Gasspis Med 2 Brännare: Funktioner För Den 2-brännare Inbyggda Hällen, Val Av En Två-brännare Spis För Flaskgas

Innehållsförteckning:

Video: Gasspis Med 2 Brännare: Funktioner För Den 2-brännare Inbyggda Hällen, Val Av En Två-brännare Spis För Flaskgas

Video: Gasspis Med 2 Brännare: Funktioner För Den 2-brännare Inbyggda Hällen, Val Av En Två-brännare Spis För Flaskgas
Video: Prestige Hob Top Auto Ignition Gas Stove - PHT-02 AI-Complete Unboxing,Review & Genuine Q/A, No ISI 2024, April
Gasspis Med 2 Brännare: Funktioner För Den 2-brännare Inbyggda Hällen, Val Av En Två-brännare Spis För Flaskgas
Gasspis Med 2 Brännare: Funktioner För Den 2-brännare Inbyggda Hällen, Val Av En Två-brännare Spis För Flaskgas
Anonim

Inbyggda gasugnar har blivit efterfrågade, deras popularitet växer. Många tenderar att köpa små spisar, till exempel en 2-brännare gasspis, som kommer att tillfredsställa en familj på 2-3 personer.

Bild
Bild

Design egenskaper

De finns i två modifikationer: beroende är gjorda i samma hus med ugn, oberoende har sin egen design. Den inbyggda gasspisen med 2 brännare skiljer sig inte funktionellt från den klassiska gasspisen, den har alla tekniska parametrar som uppfyller kraven för drift och användarsäkerhet. Måtten beror på konstruktionen och är indelade enligt följande:

  • bordsskiva , med mått på 30-40 cm i bredd, 50-60 cm i längd, tar inte mycket plats i köket;
  • golv , har en höjd av 85 cm, en bredd på 30-90 cm och ett djup av 50-60 cm, innehåller en plats för förvaring av rätter;
  • inbäddad paneler med mått på 29-32 cm i bredd och 32-53 cm i längd, upptar minst utrymme, kan placeras på vilken yta som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en spishäll är det första de uppmärksammar designens prestanda och materialet från vilket spishällen är gjord. Branschen presenterar flera alternativ för att täcka panelen.

Av stål

Emalj, oftast vit. Det ser väldigt estetiskt tilltalande ut, det tvättar bra med användning av kemikalier. Skyddar plattan mot metallkorrosion, men före uppkomsten av mekanisk skada på beläggningen, flis, repor. Rostfritt stål, lämpligt för moderna köksdesignstilar. Hon är inte rädd för mekanisk stress, hon uthärdar de aggressiva effekterna av kemi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från glas

Härdat glas har en mer avancerad höghållfast beläggning. Det tål extrema temperaturer. För tvätt och rengöring måste du köpa speciella ämnen. Glaskeramik tunn, helt slät, men ömtålig beläggning, kan brytas av en stark inverkan. Den tål höga temperaturer; kraftfulla brännare installeras under en sådan spis.

Bild
Bild

När du väljer en panel uppmärksammas dess färg och design, hur utseendet matchar eller betonar kökets design. Stålplåtar med svarta galler är lämpliga för högteknologisk stil, och den emaljerade vita ytan kommer att betona renheten i det ljusa headsetet. Färgpaletten för inbyggda ytor är varierad, det är inga problem att hitta en lämplig modell.

Funktionella funktioner

Självförsörjande, oberoende, utan ugn, gaspanelens enhet är det bästa alternativet när du använder gas på flaska, när du sparar gasförbrukning blir lönsam. Installation och anslutning av ytan till cylindern är inte svårt, liksom frånkoppling. Två brännare, som enheten är utrustad med, gör att du kan laga vilken maträtt som helst som uppfyller behoven av varm mat för en liten familj.

Det är inte lämpligt för professionell, restaurangmatlagning och för en stor familj . Den inbyggda hällen med två brännare är snarare avsedd för snabb tillagning av unga, energiska människor. Därför ger den ett extra alternativ "expressbrännare" med en hög effekt på 3 kW för att påskynda kok- och tillagningsprocessen. Den andra brännaren har 1 kW normal förbränning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaminerna är täckta med ett gjutjärnsgaller, som är mycket starkt och pålitligt, som tål en tung kastrull, till exempel med borscht. Hällen är utrustad med ett bekvämt och användbart alternativ för elektrisk tändning, vilket gör tillagningen enklare - utan användning av tändstickor och tändare behöver du bara vrida på justeringsratten och trycka på den.

Funktionen fungerar inte när det är strömavbrott, då finns det möjlighet till en traditionell manuell gaständning.

Bild
Bild

Kontrollmetoder

Inbyggda paneler skiljer sig i grunden från hur de fungerar. Det finns två modeller.

Mekaniskt justerbar genom att vrida på rattarna . En enkel, bekväm metod, men inte särskilt funktionell, som inte tillåter dig att exakt reglera intensiteten i gastillförseln och kontrollera temperaturregimen för tillagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektroniskt styrd , som är utrustad med en pekskärm på spisens framsida. Det ger inte bara noggrannhet, utan också möjligheten att reglera andra ytterligare processer.

Bild
Bild

Underhålls- och driftsregler

Vården av inbyggda plattor beror på vilken typ av modell som valts och på materialet som används vid tillverkningen. Utmaningen är att snabbt, omedelbart städa upp och torka bort överflödig mat som kommit upp till ytan under tillagningen. Det räcker att välja tvättmedlet korrekt och skydda ytan mot mekanisk påfrestning. Bränd mat kan ibland vara svår att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bevara och inte förstöra ytan bör du vara uppmärksam på valet av rätter. Den måste vara platt, utan utbuktningar och med en tjock botten, och dess storlek måste motsvara brännarens låga . Efter tillagning väntar de tills kaminen har svalnat helt för att inte bränna sig, sedan kopplas den från gasen och den elektriska tändningen - från elnätet. Trådstället och brännarna avlägsnas och blötläggs i varmt vatten och tvålvatten för att blötläggas.

Bild
Bild

Brinnande gas släpper ut många skadliga föroreningar och sot i luftrummet i köket. Av säkerhetsskäl måste en fläkt installeras ovanför spisen. Dessutom, efter tillagning, rekommenderas att ventilera rummet väl. Färgen på flamman från brännaren övervakas ständigt. Om den säkra blå glansen ändras till en ojämn med gul blinkning och det finns spår av rökning på diskens yta, indikerar detta ett problem i gastillförseln eller en försämring av dess kvalitet . Detta gäller särskilt för flaska flytande gas.

Bild
Bild

Vid gasläckage och nödsituationer, stäng omedelbart av enheten och ring en specialist.

Ytterligare funktioner

Modeller av spisar med låga priser, som tillhör budgetklassen, har en viss uppsättning alternativ som tillfredsställer den bekväma dagliga matlagningen. Men framstegen står inte stilla och förbättrade modeller erbjuds konsumenterna. Ytterligare funktioner inkluderar följande.

  • För att minska faran vid en plötslig släckning av förbränningen i brännaren finns en skyddande funktion "gasreglering", som ger en omedelbar blockering av gastillförseln.
  • Det är bekvämt att förse varje brännare med en timer, särskilt på morgonen, när alla har bråttom på jobbet, och det helt enkelt inte finns tid att hålla reda på tiden för kokning och kokning. En ljudsignal påminner dig om slutet på en specifik process på alla brännare.
  • Användning av brännare med en variabel uppvärmningszon när knapparna "tilläggsvärme" och "automatisk kokning" eller "autofokus" är aktiverade. Ger en oberoende, automatisk omkoppling av värmeläget vid kokning.
  • Grillgallret är tillgängligt för matlagning över öppen eld.
  • För mer ekonomisk och snabb tillagning finns brännare med flera flamdiffusorer.
  • För att skydda hällen har vissa modeller ett extra lock.
  • Vid fel eller funktionsstörning är alternativet "självdiagnos" anslutet för att söka efter skador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasflaskans anslutning

Modellerna av gasspisar med 2 brännare på marknaden är för det mesta anpassade för att anslutas till gasflaskor. De måste innehålla ersättningsmunstycken för naturliga bränslen och separat för gasol. I lands privata hus och stugor där naturgas inte levereras används flytande gas för anslutning.

Enligt reglerna för en sådan anslutning, avståndet från kaminen till cylindern bör vara minst en halv meter och från värmevattenledningarna - mer än två meter . Det måste köpas på företagen i "Gorgaz ". Förutom de mycket använda metallcylindrarna dök eurocylindrar upp på marknaden. De är dubbelt så ljusa, exploderar inte vid överhettning eller eld. Du kan också köpa en polymercylinder som låter dig kontrollera gasvolymen vid tankning. Dess nackdel är dess höga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera hällen i ett horisontellt läge behöver du en bordsskiva med ett utskuret hål för kaminens och spisens dimensioner, justerad för tillförsel av flytande gas, en cylinder med reducerare och en slang för anslutning. Arbetet med att installera hällen på bänkskivan, ansluta elektrisk tändning och gasflaskan är mödosamt och mycket ansvarsfullt, så det är bättre att använda tjänster från en professionell specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Många människor som har köpt en inbyggd spis för två brännare och framgångsrikt lagat mat på den, noterar i sina recensioner det höga betyget för sådana spisar och indikerar både positiva egenskaper och några negativa punkter. De främsta fördelarna jämfört med en konventionell spis är följande egenskaper.

  • Ytan på den inbyggda panelen kan enkelt justeras till bänkskivans yta, och under den kan du placera hyllor för tallrikar.
  • För ett litet kök är detta ett bra alternativ. Ugnen kan köpas separat och tas med från garderoben vid behov.
  • De noterar panelens attraktiva, snygga utseende, liksom möjligheten att välja valfri interiör.
  • Kaminen är lätt att underhålla, särskilt om den är gjord av glaskeramik eller härdat glas.
  • Ugnens huvudfunktioner för att justera förbränningstemperaturen hjälper till att förbereda mycket välsmakande rätter, särskilt stekta.
  • Gaspanelernas drift är mycket mer ekonomisk än elektriska på grund av tillagningshastigheten och de lägre gaskostnaderna. Kaminen i sig är mycket billigare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar

  • Risk för exploatering av gasflaskor på grund av risken för deras explosion.
  • Många kan inte montera den inbyggda panelen på egen hand, och att anlita en specialist är dyrt.
  • Rostfria ytor blir färgade med tiden, du måste ständigt övervaka matstänk och fettdroppar utan att fördröja rengöringen med en svamp och tvål.
  • När flytande gas brinner frigörs förbränningsprodukter, sot uppstår på disken.
Bild
Bild

När du köper en spis med två brännare kan du vara säker på dess kvalitet och långa livslängd. Mat kan tillagas snabbt och utsökt, samtidigt som du sparar mycket på el.

Rekommenderad: