Två Vånings Soffa: Två-nivå Soffa-transformator Coupe Soffa, Hopfällbar Och Tvåsitsig Modell Av Märket Proteas

Innehållsförteckning:

Video: Två Vånings Soffa: Två-nivå Soffa-transformator Coupe Soffa, Hopfällbar Och Tvåsitsig Modell Av Märket Proteas

Video: Två Vånings Soffa: Två-nivå Soffa-transformator Coupe Soffa, Hopfällbar Och Tvåsitsig Modell Av Märket Proteas
Video: Brizley State montering 2024, April
Två Vånings Soffa: Två-nivå Soffa-transformator Coupe Soffa, Hopfällbar Och Tvåsitsig Modell Av Märket Proteas
Två Vånings Soffa: Två-nivå Soffa-transformator Coupe Soffa, Hopfällbar Och Tvåsitsig Modell Av Märket Proteas
Anonim

Under moderna förhållanden letar många ofta efter en sådan multifunktionell möbelklädd möbel, som framgångsrikt och enkelt skulle omvandlas till olika andra produkter. Den mest populära typen av soffor nuförtiden är inte allas vanliga transformerande soffor, utan våningssoffor, som ger möjlighet att bygga en våningssäng från en vanlig plats för att vila och sova.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den viktigaste funktionella egenskapen hos en sådan soffa är det faktum att den kan användas för att utöka sovplatsen med en och en halv till två gånger, samtidigt som det väsentligt sparar utrymme i rummet där en sådan möbel är installerad.

En sådan soffa viker sig uppåt.

Detta är bara en bra lösning för små lägenheter , där det finns många människor, och en bra väg ut för föräldrar som har barn av olika kön. En sådan våningssoffa hjälper dig enkelt att ta emot några familjemedlemmar utan att störa rummet med hopfällbara sängar, andra hopfällbara möbler och andra skrymmande sovplatser.

Bild
Bild

Alla soffor av denna typ utvecklas inte snabbt, ibland är det nödvändigt att göra en del ansträngningar för att göra en så mångsidig soffa till en våningssäng. Det finns dock några modeller för att förvandla soffor som även ett barn kan förvandla till en säng.

När du väljer måste du tydligt förstå vilken typ av modell du verkligen behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så bland de viktigaste egenskaperna hos sådana strukturer kan följande särskiljas:

  1. När den är monterad är det en vanlig standardmöbel ., så den här produkten kan installeras i alla rum i ditt hem. Det kommer perfekt att ta plats i rum med begränsat utrymme.
  2. Tillgänglighet av flera typer av soffdesigner . Sådana föremål kan bli inte bara våningssängar, utan också garderober. De kompletteras med tabeller. Dessa soffor är ofta utrustade med praktiska förvaringsbehållare för olika hushållsartiklar.
  3. Dessa soffor är utrustade med hållbara stegar , som i designen spelar rollen som en begränsare, vilket är viktigt om soffmodellen ursprungligen monterades fel.
  4. Våningssoffans design kan bära upp till 150 kg vikt .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns fortfarande ingen enhetlig klassificering av sådana transformerande soffor, som kan förvandlas till en dubbelsits på ett par minuter. Sådana möbler är vanligtvis indelade i flera typer.

Bild
Bild

Skåpformad modell

Detta är en ganska populär modell av en transformerande soffa, som låter dig avsevärt spara utrymme i små rum. Vanligtvis, utanför en sådan struktur finns en garderob som ursprungligen kan dekoreras (för att matcha stilen i hela interiören) och har hyllor och lådor där du kan lagra alla slags användbara saker och kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana produkter kan du ofta hitta dörrar av trä, glas, spegelytor.

Ibland är de utrustade med ett bord eller en byrå.

Utfällbara modeller

Huvudrollen här spelas inte av själva strukturens huvudram, utan av dess kropp:

  • På dess två nivåer finns plan för att sova och vila.
  • Stora lådor för linne finns under det nedre sätet för sådana produkter.
  • På dagtid är den nedre delen av en sådan improviserad säng gömd i en separat nisch, på natten blir de transformerande möblerna en dubbelsäng.

Det är värt att notera att i många modeller av sådana sängar används sovplatser ofta separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbart alternativ

Detta är en ganska enkel och pålitlig design, där den övre delen av en våningssäng bildas av en snabb "dragning" av sätet och (om sådana finns) - armstöd. Den nedre nivån transformeras från baksidan. Man bör komma ihåg att en sådan okomplicerad design kräver installation av speciella fästen på väggen - för ökat stöd för nivån.

Bild
Bild

Gaslyftsoffan avser också vikta transformatormodeller . - som vanligt ligger soffans nedre hylla under huvudstolen. För utfällning svänger den nedre våningssängen upp och den översta sitsen fälls tillbaka och blir en annan sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket populär bland konsumenterna är en sådan hopfällbar modell av en tvåvånings soffa, där den nedre sovplatsen ligger inuti själva strukturen . Under förvandlingen lutar det "gömda" sätet uppåt mot speciella fällbara stöd, och en solstol tas ut ur lådan under den. Övre delen av en sådan "säng" är fixerad med ett förstärkt stöd med en solid stege och bekväma sidor.

Bild
Bild

Loftsoffa

En annan mycket intressant version av den transformerande soffan är loftsoffan, vars design beror på placeringen på nivån för den andra våningen i en dubbelsäng.

Bild
Bild

Oftast finns en sådan möbel i barnrum - det här är de säkraste typerna av våningssängar . Du kan klättra uppför trappan, som samtidigt kan vara lådor för förvaring av olika saker. Under sängen i den övre delen finns det oftast en rymlig garderob, samt ett bekvämt skrivbord för arbete.

En sådan funktionell uppsättning tar upp två gånger mindre plats än ett vanligt barnheadset.

Bild
Bild

Populära modeller och märken

Efter att ha bestämt dig för att köpa en snygg och modern våningssoffa för ditt hem måste du bekanta dig med de viktigaste tillverkarna av denna typ av möbler och de märken som redan har fått positiva kundrecensioner och har visat sig bra på möbelmarknaden.

Bild
Bild

Proteas

Det är värt att uppmärksamma produkterna från den italienska möbelfabriken Proteas, produktionen av olika transformerande soffor är deras starka sida. Bland det breda utbudet av soffprodukter kan du välja vilken våningssoffa som helst för ditt hem - både för ett barnrum och för ett vardagsrum, sovrum.

Bild
Bild

Coupé soffa

Coupé soffor tillverkas i Grekland, men har många fans i vårt land. Dessa möbler har en minimalistisk design och omvandlingen utförs på 10-15 sekunder. Du behöver bara ta bort soffkuddarna, dra i öglan, höja strukturen och fixa stegen och proppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt transformationsprincipen liknar”Coupe Sofa” våningssoffa den populära”delfin” -designen, när en möbel förvandlas till en säng med två kojer med en speciell mekanism på huven.

Till skillnad från "delfinen", där rörelsen är horisontell, har den för denna soffa flyttats till ett vertikalt plan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andersen

Om du vill köpa en tvåvånings soffa från en inhemsk tillverkare, hittar du inget bättre än Andersen-produkter på möbelsidor. Här kan du själv välja en original garderobsäng "Solo", "Veritas" eller en bekväm våningssäng "Duos".

Alla möbler kännetecknas av högpresterande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med att köpa transformerande soffor från Andersen:

  • Attraktivt utseende.
  • Styrka, tillförlitlighet och hållbarhet hos mekanismerna, deras tysta drift.
  • Soffklädselmaterial är hållbara och lätta att rengöra.
  • Praktisk och funktionalitet - i vilken lägenhet som helst kan du hitta en plats för en våningssoffa från företaget Andersen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Tänk på följande användbara tips:

Först måste du tydligt förstå vilken storlek och höjd soffa-transformator du behöver . För att göra detta måste du överväga om du köper den för användning av vuxna eller barn. Höjden på en vanlig våningssoffa är vanligtvis cirka 180 cm. Barnmodeller är vanligtvis inte högre än 115-120 cm. Längden på sovplatsen för en vuxen och ett barn kommer också att skilja sig avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Var särskilt uppmärksam på kvaliteten på konstruktionen . Den måste vara tillverkad av höghållfasta material, det får inte finnas repor, flisar och deformationer på den - bekräftelse på att den inte har använts tidigare. Det är viktigt att noga överväga kontrollmekanismen, se till att alla fästelement är starka och att de är fullt funktionsdugliga. Dessa kriterier är mycket viktiga.
  • Den valda modellen för en tvålagers sovplats ska vara måttligt mjuk och så bekväm som möjligt , så kolla in det i butiken utan att tveka.
Bild
Bild

Man bör också komma ihåg att montering och demontering av denna möbel bör utföras utan problem . Om du ska använda den här soffan för det avsedda syftet varje dag, är det bäst att du omedelbart väljer en modell som har en mekanism för gasliftar och fjädrar. En sådan modell är värd mycket, men det är lätt och trevligt att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du bör tänka på vilken modell av en tvåstegsstruktur som bäst passar in i det befintliga interiören i rummet ., och för detta är det nödvändigt att ta hänsyn till färgen, designens originalitet, efterbehandlingselementen i andra typer av möbler.
  • Tänk på funktionalitetsnivån för din nya möbel . Bestäm om du behöver lådor eller en garderob, hyllor i ett litet rum där en sådan soffa kommer att installeras, eller det är inte särskilt viktigt för dig om din transformator kommer att ha ytterligare funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Köp aldrig våningssoffor med ben . Förr eller senare kommer tre eller fyra personer att sitta på den nedre nivån, och dessa ben kommer helt enkelt att gå sönder.

Rekommenderad: