Lutande Huva (30 Bilder): Design I Kökets Inre, Fördelar Och Nackdelar, Vilken är Bättre Att Välja, Installation Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Lutande Huva (30 Bilder): Design I Kökets Inre, Fördelar Och Nackdelar, Vilken är Bättre Att Välja, Installation Och Recensioner

Video: Lutande Huva (30 Bilder): Design I Kökets Inre, Fördelar Och Nackdelar, Vilken är Bättre Att Välja, Installation Och Recensioner
Video: ✅Range Hood: Best Range Hood (Buying Guide) 2024, April
Lutande Huva (30 Bilder): Design I Kökets Inre, Fördelar Och Nackdelar, Vilken är Bättre Att Välja, Installation Och Recensioner
Lutande Huva (30 Bilder): Design I Kökets Inre, Fördelar Och Nackdelar, Vilken är Bättre Att Välja, Installation Och Recensioner
Anonim

För varje hemmafru är det viktigt att utrusta köket, som inte bara inkluderar rummets layout, utan också installationen av så viktig utrustning som huven. Idag erbjuder marknaden ett stort utbud av avgasanordningar, snedställda modeller är särskilt populära bland dem. De är lätta att använda, rengör luften väl och tar minimal plats, passar vackert med modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Lutande huvar är en mångsidig typ av utrustning som kännetecknas av ergonomi och hög prestanda. En sådan enhet fungerar i ett accelererat läge och ger snabb rengöring och luftrörelse.

För närvarande finns det flera typer av strukturer till salu, de skiljer sig åt i principen för drift

  • Avledar . Den förorenade luften avlägsnas helt från köket och ersätter den med frisk luft. Rengöringsprocessen sker genom en luftkanal ansluten till centrala ventilationsaxlar. Samtidigt är en backventil nödvändigtvis monterad vid systemets utlopp, så att smutsig luft inte kan återvända till rummet. Sådana enheter anses vara de mest effektiva och vanliga, men installationen är svår och kräver hjälp av erfarna specialister.
  • Återcirkulera . De placeras direkt ovanför en gas- eller elspis, eftersom städarna endast recirkulerar luftflöden. Sådana alternativ väljs oftast om det inte finns någon möjlighet att installera luftkanaler i köket. Huvorna fungerar mycket enkelt - alla ångor från kokt mat skickas till ett speciellt filtreringssystem, renas och återförs luktfritt och utan fettpartiklar tillbaka till rummet.
  • Kombinerad . De är ett blandat alternativ. Sådana modeller är vanligtvis placerade i en vinkel mot väggen. Huven kan antingen vara teleskopisk eller inbyggd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med denna modell är att ägaren självständigt kan välja lämplig rengöringsteknik. Det vill säga att enheten fungerar i både recirkulations- och avlägsnande av luftflöden.

Fördelar och nackdelar

En huva med lutande design finns i inredningen i många kök, detta beror på att det sparar utrymme och ger fri tillgång till hällen. Precis som kupolmodellen ser den lutade ut perfekt i designen, men till skillnad från den första är den bättre i funktionalitet och prestanda.

De främsta fördelarna med sådana kåpor inkluderar följande punkter

  • Hög kraft . Tack vare den optimala storleken på luftintaget och intensiv sugning av ångor utförs luftrensning direkt, utan att kräva ytterligare energiförbrukning.
  • Enkel hantering . Som regel produceras lutande enheter på en fjärrkontroll, vilket gör det möjligt att enkelt slå på, stänga av utrustningen och växla dess driftlägen. Dessutom kan fjärrkontrollen manövreras på avstånd från huven, vilket är mycket bekvämt. Denna funktion har fått positiva recensioner, eftersom flera saker kan göras samtidigt i köket, utan att avbryta arbetsprocessen.
  • Snabb installation . Utformningen av utrustningen är enkel och alla kan enkelt montera den.
  • Multifunktionalitet. Kombinationen av högteknologi och kompaktitet gör det möjligt att installera sådana huvar i rum av olika storlekar, vilket är särskilt viktigt för små kök, där varje centimeter yta räknas. Förutom luftrening gör enheten också ett utmärkt jobb med att ventilera rummet och har en körtidsinställning. Många modeller har automatisk påslagning och en fördröjd startfunktion. Dessutom är utrustningen dessutom utrustad med inbyggda fuktdetektorer och börjar rengöra luften direkt när hällen slås på, och justerar självständigt belysningsnivån.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lättskött . Graden av filterförorening indikeras av en speciell indikator som genererar signaler i form av ett blinkande ljus. För att rengöra utrustningen räcker det att torka av det med tvättmedel och byta ut filtret.

När det gäller bristerna finns det få av dem. Vissa lutande huvar tillverkas med en för kraftfull motor, vars funktion kan orsaka överdriven energiförbrukning. Kostnaden för hörnmodeller är ganska hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du går och handlar köksfläkt måste du noggrant studera tillverkarens betyg och recensioner av deras produkter. Dessutom säljs apparaterna i olika utföranden, former och funktioner.

För att undvika misstag i ditt val bör du ta hänsyn till experternas råd och uppmärksamma följande indikatorer

  • Mått . Huvens bredd måste motsvara plattans parametrar och inte vara mindre än dem. Eftersom hällar vanligtvis har dimensioner från 60 till 90 cm är det lämpligt att köpa en rengöringsanordning 10-15 cm större. Om detta inte beaktas och avdunstningszonen överskrider enhetens verksamhetsområde kommer den inte att kunna arbeta effektivt även vid full kapacitet. Därför rekommenderas det för elektriska spisar att välja kåpor med en bredd på minst 65 cm och för gasspisar - 10 cm större än enhetens dimensioner.
  • Externt utförande . Utformningen av lutande strukturer kan vara annorlunda: från den klassiska strikta stilen till modern med ljusa färger. Olika färger och former gör att du snabbt kan välja vilken modell som helst som matchar kökets inredning. Ser bra ut i modern design som en inbyggd, teleskopisk eller hörnhuv. Det viktigaste är att det smälter harmoniskt med möbler och andra apparater.
  • Kraft . Eftersom enheterna är monterade i en vinkel, bör uppsamlingsområdet ge maximal luftrening. Det är lämpligt att köpa utrustning med en kapacitet på minst 200 watt. Huvuddelen av huven är en inbyggd fläkt, som ansvarar för bildandet av dragkraft och ligger både direkt vid ventilationsintaget och på sidan av den. Därför, innan du väljer en modell av huven, är det viktigt att klargöra dess prestanda; i många typer av enheter kan till och med två fläktar vara närvarande. De garanterar hög effektivitet, men de är bullriga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hanteringstyp . För närvarande till salu finns lutande huvar med pekskärmar och med fjärrkontroll. Tillverkare utrustar inte sådana modeller med konvexa knappar, eftersom de förstör designen externt och inte kombineras med fodralets helt släta yta. Om det ändå är möjligt att hitta enheter med standard knapptryckning, är det bättre att vägra det, eftersom knapparna är mindre bekväma och snabbt täpps till.
  • Tillverkningsmaterial . Oftast tillverkas huvar av denna typ emaljerade, de är hållbara, motståndskraftiga mot mekaniska skador och lätta att rengöra. Strukturer av rostfritt stål, som inte på något sätt är sämre än emalj vad gäller deras tekniska egenskaper, och ser mycket rikare och mer sofistikerade ut i inredningen, är också mycket efterfrågade bland köpare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enda är att kåpor i rostfritt stål kräver mer noggrant underhåll, eftersom de lätt repas. Många husägare dekorerar dessutom aluminiumfodral med trä; sådana modeller kombineras helst med en köksuppsättning. Tekniken med "kameleont" -beläggningen, som kan spegla nyanser av närliggande föremål, ser också intressant ut.

Montering

Att installera huven anses vara ett mycket avgörande ögonblick. För att installera en rengöringsenhet med egna händer måste du först bestämma var den ska placeras. Enheten måste hängas över spisen på minst 50 cm höjd för att undvika bränning. Då är det nödvändigt att ge utrustning tillgång till el, fixera strukturen på skruvar, för modeller som fungerar i kanalläge måste du dessutom montera rör och täta sömmarna.

För att huven ska se vacker ut i köksdesign och fungera säkert är det också viktigt att ta hänsyn till dess avstånd från taket . Innan du hänger enheten måste du se till att parametrarna för dess dekorativa lock motsvarar rummets höjd. Hål för fästelement förbereds i förväg med hjälp av en stans. Först installeras alla fästelement, sedan fixeras själva ventilationsgrillen. Det korrugerade röret sätts på en speciell avsats i gallret och fästs på klämmorna och täcker sprickorna med ett tätningsmedel.

Efter avslutat arbete bör dekorationen av strukturen utföras genom att installera en extern låda och dölja alla fogar under panelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Interiören i ett modernt kök presenteras i olika designalternativ, men huvudvikten i det läggs på designen av huven, eftersom den inte bara utför en rengöringsfunktion utan också fungerar som ett dekorativt föremål. Idag är en lutande köksfläkt med en förkromad yta som imiterar naturligt trä mycket populär; det är ett originalt tillägg till headsetet och låter dig skapa en enda rymdstil.

Som regel väljs en enhet med en sådan finish för rymliga kök där det finns träbeklädnad på väggar och tak . Samtidigt är det inte nödvändigt att installera rektangulära huvar; platta och triangulära former är välkomna i modern stil.

Volymetriska glasenheter kommer också att vara en utmärkt lösning. Deras blanka svarta eller vita ytor kan enkelt kombineras med levande matta färger. För att fylla rummet med hemvärme och mysighet är en beige huva väl lämpad, dess paneler kommer inte att se catchy ut och kommer vackert att betona nyanser av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket kombineras med vardagsrummet väljs färgschemat i enlighet med nyanser av inte bara hushållsapparater utan också dekorativa finish. Kännare av klassikerna föredrar oftast vita, svarta, gråa och bruna huvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den vita nyansen fyller köket med harmoni och expanderar visuellt utrymmet . Så att interiören inte verkar för tråkig rekommenderas att komplettera den med gula, gråa och röda accenter. Till exempel kommer ett kök med en vitgul eller vitbrun huva att få både stil och friskhet. Det finns ingen anledning att vara rädd för att installera lutande huvar i ljusa färger; de kan dessutom dekoreras med ritningar eller ovanliga mönster.

Om varmare nyanser råder i köket, köps huven bäst i en ljusbrun eller beige färg. Det kan enkelt kombineras med den allmänna atmosfären i rummet och ger det charm och elegans. För att förhindra att enheten ser "ensam" ut, är det lämpligt att dekorera den på sidorna med olika hyllor, på vilka du kan lägga originalfigurer och vaser med blommor.

När det gäller de svarta snedställda huvarna kommer de lätt att passa alla stilar. De ser ovanliga ut i rum där dekorationen innehåller element med svarta inlägg.

Det är också viktigt att ritningssystemet matchar skuggan av den andra tekniken också. Till exempel skulle en ovanlig lösning vara att köpa svarta kåpor, ett kylskåp och en spis; i det här fallet bör ljusare och lättare toner finnas i köksuppsättningen och väggdekorationen.

Rekommenderad: