Plastmöbler För Sommarstugor: Trädgårdsmöbler Av Plast För Sommarstugor, En Uppsättning Produkter - En Plastuppsättning, Vilken Typ Av Plast är En Trädgårdstol Gjord Av

Innehållsförteckning:

Video: Plastmöbler För Sommarstugor: Trädgårdsmöbler Av Plast För Sommarstugor, En Uppsättning Produkter - En Plastuppsättning, Vilken Typ Av Plast är En Trädgårdstol Gjord Av

Video: Plastmöbler För Sommarstugor: Trädgårdsmöbler Av Plast För Sommarstugor, En Uppsättning Produkter - En Plastuppsättning, Vilken Typ Av Plast är En Trädgårdstol Gjord Av
Video: JYSK Underhållsfritt Trädgårdsmöbler 2024, April
Plastmöbler För Sommarstugor: Trädgårdsmöbler Av Plast För Sommarstugor, En Uppsättning Produkter - En Plastuppsättning, Vilken Typ Av Plast är En Trädgårdstol Gjord Av
Plastmöbler För Sommarstugor: Trädgårdsmöbler Av Plast För Sommarstugor, En Uppsättning Produkter - En Plastuppsättning, Vilken Typ Av Plast är En Trädgårdstol Gjord Av
Anonim

För att göra din vistelse i landet så bekväm som möjligt bör du noggrant närma dig valet av möbler. Med teknikutvecklingen och användningen av nya material intar plastmöbler för sommarstugor en speciell plats bland de rika sortimentet. Det har ett antal obestridliga fördelar, tack vare vilka det är efterfrågat bland köpare. Tänk på dess funktioner och nyanser av placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och typer

Plast hänvisar till en stor grupp olika material. Dessa är polymerer baserade på naturliga eller artificiella föreningar. Deras mest kända representanter är polypropen, polystyren, polyuretan och organiskt glas. Bekväma fåtöljer, schäslonger, markiser, hyllor, bord, bänkar och stolar är gjorda av plast.

Enligt produktionstekniken kan landsmöbler av plast delas in i två typer:

  • kasta;
  • roterande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första tillverkas genom uppvärmning under tryck, varefter den hälls i speciella formar och kyls. Den andra typen är tillverkad av ett uppvärmt material med hjälp av rotationsteknik i två plan. Av de två typerna av produkter är gjutna sorter mer hållbara.

Dessutom har sådana möbler en längre livslängd. Det är dock också dyrare än roterande modeller. Du känner igen det på ytans karakteristiska blanka struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss notera de främsta fördelarna med plastmöbler.

  • Det är lätt. Detta gör den mobil och låter dig ta den vid behov till valfri plats i trädgården.
  • Plastmöbler kännetecknas av en mängd olika former och färger. Om du vill kan du alltid välja vilket alternativ som helst, med hänsyn till dina smakpreferenser.
  • Den är resistent mot temperaturförändringar och är frostbeständig. På grund av detta kan den lagras även utomhus.
  • Plastprodukter påverkas inte av negativa miljöfaktorer. Hon är inte rädd för regn och snö, egenskaperna hos produkterna ändras inte från detta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plastmöbler är lätta att rengöra. Vid förorening är det tillräckligt att torka av den med en fuktig trasa eller helt enkelt skölja den med vatten från en slang.
  • Denna möbel möjliggör användning av textilöverdrag. Detta gör att du kan diversifiera designen, förlänga attraktiviteten i utseendet och materialets säkerhet.
  • Sådana möbler kan köpas separat eller som en färdig uppsättning. Om produkten går sönder under drift kan du köpa den saknade varan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plastmöbler för ett sommarboende är prisvärda. Att köpa ett kit eller en enda artikel passar inom varje budget. Dessutom är dessa möbler i de flesta fall mycket kompakta.
  • Med hjälp av plastmöbler kan du utrusta ett mysigt hörn i olika delar av trädgården.
  • Dessa möbler passar harmoniskt in i landskapsdesignen, kombinerat med husets fasad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett anmärkningsvärt faktum är möjligheten att dekorera plastmöbler. För henne finns kuddar för rygg och sits. Detta ökar produkternas estetiska dragningskraft och samtidigt platsens komfort.

Med många fördelar har plastmöbler också nackdelar

  • Under drift visas repor på den, som inte kan elimineras. Detta minskar estetiken i plastmöbler.
  • Det är bättre att använda sådana möbler i skuggan av träd eller i lusthus, på verandan, terrassen. Det är inte resistent mot solljus och förlorar sin färgmättnad med tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det kan inte kallas hållbart. I de flesta fall tjänar sådana möbler inte mer än några år.
  • Plastmöbler är inte konstruerade för betydande mekaniska skador. Från detta går det sönder och kan inte repareras.
  • För att förlänga livslängden måste du ta in den i huset varje gång och skydda den mot regn. Föroreningar måste tas bort omedelbart.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Färgpaletten av plastmöbler för sommarstugor är mångfacetterad. Ett brett utbud av produkter i klassiska och extraordinära färger erbjuds köparnas uppmärksamhet.

De mest populära nyanserna av uppsättningar idag är följande:

  • gröna toner (färgen på färsk grönska, kärr, oliv, khaki, smaragd, grågrön);
  • gråskala (ljusgrå, sten, gråblå, gråbrun);
  • blå nyanser (indigo, svartblå, blågrå, blandning av blått och grönt, blåblått);
  • naturfärger (beige, brun, brungrå, choklad, tränyanser).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom innehåller listan över populära färger vitt, sandigt gult, vin, lila och vinrött. Om du vill dekorera rekreationsområdet med ovanliga lösningar kan du köpa möbler i två nyanser.

Kombinationer ser bra ut:

  • vit och olivolja;
  • beige och kärr;
  • ljusgrå och vit;
  • vitt med blått;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fuchsia med ljusgrå;
  • vit och sand;
  • rosa grå och grön;
  • apelsin och choklad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig designteknik är kombinationen av två kontraster och ett mönster . Det kan till exempel vara en kombination av vita och röda nyanser med en dominans av ljusa toner. På en vit bakgrund kan det finnas en ritning av, säg, frukt.

Sådana möbler kommer att ge mys till alla delar av webbplatsen. Hon kommer att vädja till alla hushållsmedlemmar, för att inte tala om gästerna. Dessutom är det ritningen som skapar en gästfri atmosfär i detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Sortimentet av plastmöbler för sommarstugor är varierat. Om du vill kan du hämta klassiska eller kreativa prover. Alla väljer det han gillar bäst. Modellerna skiljer sig åt i storlek, medan uppsättningen kan bestå av 3-7 artiklar (till exempel ett bord + 6 stolar, 2 stolar och ett bord).

Formen på modellerna kan vara absolut vilken som helst . Dessutom utmärks det av frånvaron av skarpa hörn och skarpa böjar. Detta är viktigt, eftersom sådana möbler ofta måste flyttas från plats till plats. Både en vanlig stol och en modell i form av ett mänskligt huvud kommer att vara lika bekväma att flytta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordets form kan vara rund, oval, fyrkantig och rektangulär. I detta fall kan strukturen ha kant längs bordsskivans kant, ett eller fyra ben. Benens form kan vara klassisk eller krökt (konkav och konvex arrangemang). Bänkskivans färg kan skilja sig från huvudkroppen.

Stolar av plast idag ligger nära den klassiska formen . Ibland är det svårt att omedelbart skilja dem från trämotstycken, som placeras på kontor. Baksidan kan vara låg, hög, gitter, mesh eller gjuten utan mönster.

Ibland är det dekorativa elementet av spetsmotiv av plast. Ibland är ryggstödet anslutet till armstöden i en slät linje. De enklaste designerna har dem inte alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer intressanta lösningar är trädgårdsstolar av plast. På grund av sin form är de praktiska för platsen för en person, skadar inte ryggraden. När mjuka mattor läggs till under ryggen och sätet liknar de helt stoppade möbler. Deras rygg är ofta bred och döv.

Armstöden är övervägande gjorda i ett stycke med huvudkroppen. De kan vara döva eller separata. Sätet skiljer sig ibland i färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

I tillverkarkatalogerna hittar du ergonomiska möbler . Till exempel kan en uppsättning bestå av ett bord och två bänkar med en enkel form. En anmärkningsvärd nyans av sådana produkter är möjligheten till transformation, som utförs på grund av metalldelar. Metall används också i klassiska versioner; det ger möblerna styrka och tillförlitlighet. Dessa kan vara benen på stolar, bord, bänkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom bordet, stolarna och fåtöljerna är bänkar värda att notera, som ofta är moderna konstverk. De kan likna massiva träprodukter, skiljer sig åt i spetsinredning. Intressanta mönster är modeller med gitterrygg, armstöd och en rymlig låda under sätet. För att underlätta öppningen är sådana produkter försedda med en ögla.

Sittytan kan kompletteras med en mjuk insats . Sådana bänkar ser särskilt vackra ut om de är gjorda i beige och bruna färger. Så det är möjligt att framgångsrikt passa in plasten i trädgårdsplanens design.

Naturliga nyanser kombineras harmoniskt med färgen på trädgårdens fräscha grönska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer och ordnar jag?

För att produkten ska fungera länge är det nödvändigt att närma sig valet med allt ansvar. När de väljer plastmöbler för ett sommarboende försöker de ta hänsyn till husets särdrag.

Trädgårdsmöbler placeras främst i skuggan av träd så att ljuset inte stör att äta och koppla av i frisk luft. För att skapa maximal komfort är utrymme för möbler avsatt nära huset

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om tomten har en terrass med markis eller veranda kan du lägga produkterna där. I det här fallet är det viktigt att lämna utrymme för passagefrihet. Möbler är inte placerade framför entrédörrarna för att inte störa att komma in i huset för rätter, te, kakor, godis. Stolar placeras på ett sådant sätt att solens ljus inte träffar hushållet i ögonen. Samtidigt ska det vara bekvämt att stå upp utan att störa andra.
  • Valet av produkter utförs utifrån budgetens möjligheter. För att rymma dig själv kan det räcka med en vanlig uppsättning för 4 stolar (fåtöljer) och ett bord. En mer välkomnande uppsättning består av 6 stolar och ett ovalt bord. Det är vettigt att köpa produkter med tjocka ben och större tjocklek: de är mer pålitliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När man väljer ett varumärke bör man ge företräde åt kända företag, tidstestade och präglade av positiva kundrecensioner. Till exempel gör italienska företag bra trädgårdsmöbler. Italienska möbler kännetecknas av lätthet, klassiska former och funktionalitet. Det kommer att sticka ut från gatan och dekorera det lokala området.
  • Välj färg så att den är i harmoni med landskapsdesignen. Om du vill installera uppsättningen i ett öppet område, skaffa ett speciellt paraply som skyddar ditt hushåll från den soliga solen. En av sidorna på bänkskivan ska vara parallell med fasadväggen med entrédörren.

Rekommenderad: