Halvcirkelformad Soffa (59 Bilder): Soffa För Vardagsrummet I En Halvcirkel, Stora Modeller I Burspråket För Att Sova

Innehållsförteckning:

Video: Halvcirkelformad Soffa (59 Bilder): Soffa För Vardagsrummet I En Halvcirkel, Stora Modeller I Burspråket För Att Sova

Video: Halvcirkelformad Soffa (59 Bilder): Soffa För Vardagsrummet I En Halvcirkel, Stora Modeller I Burspråket För Att Sova
Video: Are you looking for a full living room furniture set? 2024, April
Halvcirkelformad Soffa (59 Bilder): Soffa För Vardagsrummet I En Halvcirkel, Stora Modeller I Burspråket För Att Sova
Halvcirkelformad Soffa (59 Bilder): Soffa För Vardagsrummet I En Halvcirkel, Stora Modeller I Burspråket För Att Sova
Anonim

Många av invånarna, som försöker diversifiera hemmets inre, tänker ofta på hur man gör det unikt, annorlunda än de vanliga formerna. Den klassiska formen på möbler är naturligtvis mer bekant, men idag erbjuder många designers ägarna en oväntad lösning - halvcirkelformade eller radie soffor. Deras krökta form kommer inte att lämna likgiltig någon skönhetskännare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i halvcirkelformade soffor

Möbler av en icke-standardform, halvcirkelformade, mjuka, strömlinjeformade och eleganta, dök upp på 1800-talet, och sedan dess har efterfrågan på det inte minskat alls. Tvärtom, många fashionistas försöker ge smak och respekt för inredningen med så släta former.

Sådana modeller är mycket populära bland kreativa människor, eftersom möbler med en ovanlig form inte bara är bekvämlighet, utan också ett konstobjekt. Designen, ovanlig i form, gör att dess ägare kan ställa in för att vila, glömma vardagliga problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att experimentera med valet av möbler, är halvcirkelformen idealisk: snygg, bekväm, det finns inga skarpa hörn och det finns en möjlighet att utmärka sig. Hur man väljer och placerar en soffa för ett vardagsrum i en halvcirkel, stora modeller i ett burspråk för att sova eller böjda möbler i ett vardagsrum?

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av anpassade soffor

Idag kan var och en av oss välja tre typer av radiesoffor: monolitiska, modulära och transformatorer

Soffans böjda form hindrar inte från att vara solid, monolitisk och passar perfekt in i interiören. En sådan modell har en fast storlek när det gäller radiens storlek.

Bild
Bild

Modulära möbler består av sektorer - moduler . Detta är mycket bekvämt om "fyllningen" av rummet inte passar dig - du kan ta bort eller omvänt lägga till en "kub" för att uppnå önskat resultat. Formerna på dessa soffor kan vara konvexa eller konkava.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det tredje alternativet är den så kallade transformatorn, om du väljer vilket du kan få ett två-i-ett-resultat: under dagen kommer din soffa att glädja gästerna vid det runda bordet, och på kvällen blir det en mysig säng för att de ska sova. Detta uppnås tack vare tre typer av mekanism:

  • utdragningsmekanismen är en av de mest praktiska. Du kan helt enkelt rulla ut basen av soffan under den stationära delen, utan att spendera mycket fysisk ansträngning;
  • halvmekanism - möjligheten att ansluta mobila halvor för att få en kaj;
  • hopfällningsmekanism - tack vare det lutande ryggstödet är sovplatsen den mest bekväma, lederna är nästan omärkliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du köper, om det behövs, ytterligare tilläggsmoduler, såsom ottomaner, armstöd, kan du visuellt ändra hela möblerna i rummet.

Välj fyllmedel och klädsel

Ett speciellt tema: vad de halvcirkelformade sofforna är gjorda av. Det är svårt att se kvaliteten på modellramen, metall eller trä, vid köpet. Det ligger under huden. Därför rekommenderas att överväga de utskjutande delarna av soffan och benen.

Vanligtvis är ramarna på sådana möbler gjorda av trä, plywood och metallprofiler. Det optimala och högkvalitativa alternativet är en stålmetallram. Den är av hög kvalitet och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är fyllmedel. På dagens möbelmarknad erbjuds polyuretanskum, syntetisk vinterisator, holofiber, fjädrar.

  • Svampliknande polyuretanskum är ett av de mest populära. Det är hållbart, pålitligt, samlar inte damm och orsakar inte allergier.
  • Den syntetiska vinteristern är det billigaste fyllmedlet, fuktresistent, men det kan klumpa ihop sig i klumpar.
  • Holofiber är hållbart, elastiskt, orsakar inte allergier, absorberar inte lukt och rullar inte.
  • Fjädrar är en av de mest hållbara fyllmedlen. Tål tung belastning, skapa inte oegentligheter på ytan. Enligt läkares recensioner är detta alternativ mycket fördelaktigt för hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan vilken köpare som helst ge fritt spelrum åt sin fantasi om klädseln med radiusmöbler. Du kan välja textilier, läder och konstläder av valfri färg och textur. Men i alla fall måste du beräkna alla små saker.

Om din halvcirkelformade soffa ligger i köket är det bättre att välja klädsel av flocktyg - dess speciella impregnering kommer att rädda dina möbler från fläckar. För husdjursägare är detta ett idealiskt alternativ, eftersom flockväv tillhör kategorin antivandeltyg. Det finns också ett alternativ för teflonimpregnering: en oavsiktligt spilld vätska på en sådan soffa rinner helt enkelt ur möblerna och kommer inte in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Äkta läder som klädsel är ett dyrt alternativ, som betonar en viss status för ägaren till möblerna . Den halvcirkelformade skinnsoffan kommer att bli den ljusaste platsen i någon design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en modell med läder inte passar dig kan du ersätta den med konstläder, eftersom tillverkare idag erbjuder utmärkta alternativ som är praktiskt taget oskiljbara visuellt från naturläder med helt unika färger: ljusgrön, orange och blå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja storlek

När du väljer en halvcirkelformad soffa måste du ta hänsyn till alla parametrar i ditt hem och antalet personer som kommer att vara där. Antalet moduler i dina möbler beror på dessa nummer. Om rummet där radie soffan kommer att vara är mindre än 25 kvadratmeter är det bättre att inte köpa stora möbler. I ett litet rum kommer det att se skrymmande ut och hindra rörelsefriheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att köpa en snygg halvcirkelformad soffa av stor storlek måste du förstå att det är han som blir huvudaccenten i ett rymligt vardagsrum eller ett annat ganska stort rum. Antalet platser i detta fall bör vara minst 5 - 6. Soffan ska inte blockera åtkomst till skåp eller en passage till ett annat rum, för att inte skapa en rörig effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det perfekta alternativet för att placera soffan i en halvcirkel är rum med ett burspråk eller en utskjutande del av byggnaden. Fönsterutrymmet i karnappfönstret expanderar visuellt rummet, i vilket radiemöblerna passar perfekt. Det spelar ingen roll om det är ett vardagsrum, sovrum eller kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en halvcirkelformad soffa i karnappfönstret behöver du inte oroa dig för att möblerna ska täppa till det. Tvärtom, klädd i läder eller dyrt textilmaterial, med ovanliga kuddar som en extra design, kommer en överdimensionerad soffa på mer än 3 meter att betona syftet med detta rum. Stora transformatormodeller kan omvandlas till ett exklusivt sovrum om det behövs.

Små soffor i ett omfattande burspråk är icke-funktionella och kommer sannolikt inte att helt betona dess funktioner. Är att storleken på den mest utskjutande delen av rummet är liten. Om det sedan är nödvändigt att öka antalet sittplatser kan du använda ottomaner eller "kuber" i modulen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa köpare tror att det inte är lätt att välja en soffa med exakt radialitet för ett halvcirkelformat burspråk, men med dagens designmöjligheter och möbelproduktionsteknik beror allt bara på dina önskemål.

Bild
Bild

Nyanser av placering

Ganska ofta står köpare som har valt en halvcirkelformad modell inför problemet att harmoniskt "passa" in det inre i sitt hem. Det är uppenbart att radie soffans ovanliga former kräver ett icke-standardiserat tillvägagångssätt för dess placering. Erfarna designers ger i detta fall några rekommendationer som måste beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att den halvcirkelformade soffan harmoniskt ska passa in i den allmänna bakgrunden är det önskvärt att dess släta form upprepas i det omgivande interiören: till exempel kommer ett ovalt sträcktak idealiskt att slutföra planen. Ett lämpligt alternativ skulle vara att inkludera olika tillbehör med rundade former i interiören. En ljuskrona eller ovala lampor kommer bara att betona den elegans du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredvid en sådan soffa kan du sätta ett soffbord, som också upprepar den halvcirkelformade formen. En halvcirkelformad spegel eller samma golvmatta kommer att rädda dagen, lyckligtvis är deras val nu enormt på marknaden. Tyvärr kan en halvcirkelformad soffa i en enkel fyrkantig lägenhet helt enkelt "gå vilse" visuellt, men även i denna situation kommer en skicklig designer att hjälpa dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant lösning skulle vara att dela upp ditt utrymme i specifika zoner. Det kan vara ett rekreationsområde med samma form - två exklusiva halvcirkelformade soffor mittemot varandra, vid eldstaden eller bredvid en stor målning. De snygga sofforna gör det enkelt att skilja köket från vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovala möbler arrangerade i en halvcirkel kommer att se väldigt harmoniska ut i köket, i ett stort barnrum, i en liten lägenhet - en studio och till och med på ett kontor - allt beror på vilken sort du väljer från ovanstående.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis bör det noteras att genom att välja en halvcirkelformad soffa kommer du att uppfylla din huvudsakliga dröm genom att bli ägare till snygga och mysiga möbler som kommer att förvåna alla och bli ett bevis på din ursprungliga smak.

Bild
Bild

Vackra bilder på soffan i inredningen

Du kan helt enkelt beundra sådana bilder utan kommentarer.

Rekommenderad: