Vad är Ett Polyuretanskumfyllmedel I En Soffa (37 Bilder): Som Anses Vara Bättre Fjäder- Eller Polyuretanskum, Typer För Att Sova, Latex Och Flexoform

Innehållsförteckning:

Video: Vad är Ett Polyuretanskumfyllmedel I En Soffa (37 Bilder): Som Anses Vara Bättre Fjäder- Eller Polyuretanskum, Typer För Att Sova, Latex Och Flexoform

Video: Vad är Ett Polyuretanskumfyllmedel I En Soffa (37 Bilder): Som Anses Vara Bättre Fjäder- Eller Polyuretanskum, Typer För Att Sova, Latex Och Flexoform
Video: CIRC-SCAN - Multi-Diameter Non-Ferrous Pipe Weld Scanner 2024, April
Vad är Ett Polyuretanskumfyllmedel I En Soffa (37 Bilder): Som Anses Vara Bättre Fjäder- Eller Polyuretanskum, Typer För Att Sova, Latex Och Flexoform
Vad är Ett Polyuretanskumfyllmedel I En Soffa (37 Bilder): Som Anses Vara Bättre Fjäder- Eller Polyuretanskum, Typer För Att Sova, Latex Och Flexoform
Anonim

När du väljer en bekväm soffa måste du inte bara ta hänsyn till externa indikatorer, tillförlitlighet och omvandlingsmekanism. Fyllmedlet är inte mindre viktigt, eftersom nivån på komfort och bekvämlighet beror på vad det kommer att vara. För att förstå vilket sofffyllmedel som är bättre att välja måste du ha en uppfattning om deras sorter, egenskaper, funktioner och hållbarhet.

Bild
Bild

Typer av möbelfyllmedel, deras fördelar och nackdelar

Att välja möbler för att sova och vila kräver ett noggrant tillvägagångssätt. Vanligtvis beror det på produktens syfte (ett gästfällningsalternativ eller en bäddsoffa som ersätter en hel säng).

Fyllmedlet är av olika typer, mjukhetsgrader, tillverkat av naturliga, konstgjorda fibrer och deras blandningar . När du väljer en soffa om gästerna anländer kan du köpa en produkt med en mjuk fyllning. Om du planerar att använda den med full styrka kan du inte klara dig utan styv fyllning, som, förutom att fördela lasten jämnt, har en ortopedisk effekt.

Bild
Bild

Artificiell

Syntetiska fyllmedel är tillverkade av olika fibrer och är av fjäder och icke-fjäder typ.

Fjäderlös

I de flesta modeller av fjäderlös typ använder tillverkare fyllmedel från billiga råvaror som inte är betungande att arbeta med. Seriens mest slående representant är polyuretanskum (förkortat som polyuretanskum). För att förstå vad det är och hur det är bättre än ett fjäderblock måste du känna till egenskaperna hos fyllmedlet.

Bild
Bild

Faktum är att polyuretanskum är ett elastiskt möbelskum av olika kvalitet, som är tillverkat av en blandning av syntetiska polymerer och ser ut som en svamp i ett arkform. PPU är uppdelad i två typer:

  • standard (normal typ T);
  • HR -skumgummi (integrerat PP).
Bild
Bild

Blockpolyuretan har olika densiteter . Det är ett arkfyllmedel med medium och hårdhet, som skärs med hänsyn till de angivna dimensionerna och ansluts tills önskad tjocklek erhålls. Det limmas ihop i form av en smörgås, som förbinder arken från hårt till mjukt. För att inte bli förvirrad i arkets tjocklek är de målade i olika färger.

Det är billigt men inte särskilt praktiskt material heller.

Bild
Bild

Sprutgjutet polyuretanskum produceras genom formsprutning i en specifik form som utgör en del av modellen (till exempel ryggstöd, säten eller kuddar) . När den stelnat tar kompositionen den önskade konfigurationen, därför utesluter denna metod ytterligare trimning av delar. Det visar sig ett färdigt element, som kompletteras med klädsel.

Sådant material är dyrare än en blockanalog.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutfyllmedel anses vara elastiskt - det kan inte rullas ihop, även om det är ganska motståndskraftigt mot böjning. Detta material tål daglig stress, delaminerar inte, men efter flera års användning kan det förändras något i färg. Dess fördelar inkluderar utmärkt andningsförmåga, rivmotstånd, formåterställning efter kompression.

Fjäderblock

Fyllmedlet i form av stålfjädrar i fodralet anses vara det mest hållbara och praktiska.

Bild
Bild

Det är uppdelat i tre typer:

Bonnel . Beroende typ, vilket innebär anslutning av fjädrar med hjälp av en spiralformad ståltråd;

Bild
Bild
Bild
Bild

Orm … Ett slags spiralfjädrar placerade horisontellt på samma avstånd från varandra;

Bild
Bild

Oberoende typ . Varje fjäder är klädd i ett tygöverdrag och fungerar oberoende av de andra, monteringen av enheten utförs genom att ansluta locken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De två första typerna av fjädrar sträcks horisontellt. Blocket av en oberoende typ är utformat på ett sådant sätt att varje fjäder riktas vinkelrätt mot golvet. Fjäderblocket är fäst på ramen och måste helst ha mantel på båda sidor.

I vissa fall kompletteras det med polyuretanskum, filt och täta textilier.

Bild
Bild

Fördelarna med fjäderblocket inkluderar hållbarhet, motstånd mot maximal belastning, fri luftväxling. Det ger också komfort under sömnen, en plan yta och elasticiteten i sängen.

Nackdelarna med fyllmedlet är ett litet val av form, möjligheten att gnälla under drift, höga kostnader och dyra reparationer (vid blockbyte).

Bild
Bild

Du kan lära dig mer om vårblockets funktioner och nyanser från följande video:

Ryggarna och armstöden är fyllda med syntetiskt ludd och syntetisk vinterisator samt periotek (en modifiering av filt av naturligt eller syntetiskt ursprung).

Bild
Bild

Naturlig

Naturliga sofffyllmedel inkluderar latex, kokos (kokosfibrer), sisal (mexikansk agaveväxtfiber). Det sällsynta tillägget till fyllmedel är hästhår. Det är en komponent för en kokosfylld matta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga fyllmedel finns i olika tjocklekar och används ofta för ortopediska möbler.

De eliminerar den "sjunkande" effekten och böjer sig därför inte.

Bild
Bild

Coir anses vara ett av de mest praktiska och användbara materialen . Det är ett naturligt, allergivänligt fyllmedel som upprätthåller normalt luftutbyte och eliminerar också bildning av mögel och mögel. Den är idealisk för huden och är ett bra förebyggande av sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

Bild
Bild

Quiltad jacka används bland fyllmedel av naturligt ursprung .… Det är en duk från 5 till 10 cm i tjocklek, som täcker täta textilier på båda sidor.

Denna fyllning används tillsammans med fjäderblocket och gör den fjädrande madrassen mjukare.

Bild
Bild

Kombinerad

Idag på möbelmarknaden kan du hitta intressanta lösningar med en kombination av fyllmedel. Utåt är en sådan matta ett lager av två eller tre lager av material av olika kompositioner. Ett fyllmedel med olika densitet eller olika material kan användas.

Till exempel kan ett polyuretanskumfyllmedel kompletteras med en vadderad jacka, ett fjäderblock med skumgummi eller kokos, och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan modellen tillverkas med detaljer av varierande mjukhet: sätet är vanligtvis hårt, rygg och armstöd kan vara av medelhårig fyllning och dynorna är gjorda av mycket mjukt material.

Vilket fyllmedel anses vara bra för daglig användning och sömn?

Valet av fyllmedel beror på soffans syfte och köparens preferenser. Om köpets syfte innebär ett alternativ till en säng, är det bättre att köpa en modell med en boxfjäder och HR -flexibelt polyuretanskum.

Vanligt skum håller inte länge om du sover i soffan varje dag.

Bild
Bild

Om du behöver en soffa med ortopedisk effekt, bör du vara uppmärksam på modellen med kokosfyllning och samma styva rygg . När den fälls ut bildar den en jämn, icke-böjande sovbädd och kommer att bidra till kroppens korrekta position under sömn och vila. Vanligtvis utesluter vila på en sådan soffa utseendet av smärta i rygg och nacke.

För dem som är vana vid stoppade möbler är det bättre att titta på alternativen med en quiltad jacka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är kuddar fyllda med?

En soffdyna är en integrerad del av en bekväm vistelse. För att göra det så bekvämt som möjligt erbjuder tillverkarna olika typer av fyllmedel. Det är viktigt att det inte är allergiframkallande, har utmärkt luftutbyte, reglerar värmeutbyte, är lätt, behåller sin form och är praktiskt att ta hand om.

Bild
Bild

Idag används följande som fyllmedel för kuddar i produktion:

  • bambufibrer (produkter av naturligt ursprung);
  • naturlig latex (ett derivat av saven av ett gummiträd eller hevea);
  • syntetiskt ludd (konstgjort substitut för fjäderfäfluff);
  • syntetisk vinterisator (fiberduk av polyesterfibrer);
  • holofiber (derivat av vadderad polyester med vridna fibrer, ekofiber, komfortl).

Vanligtvis är dessa fyllmedel mjukare än de som används för sängen. De är lättare och ger bekvämlighet till vilken design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

För att köpet av möbler ska bli framgångsrikt och uppfylla deklarerade kraven på tillförlitlighet och kvalitet måste du bestämma soffans syfte (för avkoppling, sömn eller gäster) och välja madrassens optimala styvhet. Valet kan inte enbart förlita sig på design, klädsel, transformeringsmekanism eller fyllning: alla egenskaper spelar roll.

Bild
Bild

Ofta kan ett kombinerat fyllmedel användas i modellen. Kombinationen av material ger maximal komfort, inte bara under sömnen: denna teknik låter dig bekvämt titta på TV, läsa dina favoritböcker eller tidningar och mycket mer.

Experter rekommenderar en grundlig undersökning av modellen och med hänsyn till följande nyanser:

  • en genomsnittlig indikator på styvhet är önskvärd (ett alltför hårt eller mjukt fyllmedel med en rim kommer att orsaka smärta i ryggraden);
  • när du väljer en modell med fjädrar bör du föredra alternativet med ett stålblock;
  • det är önskvärt att madrassens tjocklek är minst 8 cm;
  • Fördelen med modellen är närvaron av ett lock: för det första kan du se fyllmedlet när du köper, för det andra gör det möjligt att tvätta locket, för det tredje, om det behövs, reparera;
  • om möjligt är det värt att köpa en produkt av naturfiber (risken för allergier elimineras och komfortnivån ökar);
  • om modellen köps för att sova måste sitsen och ryggen vara gjorda av samma fyllmedel;
  • vid köp av möbler för barn är det bättre att armstöden är gjorda av mjukt material: detta eliminerar risken för skada på barnet.
Bild
Bild

Förutom fyllmedlet måste du ta hänsyn till rummets dimensioner, transformationsmekanismen, modellens färg och design . Soffan ska framgångsrikt passa in i det inre av rummet, vara inte bara vacker och bekväm. Det är viktigt att det mot den allmänna bakgrunden inte rör upp i rummet utan är en harmonisk komponent i interiören.

Bild
Bild

Betyg av de bästa fyllmedlen enligt recensioner

Klassificeringen av fyllmedel bestäms på grundval av summeringen av kvalitet och praktiska egenskaper. Ett bra fyllmedel bör:

  • tål tunga belastningar;
  • vara tyst och lätt att använda;
  • har en hög grad av tillförlitlighet och motståndskraft mot deformation;
  • har antimikrobiella egenskaper;
  • har förmågan att reparera;
  • vara ventilerad;
  • kostnad i enlighet med deklarerade egenskaper;
  • kännetecknas av en lång livslängd;
  • ger den mest bekväma vistelsen.
Bild
Bild

I enlighet med recensionerna av riktiga köpare inkluderade de bästa fyllmedlen som krävdes av köparna:

  • coira (bäddsoffor för barn och ungdomar och möbler för personer vars arbete är förknippat med stor fysisk ansträngning);
  • elastiskt HR-polyuretanskum utan fjäder (dubbla och trippel soffor för dem som föredrar stoppade möbler);
  • fjäderblock med medelhårdhet (modeller med en säng 2 x 2 m).

Bland de företag som bedriver produktion och försäljning av stoppade möbler är de mest framträdande Ascona, 8 mars, Atlanta, Natalie, Flexoform, Anderssen.

Rekommenderad: