2-brännare Induktionshäll: Hur Man Väljer Inbyggd Och Bordsskiva Med Två Brännare? Hällens Huvudmått För 2 Brännare. Hur Fungerar De?

Innehållsförteckning:

Video: 2-brännare Induktionshäll: Hur Man Väljer Inbyggd Och Bordsskiva Med Två Brännare? Hällens Huvudmått För 2 Brännare. Hur Fungerar De?

Video: 2-brännare Induktionshäll: Hur Man Väljer Inbyggd Och Bordsskiva Med Två Brännare? Hällens Huvudmått För 2 Brännare. Hur Fungerar De?
Video: Franke induction cooker guide 2024, April
2-brännare Induktionshäll: Hur Man Väljer Inbyggd Och Bordsskiva Med Två Brännare? Hällens Huvudmått För 2 Brännare. Hur Fungerar De?
2-brännare Induktionshäll: Hur Man Väljer Inbyggd Och Bordsskiva Med Två Brännare? Hällens Huvudmått För 2 Brännare. Hur Fungerar De?
Anonim

Det första provet av en induktionsspis presenterades för den europeiska marknaden 1987, och det tyska företaget AEG blev utvecklare och tillverkare av denna enhet. Den nya tekniken baserades på den enkla principen att omvandla elektromagnetisk energi till induktionsströmmar, upptäckt i början av samma århundrade av Michael Faraday. Grytor med en ferromagnetisk botten värms upp när de interagerar med aktiva elektroner, medan brännarens yta förblir kall och säker.

Bild
Bild

Till en början var sådana spisar ganska dyra, och bara trendiga restauranger hade råd att installera dem. Men så småningom blev den "kalla" kaminen tillgänglig för gemene man på gatan, tog sin rätta plats i vanliga kök och arbetade till förmån för hushållsmedlemmar. Även om deras användning fortfarande diskuteras hårt finns det både anhängare och motståndare till denna uppfinning.

Låt oss se vad för- och nackdelarna med denna hushållsapparat är.

Fördelar med induktionsspisar

Fördelarna med sådana hushållsugnar är obestridliga.

Energi sparande

Användningen av nyheten gjorde det möjligt att förbättra alla parametrar för energibesparing, samt att öka matlagningshastigheten flera gånger. Enligt de mest konservativa uppskattningarna når energibesparingarna cirka 25% jämfört med elektriska spisar.

Bild
Bild

Komfort och säkerhet

Avsaknaden av obehagliga lukter i matlagningen har blivit ett genombrott inom kökstekniken. Eftersom maten inte brann vid oavsiktliga stänk försvann behovet av att”skrapa bort” fläckarna helt, vilket gjorde det lättare att rengöra och underhålla köksutrustningen flera gånger om. Och med tillkomsten av olika rengöringsprodukter på marknaden, inklusive engångsservetter, har rengöring upphört att vara ett problem alls.

Bild
Bild

Hällen har blivit säkrare, risken för brännskador har blivit minimal, med tanke på att uppvärmningen av skålen sker när kokkärlet är i direkt kontakt med brännaren.

Nya egenskaper

Induktionshällarna är utrustade med alla möjliga avancerade funktioner. Från enkla sensorer och elektroniska kontroller till TFT -display och reglering av uppvärmningstemperatur.

Bild
Bild

Modern design

Köksdesigntrender visar tydligt att induktionen är på topp just nu. Detta är inte förvånande: mångfalden av former, storlekar och färger gör det möjligt att passa in i alla rum från små kök till restauranger och samtidigt ta hänsyn till rymdets ergonomi så mycket som möjligt.

Bild
Bild

Nackdelar med induktionsteknik

Men denna teknik har också sina nackdelar. Till exempel följande:

  • behovet av specialrätter gjorda av stål eller gjutjärn, eftersom dess botten måste ha en viss tjocklek och ferromagnetiska egenskaper för att interagera med en magnet;
  • det finns svårigheter att ansluta till elnätet;
  • knastrande när du arbetar, vilket inte alla kommer att gilla;
  • högt pris på produkter;
  • oförmåga att använda för personer med pacemaker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarens kataloger erbjuder spisar för alla smaker. Valet av storlek, kraft och arsenal av ytterligare funktioner beror på köparens specifika behov. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på ett ganska populärt alternativ - en induktionshäll med 2 brännare. Den är idealisk för en liten familj på upp till tre personer, liksom om du verkligen behöver spara köksutrymme.

Bild
Bild

Vilka är de två brännarna?

Enligt installationsmetoden utmärks följande två typer av induktionskokare

  1. Självständig . Bordsversioner av plattor med ben. Perfekt för hus på landet och för dem som inte vill byta köksmöbler. Sådana tallrikar kan flyttas till vilken lämplig plats som helst eller tas med dig till landet.
  2. Inbäddad . Dessa apparater kräver installation i en köksbänk nisch. Den mest populära typen av induktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter material

  • Glaskeramik . Det vanligaste och mest nyckfulla alternativet. Även om glaskeramik har utmärkta värmebeständiga egenskaper och inte är rädd för extrema temperaturer, repas de samtidigt lätt under drift eller till och med bryts av oavsiktlig mekanisk påverkan.
  • Silat glas . Motståndskraftig mot mekaniska stötar och temperaturpåverkan. Den största fördelen är säkerheten vid användning i vardagen. Med en stark inverkan kommer glaset inte att splittras i skarpa farliga fragment, utan kommer bara att täckas med ett nätverk av sprickor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av brännare

  • Enkrets . Standard typ av kokplatta med begränsad statisk uppvärmningsdiameter.
  • Dubbelkrets . För att placera stora porslin med en icke-standard botten (t.ex. oval).
  • Med dynamiska värmezoner . Tillåter användaren att välja storleken på kokplattan utifrån deras preferenser. I den senaste serien med spisar har tillverkarna också lagt till en bekväm funktion för att automatiskt upptäcka diskens material och dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollsystem

  • Sensorer . Det elektroniska styrgränssnittet låter dig ändra uppvärmningstid, effekt och tillagningsläge, samt välja nödvändiga alternativ. Vissa beröringsknappar har grunda urtag för att förbättra användarens taktila upplevelse.
  • Reglage princip låter dig smidigt justera uppvärmningstemperaturen genom att flytta fingret längs temperaturlinjalen på ytan.
  • Traditionella modeller med vridomkopplare . Ganska jobbigt vid rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillgänglighet för ytterligare funktioner

  • Automatisk kokning . En kraftig temperaturökning i början av uppvärmningsprocessen och efterföljande övergång till inställd temperatur.
  • Blockering . Skydd mot oavsiktlig aktivering. Det kommer att rädda föräldrarnas och barnets nerver från brännskador.
  • Ytkylningskontroll varnar för förekomst av kvarvarande värme på ytan.
  • Låser displayen för säker rengöring av spilld mat.
  • Nedräkning . Det stänger automatiskt av enheten efter ett visst tidsintervall.
  • Håller temperaturen färdigmat.
Bild
Bild

Till storlek

Höjden på de inbyggda panelerna är cirka 5-6 cm. Bredden varierar från 30 till 60 cm. Med en mängd olika parametrar kan du implementera alla ergonomiska lösningar i köket. Panelen kan placeras både horisontellt och vertikalt på bordsskivan. De tekniska parametrarna för nischer för inbäddning i köksmöbler anges av tillverkaren dessutom i specifikationen för utrustningen.

Bild
Bild

Energieffektivitetsklass

Klass A + och A ++ garanterar tillförlitlig och fullvärdig drift av enheten med minimal energiförbrukning. Ju högre klass, desto mer pengar från din budget kommer du att kunna spara dagligen.

Uppgifter om klasser och krav för dem finns i instruktionerna för varorna och på etiketterna.

Bild
Bild

De bästa tvåbrännarmodellerna

Marknadsforskning av konsumenternas efterfrågan har entydigt identifierat segmentledarna

Bland oberoende modeller tillhör erkännande på marknaden med rätta ett ryskt företag. Kitfort . Det är värt att titta närmare på modellen Kitfort KT-104-den här billiga och högkvalitativa produkten har en multifunktionell meny och en LED-display för övervakning.

Bild
Bild

Kompaktitet, ergonomi och en mängd olika utföranden erbjuds av märket LEX . Exempelvis kommer modellen LEX EVI 320 BL att tillfredsställa ägarna till studiolägenheter.

Bild
Bild

Bland premiumklassen är toppositionerna upptagna av produkter: Siemens ET 375GF11E, KCT 3426 FI från Kaiser och Gorenje IT 310 KR .

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Induktionskokaren är långt ifrån kunskapen på marknaden för hushållsapparater med obegripliga egenskaper och skrämmande teknik som är okänd för lekmannen. Idag är det en pålitlig, beprövad assistent i köket - både för en professionell kock och för en hemmafru.

När du väljer en spis för två brännare måste många faktorer beaktas. För ett ekonomiskt alternativ bör du fokusera på en pålitlig tillverkare med goda egenskaper. Låt produkten vara utan ytterligare "klockor och visselpipor", men med en garanti för långsiktig problemfri drift. Om budgeten tillåter, är modeller med användbara funktioner lämpliga, till exempel valet av värmezonens storlek och flerstegs glidkontroll.

För barnfamiljer bör du vara uppmärksam på de härdade glasproverna och funktionen att blockera oavsiktlig aktivering. För sommarboende och älskare av frekvent rörelse kommer en bordsskiva att bli ett oumbärligt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av kaminen som bäst passar dina behov är ditt. Låt den nya assistenten ge nöje och glädje med läckra rätter.

Rekommenderad: