Utrullningsbara Soffor (75 Bilder): Utrullning Framåt, Utdragbar Mekanism För En Direkt Liten Soffa Med En Koja Och Ett Fjäderblock

Innehållsförteckning:

Video: Utrullningsbara Soffor (75 Bilder): Utrullning Framåt, Utdragbar Mekanism För En Direkt Liten Soffa Med En Koja Och Ett Fjäderblock

Video: Utrullningsbara Soffor (75 Bilder): Utrullning Framåt, Utdragbar Mekanism För En Direkt Liten Soffa Med En Koja Och Ett Fjäderblock
Video: Brizley State montering 2024, April
Utrullningsbara Soffor (75 Bilder): Utrullning Framåt, Utdragbar Mekanism För En Direkt Liten Soffa Med En Koja Och Ett Fjäderblock
Utrullningsbara Soffor (75 Bilder): Utrullning Framåt, Utdragbar Mekanism För En Direkt Liten Soffa Med En Koja Och Ett Fjäderblock
Anonim

Det är svårt att föreställa sig ett bekvämt och mysigt hem utan en mjuk soffa, där hela familjen kan samlas. Hittills är sortimentet av stoppade sovmöbler från tillverkare ovanligt brett och varierat. Du kan välja utifrån dina egna preferenser, ekonomiska möjligheter och dimensioner i rummet där möblerna kommer att placeras.

Den ledande positionen intar den hopfällbara soffmodellen på grund av ett antal egenskaper som gör det till ett riktigt nödvändigt köp . Den utrullningsbara hopfällningsmekanismen anses fortfarande vara den mest pålitliga och bekväma metoden för att förvandla en soffa.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Det speciella med denna kaj är den ursprungliga rullkonstruktionen, som består av tre delar. När produkten fälls placeras en del på soffans baksida, de andra två bildar själva sätet. För att göra den till en fullvärdig säng behöver du bara dra i en speciell dold rem som är fäst vid sängens framsida.

Varje infällbar del är placerad något lägre än den föregående, men denna skillnad kompenseras av olika tjocklekar på kuddefyllningsmedlet, så den totala höjden på hela kajytan är densamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva utdragningsmekanismen är en enkel rullstruktur . På sätets insida finns hjul som vid utfällning av kajen rör sig längs speciella styrningar som är fixerade på konstruktionen. Rörelsen av delar sker utan att det utsätts för stor fysisk kraft, därför installeras sådana möbler ofta i barnrum - även ett barn kan expandera sängen.

Bild
Bild

Denna typ av soffa har flera viktiga fördelar som gör den så populär bland konsumenter. De viktigaste fördelarna med denna modell:

Betydande besparingar i rummet . På grund av sin fällbara design tar soffan två och ibland tre gånger mindre plats än en traditionell sovplats. Dessutom har vissa enheter inbyggda förvaringslådor, vilket lägger till nya funktioner i sängen - det blir också en byrå.

Bild
Bild

Montera tätt mot väggen . Den utrullningsbara soffan kan installeras nära väggen, eftersom transformationsmekanismen uteslutande placeras framåt.

Bild
Bild

Lämplig för alla rum, mångsidighet … Det är inte alltid bekvämt att bjuda in gäster till ett rum där det finns en dubbelsäng, trots allt är sovrummet det personliga rummet för husets ägare. Den fällbara soffan kan dock placeras i alla rum, även i köket, om utrymmet tillåter det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismen för sådana möbler är mycket enkel och pålitlig, lämplig för återanvändning och daglig användning . För att fälla ut kajen krävs ingen betydande fysisk kraft, det är bara nödvändigt att dra änden av en sektion - och den kommer att dra de andra tillsammans med den.

Således liknar utvecklingsalgoritmen ett dragspel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell styrka och hållbarhet . För tillverkning av sådana modeller används miljövänliga råvaror.

Bild
Bild

Olika modeller . Till exempel finns det alternativ utan armstöd som är särskilt utformade för växande barn och ungdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopedisk komponent . Tack vare den inbyggda originaldesignen, som består av modulära fjäderdelar eller en fjäderlös insats (oftast gjord av polyuretanskum - syntetisk latex), säkerställs djup, full sömn och ryggen frisk.

Bild
Bild

Olika mönster och färgpalett . Tack vare detta kan du hitta den perfekta soffan för alla interiörer.

Bild
Bild

Det finns inga saker som bara har fördelar, och det finns nackdelar med en hopfällbar soffa. Dessa inkluderar sovplatsens relativt lilla höjd - den ligger ofta bara tjugo till trettio centimeter från golvet, vilket till en början kan vara obekvämt.

Korrekt skötsel av en sådan inredning är också av stor betydelse, eftersom det är viktigt att regelbundet kontrollera valsmekanismernas integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar den möjliga komplexiteten att föra in möbler i lägenheten, eftersom sådana soffor ofta är icke-separerbara strukturer. Men professionella flyttare kan enkelt lösa detta problem.

Modeller

Tillverkare försöker ständigt komplettera den befintliga produktserien med nya modeller, så att alla enkelt kan välja en produkt för sig själva i alla rum och för alla inredningsstilar.

Bild
Bild

Förutom personlig preferens är medicinska indikationer av stor vikt. Till exempel rekommenderar läkare många människor att köpa stoppade möbler med en ortopedisk madrass, vilket hjälper till att upprätthålla hälsan hos ryggraden. Äldre människor kommer också att gilla modellerna med infällbart nackstöd eller med fotstöd, så att de kan slappna av efter en hård dag och återställa och normalisera blodtrycket i kärlen.

Enligt design är soffor:

  • modulär - sängens sammansättning är sammansatt av flera moduler
  • hörn, bestående av huvud- och hörndelarna
  • hetero.
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor kan också klassificeras efter antalet platser:

  • dubbel
  • trippel-
  • fyrdubbla
  • fem-sits och mer
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna klassificering är dock inte särskilt exakt, eftersom varje tillverkare kan ändra parametrarna för möblerna något och, beroende på detta, ange antalet platser. För små rum där du ändå regelbundet måste lämna vänner eller släktingar för natten, rekommenderas att installera modeller med en extrasäng.

Den kan distribueras om det behövs, och vid normala tillfällen kan den döljas under den huvudsakliga.

Bild
Bild

Hörnsoffor, som vanligtvis finns i vardagsrum eller kök, används ofta delfinsystem (huvuddelen är vikt och ligger under sätet).

Bild
Bild
Bild
Bild

I små modeller med sovhytt " Eurobook " sätet glider ut och ryggstödet tar plats och bildar därmed en rak yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utsikten över den utrullningsbara soffan är också intressant. " dragspel ", när sängen monteras och demonteras enligt dragspelsprincipen, tills ryggstödet tar ett horisontellt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med en stor kaj är mycket attraktiva och bekväma, men de kommer att vara lämpliga endast i rymliga rum. Moderna möbeldesigners kommer också med mycket funktionella bitar, till exempel sängar med ett utdragbart bord, vilket är riktigt bekvämt.

Bild
Bild

Ett annat intressant alternativ är en utrullningslock (soffa) . I det här fallet skjuts en låda framåt (där sängkläder vanligtvis förvaras), och redan en bas med fyllmedel placeras på den.

Bild
Bild

Modeller med en ortopedisk madrass är mycket populära . För personer som sover på en sådan produkt är sömnen harmoniserad, övergripande välbefinnande och blodcirkulation förbättras. En sådan madrass består av dubbla fjädrar gömda i separata celler. På grund av den korrekta fördelningen av lasten, även med ojämnt tryck, finns det ingen deformation av produkten, därför rekommenderas soffor med ett sådant fyllmedel för personer med extra kilo och för par med väsentligt olika vikter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller är utrustade med justeringsfunktion för ryggstöd. Så genom att justera lutningsvinkeln kan du ta en halv sittande position.

Bild
Bild

Det finns typer av soffor och enligt den inre fyllningen finns det alternativ:

  • med ett fjäderblock;
  • syntetiskt fyllmedel;
  • på en metallram;
  • på en träbotten.
Bild
Bild

Och, naturligtvis, är en viktig nyans när du väljer en modell dess design. Så i klassiska interiörer ser strikta möbler med träarmstöd fördelaktigt ut, och fans av högteknologisk stil kommer att gilla ljusa alternativ med metalldetaljer.

Bild
Bild

Efter funktionalitet

För att öka funktionaliteten har olika mekanismer för att omvandla sovplatsen uppfunnits, vilket gör det möjligt att helt ändra dess konfiguration. Det är mest efterfrågan på utrullnings- och utdragningsmekanismer, eftersom de gör att du kan fälla ut möbler ganska ofta.

Dessa mekanismer är hållbara och pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns modeller med hög låda som gör att du kan placera sovplatsen på en tillräckligt hög höjd från golvet, vilket är bekvämt för äldre. Sådana transformerande sängar är praktiska även om ett barn växer i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instanser med infällbara armstöd och ottoman rekommenderas för små rum, eftersom de sparar utrymme genom att kombinera flera funktioner.

Bild
Bild

För atypiska smala rum kommer en utrullningsbar soffa att vara en riktig räddning. Framför en sådan säng behöver du inte ge ett stort utrymme med ledigt utrymme.

Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Alla möbler väljs för ett specifikt rum som de passar bäst för. Soffor, trots att det här är en ganska mångsidig möbel, kan användas för:

Till kontoret . Möbler i enkel stil passar bäst.

Bild
Bild

Till köket . De har fläckbeständig klädsel.

Bild
Bild

Till barnrummet . Kännetecknas av ljus design och miljövänliga material, det finns modeller för två eller tre barn samtidigt.

Bild
Bild

In i vardagsrummet . Oftast väljs hörnsoffor till vardagsrummet.

Bild
Bild

För att ge . Möbler i Provence -stil ser harmoniska ut, dessutom är detta en extra sovplats för plötsligt ankommande gäster.

Bild
Bild

Material (redigera)

Klädsel

Den största variationen av material finns för valet av soffklädsel. Ofta ger tillverkaren köparen möjlighet att välja vilken design som helst från företagskatalogen för den sängmodell de gillar.

Bild
Bild

Textil

Det vanligaste är textilier. Det mest budgetalternativet, men med en mycket kort livslängd.

Bild
Bild

Efter cirka fem till sex år måste klädseln bytas. Ett alternativ kan vara utbytbara lock som kan tvättas eller kemtvättas, samt bytas ut mot andra.

Således kommer möblerna att se nya ut utan att investera mycket pengar.

Jacquard

Slitstarkt material med en anständig livslängd. Det är viktigt att komma ihåg att våt rengöring är oacceptabelt för det.

Bild
Bild

Velours

Trevlig vid beröring, mjuk finish. Plusserna inkluderar enkel rengöring, minus - snabbt slitage.

Bild
Bild

Bomull

Den har en relativt kort livslängd, men är miljövänlig.

Bild
Bild

Flock

Spektakulärt, men inte hållbart material. Kort livslängd. Rikligt lockar till sig damm och smuts, det rekommenderas inte att rengöra det med kemikalier.

Bild
Bild

Matta

En aktivt växande popularitetstyp av klädsel. Skiljer sig i original dubbel eller trippel väv av trådar. Attraktivt utseende i kombination med hög hållbarhet gör att matta produkter kan se harmoniskt ut i alla interiörer.

Bild
Bild

Läder

Äkta läder är också populärt. Det dyraste alternativet, men också det mest hållbara. Dessa skinnsoffor kan behålla sitt ursprungliga utseende i årtionden. Se bra ut i klassiska interiörer i bibliotek, kontor eller vardagsrum.

Moderna tillverkare erbjuder också kopior klädda i ekoläder - externt ser materialet ut som originalet, men det kostar mycket mer demokratiskt.

Bild
Bild

Ram

Det är också mycket viktigt att vara uppmärksam på materialet i sofframen. Oftast är de av trä, metall eller tillverkade av träbaserade råvaror:

  • Träramen är stark, men hög i kostnad . Priset varierar beroende på vilket trä som användes. Vanligtvis är det bok, ek, valnöt eller ask. Björkbaser har den mest acceptabla kostnaden. Nackdelen med träramen, förutom den höga kostnaden, är dess ganska stora vikt - det kan framkalla lämning av spår av exploatering på golvet om en speciell beläggning inte appliceras på hjulen.
  • Den mest moderna designen har en metallram som också är mycket robust . Det är viktigt att alla skarvar är väl svetsade och strukturen behandlas med en korrosionsskyddande beläggning.
  • Den billigaste och mest kortlivade versionen av rambasen är gjord av spånskivor . Efter några års användning måste en sådan soffa med största sannolikhet kastas.
Bild
Bild

Fyllmedel

Ett kompetent val av fyllmedel är inte mindre viktigt. För att få en bekväm vistelse i soffan måste den vara mjuk och fast samtidigt. Följande typer av fyllmedel är mest efterfrågade:

Holofiber . Modern ihålig fiber, tvinnad till fjädrar. Fördelarna är motståndskraft mot deformation och enkel rengöring.

Bild
Bild

Skumgummi . Det billigaste alternativet. Livslängden är i genomsnitt inte mer än tre år, vid den här tiden förlorar den äntligen sin form och blir oanvändbar.

Bild
Bild

PPU (polyuretanskum) . Det vanligaste fyllmedlet. En syntetisk analog av latex, vars anmärkningsvärda egenskap är dess allergivänlighet. Den har en något längre livslängd jämfört med skumgummi.

Bild
Bild

Fjäderblock . Fungerar som fyllmedel, främst i ortopediska madrasser.

Bild
Bild

Flerlagers fyllmedel . Det är en kombination av flera olika lager - de övre lagren är mjukare, de nedre tätare.

Bild
Bild

Det är uppenbart att när du väljer en soffa är det extremt viktigt att noggrant närma sig valet av material för alla komponenter för att göra processen med att använda produkten så trevlig, säker och långvarig som möjligt.

Dimensioner

Det är nödvändigt att välja möbler med hänsyn till rummets dimensioner. Mängden olika storlekar i möbellinjer förenklar dock denna process avsevärt. Du behöver bara noggrant titta på storleksbeteckningarna - till exempel anger vissa tillverkare dimensioner i centimeter och andra i millimeter.

Således kan samma soffa beskrivas med siffrorna 2000x2000 (millimeter) och 200x200 (centimeter).

Bild
Bild

För små barn passar minisoffor med en längd på 150 cm eller 130 cm och ett djup av 80. Tonårsmodeller är vanligtvis gjorda med en bredd på 120 cm eller 100, längden rekommenderas att väljas med hänsyn till den snabba tillväxt av en ung man. I små rum kommer en smal hopfällbar soffa att se lämplig ut, vilket inte tar mycket plats, men samtidigt kan den stanna i en fullvärdig en och en halv kaj.

Bild
Bild

Speciellt för stora familjer har dubbla och trippelmodeller utvecklats, de är upplagda i nivåer, medan de är vikta när de är vikta och tar inte mycket plats. Så, en soffa med en trippel nivå av sovplatser gör att tre barn kan sova samtidigt.

Bild
Bild

Enkelsängar brukar kallas sängar upp till 120 centimeter breda, medan mer än 140 cm breda föreslår en dubbelsäng. Sänglängden för vuxna består vanligtvis av hundra nittio centimeter (1400x1900 millimeter, 150x200 centimeter). Om rummets dimensioner tillåter kan du välja en modell och mer imponerande storlekar (från 160 cm eller 180 cm).

Sådana möbler kommer, när de är utfällda, att uppta ett område på 160x200 eller 180x200 centimeter.

Bild
Bild

Dessutom erbjuder moderna tillverkare ofta kunderna möjligheten att beställa det soffalternativ de gillar enligt de specifika dimensioner de behöver. Således är det inte svårt att hitta möbler även för de mest icke-standardiserade lokalerna.

Urvalstips

När du väljer en bra soffa bör du förstå i vilket rum och för vilka ändamål den köps:

  • För en liten lägenhet det är bättre att välja en kompakt bäddsoffa med inbyggd förvaringslåda.
  • Till vardagsrummet en hörnsoffa med ett utdragbart bord passar perfekt. Under dagen kan den ta emot gäster, och på natten blir det en extrasäng.
  • För barnrum det är bättre att välja en modell av ljusa färger med en boxfjäder i madrassen. Det kommer att säkerställa rätt position på den växande organismens rygg och bevara dess hälsa.

För ytterligare platsbesparingar, liksom för att ta hänsyn till barnets snabba tillväxt, görs modeller utan armstöd.

Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att för att använda den utrullningsbara soffan fullt ut är det nödvändigt att ge ledigt utrymme framför den. Möblerna du gillar ska inte blockera passagen till balkongen eller ett annat rum. Förutom att ta hänsyn till dina egna preferenser är det viktigt att tänka på hur det nya objektet kommer att passa in i den befintliga interiören.

Det är osannolikt att en högteknologisk säng ser lämplig ut i en klassisk kontorsmiljö.

Bild
Bild

Moderna tillverkare har i sitt sortiment både bra ekonomiklassmodeller och dyra elitlinjer. Dessutom rekommenderar experter att uppmärksamma originalkopiorna, som kombinerar flera funktioner:

  • ett litet bibliotek kan finnas i armstöden;
  • en av soffmodulerna kan omvandlas till ett litet bord;
  • eller ett utdragbart bord kan integreras i sängstrukturen.
Bild
Bild

Det är viktigt att vara medveten om hur ofta sängen kommer att utvecklas. Om daglig användning förväntas är det bättre att föredra modeller med gummerade hjul för att skydda golvytan. Fyllmedel för kuddar och möbelunderlägg får inte orsaka allergiska reaktioner och måste vara absolut hälsosäkra.

En korrekt vald soffmodell kommer att fungera i många år, samtidigt som den är en samlingsplats för hela familjen och gäster under dagen och en bekväm säng på natten.

Bild
Bild

Hur man monterar?

Oftast låter soffans design dig montera och demontera den själv ., detta kräver inga speciella färdigheter. Dessutom finns det alltid utskrivna rekommendationer med en detaljerad förklaring av algoritmen för åtgärder.

Bild
Bild

En uppsättning sådana möbler innehåller vanligtvis en rullmekanism, ett säte, mjuka delar, delar till baslådan och fästelement. Det finns flera huvudpunkter i soffmonteringsprocessen som passar alla modeller:

  1. Först bör du kontrollera om alla nödvändiga delar ingår i satsen . Sedan måste komponenterna spridas ut för att underlätta monteringsprocessen.
  2. Det är lämpligt att lägga till alla element hur de kommer att stå i den monterade produkten - ryggen mot väggen, sidorna på sidorna, sätet kan sänkas till golvet.
  3. Det första steget är att fästa benen eller nedre delarna . Att vända på den färdiga produkten för installationen blir problematiskt. Om modellen har en förvaringslåda monteras den också först och fästs vid utdragningsmekanismen.
  4. Därefter fixeras fästelementen på basen bultar enligt anvisningarna i monteringsanvisningen.
  5. Efter fixering av fästelementen baksidan är fäst vid basen.
  6. Sista steget - anslutning av sidoväggarna till huvudstrukturen.

Många modeller har ett speciellt lock som fästs på ryggstödet efter installationen och förhindrar att sängens baksida gnuggar mot väggen.

Bild
Bild

För dem som inte är säkra på att de kommer att kunna montera en sådan mekanism på egen hand, erbjuder tillverkare eller säljare ofta tjänster från professionella möbelmonterare som kommer att göra det snabbt och effektivt.

Recensioner

De flesta recensionerna på utrullningsbara soffor är positiva:

  • Harmonisk kombination av funktionalitet och kompakthet nästan alla användare noterar med glädje.
  • Många svar betonar bekvämligheten med modeller med inbyggda lådor .så att du kan spara utrymme för förvaring av sängkläder. Dessutom rekommenderar människor att välja klädsel som enkelt kan rengöras, eftersom detta är en mycket viktig punkt i användningen.
Bild
Bild

Användare rekommenderas att vara försiktiga när de väljer soffor som "bok", eftersom de ofta börjar knaka med vilken rörelse som helst. Många uppmärksammar det faktum att hjulen helst ska vara av gummi för att skydda golvet och förhindra repor på det.

En av de viktigaste nyanserna, som noteras i de flesta recensioner, är det kompetenta valet av en möbeltillverkare. Enligt användarna säkerställer en pålitlig ram, högkvalitativt rullsystem och hållbart klädsel en lång livslängd på produkten.

Rekommenderad: