas är mycket snabbare, vilket gör att du kan frigöra lite extra tid.

De flesta modellerna är placerade på härdat glas, vilket är mycket hållbart och tål inte bara höga temperaturer utan även mekanisk påfrestning.

Materialet är också helt säkert att använda, och även vid en kraftig stöt, varefter ytan kommer att spricka eller splittras, blir fragmenten inte skarpa - det är svårt att skära dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärnsgaller är säkert fastsatta på panelen, vilket gör att du kan installera behållare i olika storlekar på dem utan att vara rädd för att välta. Och bredden på 45 cm räcker för att kunna laga en mängd olika livsmedel.

Användare noterar också panelens användarvänlighet. Den är utrustad med vridomkopplare som är praktiskt taget oförstörbara. Ytan kan användas av människor i alla åldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa fördelar utesluter dock inte förekomsten av nackdelar . Gas i sig är inte det säkraste, så du måste ta hand om ständig ventilation i rummet för att inte påverka din egen hälsa negativt. Du måste också regelbundet övervaka arten av brinnande eld. Att installera enheten på egen hand är mycket oönskat - du måste söka hjälp av specialister. Alla dessa nackdelar hänför sig dock mer sannolikt till användning av gas i princip än till nackdelarna med gasbrännare med tre brännare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns många faktorer att tänka på och studera innan du väljer en spis. De viktigaste är: mått, material från vilket enheten är tillverkad, typ av brännare, utrustning, funktionalitet och tillverkare.

Först och främst måste du bestämma vilken bredd och djup panelen behövs i ett särskilt fall.

Till exempel kommer en smal spis att passa ägare till ett litet kök.

När det gäller materialet kan både härdat glas och rostfritt stål användas . Den första typen är vanligare. Glaset är mycket hållbart, det tål mekanisk stress och höga temperaturförhållanden bra. I detta fall krävs ingen särskild omsorg; rengöringsmedel som används vid arbete med glaskeramik är lämpliga. Dessutom ser modellerna väldigt snygga och moderna ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller rostfritt stål är det inte sämre än härdat glas i styrka, men nyanser uppstår under underhållsprocessen. Materialet får inte gnidas med slipmedel: en järnull kan också repa det. Samtidigt går det inte sönder eller splittras, det är motståndskraftigt mot sprickor.

Beroende på brännartyp kommer priset på gasspisen att variera . Standardvärmeelement är till exempel billigare än snabbbrännare.

Dessutom används ytterligare alternativ sällan av konsumenterna.

Bild
Bild

När det gäller tilläggsfunktionerna från moderna modeller kommer de också att påverka produktkostnaden. En standarduppsättning räcker för att helt och utan problem laga mat. Självantändning är ett användbart alternativ som kommer att rädda konsumenten från att använda tändstickor. Det kan dock misslyckas, vilket händer ganska ofta. Men detta är inget problem, eftersom gasen också kan antändas manuellt.

Bild
Bild

Om tillverkare på den moderna marknaden finns det tre mest populära företag: Kuppersberg, Zigmund & Shtain och Fornelli . De erbjuder varor av hög kvalitet till rimliga priser. Konsumenterna uppskattar högt sett hällarna på dessa märken.

Rekommenderad: