Elektrisk Spis För 3 Brännare: Hur Man Väljer En Inbyggd Elektrisk Tre-brännare? Panelernas Huvudmått

Innehållsförteckning:

Elektrisk Spis För 3 Brännare: Hur Man Väljer En Inbyggd Elektrisk Tre-brännare? Panelernas Huvudmått
Elektrisk Spis För 3 Brännare: Hur Man Väljer En Inbyggd Elektrisk Tre-brännare? Panelernas Huvudmått
Anonim

Hällen med tre brännare är ett bra alternativ för en liten familj på tre till fyra personer. På en sådan panel kan du enkelt laga en middag med 2-3 rätter samtidigt, och det tar mycket mindre plats än utökade modeller. Elhällar med vackra blanka ytor och dolda värmeelement är särskilt populära idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tre-brännare elektriska spisar tillverkas av många välkända märken. Fördelarna med sådana produkter inkluderar flera punkter.

  • Ett stort urval av modeller av olika mönster gör att du kan välja ett alternativ för alla interiörer.
  • Glas- och glaskeramikytor som används för att skapa elektriska hällar har visat sig vara värmebeständiga och hållbara (detta gäller särskilt märkesmodeller).
  • Kostnaden för en elektrisk spis är lägre än en induktionshäll.
  • Med korrekt installation och korrekt anslutning är utrustningen helt säker, har ingen öppen låga. Sådana enheter är ofta utrustade med "säkerhetsavstängning" och "barnskydd" -system, vilket garanterar sinnesro för glömska individer och familjer med små hushåll.
  • Elektriska paneler har fler tilläggsfunktioner än gaspaneler.
  • Enkla kontroller kan bemästras på några minuter.
  • Frånvaron av gjutjärnsgaller gör produkterna mer eleganta och vackra.
  • Hällen med 3 brännare är den optimala mitten mellan apparaten med ett minimum av dem för en ungkarl och en multi-brännare för en stor familj.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar kraften hos elektriska matlagningsapparater. Det är sämre än induktion, men ingen väntar på att en maträtt ska tillagas på två minuter. När det gäller glas- och glaskeramiska enheter är det trots deras styrka bättre att inte släppa föremål som är för tunga med noggrannhet på dem. Om varm, trögflytande vätska spillts ut, rengör den omedelbart . Det blir svårt att ta bort klibbig smuts från glasytan, särskilt eftersom det inte rekommenderas att använda slipande produkter.

Det finns olika kriterier att tänka på när man väljer en elektrisk yta. Därför är det värt att överväga de olika typerna av matlagningsprodukter. Så alla kan själva bestämma vilken modell som passar sitt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende och oberoende

Idag kan du välja en inbyggd spis separat från ugnen eller köpa en enda design. Många tror att om köket är litet är det bättre att köpa en oberoende modell. Det är lättare att placera två separata armaturer än att skära ut en stor nisch för ett helt system. Men det visar sig ofta att det bara finns ett ledigt utrymme. I det här fallet är det mer logiskt att passa in en kompakt modell i ett stycke än två olika modeller. Därför, innan du väljer en teknik, bör du hitta en nisch för den och ta reda på dimensionerna . Om det bara finns ett ledigt utrymme köps det beroende objektet. I detta fall kommer hällen och ugnen att ha en enda kontrollpanel. En vanlig spis är billigare än att köpa två separata apparater. Men om en uppdelning inträffar kommer hela systemet att misslyckas.

Om det finns tillräckligt med utrymme i köket för att ordna enskilda enheter, är det värt att överväga fördelarna med oberoende modeller. De kan placeras på olika, praktiska platser för användning. Vid en störning misslyckas bara en enhet. Panelen och ugnen kan vara från olika märken. Du kan placera en diskmaskin under spishällen eller fylla utrymmet som du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Nästa urvalskriterium är materialet från vilket hällen är gjord. Produkten väljs ofta utifrån dess utseende. Naturligtvis bör hushållsapparater uppfylla köksstilen, men du bör också vara uppmärksam på materialets praktiska egenskaper.

Emalj

Emaljprodukter är billiga och praktiska. De tål långvarig exponering för höga temperaturer. Tillverkare producerar modeller i olika färger; det kommer inte att vara svårt att välja en enhet för köksmiljön. Emellertid, när det gäller skönhet, kan emaljen inte konkurrera med glaskeramik. Dessutom kan den lätt skadas genom att tappa en kastrull eller Turk på ytan.

Bild
Bild

Glaskeramik

Sådana produkter är de vackraste och dyraste. Om värmeelementen är gömda under ytan, hällen ser ut som en felfri blank yta . Modeller är gjorda i olika nyanser, ibland appliceras en ritning på dem. Tillverkarna garanterar styrka och värmebeständighet, men det är bättre att inte experimentera med punktpåverkan. Svarta, nästan speglade ytor ser eleganta ut. Tyvärr är det extremt svårt att ta hand om dem. Fingeravtryck och fläckar finns kvar på panelen efter tvätt.

Endast speciella hushållskemikalier och skötsel efter varje tillagning hjälper till. Genom att känna till problemen med svart, föredrar många människor vita spishällar.

Bild
Bild

Glas

Härdat glas är utåt svårt att skilja från glaskeramik, men i verkligheten är det ett mindre hållbart och billigare material. Den tål höga temperaturer och har ett visst motstånd mot mekaniska skador. Men det saknar ett absolut tillförlitligt material: från en skarp punktpåverkan kan det bli täckt med en "bana" av sprickor, som ett bilglas . Dessutom bör krukor av aluminium och gjutjärn inte placeras på glas- och glaskeramiska ytor, eftersom de kan skada beläggningen.

Bild
Bild

Rostfritt stål

En sådan häll tolererar lätt extrema temperaturer, långvarig uppvärmning, närvaro av redskap. Enheten ser attraktiv ut, men den kan repas. Dessutom är fingeravtryck och vattenfläckar synliga på rostfritt stål. Materialet kräver särskild omsorg.

Som framgår av ovanstående finns det inga idealiska ytor. Var och en har sina egna positiva och negativa sidor. Därför bestämmer användaren själv vilket alternativ som är bäst för honom.

Bild
Bild

Varianter av värmeelement

Du kan fortfarande hitta elektriska spisar med gjutjärnspannkakor på marknaden. De tar lång tid att värma upp och svalna, förbrukar mycket energi och är svåra att ta hand om. I allmänhet är det produkter från förra seklet. Det enda som kan glädja dig är den låga kostnaden. Beläggningsmaterialet på sådana plattor är emaljerat eller rostfritt stål. Moderna glaskeramikhäll är mycket mer praktiska. Tänk på varianterna av deras värmeelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spiral (snabb)

De mest budgetvärda brännarvärmarna är gjorda i form av en spiral. Uppvärmning sker inom tio sekunder. De har låg effektivitet och ersätts gradvis av tejpprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bälte (hi-light)

En populär typ av värmeelement som innehåller värmeelement i form av band. Om gjutjärns "pannkakorna" värms upp i sju minuter, då hi -light - högst fem sekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halogen

De ansluter en spiral och en halogenlampa i sin design. De är mycket praktiska, värms upp på en sekund, fördelar värmen jämnt. Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden och möjligheten till överhettning om hällen används för länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

De flesta standardhällar är 60 cm breda. Att använda ett sådant område för tre brännare är irrationellt, så det finns också smalare produkter (45 cm). Måtten som visas är för fyrkantiga alternativ.

Tre brännare kan placeras på ett plan på många sätt: de kan radas upp i en cirkel, i en linje, symmetriskt eller med en kränkning av harmonin. Panelenas ytor produceras i form av en oval, romb, fyrkant, cirkel, rektangel. Brännarna själva kan också ha olika storlekar: standard, liten för tyst uppvärmning, stor för kraftfull uppvärmning. Ibland har förstärkta element 2-3 förbränningskronor (flera flamrader).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

När du väljer en elektrisk spis ska du vara uppmärksam på funktionerna, som är många i moderna hushållsapparater. Ju fler av dem hällen är utrustad med, desto dyrare är den. För att inte betala för mycket måste du själv bestämma vilka rätter, hur ofta och i vilken mängd du måste laga mat. Då är det värt att välja de nödvändiga alternativen och överväga modellerna inom ramen för den avsedda funktionaliteten.

Egenskaper hos elektriska spisar:

  • Booster - snabb uppvärmning
  • matlagningssensorer - Automatisering tar på sig ansvaret för att övervaka temperaturen under tillagningen, bestämmer när branden ska intensifieras och när den ska sänkas.
  • timer - informerar om maträttens beredskap;
  • skyddande avstängning - om du inte stänger av utrustningen i tid kommer hon att göra det själv;
  • panellås - garanterat att hålla inställningarna och skydda dem från att misslyckas;
  • automatisk avstängning - kaminen kan stängas av automatiskt vid farlig överhettning eller haveri;
  • barn skydd - knappblockering, där barnet inte kommer att kunna slå på spisen eller ändra inställningarna;
  • Stop & Go (paus) - en knapp som låter dig pausa tillagningsprocessen och sedan starta den igen.
Bild
Bild

De moderna kokplattornas smarta funktioner underlättar tillagningsprocessen och den vackra designen gör att du kan hålla atmosfären snygg och harmonisk. Det viktigaste är att noggrant studera sortimentet och välja lämpligt alternativ.

Rekommenderad: