Fällbar Soffa (30 Bilder): Soffa Och Dubbel Soffa, Utrullning Och Glidning I Längd

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Soffa (30 Bilder): Soffa Och Dubbel Soffa, Utrullning Och Glidning I Längd

Video: Fällbar Soffa (30 Bilder): Soffa Och Dubbel Soffa, Utrullning Och Glidning I Längd
Video: 10 Amazing IKEA Sofa cum Bed | IKEA के १० अदभूत सोफा कम बेड 2024, Maj
Fällbar Soffa (30 Bilder): Soffa Och Dubbel Soffa, Utrullning Och Glidning I Längd
Fällbar Soffa (30 Bilder): Soffa Och Dubbel Soffa, Utrullning Och Glidning I Längd
Anonim

Ett stort antal olika typer av stoppade möbler i butiker får köparen att tänka över alla nyanser innan han bestämmer sig för ett så seriöst köp. Du måste särskilt tänka noga om du planerar att köpa möbler för en liten lägenhet eller ett litet rum.

Bild
Bild

För små rum är stoppade möbler av kompakt storlek och med en bekväm omvandlingsfunktion mest lämpliga. En fällbar soffa har sådana parametrar.

Särdrag

Soffan, som en möbel, lånades från Osmanska riket av européer på 1600 -talet. Tidigare installerades det i vardagsrummet och fungerade bara som en plats för vilodagar. Idag kan denna möbel användas inte bara för gästerna, utan också som en utmärkt sovplats.

Bild
Bild

När det gäller vissa externa funktioner och funktioner har soffan en liten likhet med soffan, men det finns fortfarande betydande skillnader:

  • Rätt vinklar och raka linjer på denna möbel är inte dess enda egenskap.
  • Höjden på armstöden på en klassisk soffa är på samma nivå som höjden på ryggstödet, som går över i armstöden.
  • Den breda sittgruppen skiljer soffan från soffan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av moderna vikmekanismer gör den till en ganska platt säng som inte kräver en extra madrass . Men det är värt att notera att hennes säten inte är gjorda av mjuka duniga fjädrar, de är ganska hårda och inte alla kommer att gilla, även om en sådan yta är det bästa alternativet för ryggraden.

Miniatyrstorlek, tydliga linjer, slät och hållbar madrass skiljer soffan från andra modeller av stoppade möbler.

Bild
Bild

Olika sorter

De särdrag som kännetecknar soffan är något utjämnade idag. Allt oftare i butiker kan du hitta modeller som snarare är ett kollektivt alternativ. Soffasoffan och den ottomanska soffan är de vanligaste sorterna som efterfrågas mycket av sin kompakthet och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa

Denna monterade modell dekorerar inte bara interiören, utan fungerar också som en plats för sammankomster med vänner. Dessutom har många modeller en bekväm omvandlingsmekanism, tack vare vilken soffan kan användas som en full säng.

Att sova blir desto bekvämare om madrassen har ortopediska egenskaper på grund av närvaron av ett fjäderblock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en enkel och pålitlig omvandlingsmekanism bildar vissa modeller, när de fälls ut, en ganska bred kaj, där två personer enkelt kan ta emot. En sådan dubbel glidande struktur är pålitlig och hållbar, och kajen är inte bara bred, utan även utan fördjupningar och höjdskillnader.

Bild
Bild

Soffa ottoman

Det finns flera typer av denna modell i butiker. Transformationssystemet för en skjutbar soffa-ottoman kan vara i tre versioner:

  • bok;
  • teleskop;
  • spjälsäng.
Bild
Bild

Det finns dubbla alternativ med en hopfällbar struktur, hörnalternativ, med en utrullningskonstruktion i längd, vilket inte tar mycket plats vid utfällning. Dessutom finns det produkter med en ganska rymlig låda som låter dig lägga en filt, kudde och andra sängkläder i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Alla typer av stoppade möbler, inklusive soffor, är baserade på en ram och en sittgrupp, bestående av fyllmedel och klädsel:

Ramen är gjord antingen av trä (oftast av barrträd) eller av metall . Metallversionen dök upp relativt nyligen, men har redan vunnit popularitet bland köpare.

Bild
Bild

Sittpositionen kan utrustas med ett oberoende eller beroende fjäderblock , det finns alternativ där polyuretanskum eller mer hållbar latex används som fyllmedel. Ett oberoende fjäderblock kännetecknas av närvaron av separat placerade fjädrar, där var och en är packad i sitt eget fall, och i det beroende fjäderblocket är de sammankopplade med en metalltråd. Varje fjäderblock är täckt uppifrån med ett lager filt, som utför en isolerande funktion. Sedan kommer ett lager av polyuretanskum, vadderingspolyester och ett lager klädsel. PU -skum kan användas som ett separat fyllmedel och ha en tätare struktur.

Bild
Bild

Klädseln som används för att göra soffan kan vara textilier, läder eller konstläder . Det finns många alternativ för textilklädsel och alla har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt soffmodell som passar dig måste du följa vissa regler:

Först och främst är det nödvändigt att förstå för vilket syfte soffan köps och hur dess dimensioner passar in i rummet . Om det kommer att användas inte bara för sittande, utan också som en viloplats på natten, är det nödvändigt att uppmärksamma transformationsmekanismen. Det ska vara tillförlitligt och bekvämt, dessutom ska soffan i utfällt tillstånd inte störa utrymmet.

Bild
Bild

Sittplatsen ska vara jämn och bekväm . För att göra detta måste du sitta i soffan innan du köper och testa fyllmedlet inuti. Om ytan ganska snabbt återvände till sin ursprungliga position när den stod upp, betyder det att fyllmedlet är av hög kvalitet och en sådan produkt kommer att hålla ganska länge.

Bild
Bild

När du köper måste du vara tillräckligt uppmärksam på klädseln . Den måste vara hållbar, hållbar och inte bara ge efter för torkning, utan också för våtrengöring.

Om du har husdjur är det bäst att köpa en soffa med en klädsel som är resistent mot effekterna av djurklor.

Bild
Bild

Inredning idéer

Soffan är en mångsidig produkt, den kan installeras i nästan alla rum - huvudsaken är att den harmoniserar med inredningen i rummet och inte motsäger rummets allmänna koncept:

På kontoret . Du kan installera en soffa i biblioteksrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att se bra ut i en köksstudio , utför inte bara dess direkta funktion, utan också ett sätt att zonindela rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet soffan kommer inte bara att vara en plats för gäster, men om det behövs blir det en bekväm sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom lägenheten kan soffan installeras på landet .till exempel på verandan.

Rekommenderad: