Utdragbar Soffa Med Linnelåda: Utdragbar Framåt, Rak, Dubbel Och Med Fjäderblock

Innehållsförteckning:

Video: Utdragbar Soffa Med Linnelåda: Utdragbar Framåt, Rak, Dubbel Och Med Fjäderblock

Video: Utdragbar Soffa Med Linnelåda: Utdragbar Framåt, Rak, Dubbel Och Med Fjäderblock
Video: IKEA FRIHETEN Sofa Bed Assembly Guide 2024, Mars
Utdragbar Soffa Med Linnelåda: Utdragbar Framåt, Rak, Dubbel Och Med Fjäderblock
Utdragbar Soffa Med Linnelåda: Utdragbar Framåt, Rak, Dubbel Och Med Fjäderblock
Anonim

Många människor kan inte föreställa sig ett sovrum utan säng och föredrar att bara sova på det. Men under begränsat utrymme är det inte alltid möjligt att placera denna möbel. I detta fall blir en utrullningsbar soffa med en låda för linne oumbärlig.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den största fördelen med modellen kallas dess kompakthet. När den monteras motsvarar en möbel i storlek en liten soffa; vid demontering är den inte sämre i storlek än en säng. Tack vare detta, under dagen, används produkten för att läsa böcker, titta på TV eller äta måltider, och på natten blir det till en fullvärdig sovplats. De utmärkande egenskaperna hos en utrullningsbar soffa inkluderar också:

  • Förekomsten av en inbyggd låda . Den används för att lagra sängkläder eller säsongsartiklar som inte passar i garderober.
  • Enkel förvandling . Varje familjemedlem kan ta isär soffan: dra bara i handtaget och skjut sätet framåt.
  • Prisvärt pris . Modellen är billigare än en hel säng, men den är inte sämre än den när det gäller funktionalitet.
  • Hållbarhet, lång livslängd . Högkvalitativa möbler kommer att tjäna i mer än ett år, samtidigt som de behåller sina estetiska egenskaper.

Utrullningsbara soffor finns i samlingarna av många märken, därför är valet av mönster enormt: du kan hitta en modell för vilken inredning som helst. En möbel placeras inte bara i sovrummet, utan också i vardagsrummet, kontoret och köket. De senare layoutalternativen är lämpliga för dem som inte planerar att räta ut möblerna varje dag. Sådana soffor kommer dock till nytta när släktingar eller vänner plötsligt anländer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det finns flera typer av skjutbara möbler. Urvalskriterierna är produktens dimensioner, enhetens funktioner och transformation. Först och främst uppmärksammas storleken på sofforna. De är singel och dubbel och är därför avsedda för en person eller ett par. Du kan också hitta medelstora produkter för dem som inte är vana vid att sova i en smal soffa.

Möblernas designfunktioner kan fungera som ett avgörande kriterium. Soffor är indelade i raka, öar och hörn . Det första alternativet är den vanligaste, vanligaste modellen. Fördelen med hörnartiklar är kompakthet, medan öartiklar, tvärtom, ligger i rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framåtriktade soffor efter transformeringstyp:

  • Dragspel . Soffan fälls ut som ett dragspel. För att räta ut det måste du höja sätet tills det klickar och dra det framåt. Även ett barn klarar transformationsmekanismen, eftersom ryggen är lätt och inte kräver mycket kraft. Omslag kan göras för varje komponent i soffan.
  • Delfin (känguru) . Oftast är en sådan mekanism installerad i hörnsoffor. Det finns en plattform under sätet som rullar ut och stiger och bildar en platt kaj. Fördelarna med modellen är hållbarhet och motståndskraft mot tunga belastningar. Dessutom sjunker inte dessa soffor med tiden. Samtidigt är möbler skrymmande, massiva och passar inte i alla rum.

Vi bör också lyfta fram modellerna med ett fjäderblock. Möblernas komfort och livslängd beror på valet av fyllmedel . Fjädrar, till skillnad från skumgummi, sjunker inte med tiden, de har en fördelaktig effekt på ryggraden. De med ont i ryggen kan välja en ortopedisk madrass som följer ryggens kurvor och låter dig vila med maximal komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av fjäderblock:

  • Bonnel . Består av fyra dubbla konfjädrar installerade i en rad. Ett budgetalternativ för dem som inte regelbundet ska använda soffan som sovplats. Stora fjädrar bildar en enda enhet och ligger på samma rad. Det rekommenderas att använda högkvalitativt fyllmedel komplett med blocket, så att modellen blir mjukare och bekvämare för vila.
  • Oberoende fjädrar . Designen är baserad på många små fjädrar, vars maximala diameter inte överstiger 20 mm, medan det inte kan vara mer än åtta spolar. Elementen inuti blocket liknar fat. De tål starka fysiska krafter bra och är lämpliga för par med stor viktskillnad. Varje spole placeras i ett lock, vilket bidrar till en jämn fördelning av lasten och uppnår en ortopedisk effekt. Det finns både standard- och förstärkta modeller som skiljer sig åt i fjädrarnas densitet.
  • Fickfjäder . En typ av oberoende fjädrar som används vid skapandet av de flesta moderna madrasser och säten för stoppade möbler. I hörnen finns speciella fästelement som fixar produkterna, gör dem mer hållbara. Systemet håller längre, fjäderblocket förblir fjädrande även efter långvarig användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av tvättlådor

Förekomsten av lådor för linne är en karakteristisk egenskap hos modellen. De är konventionellt indelade i två sorter beroende på storlek och plats. Detta kriterium bör uppmärksammas dem som planerar att dölja ett stort antal saker för nyfikna ögon:

  • För förvaring av linne . Fördjupningarna är placerade under sätet, som regel upptar hela soffans inre utrymme. Närvaron av inbyggda lådor gör att du kan spara utrymme och inte lägga sängkläder i garderoben varje gång.
  • I armstöden . Kompakta lådor för förvaring av små föremål som sällan används.

Den slutliga storleken på produkterna beror på måtten på de inbyggda lådorna. Ju mer fördjupning, desto mer massiv blir soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Råvarorna som används vid tillverkning av soffor är indelade i tre grupper. Vi pratar om hud, fyllmedel och rammaterial. Produktens livslängd och utseende beror på dem. För att skapa förstklassiga möbler tas endast naturliga råvaror:

  • Lädersoffor se snygg och konceptuell ut, lämplig för inredning av moderna interiörer. Dessa modeller är dock dyra och är inte lämpliga för husdjursägare: katter kan lätt repa materialet.
  • Tapet, silke, sammet ser ljust, ovanligt ut och kräver särskild omsorg . Tapetet används för att göra soffor i klassisk stil: sådana produkter är lämpliga för traditionell inredning och lyxiga lokaler. Samtidigt kommer dessa soffor att se löjliga ut i den genomsnittliga lägenheten. För små rum inredda i neutrala färger med minimal inredning är bomull lämplig. En mängd olika färger, mönster, kombinerat med enkelt underhåll gör tyget populärt i mellansegmentet.
  • Soffor ser original ut, för klädseln som flera typer av tyger är tagen . Kombinationen av texturer och nyanser är lämplig för moderna interiörer. Du kan använda både kontrasterande element och liknande färger. I det senare fallet ser en kombination av ljusa sandiga, bruna, vaniljnyanser fördelaktiga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens livslängd beror på materialvalet för ramen . Metallfoten är praktisk och hållbar. Strukturen kan bestå av tunna element - i det här fallet blir den lätt, lätt att fälla. Träramen ser dyr ut, representativ, men det är inte särskilt bekvämt att lägga ut en sådan soffa. Delarna väger mycket, dessutom torkar de med tiden, därför är alternativet inte lämpligt för dem som planerar att regelbundet använda möbler som sovplats.

Massproduktion av utrullningsbara soffor kräver att råvarukostnaderna minimeras, eftersom fyllmedel är ofta tillverkade av syntetiska material . Polyuretanskum har en minneeffekt och kan anpassa sig till människokroppens kurvor. Fördelarna med vadderad polyester är allergivänliga och lätta, men den rullar lätt och snabbt förlorar sin elasticitet. Syntetiskt ludd kan återställa sin form efter krossning och används för att stoppa enskilda element i soffan - ryggar, armstöd. De som är redo att spendera pengar på fyllmedel av hög kvalitet kan välja naturlig latex, vars livslängd når mer än 10 år, med förbehåll för driftsreglerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Inredningen består av många kriterier, möbler har en av de ledande positionerna i den. Vanligtvis, soffan matchas med den befintliga finishen: den måste matcha färgen på väggar, golv och tak . Den allmänna stilen i rummet spelar också en roll. Så för ett loftinteriör är monofoniska lädermodeller lämpliga, som placeras både mot väggen och i mitten av rummet.

Det andra alternativet är när finishen matchas med de befintliga möblerna. När det inte går att välja den perfekta färgkombinationen kan du”uppdatera” soffan genom att dekorera den med ett överkast eller kuddar. Klädda möbler bör också smälta in med matta, gardiner, skåp och till och med väggdekorationer . När ett rum är inrett i stil med fransk Provence bör soffor också vara i harmoni med målningar och andra inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad som annars beaktas vid köp av utrullningsbara soffor:

  • Mått . Vi pratar om både antalet sovplatser och hur många som kommer att sitta i soffan på dagtid. Gästvänliga värdar bör uppmärksamma modeller som rymmer 5-6 personer åt gången.
  • En typ av fyllmedel eller fjäderblock . Det beror på hur bekvämt det blir att ligga i soffan. För personer med ont i ryggen är det bättre att uppmärksamma fjäderblock med ortopedisk effekt. De hjälper inte bara ont i ryggen, utan gör också din sömn mer ljudande.
  • Material . Både produktens utseende och dess livslängd beror på höljet.
  • Transformationsmekanism . Han väljs beroende på hur ofta de planerar att räta ut soffan, vem som ska ta isär personens möbler och personliga preferenser.
  • En slags låda . Rymliga urtag behövs för dem som ska lägga sängkläder där varje dag.
  • Pris - ett av de definierande kriterierna vid val av soffa. Alla behöver inte lyxiga möbler, dekorerade med snidade detaljer, förgyllda element och invecklade mönster, men du bör inte heller köpa de billigaste föremålen. En välgjord utrullningsbar soffa kommer dock att hålla i flera år eller till och med decennier, och priset för den blir högre. Den högsta kvaliteten inkluderar stoppade möbler tillverkade i Italien. Landet är känt för sitt stora antal fabriker och har ledande positioner på internationella marknader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna från andra europeiska länder är dock något sämre än de italienska och det tillhör standarden. Däremot inkluderar sådana produkter kinesiska produkter. Asiatiska företag använder billiga råvaror och producerar ofta rena förfalskningar som i alla avseenden är sämre än originalen. Det finns också ett alternativ när välkända varumärken tillverkar möbler på billiga fabriker i andra länder. I det här fallet bevaras den ursprungliga designen, men det är ingen fråga om exklusivitet och exceptionell kvalitet.

I allmänhet kännetecknas valet av en lämplig soffa av en hög andel subjektivitet. Innan du köper, rekommenderas det inte bara att jämföra modellerna när det gäller externa och operativa egenskaper, utan också att sitta på dem. Detta är det enda sättet att avgöra hur bekvämt det kommer att vara att vila på den modell du gillar.

Du kommer att se ännu fler modeller av utrullningsbara soffor med en låda för linne nedan.

Rekommenderad: