Kök-vardagsrumsdesign 12 Kvm. M (50 Bilder): Layout Av Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 12 Kvadratmeter

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrumsdesign 12 Kvm. M (50 Bilder): Layout Av Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 12 Kvadratmeter

Video: Kök-vardagsrumsdesign 12 Kvm. M (50 Bilder): Layout Av Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 12 Kvadratmeter
Video: Hemstylisterna tipsar: Färgval 2024, April
Kök-vardagsrumsdesign 12 Kvm. M (50 Bilder): Layout Av Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 12 Kvadratmeter
Kök-vardagsrumsdesign 12 Kvm. M (50 Bilder): Layout Av Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 12 Kvadratmeter
Anonim

Köket är en integrerad del av alla hem, vilket kräver en särskild strategi för planering. Det ska vara funktionellt: ge komfort i matlagningen, och fungera som en samlingsplats för familjen vid middagsbordet. Ofta fungerar köket som en plats för kvällsavkoppling.

Rummets yta är 12 rutor - det här är ett ganska rymligt utrymme ., som kan delas in i funktionella områden och skapa ett bekvämt kök-vardagsrum.

Bild
Bild

Var ska man starta?

Först och främst bör du bestämma prioriteringen av zonerna. Om du planerar att laga mat ofta och mycket, måste köksutrymmet göras mer, vilket ger kvadratmeter för att skära ytor, hushållsapparater och rymliga skåp.

Om prioriteringen är ett bekvämt tidsfördriv vid middagen ligger tyngdpunkten på matsalen med en bekväm soffa och ljud- och videoutrustning. I det här fallet kan köksutrymmet endast utrustas med det nödvändiga minimumet - en kompakt spis, kylskåp, handfat och små skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Efter att ha behandlat syftet, låt oss definiera stilen. Ytterligare planering och val av möbler beror på detta.

Minimalism

Utan överdrift kan vi säga att denna stil är den mest praktiska för köket. Kompakta möbler, apparater inbyggda i uppsättningen, frånvaron av onödiga detaljer om beslagen gör att du inte kan överbelasta utrymmet, lämna det lätt och fyllt med luft. Ett kök, där det finns ett minimum av föremål på ytan, är lättare att ta hand om och därför hålla rummet rent. Minimalism kombinerar bra med moderna stilar som högteknologi och loft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Interiörer i klassisk stil drar till en respektabel miljö, som innehåller föremål av ädelträ, massiva möbler och dekorativa element. Den klassiska stilen är inte särskilt praktisk för daglig kulinarisk kreativitet. Men där tyngdpunkten ligger på vardagsrumsdelen passar klassikerna perfekt. Du kan späda ut de strikta klassikerna med element i barock- och rokokostilarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Modern stil med obegränsade möjligheter för köksutrymmet. Genom att välja det kan du utrusta ditt kök med den senaste tekniken och lämna alla elektroniska paneler och glänsande element i sikte. Maximal belysning över arbetsytor, metallisk glans, futuristiska former kan skapa maximal komfort för matlagning. Det bör dock komma ihåg att i matsalen är högteknologi kanske inte särskilt bekväm för ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Urban stil eller dess element är lämpliga både för design av ett modernt kök och för att ordna ett elegant rekreationsområde. Loftet antar en inredning stiliserad som övergivna industrilokaler eller vindar. Huvmetallrör, murade väggar, trådlampor kombineras harmoniskt med snygga moderna möbler och hushållsapparater. För att skapa en sådan inredning krävs en delikat smak, därför är professionella designers ofta inbjudna till sådana projekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Kanske den mest bekväma stilen för utformningen av köket-vardagsrummet. Countrymusik består av många riktningar, men dess främsta egenskap är den nationella byns smak. Ett överflöd av textilier, grovt trä och naturliga anteckningar välkomnas här. Så, Provence är stilen i den franska provinsen med lavendelfält, pastellfärger i interiören, halvantika trämöbler. Medelhavsstil stil - ljus inredning med en övervägande marinblå -vit och sandiga färger. För ryskt och amerikanskt land är delar av en timmerstuga eller ranch karakteristiska. Läderprydnader, grova stockmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken stil du väljer är det viktigt att tänka på att köket-vardagsrummet i första hand är en funktionell plats för matlagning och mat.

Layout

Det finns flera alternativ för rymdplanering för ett fyrkantigt och rektangulärt rumsprojekt.

L-formad, U-formad . Med detta arrangemang ligger arbetsytan längs väggen, och vardagsrummet ligger mitt i rummet. Alternativet är bekvämt för ett fyrkantigt kök, där det är planerat att använda alla skåp och ytor, och ett matbord och stolar är installerade i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Linjär, kantig . Alternativet är lämpligt för ett rektangulärt avlångt rum, där en köksuppsättning kommer att placeras längs en lång vägg, och den andra delen överlämnas helt till ett rekreationsområde. Det kan också finnas ett motsatt koncept - rummet är indelat diagonalt, en hörndel med ett fönster är utrustad för köksutrymmet, och i den andra finns det en hörnsoffa och ett bord av bekväm höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ö, halvö . Typen av layout är typisk för Amerika och Europa och blev populär i vårt land med tillkomsten av rymliga kök. Ön är ett rektangulärt sockelbord mitt i köket. Kantstenen kan användas både som matplats och som skäryta. Ofta fungerar det som en bardisk, en rymddelare, en plats för servering av rätter från spis till bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning och inredning

När du planerar ett kombinerat kök-vardagsrum måste du komma ihåg att denna del av bostadsutrymmet kommer att kräva det största antalet belysningsarmaturer. Kontrollera ledningarna i förväg och beräkna eluttagets punkter.

Som regel, för två funktionsområden, tilldelas två huvudområden för stora lampor och ett dussin små lampor . Ljuspunktsbelysning kommer att krävas ovanför arbetsytorna. För att lösa detta problem är mini-armaturer inbyggda antingen i ett undertak eller i den nedre ytan av en hängande uppsättning. I vardagsrummet, om det handlar om en soffa och en TV, kan du installera en lampa med mysig kvällsbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett fyrkantigt kök, där matbordet ligger i mitten, räcker det med en stor ljuskrona och spotbelysning runt köksenhetens omkrets.

Planeringen och installationen av belysningsarmaturer i sig fungerar som inredning och zonering av utrymmet. Men inredningen på väggar, tak och golv ger inredningen ett komplett utseende.

  • Det ljusa utbudet av nyanser förstorar utrymmet och fyller det med luft. Men de mörkare tonerna gör att sittgruppen känns mysigare.
  • Att spela på färgkontraster möjliggör en tydligare uppdelning av funktionella områden. Till exempel en kombination av vitt och svart, mjölk och kaffe.
  • Ljusa element på en vanlig bakgrund kommer att betona stilen och ge stämning till inredningen. Det viktigaste är att förhindra överskott och blandning av färger.
  • För köket är inredning med stilleben, makrobilder av frukter eller blommor idealisk. I vardagsrummet kommer dekorativt gips eller panoramapaneler att se bra ut. För att upprätthålla harmoni bör dock endast en av zonerna dekoreras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Närvaron av denna eller den där möbleringen i det inre av vardagsrummet-köket beror på zonernas prioritet. I den moderna världen kan ett kök utrustas med otaliga apparater. Alla dessa föremål döljs enkelt bakom ett kök längs väggarna.

Glöm dock inte att köks-vardagsrummet också ger plats för luncher och middagar, och eventuellt kvällsavkoppling med tv-tittande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utrusta det kombinerade kök-vardagsrummet med stoppade möbler, bör du föredra soffan. I det här fallet intar det huvudplatsen i vardagsrummet, och ett bord eller soffbord väljs utifrån dess höjd. Videoutrustningen är väggmonterad för att spara utrymme.

Soffan kan fällas ut, vilket ger en extrasäng vid övernattning . Eller ett kompakt hörn - det här alternativet är att föredra för stora barnfamiljer. Du kan sätta alla hushållsmedlemmar på den och frigöra lite utrymme för praktiska serveringsrätter på bordet.

Trots sina imponerande dimensioner är soffan det bästa alternativet för möbler för ett kök-vardagsrum på 12 kvm. m. Det är bekvämt för vila och ätande, intar en viss plats, det behöver inte ordnas om och flyttas varje gång, som stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika inredningsexempel

Intressanta designalternativ för kök-vardagsrummet finns i stort antal på specialiserade webbplatser, samt skapa din egen interiör med ett datorprogram.

Vi erbjuder flera alternativ för en framgångsrik layout av ett kök-vardagsrum med en yta på 12 kvm. m

  1. Rektangulärt rum, uppdelat av en halvgolvset och ett "förkläde" av tegel. Tydlig zonindelning för kök och vardagsrum med hörnsoffa och runt bord. Sittgruppen ligger vid fönstret och är dekorerad med gardiner, vägglampor och målningar. Utbudet av kaffe och pistagenötter och svag belysning skapar en kvällsstämning. Detta alternativ är lämpligt för dem som lägger minst tid på matlagning och föredrar att spendera middag i en lugn, avkopplande atmosfär.
  2. Kök-vardagsrum i medelhavsstil, gjord i vita och blå toner. Köket är markerat med ett kaklat förkläde och vita golvplattor och mörkblå textilgardiner på fönstren. Utrustad med en uppsättning L-formad layout och kompletterad med en lättmetall uppsättning bord och stolar. Vardagsrummet separeras av en vit soffa och blå gardiner, ett lågt bord för att dricka te framför TV: n.
  3. Det fyrkantiga rummet har avrundats med gipsskivor. Ett halvklot innehåller en linjär uppsättning som innehåller nödvändig utrustning, en spis och skåp. Ett annat halvklot har en halvcirkelformad soffa och ett runt bord. Lugna färger döljer inte utrymmet, bordet belyses av en voluminös ljuskrona. Köket är utrustat med inbyggda lampor.

Rekommenderad: