Utdragbar Soffa: Utdragbar Soffa För Att Sova. Bred Hopfällbar Kosmetologimodell

Innehållsförteckning:

Video: Utdragbar Soffa: Utdragbar Soffa För Att Sova. Bred Hopfällbar Kosmetologimodell

Video: Utdragbar Soffa: Utdragbar Soffa För Att Sova. Bred Hopfällbar Kosmetologimodell
Video: How to take apart a sofabed for removal, move a sofa bed 2024, April
Utdragbar Soffa: Utdragbar Soffa För Att Sova. Bred Hopfällbar Kosmetologimodell
Utdragbar Soffa: Utdragbar Soffa För Att Sova. Bred Hopfällbar Kosmetologimodell
Anonim

Var och en av oss, som väljer möbler för en lägenhet (soffa, säng, soffa eller soffa), tänker först och främst på bekväm vila och mys. Men i antiken hade till exempel bara representanter för de rika klasserna råd med en bekväm säng för att sova eller koppla av, de fattiga nöjde sig med enkla mönster.

Idag har vi alla råd inte bara bekväma, men också snygga möbler, särskilt en soffa, vars olika former kommer att tillfredsställa behoven hos även de mest nyckfulla köparna.

Bild
Bild

Särdrag

Soffa-soffan är ett oersättligt element i rummet, som kan lägga till sofistikering till vilken design som helst, vilket betonar originaliteten i ägarens smak. Samtidigt är det en plats för en bekväm vistelse, och om det är ett glidalternativ, då en ekonomisk användning av kvadratmeter.

Bild
Bild

Skillnaden mellan den glidande soffan och dess "äldre" brorssoffa är dess lilla storlek och frånvaron av en fullvärdig rygg . En sådan modell har sina egna egenskaper: liten i storlek, den kanske inte har armstöd, men den ursprungliga designen på någon soffa kommer definitivt att ersätta dessa delar.

Bild
Bild

Ordet "soffa" har franska rötter, i Ryssland uppträdde det på 1800 -talet och översätts från frankerna som "säng", "liten säng" eller helt enkelt en soffa för liggande eller en soffa med sänggavel.

Bild
Bild

Till exempel såg "sängen" -modellen, som var modeets "gnissling" vid Louis XV: s hov, inledningsvis ut som en säng med åtta ben utan sänggavel. Det var vanligt att vila på sådana möbler i en avlägsen tid: så här välkomnade samhällets damer sina gäster och herrar under Napoleons tid.

Bild
Bild

Idag kan du hitta en soffa med och utan armstöd och ryggstöd, den kan dessutom ha ben i olika storlekar och former, den kan ha en annan geometrisk form - kantig eller rektangulär, och tillverkas i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett drag i soffan är dess kompakthet och demokratiska pris . Det vill säga en sådan modell är tillgänglig för alla delar av befolkningen.

Olika sorter

När du studerar soffornas olika varianter blir du förvånad över hur varierat utbudet av modeller på möbelmarknaden är:

Soffor i metall kan idealiskt komplettera trädgårdsdesignen eller lägga lust till utformningen av ett litet förortsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utdragbar soffa - soffan blir en ljuspunkt i vardagsrummets inre, dessutom av alla storlekar. Det passar perfekt in i vardagsrummet och i arbetsrummet. Även om modellen är singel. Även om det idag också produceras soffor för två personer. Det är den glidande modellen som gör att du kan koppla av på den och omvänt reflektera över allvarliga saker och handlingar.

Bild
Bild

Soffa-soffa i en liten lägenhet kommer att vara ett utmärkt tillfälle att förvandla ett mysigt rum till ett litet sovrum: den glidande modellen kommer att bli en fullvärdig sovplats.

Som dock i köket, när ett stort företag kan uppriktigt talas om te, och på natten för att lägga en försenad gäst att sova på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell med två armstöd , varav en fungerar som en sänggavel, kallad en "bankett", kommer att förvåna alla med sin sofistikering. En sådan säng, mer som en kunglig, är ganska självförsörjande, så att möblerna som omger den "väljs" just för den.

Bild
Bild

Idag finns det en ny för soffan - medicinsk i synnerhet kosmetologi och massage. En sådan variation av denna modell kan ses idag på ett läkarkontor, i en massagesalong och i en skönhetssalong. Avundsmodellens särdrag är inte bara patientens bekväma tillstånd, utan också kvaliteten på specialistens arbete.

En obligatorisk del av denna modell är ett lutande ryggstöd, möjligheten att justera höjden på stolen och vrida den i olika vinklar.

Bild
Bild

Medicinska soffor tillverkas idag i tre versioner

  • Den mest ekonomiska modellen - mekanisk, pålitlig och har en enkel omvandlingsmekanism.
  • Soffor med hydrauliskt lyftsystem , liksom mekanisk, kan vara två- och tresektions. Den största skillnaden från de föregående är möjligheten att justera höjden med en pedal.
  • De mest praktiska modellerna är elektriska … I dem justeras varje sektion separat, vilket skapar särskild komfort för kunderna. Dessa soffor är utrustade med en speciell elektrisk enhet, vilket gör dem dyra.
Bild
Bild

Funktionalitet

Små soffor är mycket olika i sin funktionalitet: trä, plast, läderklädda, dubbla, transformatorer, fällbara och skjutbara, de kommer inte bara att spara utrymme i ditt rum, men kommer också att kunna ge betydande fördelar på grund av deras funktioner.

Bild
Bild

Kompakt modell, utdragbar och vikbar, det blir en utmärkt plats att sova, till exempel i ett stort kök . I modern tid har köket länge upphört att vara en plats endast för att äta och diska. I dagens kök kan du ta emot gäster, i det här fallet kommer bekväma och kompakta möbler att vara till nytta här.

Soffor, glidande i längd, utrullning åt sidan och i bredd, med en låda, blir en utmärkt plats att förvara en mängd saker, rätter eller kläder.

Bild
Bild

De är särskilt relevanta i barnrummet. En bekväm skjutbar divasoffa med en ortopedisk madrass, som glider in på två platser, finns bara för barnets höjd. Hennes lådlåda rymmer många användbara saker från en ung familjemedlems garderob. För de minsta finns även avtagbara sidor för att skydda barnet från att falla under sömnen.

Sovplatsens hårda yta kommer att vara användbar för barnets ryggrad.

Bild
Bild

När det gäller design finns det ingen gräns för perfektion: dekorerad i stil med seriefigurer, i form av älvhus, bilar, ljusa och oförglömliga, kommer de för alltid att förtjäna barnens kärlek. För äldre barn erbjuder tillverkare av sådana möbler olika färger och tryck, vilket resulterar i att soffan blir en dekoration av tonåringens rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel spelar roll

När du väljer en soffa för din lägenhet eller hus, var noga med att överväga ögonblicket för möbelklädsel. Materialet beror på vilket av rummen det kommer att inreda. Idag kan du välja en soffa från:

  • konstgjort läder;
  • blandade material (syntet och bomull);
  • naturligt tyg (velour, läder, ull);
  • mikrofiber (en blandning av bomull, teflon och polyester).
Bild
Bild

En lädermodell är lämplig för köket , som inte är rädd för temperaturförändringar eller smutsiga fläckar. Du kan också använda mikrofiber- och velourklädsel, de är perfekt rengjorda.

Bild
Bild

Barnkammarsoffan ska vara klädd med flock , ett antivandal-tyg som tålmodigt tar bort alla barns upptåg. Det idealiska alternativet skulle vara en modell med avtagbara lock.

Läder och flock fungerar bra om du har ett husdjur.

Bild
Bild

Men i vardagsrummet kan du beställa en modell från vilken klädsel som helst, billig och praktisk . Om dina gäster röker, välj flock- eller läderklädsel - dessa material absorberar inte lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Naturligtvis är de mest populära modellerna av utdragbara soffor multifunktionella , det vill säga under dagen spelar rollen som en soffa, och på natten - en säng. De är utrustade med lådor för sängkläder. Både enkla och dubbla soffor är populära.

Ett stort antal "små sängar" presenteras i Ikea, där det demokratiska priset och prestandakvaliteten ömsesidigt kompletterar varandra.

Bild
Bild

Budgetmodeller har ofta två madrasser, och genom att dra ut en extra bas får du en dubbelsäng istället för en kompakt soffa … Två kuddar ingår för att skapa ett bekvämt ryggstöd.

Bild
Bild

Dyrare modeller är utrustade med två madrasser, kuddar och lådor . Dessa produkter har fyra funktioner: en soffa, en enkelsäng och en dubbelsäng, plus två imponerande förvaringsutrymmen för kläder eller linne.

Du kan hitta soffor med tre lådor - allt beror på din önskan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea erbjuder också ett brett urval av barnsoffor som sparar mätare och pengar, och här är det nödvändigt att säga om madrasser, eftersom barnens hälsa och hållning beror på dem.

Bild
Bild

Urval av madrasser

För en bekväm sömn och välbefinnande under dagen måste du välja en madrass med ett visst fyllmedel för soffan. Att sova på skumgummi, det vill säga polyuretanskum, ett modernt elastiskt material, kan vara bekvämt. Läkare insisterar dock på ett fjäderblock, eller snarare ett oberoende fjäderblock.

Bild
Bild

Principen för dess "arbete" är baserad på fjädrar som inte är fast förbundna med varandra . Var och en av dem är förpackade i en tygpåse, och de rör vid bara några få punkter. På detta sätt är det möjligt att trycka igenom inte alla fjädrar samtidigt. Madrassen blir mjuk och bekväm på grund av det faktum att inuti den finns också ett extra lager täckmaterial, vilket gör att strukturen perfekt kan anpassa sig till kroppens form.

Bild
Bild

Om det här alternativet inte passar dig av någon anledning, kan du välja fjäderlösa madrasser med olika fyllningar

  • polyuretanskum;
  • latex;
  • periotecus;
  • durafil.

Nästan alla är allergivänliga och har också ortopediska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Välj rätt modell och lyssna på råd från experter, besluta om följande punkter:

  • platsen där den skjutbara soffan kommer att stå - kök, sovrum eller barnrum
  • vad är modellen för : en ledig plats för gäster eller en permanent plats att sova;
  • soffstorlek - enkelsäng eller sovande tillsammans
  • vuxen- eller barnmodell . För barn måste du välja en mer hållbar modell, eftersom barnet inte bara kommer att sova på det, utan också hoppa;
  • designstil och klädselalternativ - beror på rummets utformning och modellens användning.
Bild
Bild

Med tanke på alla ovanstående punkter kan du göra ditt hem otroligt snyggt och mysigt om du lägger en bekväm skjutbar soffa i den.

Rekommenderad: