Induktionshällens Effekt: Vad Beror Energiförbrukningen På? Hur Väljer Man En Spis För Effekt? Hur Mycket El Förbrukar Panelen Per Månad?

Innehållsförteckning:

Video: Induktionshällens Effekt: Vad Beror Energiförbrukningen På? Hur Väljer Man En Spis För Effekt? Hur Mycket El Förbrukar Panelen Per Månad?

Video: Induktionshällens Effekt: Vad Beror Energiförbrukningen På? Hur Väljer Man En Spis För Effekt? Hur Mycket El Förbrukar Panelen Per Månad?
Video: Samsung induction hob review 2024, April
Induktionshällens Effekt: Vad Beror Energiförbrukningen På? Hur Väljer Man En Spis För Effekt? Hur Mycket El Förbrukar Panelen Per Månad?
Induktionshällens Effekt: Vad Beror Energiförbrukningen På? Hur Väljer Man En Spis För Effekt? Hur Mycket El Förbrukar Panelen Per Månad?
Anonim

Kraften hos induktionshällen är det ögonblick som du bör ta reda på innan du köper en elektrisk apparat. De flesta modeller i full längd av denna teknik ställer ganska allvarliga krav för nätverksanslutning. Men när det gäller deras indikatorer - tillagningshastigheten, energibesparingsnivån - överträffar de alla andra alternativ.

Ett särdrag hos induktionsvärme är dess höga effektivitet - upp till 90% . Vid kontakt med panelen värms botten och botten på köksredskapen huvudsakligen och värmeöverföringen riktas direkt till maten.

Samtidigt finns det inga irrationella värmeförluster, risken för överhettning av själva ytan på den glaskeramiska basen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Effektområde

Induktionshällens effekt beräknas i kilowatt (kW). Denna indikator är relevant för alla elektriska apparater. Moderna tillverkare tillverkar induktionsutrustning i följande effektkategorier:

  • upp till 3,5 kW, anpassad för installation i typiska hus och lägenheter;
  • upp till 7 kW, konstruerad för anslutning till ett dedikerat 380 volt nätverk;
  • upp till 10 kW - de installeras främst i stora hus på landet, de har den högsta energiförbrukningen.

När du köper induktionsutrustning, se till att kontrollera de trådbundna elementen i ditt hem. En svag kabel kan smälta av uppvärmning; otillräckligt pålitliga anslutningar leder till en ökad brandrisk. Byt vid behov ut kablarna till utrustningen med en lämplig, med fokus på effekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad som avgör energiförbrukningen

Elförbrukningen av induktionshällar beror främst på antalet brännare och deras totala prestanda. Värmelementens ojämna storlek och deras olika konfigurationer behövs för att säkerställa bekvämligheten med att använda köksutrustning i olika värmelägen. En induktionshälls energiförbrukning innebär både alternativ och samtidig användning av dess individuella element. Den mest ekonomiska lösningen anses vara användningen av originella dubbelbrännare - de bestämmer önskad storlek på värmefältet och aktiverar det för drift.

Värmeelement med minsta diameter har en effekt på högst 1 kW och används för att sjuda, det vill säga för långsam tillagning . Medelstora brännare förbrukar från 1,5 till 2,5 kW, de används för att skapa sidrätter, soppor, kött. De största och mest kraftfulla brännarna på 3 kW behövs för att värma stora krukor till en temperatur på 500 grader Celsius.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka egenskaper är viktiga?

I framkant när du väljer elektriska spisar måste du ställa frågan om det antal brännare som krävs för en familj. Jaga inte ett stort antal brännare. För en genomsnittlig familj på upp till fem personer räcker det vanligtvis med en spis med en dubbelbrännare och två separata i olika storlekar och krafter. Individuell uppvärmning av kretsen låter dig styra energiförbrukningen. För en familj på tre räcker det att ha en spis med bara två brännare med olika effekt.

Innan du väljer en häll när det gäller effekt är det värt att överväga att alternativ kan öka energiförbrukningen för en elektrisk apparat . Inbyggd pekskärm eller fjärrstyrning av temperatur, annan funktionalitet förbrukar också elektrisk ström. Nivån på varumärket spelar också roll - de största företagen har sina egna sätt att minska sin energiförbrukning. Till exempel genom att använda boosters eller jämnt fördela strömförsörjningen till alla kokzoner.

Keramikens styrka och skyddet mot elektriska stötar räcker också långt. I billiga kinesiska spisar utan namn är spishällens livslängd vanligtvis inte jämförbar med kostnaden för att köpa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur mycket el förbrukas per månad

Beräkning av energiförbrukning, som alla ägare av hus och lägenheter måste betala en gång i månaden, blir mycket mer komplicerad i närvaro av en elektrisk spis. Det är nästan omöjligt att beräkna separat hur mycket en induktionshäll kommer att spendera. Men det finns genomsnittshastigheter som bestämmer denna indikator med 1,3 kW / h när alla fyra brännarna arbetar med en nominell effekt på 3,5 kW. Daglig användning av matlagningsutrustning i en total volym på minst 2 timmar kräver 2,6 kW per dag. Cirka 78 kW spenderas per månad.

Men det finns en viktigare punkt: dessa beräkningar kan kallas i genomsnitt . Faktum är att beräkningen utförs separat för varje brännare, eftersom de nästan aldrig är gjorda av samma storlek. Att använda en brännare med en nominell effekt på 1 kW i 2 timmar med full värme kommer att förbruka 2 kW. Men om reglering av värmeintensiteten används blir den slutliga förbrukningen mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad påverkar valet

Du kan välja rätt inbyggd induktionshäll genom med tanke på inte bara strömförbrukning, utan också många andra egenskaper:

  • antalet värmepunkter - det kan vara från en till fyra, allt beror på kökets storlek och matlagningsfrekvens;
  • induktionsspolarnas dimensioner - de bestämmer brännarnas diameter;
  • anslutning till nätverket - för en vanlig lägenhet räcker det med en lågspänningsenhet som drivs från ett 220 volt hushållsuttag, och för ett hus är det bättre att installera en 380 volt linje;
  • typ av konstruktion - beroende eller oberoende, den första av dem är endast monterad komplett med en ugn;
  • förekomsten av en kant som förhindrar sprickbildning eller förstörelse av bräckligt glas.

Med tanke på alla dessa faktorer kommer det inte att vara svårt att välja den optimala köksutrustningen när det gäller kraft. Induktionshällar har ganska höga energiförbrukningskrav. Stora brännare förbrukar minst 2 kWh. Följaktligen måste du välja en utrustning som inte överskrider dessa effektgränser för en lägenhet eller ett privat hus med en maximal nätverksgräns på 5 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man uppnår energibesparingar

Med moderna induktionsspisar kan elförbrukningen verkligen minskas avsevärt. Eftersom den verkliga energiförbrukningen beräknas i kWh kan lösningen på besparingsfrågorna påverka fakturamängden. I synnerhet minskar risken för brand utan minskar också den totala energiförbrukningen avsevärt genom att köpa en spis med automatisk avstängningsfunktion när kokkärlet lyfts från kokplattan.

Ett annat sätt att spara el är relaterat till uppvärmningstakten . - den är nästan tre gånger högre än för en klassisk elektrisk spis med värmeelement. Följaktligen reduceras utrustningens driftstid och elkostnader avsevärt. Men även här är det viktigt att komma ihåg att resultatet alltid är beroende av att alla driftsregler följs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att justera värmeintensiteten är en annan viktig besparingsfaktor. Energibesparing uppnås genom att justera intensiteten - normalt används ett intervall från 6 till 8 enheter, men när du använder locket kan liknande resultat uppnås även vid position "3". Därför kan elförbrukningen reduceras med nästan hälften.

Även om du bara har ett 220-volts nätverk i ditt hem kan du hämta en induktionskokare som hjälper dig att uppnå en betydande minskning av räkningskostnaderna . I ett första skede kan moderna köksapparater verka som ett ganska dyrt köp, de kommer att kräva byte av rätter.

Men på lång sikt är sådan utrustning en utmärkt lösning för användning i ett hus eller en lägenhet som ett alternativ till klassiska elektriska spisar.

Rekommenderad: