Kök-vardagsrum Med Soffa (72 Bilder): Design Av Rum 13-14 Och 16-20 Kvadratmeter, Layout Och Zonindelning

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum Med Soffa (72 Bilder): Design Av Rum 13-14 Och 16-20 Kvadratmeter, Layout Och Zonindelning

Video: Kök-vardagsrum Med Soffa (72 Bilder): Design Av Rum 13-14 Och 16-20 Kvadratmeter, Layout Och Zonindelning
Video: Att inreda på liten yta - IKEA Heminredarna 2024, April
Kök-vardagsrum Med Soffa (72 Bilder): Design Av Rum 13-14 Och 16-20 Kvadratmeter, Layout Och Zonindelning
Kök-vardagsrum Med Soffa (72 Bilder): Design Av Rum 13-14 Och 16-20 Kvadratmeter, Layout Och Zonindelning
Anonim

Ett modernt tillvägagångssätt för hemplanering öppnar många designmöjligheter. Vi är vana vid komfort och funktionalitet, och därför försöker vi skapa en mysig plats i huset där varje hushållsmedlem skulle trivas. Till exempel är just en sådan bostad ett kök-vardagsrum med en soffa i. Hur man uppnår harmoni i utformningen av detta rum och vilka nyanser av inredningen kommer att diskuteras vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särdrag

Kök-vardagsrummet med en soffa är i huvudsak ett två-i-ett-rum. Det är både vardagsrum och kök. Därför innehåller rummet både en uppsättning och ett oumbärligt attribut för ett rum - en soffa.

För en harmonisk kombination måste du välja möbelelement i samma stil, medan du utför de så kallade zoneringsteknikerna. Det representerar en diskret avgränsning av rymden till separata funktionella områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning måste baseras på egenskaperna hos ett visst rum . Projektet måste nödvändigtvis ta hänsyn till rummets designfunktioner, inklusive krökning av väggar, tak och golv, deras inriktning, samt placeringen av fönster- och dörröppningar. Fönstrenas storlek kommer att vara en avgörande faktorer: oavsett antalet zoner i köks-vardagsrummet måste du jämna ut belysningen så att rummet inte verkar mörkt.

Det är viktigt att skapa en mysig miljö, ordna möbler korrekt och ordna köket för att minimera mängden onödig rörelse när du lagar mat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om projektet innebär en kombination av rum måste detta regleras . Men om väggen är bärande kan det uppstå problem: en sådan inriktning är problematisk på grund av väggens nedsänkning. Med hänsyn till rummets totala bilder bestäms de med möbelns storlek, dess typ, de väljs ut på ett sådant sätt att det inte ser krångligt ut eller omvänt inte räcker. Samtidigt väljs elementen i arrangemanget av köksområdet först, och sedan bestäms de redan med soffans storlek och form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

Arrangemanget av möbelelement beror direkt på rumstypen. Till exempel, om rummet tenderar att vara en kvadrat, är det värt att köpa en köksuppsättning av hörnstyp, placera den i en L-form. I det här fallet kan du organisera köksområdet så ekonomiskt som möjligt genom att lägga till alla nödvändiga hushållsapparater och -utrustning (till exempel en diskmaskin). Ett bord med stolar kan placeras nära matlagningsområdet, vilket skiljer dem från gästutrymmet. Denna layout är relevant för kök med en yta på 18, 16, 14 kvm. m, är den också lämplig för nästan kvadratiska rum (17, 15, 13 kvm).

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är smalt och långt bör layouten vara linjär . Men om du lägger ett köksset och gästmöbler i rad är det osannolikt att det ser vackert ut. Med en sådan layout är det ofta nödvändigt att placera element i nivåer, använda hängande skåp. Om du närmar dig organisationen av rymden med särskild omsorg och rationalitet, visar det sig ibland passa ett smalt bord med ett par stolar mot väggen mittemot.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en parallell layout placeras elementen i arrangemanget längs två motsatta väggar. Det här alternativet är inte lämpligt för små rum (till exempel 3 x 4 m), men det är relevant för ett utrymme med en tillräcklig yta (25, 20, 19, 18 kvadratmeter). Denna layout kan göras i ett rum med tillräcklig bredd.

En U-formad layout är inte lämplig för trånga rum. Det utförs på en tillräcklig yta (till exempel 20 kvm), eftersom det visuellt minskar det användbara området, vilket är oacceptabelt för små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Genom att välja den stilistiska designen av köket-vardagsrummet med en soffa, utgår de från filmens rum, dess belysning, preferenser och budgetmöjligheter. Dessutom måste du korrelera designen med resten av bostadens rum. Till exempel, om det inte finns mycket utrymme i rummet, är det värt att välja en designriktning som strävar efter strikt funktionalitet och minimalism när det gäller elementen i arrangemanget och de tillbehör som används. Det kan vara minimalism, skandinavisk stil, konstruktivism, samtida, militär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana interiörer är möbler som regel kompakta, det finns inte mycket av det; försök använda material som skapar effekten av rymd och lätthet (till exempel glas). Väggdekoration är billigt, men väljs med tonvikt på texturens särart. Till exempel kan det vara traditionell eller flytande tapet, gips.

Det bör inte finnas några komplexa ritningar på väggarna, eftersom de mot bakgrund av möbler och gästområdet kan införa en visuell obalans i interiören. Du kan dock dekorera en av väggarna med en liten panel eller fototapet och därigenom markera ett visst funktionellt område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymmet tillåter, för sitt arrangemang, kan du välja designriktningar som klassiska, neoklassiska, moderna, loft, grunge, orientaliska, kinesiska, arabiska, koloniala och andra typer av stilistik. Dessa riktningar behöver luft, de fungerar inte i trånga utrymmen. Här tillåts stor frihet i valet av textilier, komplexiteten i gardinernas form, deras färger. Detsamma gäller möbelns storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en eller annan stil måste du korrelera den med stilen i andra rum . Han ska inte komma ut och fördjupa hushållsmedlemmar i en atmosfär som är främmande för andra delar av lägenheten (huset). Till exempel, om hela lägenheten är utformad i riktning mot loftet, ska köket-vardagsrummet inte vara något undantag. Det ska ha beboeliga hörn som är karakteristiska för en sådan design med dyra möbler och utsatt kommunikation. Om detta är en klassiker bör rummet ha inslag av palatshögtidlighet, stuckatur och förgyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt modernt som grund måste du ta hänsyn till att här måste du lita på användningen av moderna material med en demonstration av deras texturer. Samtidigt krävs elegans och tillräcklig belysning här. Om lägenheten är inredd i engelsk stil måste du hämta liknande massiva möbler, gardiner med en lambrequin. Här måste du också tänka på att köpa en massiv ljuskrona med kristall.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en stil bör du också lita på hushållets ålder . Till exempel kommer inte alla att trivas i köket-vardagsrummet, tillverkat med ett överflöd av textilier, som den arabiska stilen tenderar att. Detsamma kan sägas om kitsch: i motsats till ordning kan det skapa internt obehag. Loungen, å andra sidan, kommer att tilltala många, eftersom den är skapad med hänsyn till hushållets maximala komfort och inte har en överbelastning av interiören med onödiga detaljer. Den är baserad på mångsidighet och exceptionell bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av väggdekoration för varje riktning kommer att vara annorlunda . Till exempel för ett loft är detta tegel, betong, gips. Väggarna i de klassiska designgrenarna, som inkluderar klassiker, nyklassicism, klassicism, är vanligtvis färdiga med dyra tapeter eller venetiansk gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om barockriktningen väljs som grund är det att föredra att dekorera taket med fresker och stuckaturer . För väggarna kan du välja paneler från mahogny eller gobeläng. Samtidigt finns det ingen plats för budgetmaterial i denna stil. När det gäller den kinesiska stilen är det lämpligt att använda papperstapeter för väggarna och en mörk bräda, bambu eller mattmatta för golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detsamma gäller material som används. Till exempel, när man förkroppsligar en klassisk design, bör trä och sten föredras. Om köks-vardagsrummet är inrett i Bauhaus-stil måste du använda moderna material (till exempel metall, plast, glas). Trä och läder är oönskade här. Till golvet kan du köpa linoleum, kakel eller laminat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av möbler

Det är nödvändigt att välja möbler för att ordna ett kök-vardagsrum korrekt, eftersom det för varje riktning har sina egna särdrag. Till exempel, för engelsk stil, bör du köpa en sekreterare, korgstolar, en Chesterfield -soffa. Även i ett sådant kök-vardagsrum borde det finnas ett tebord. Du kan komplettera inredningen med en farfarsur eller annan gammaldags inredning.

Med allt detta kännetecknas den engelska stilen av hyllans och bänkskivornas fullhet: föremål som är hjärtligt kära måste placeras på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är utrustat i Bauhaus -stil ska möblerna vara ergonomiska och hållbara . Till exempel är det här som inbyggda garderober, transformerande bord samt fåtöljer utan armstöd är bättre än andra alternativ. Om designen är baserad på land, förutom soffan, måste du köpa en bänk, byrå eller byrå. Glöm inte köksmöblerens oumbärliga egenskaper (samovar eller lerkanna).

Bild
Bild
Bild
Bild

För bekvämlighet kan du köpa stoppade eller modulära möbler. Det andra alternativet är bekvämt genom att modulerna kan ordnas om, vilket utgör gästutrymmet som du vill. Om du planerar att använda soffan som en säng, om du anländer gäster, bör du tänka på att köpa en hopfällbar struktur. Produktens modell kan vara annorlunda, vilket också väljs utifrån stilens egenskaper.

Till exempel kan en soffa i modern stil innehålla ovanliga armstöd . Dessa kan vara hyllor eller små hyllor för böcker, samt små tillbehör. Soffmodellen kan vara linjär eller kantig. Det är bra att den är utrustad med rymliga lådor där du kan ta bort en massa småsaker eller sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell rådgivning

Det finns flera sätt att zonera ett rum:

  • genom att använda separat belysning för olika funktionsområden;
  • utrusta varje funktionellt hörn med sina egna möbler;
  • separering av olika zoner med hjälp av vägg- eller golvbeklädnad;
  • installation av partitioner eller skärmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att utföra olika belysning för mat- eller gästområdet får du därmed en tydlig organisation till rummet, vilket hjälper till att upprätthålla ordningen i det. När det gäller möbler, kan det ofta tydligt avgränsa ett visst område, till och med att vända det. Det kan till exempel vara en fåtölj vänd mot eldstaden, samt en bardisk med stolar som avgränsar rummet till olika områden. Ibland kan hyllan bli en slags partition som separerar gästutrymmet från rekreationsområdet. Du kan zonera utrymmet med mattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet funktionella ytor i köket-vardagsrummet beror på det användbara området och designfunktionerna i rummet . I minsta version kommer det att vara möjligt att utrusta högst tre zoner i rummet: matsal, gäst och kokzoner. Om utrymme tillåter kan du organisera ett rekreationsområde i det. Till exempel kan den placeras nära eldstaden eller en burspråk kan tas under den. Om det är väldigt lite utrymme i rummet kommer gästområdet att vara matsalen samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

Demonstrera den harmoniska kombinationen av två eller flera funktionella områden i köket-vardagsrummet exempel på fotogallerier hjälper.

  • Ett exempel på en harmonisk inredning med en kombination av tre funktionella områden.
  • Kök-vardagsrum i minimalistisk stil med rymdzon med lampor och golv.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Zonerar ett litet utrymme i modern stil.
  • Ett originellt och lakoniskt arrangemang av möbler och belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Använda en bardisk för zonindelning.
  • Dekoration med soffans placering i mitten av rummet och rumsindelningen på grund av bardisken.

Rekommenderad: