Kök-vardagsrumsdesign 18 Kvm. M (60 Bilder): Projekt Och Layout Av Interiören I Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 18 Kvadratmeter

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrumsdesign 18 Kvm. M (60 Bilder): Projekt Och Layout Av Interiören I Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 18 Kvadratmeter

Video: Kök-vardagsrumsdesign 18 Kvm. M (60 Bilder): Projekt Och Layout Av Interiören I Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 18 Kvadratmeter
Video: HEM MAKEOVER - INREDER HELA HUSET!!! 2024, April
Kök-vardagsrumsdesign 18 Kvm. M (60 Bilder): Projekt Och Layout Av Interiören I Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 18 Kvadratmeter
Kök-vardagsrumsdesign 18 Kvm. M (60 Bilder): Projekt Och Layout Av Interiören I Ett Fyrkantigt Rum Med En Soffa På 18 Kvadratmeter
Anonim

Bekvämlighet att leva uppnås ibland genom att kombinera två rum till ett. Det är ingen slump att många kommer på idén att kombinera kök och vardagsrum till en enda helhet. Med rätt tillvägagångssätt kan du få ett bekvämt rum, till exempel en arton meter, i form av ett torg.

Funktioner i layouten

Ett fyrkantigt kök-vardagsrum med en yta på 18 kvm. m kan vara väldigt mysigt. Det är ingen slump att i gamla hus med små kök, där det är omöjligt för en familj att vända sig under middagen, strävar lägenhetsägare alltmer efter att bli av med skiljeväggarna som skiljer vardagsrummet från köket. I moderna bostäder erbjuder utvecklare specifikt rymliga rum som lägenhetsboende kan planera ut beroende på sina egna idéer om komfort.

Bild
Bild

Det kombinerade kök-vardagsrummet har ett antal mycket fördelaktiga aspekter av en sådan användning av rummet

  • Ett stort rum istället för två separata trånga gör det möjligt att skapa en intressant och funktionell inredning. Du kan genomföra ett projekt med en soffa, bar eller matsal, inredd i en enda stillösning.
  • Värdinnan, upptagen med matlagning, är inte isolerad från resten av familjen bakom väggen. Under hushållssysslor kan hon kommunicera med släktingar och observera barns handlingar.
  • Hela familjen har när som helst möjlighet att samlas vid bordet för middag, lunch eller te.
Bild
Bild

Denna kombination har också sina nackdelar, som inte kan diskonteras

  • Oavsett hur perfekt utformningen av köket-vardagsrummet är, kan de i rekreationsområdet inte komma ifrån nyn från ett kontinuerligt fungerande kylskåp, liksom annan utrustning som slås på då och då i köket. Plus ljudet av vatten som flödar från kranen och suset av mat som tillagas i en stekpanna och i en kastrull, som ibland stör ljudet från TV: n.
  • När du lagar mat sprids sprayen åt sidorna och når ibland möblerna som inte har något med köket att göra. Dessutom sprids alla ångor genom rummet och impregnerar klädseln i det mjuka hörnet, gardiner, kuddar och andra saker med en lukt.
  • Taket täcks gradvis med plack, vilket är en följd av att processerna sker i köket, om det inte finns någon bra huva i detta område.
  • Det blir svårt att hålla ordning även på arton torg, eftersom alla "konsekvenser av köksaktiviteter" är fritt fördelade över alla tillgängliga mätare. Även otvättade rätter räcker för att skapa en känsla av oordning i hela rummet.
Bild
Bild

Stilval

Stilen för ett arton meter stort kök-vardagsrum kan vara väldigt annorlunda. Det beror på ägarnas smakpreferenser.

Ett sådant rum i skandinavisk stil kommer att se underbart ut. Det innebär användning av ljusa färger i dekoration. Klädda möbler är vanligtvis vita i det här fallet. För att rummet inte ska se ut som ett sjukhusrum, läggs ljusa accenter till en sådan inredning. Detta kan till exempel vara ett blått eller svart bord, färgglada stolar. Designen förutsätter närvaron av ornament av geometriska former, till exempel blå eller gröna toner

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ordna ett kök-vardagsrum i ekostil. Det innebär användning av naturmaterial - trä, keramik, sten. För matsalen kan du plocka upp trämöbler, använda lerfat på den. Kakel i köket kan dekoreras under en sten

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett liknande tillvägagångssätt för dekoration kan användas för att skapa en inredning i lantlig stil. Det kan finnas skåpmöbler som ser ut att vara grovt hammade från präglat trä, som om det ärvdes från en älskad farfar. För att uppnå detta åldras ytorna medvetet. För att följa stilen väljs gardiner av naturliga färger, ljuskronor och halvantika lampskärmar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Älskare av mycket sol och luft i interiören kan anta Provence -stilen. Med detta tillvägagångssätt används lätta textilier på fönstren, endast något som döljer solljus. Inte bara gardiner, utan även andra tyger i inredningen kan dekoreras med ett blygsamt blommönster. Utrymmet avgränsas av en soffa eller ett bord. Inredningen förutsätter enkelhet och naturlighet i allt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av allt modernt och avancerat kan välja en högteknologisk stil för att dekorera ett kök-vardagsrum, där metall och plast härskar. Det är ganska naturligt när ett rum inrett i denna anda är bokstavligen fyllt med modern elektronik, och bekväma funktionella möbler är utformade i lakoniska enkla linjer med element av metall och glas

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska stilen innebär användning av massivt trä i möbler, samt läder och dyra tyger i klädsel. I rummet kan kolumner, valv användas på golvet - parkett. Taket är vanligtvis dekorerat med en kristallkrona. Hushållsapparater gömmer sig bakom skåpdörrar, precis som böcker. Tunga gardiner används på fönstren

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I loftstil kan element av tegelverk, öppna takbjälkar, grov efterbehandling av gips appliceras. Fönsteröppningarnas inredning betonas av de intressant formade ramarna, och gardinerna antas inte alls. Skillnaden mellan funktionella områden är mycket godtycklig

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsregler

Innan du utrustar ett fyrkantigt kök-vardagsrum måste du välja funktionella områden i det, och för var och en av dem, tilldela så mycket utrymme så att det ser organiskt ut i layouten. Arton rutor ska innehålla:

  • köksdel;
  • matplats;
  • plats för en lugn vila (framför TV: n, öppen spis och så vidare).
Bild
Bild

Till att börja med måste husägare bestämma vilket funktionsområde som är deras prioritet - ett kök eller relaterat till rekreation.

Om du placerar köksuppsättningen med bokstaven "G" kan ett handfat, ugn och kylskåp enkelt passa in i denna zon. Resten av utrymmet kan ges under en vägg eller en bild, en uppsättning stoppade möbler och utrustning som är nödvändig för vardagsrummet. I ett utrymme uppdelat på detta sätt kommer det att vara bekvämt för en stor vänlig familj, för ett ungt barnlöst par och för en ensamstående person som mestadels arbetar.

Om du installerar en köksuppsättning med bokstaven "P", kommer mycket mer utrymme att gå under arbetsområdet . En plats visas under disken och köksredskapen i två hörn. Med ett sådant arrangemang av möbler är det naturligt att ha ett bord som familjen kan äta säkert på och en uppsättning stoppade möbler mittemot väggen med en inbyggd TV.

Numera är det på modet att använda en köksö, som kan fungera som matbord och arbetsplats för matlagning. När det gäller ett arton meter stort rum kan det vara en bardisk som är utrustad med ett förvaringsutrymme för rätter. Ett kök med ett sådant föremål upptar vanligtvis en vägg.

Bild
Bild

För en köksuppsättning kan du helt enkelt välja en linje längs en vägg. Då förblir det maximala tillgängliga utrymmet under vardagsrummet.

För att göra köket-vardagsrummet mer bekvämt i vardagen används olika avgränsare av funktionella zoner i det. Du kan skilja köket från rummet med ett stativ eller annan tung struktur. Även om det ibland är mer bekvämt att ha en glidande, till exempel glasstruktur. Under matlagningen separeras sedan köket från vardagsrummet, så att lukt och feta droppar inte tränger in i halvan där människor vilar och smulor och annat skräp inte flyger iväg. När ingen arbetar i köket kan partitionen enkelt tas bort.

På arton rutor används också villkorliga gipsskivor i olika former, i vilka hyllor är inbyggda

Belysning blir också ett element i zonindelning. Var och en av zonerna har sin egen belysning, som inte bara hjälper till att visuellt dela utrymmet utan också att minska elkostnaden.

Bild
Bild

Det är lämpligt att ge individuell belysning längs köksenheten. En lampa med lampskärm och sidobelysning kommer också att se väldigt mysig ut i köket. Det är bra att hänga enskilda lampor eller flera ovanför matbordet.

Ett enkelt sätt att dela upp områden är att ordna möbler korrekt . Till exempel kan en stor soffa fungera som en slags vägg, vilket indikerar att vardagsrummet börjar från den.

För att avgränsa utrymme används också transformerbara möbler idag, som enkelt kan flyttas isär och skjutas tillbaka. Det är bra att dölja sängkläder och till och med extrasängar i det. Med konvertibla möbler kan du skapa ett bekvämt bord för ett stort företag från ett kompakt skåp. Detta är ett mycket bekvämt alternativ för ett arton meter stort rum. Även om sådana möbler inte är billiga.

Bild
Bild

Du kan också avgränsa utrymmet med hjälp av olika golvbeläggningar i områden avsedda för vissa funktioner. Så i vardagsrummet kan det finnas parkett, laminat eller matta, och i köket kan det finnas kakel som är lätta att rengöra.

Du kan till och med använda ett podium för att skilja ett område från ett annat. Skillnaden i golvhöjd på 10-12 centimeter skapar en visuell effekt. Vanligtvis lyfts den del som är dedikerad till köket till pallen, eftersom den tar upp ett mindre område. Detta tillvägagångssätt kan endast användas i ett rum med högt i tak.

Bild
Bild

I analogi med pallen kan du ordna taket på olika nivåer. Det kan töjas eller tillverkas av gips. Strålkastare kommer att betona isoleringen av vissa zoner.

Du kan också visuellt skilja en zon från en annan med ett eller annat färgschema . Samtidigt som man bibehåller harmoni i detta avseende, måste man komma ihåg att köket och själva rummet ska vara inrett i olika färger. Vettig användning av kontrast fungerar mycket effektivt. Du kan kombinera färger i olika nyanser och mättnader, använda tapeter med olika texturer och så vidare.

Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

När det gäller att avsluta ett litet artonmeter utrymme måste du se till att det lilla rummet visuellt ser större ut. Om du använder mörka tapeter eller möbler har ett kök-vardagsrum i den här storleken helt klart ingen nytta av detta.

Det är bättre att använda material som lätt underhålls - tapeter som kan målas om, dekorativt gips och så vidare. Om alla dessa saker var av god kvalitet, så att de inte skulle behöva reparera igen snart. Dessutom ska alla beläggningar i ett litet rum vara lätta att torka av. I ett litet rum som kräver ständig uppmärksamhet när det gäller rengöring är detta ett mycket viktigt villkor.

Bild
Bild

Mys i det arton meter stora kök-vardagsrummet kan uppnås genom att använda vackra textilier på fönstren. Det blir praktiskt att hänga persienner.

Bild
Bild

För köket kan du välja material som avvisar fukt och inte förlorar sitt utseende under påverkan av höga temperaturer. Stengolv är ett bra val för detta område. För väggar - tapeter med en vattenavvisande effekt. För ett kök backsplash är det bäst att använda kakel eller glas.

Bild
Bild

Vackra exempel

Köket och vardagsrummet på arton torg kan komplettera varandra perfekt. Det är bekvämt att markera ett litet hörn under köket, markera det med ett bekvämt golvbeläggning och visuellt separera det med en liten avsats mot väggen. Bakgrundsbilder i olika zoner är å ena sidan kontrasterande, å andra sidan kompletterar de varandra. Det visar sig en integrerad lugn bild av ett kök-vardagsrum

Bild
Bild

Med en glaspartition i en ljus ram i inredningen kan du enkelt dela in ett rum i ett kök och vardagsrum. Att inreda rummet i ljusa färger med små ljusa accenter gör det rymligt och luftigt

Bild
Bild

Du kan göra det lilla utrymmet i köket-vardagsrummet funktionellt på grund av den ovanliga placeringen av lampor och hyllor under taket. Det är bekvämt att "expandera" rummet med hjälp av speglar

Rekommenderad: