Fällstol (57 Bilder): Plast- Och Metallkonstruktioner Med En Mjuk Rygg Och Fällbara Produkter I Form Av En Plywoodrör

Innehållsförteckning:

Video: Fällstol (57 Bilder): Plast- Och Metallkonstruktioner Med En Mjuk Rygg Och Fällbara Produkter I Form Av En Plywoodrör

Video: Fällstol (57 Bilder): Plast- Och Metallkonstruktioner Med En Mjuk Rygg Och Fällbara Produkter I Form Av En Plywoodrör
Video: Patientberättelse, ryggoperation. 2024, April
Fällstol (57 Bilder): Plast- Och Metallkonstruktioner Med En Mjuk Rygg Och Fällbara Produkter I Form Av En Plywoodrör
Fällstol (57 Bilder): Plast- Och Metallkonstruktioner Med En Mjuk Rygg Och Fällbara Produkter I Form Av En Plywoodrör
Anonim

Att köpa en fällstol kan vara ganska bra. För att inte misstas när du väljer det måste du känna till många finesser och nyanser, tydligt föreställa dig typer och material, funktioner i olika former och mekanismer, stil och inredning.

Bild
Bild

Vyer

Fällstolen är bekväm att transportera och förvara, alla dessa möbler är kompakta, lätta och har en stabil styv struktur. Produkter på en metallram har ökad styrka och stabilitet. En mjuk sits har ofta stolar som följer med ett fällbart bord, huvudsakligen består denna uppsättning (en flyttbar matgrupp) av fyra stolar. Om behovet uppstår kan möblerna snabbt packas i en speciell behållare som liknar en resväska.

Fällbara stolar för fiske har också mjuka sittplatser, men skiljer sig från sina hemma motsvarigheter i ökad funktionalitet.

När allt kommer omkring, om hemma är många objekt åtskilda från dig med bara några steg, är situationen annorlunda i naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kopphållare, fiskespöhållare, plastflaskhållare, fickor för olika små saker kommer säkert att vara till nytta för alla sportfiskare. En mycket användbar tillsats är ett myggnät; vilket är viktigt, det finns många versioner, det är inte svårt att välja den mest lämpliga. Fällbara kontorspallar kan konstigt nog också betraktas som en slags stol. De hjälper till om du behöver fördela utrymme för akuta möten i organisationen när ett oplanerat antal besökare besöker.

Ett viktigt krav för att välja denna typ av möbler är dess yttre överklagande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara stolar med ryggstöd är bekvämare och trevligare för långvarigt bruk hemma, och en produkt av käpp har två ganska användbara funktioner samtidigt, det är lättare att transportera den med tunnelbana eller annan transport. Många tillverkare vill skapa den mest ergonomiska hopfällbara sängen med armstöd; särskilt fördelarna med ett sådant system finns när man arbetar vid en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En schäslongstol är användbar för dem som går för att sola på närmaste flodbredd eller gå till lanthuset, utanför stan för att koppla av där.

Till vardagsrummet köps fällbara stolar så att det är möjligt att rymma dem som plötsligt kommer, och i avsaknad av gäster, att inte överväldiga rummet.

På balkongen är de utformade för att ge bekväm fritid och i badrummet - för att underlätta förberedelserna för hygienprocedurer och klädsel efter dem.

Bild
Bild

Material (redigera)

Naturligtvis innebär en sådan variation av uppgifter att det inte är möjligt att välja ett mångsidigt material för en hopfällbar stol. Metall, inklusive aluminium, stolar är bra för sin styrka, men ofta tyngre än andra alternativ. Tänk på hur lätt det blir att flytta dem.

Plastprodukter är märkbart lättare, men samtidigt är det lättare att deformera dem, ibland är det till och med möjligt helt enkelt genom exponering för höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att använda flock (fiberduk) som byggmaterial. Om den är tillverkad av polyamid är det oönskat att placera möbler klädda med det nära ett fönster eller på en terrass som är öppen för solen. Polyester och blandade sorter motstår blekning bättre, men kolfiberns egenskaper är ännu inte väl förstådda. Metallbasen ökar strukturkostnaden avsevärt, jämfört med plasten.

Observera: för all plast, be omedelbart säljaren om ett säkerhetsintyg, om de vägrar att tillhandahålla det kan möblerna visa sig vara giftiga.

Bild
Bild

Men om du vill förvara stolen på balkongen, i ett ouppvärmt rum, finns det inga särskilda alternativ till metallalternativ. Plätering med krom ger inte bara produkterna en vacker glans, det gör att du kan öka livslängden och förhindra för tidig korrosion. Om du ska köpa en fällstol för fiske eller utomhus, för ett badrum, lamineras den enda acceptabla typen av plywood. Det är mer korrekt att helt överge det till förmån för mer vattentäta material.

Utvärdera noggrant malningskvaliteten, förekomsten av fibrer och lagrets jämnhet; eventuella bucklor, vridning, metallinslutningar är oacceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjorda rottingkonstruktioner är hållbara och relativt lätta, det syntetiserade materialet överträffar betydligt sin naturliga prototyp när det gäller motståndskraft mot negativa miljöfaktorer. Som trädgård, landsmöbler, visar sig sådana stolar från den bästa sidan. Designalternativen är praktiskt taget obegränsade, du kommer att kunna hitta den bästa lösningen för en specifik plats.

Bild
Bild

Läderklädsel och dekorativa föremål är ganska dyra, men de motiverar fullt ut sitt pris. Det är svårt att hitta det bästa sättet att betona utmärkt estetisk smak, att skapa en bekväm atmosfär i rummet. Den otvivelaktiga fördelen med naturläder är hög mekanisk hållfasthet och tillförlitlighet, konstläder kommer inte att kunna tillhandahålla dem. Läder är ett "andningsbart", hygieniskt säkert material, oavsett hur varmt det är är det bekvämt.

Men förutom ramen och den yttre designen finns det en annan viktig faktor - fällstolens storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är meningsfullt att bara uppmärksamma dimensioner när det är akut brist på utrymme i rummet, när bokstavligen varje kvadratmeter och centimeter höjd är mycket värdefull. En liten stol är lämplig i ett barns rum, eller om du inte är för lång själv.

Välj på ett sådant sätt att människor något under genomsnittet inte "går vilse" bakom ryggen, och långa gäster kan sitta tyst utan att böja sig.

Den outtalade standarden är 80-90 cm från golvytan till den övre rygglinjen.

Bild
Bild

Färg

Den vita hopfällbara stolen på fotot i katalogen ser ofta romantisk och vacker ut, och den transparenta är original och fräsch. Men kom ihåg att det kommer att vara mycket svårt att upprätthålla yttre attraktivitet, du måste ständigt sätta ordning på saker, ta bort damm och smuts.

Svarta stolar är inte alltid bra heller .: han väcker tanken på någon form av institution, ibland kan det se dystert och överväldigande ut. Mitt i mörka toner kommer det att skapa en känsla av ännu mer mörkare, och i ett snövit rum ser det främmande ut. Om du lyckades inte nå dessa ytterligheter när du skapade en interiör kan du använda den.

Beige och orange toner ser väldigt attraktiva och snygga ut, men återigen måste de samordnas med inredningen som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Det runda sätet på fällstolen är mer ett designelement än ett praktiskt, det låter dig mjuka upp en onödigt stel och rak inredning. Men det är fortfarande bekvämare att vara vanlig, fyrkantig eller rektangulär.

Bild
Bild

En typ

Frånvaron av en rygg är lämplig om du inte ska ordna långa högtider och högtider. I alla andra fall är avföringen opraktisk och kan knappast kallas bekväm. Stolen är bekvämare att använda, men detta format är mer besvärligt och tungt även utåt. Det är tillrådligt att föredra en traditionell stol trots allt, den är den mest mångsidiga.

Bild
Bild

ytterligare egenskaper

Den lätta fällstolen visar sig vara bra för människor som inte bara lider av brist på plats i huset, utan också ofta kommer att ordna om. Denna lösning är också användbar för dem som ofta byter bostad. Men om du inte tillhör dessa kategorier måste fällstolen utvärderas enligt andra kriterier - hur kompakt och bekväm den är.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Huvudkomponenterna i strukturen är sätet och benen, de är absolut nödvändiga. Till och med ryggstöden finns inte i alla modeller. I en glidstol finns det, till skillnad från en vanlig stol, långa och relativt korta ben.

Bild
Bild

Mekanism

Den enklaste och mest framgångsrika lösningen är en vikbar pall-spis; sätet i den har ett dubbelstöd, som fördelar belastningen på strukturen så jämnt som möjligt. Huvudkomponenterna i arbetsmekanismen i moderna modeller är nästan alltid aluminiumprofiler eller ihåliga stålrör.

Användning av metall möjliggör hög hållfasthet.

De flesta mönster har två ramar ansluten i en vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

En hopfällbar stol i loftstil måste ha öppna metallelement - ju fler det finns, desto bättre kommer du att kunna uttrycka själva andan i detta format. Tonerna är mestadels svaga, utan onödigt tryck. Men om du bara introducerar en stilistisk accent i en modern miljö har du råd med den mest saftiga färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Florentinska stolar är dekorerade i beige, vita, ibland målade i elfenben. De bör domineras av naturmaterial, dyra träslag, bearbetade för hand.

Utsmyckning med sniderier och andra dekorativa element hjälper till att skapa ett verkligt konstverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

En stol med tak kommer garanterat att vara efterfrågad av fiskare, sommarboende och andra människor som villigt använder den utomhus. I en vanlig lägenhet eller hus ser denna lösning original ut. Närvaron av ett steg gör möblerna till en improviserad trappstege.

Om vi pratar om dekorativa föremål i ordets rätta bemärkelse, som inte har någon speciell praktisk betydelse, bör du vara uppmärksam på band, rosetter och decoupage.

Originalomslag är ofta en bra lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Det finns bara ett designkrav - strikt kompatibilitet med den omgivande interiören. Det är svårt att föreställa sig en transformerande stol i en antik miljö eller i en gotisk miljö. Men skicklig lek med kontrast, användningen av tyger och dekorativa element hjälper ofta till i en sådan situation.

För hallen är det lämpligt att välja en produkt som är utformad på ett lugnt sätt och skapa en uppmätt, smidig konversation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En fällstol för en liten lägenhet i sig ska vara liten, men samtidigt så mysig och bekväm som möjligt. Stanna inte innan du sätter dig ner i affären och försöker flytta produkten, vik den, fäll ut den.

Uppskatta stabilitet, lätthet, mjukhet i ytan , se om sätet är bekvämt för dig. Lita inte på svaren: det brukade finnas 99 personer som gillade det eller inte, men du är du, välj bara själv.

Först efter att ha valt konfigurationen, var uppmärksam på materialet, designen. Kontrollera noggrant om det finns repor och flis på träet, metallkorrosion, hål i tyget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den starka punkten med fällbara stolar är själva möjligheten till transformation, omarrangemang på din begäran. De hjälper perfekt när gästerna kommer till huset, och så snart behovet försvinner kan de omedelbart tas bort till skafferiet eller garderoben. Det finns få nackdelar, men det är värt att veta om dem.

En fåtölj kanske inte stöder överviktiga. Dessutom finns det vissa interiörer där en sådan möbel är helt olämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Som på många andra områden är produkter från Italien, om inte de mest sofistikerade, så säkert de mest snygga. Recensioner för produkterna från fabrikerna Potocco, Molteni, Veneta Cucine, Poltrona Frau är alltid gynnsamma. Användarna noterar den utmärkta prestandan och genomtänkta mönster.

Bild
Bild

Snygga exempel och alternativ

Designer hopfällbara stolar för hemmet kan se väldigt elegant ut, bokstavligen sträcka ut det minsta och mest obefintliga rummet. Det finns läckerheter även med ovala säten, men ta hand om originaliteten, glöm inte landningens bekvämlighet. Gula plaststrukturer kommer positivt att betona rummets modernitet, gröna kommer att göra atmosfären lugnare. Om du vill kan du också leka med formen på ryggen, föreställa dig hur det kommer att se oskiljbart ut med sätet eller autonomt från det.

Rekommenderad: