DIY Soffa (118 Bilder): Hur Man Gör Hemma En Enkel Soffa Från Pallar Till Balkongen, Restaurering Av En Gammal Soffa Av Trä

Innehållsförteckning:

Video: DIY Soffa (118 Bilder): Hur Man Gör Hemma En Enkel Soffa Från Pallar Till Balkongen, Restaurering Av En Gammal Soffa Av Trä

Video: DIY Soffa (118 Bilder): Hur Man Gör Hemma En Enkel Soffa Från Pallar Till Balkongen, Restaurering Av En Gammal Soffa Av Trä
Video: Kan vi tillverka en egen soffa? ✂️ TEASER Camaleonda DIY 2024, April
DIY Soffa (118 Bilder): Hur Man Gör Hemma En Enkel Soffa Från Pallar Till Balkongen, Restaurering Av En Gammal Soffa Av Trä
DIY Soffa (118 Bilder): Hur Man Gör Hemma En Enkel Soffa Från Pallar Till Balkongen, Restaurering Av En Gammal Soffa Av Trä
Anonim

Soffan är en av de mest synliga inredningsartiklarna i alla hem. Han kan hjälpa dig att slappna av efter varje svår, tröttsam dag på jobbet. Men eftersom det inte alltid är möjligt att köpa en soffa som passar för enheten och priset, är det möjligt att bygga den själv. Den här artikeln kan hjälpa dig med detta.

Tillverkningsalternativ

Det finns många olika typer av soffor med material för alla smaker. Alla kan hitta den som passar honom perfekt: en produkt av pallar, trä, virke, plywood eller andra typer av material. Nedan finns mer detaljerade beskrivningar av varje typ.

Från pallar (pallar)

Idag är möbler gjorda av skrot och skräp som släppts ut efter byggnationen mycket populära. Naturligtvis erbjuder olika fabriker många intressanta typer och möbler, men originalsoffor, till exempel gjorda av pallar (pallar), kommer att bli en ovanlig dekoration för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Pallar är träplattformar och finns i varje byggbutik. Anledningen till att de ofta används vid oberoende konstruktion av möbler för hus är deras billighet. För att skapa sådana möbler behöver du inte speciella färdigheter, det viktigaste är att komma med strukturen i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

För att skapa en soffa av pallar med egna händer behöver du naturligtvis fyrkantiga eller rektangulära pallar, en såg, en bågfil, spikar, skruvar, en hammare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Gjort av trä

Dessa soffor kännetecknas av sin hållbarhet och tillförlitlighet, samt attraktiva utseende och speciell atmosfär. Deras enda nackdel är den höga, för många, oöverkomliga kostnaden. Även om det inte är en lätt uppgift att skapa sådana möbler, är det värt det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För det första kommer en träsoffa gjord av dig själv att passa in i vilken inredning som helst, eftersom den kommer att skapas baserat på rummets design. För det andra kan den ges vilken form som helst, även den mest ovanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Trä är ett formbart material. Alla är ganska kapabla att göra en soffa av trä på egen hand.

Från en bar

Det mest optimala virket för tillverkning av alla möbler är kammartorkning i ett stycke. Du kan plocka upp alla typer av virke. Det kan vara tall, ask, lärk eller till exempel ek.

Monteringstekniken för en sådan soffa är inte särskilt komplicerad. Många människor kan skapa verkliga mästerverk av detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood

Plywood är ett annat mycket ekonomiskt, billigt material. Den kan användas för att skapa funktionella, bekväma, helt unika möbler. Den enklaste plywoodsoffedesignen är en soffa gjord av plywoodlådor. Det är ett mycket lätt men ändå funktionellt alternativ.

Bild
Bild

Från ett profilrör

Efter installations- och reparationsarbete återstår alltid onödigt material, som vi ofta slänger helt enkelt. Men det finns ingen anledning att skynda sig för att göra detta, för de kan vara till nytta om du vill bygga en soffa själv i ditt vardagsrum eller sovrum.

En soffa gjord av ett format rör är en ganska ovanlig sak. Många gäster kommer att avundas av sådana unika och snygga möbler. Förutom det ursprungliga utseendet är en sådan soffa mycket hållbar och kan hålla i flera decennier.

Efter att ha samlat in tillräckligt många profilrör kan du bygga en soffa av hög kvalitet. Det räcker att bekanta dig med en inte särskilt komplicerad algoritm för att arbeta med ett rör och arbeta lite.

Bild
Bild

Tillverkad av metall

Detta alternativ är perfekt för en sommarstuga eller trädgård. Metall kan lätt hittas på alla byggmarknader eller butiker. Metallmöbler monteras enkelt om rörformig böjning används. Om du tränar med metall kan du enkelt göra ett bra komplement till din inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från en metallprofil

För att göra en hemlagad soffa mer pålitlig och hållbar måste du naturligtvis använda lämpliga material. Om du använder metall och en metallprofil kommer en soffa som skapats av dig inte att skilja sig alls i styrka från den som köptes i en möbelbutik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller i trådram

Kostnaden för läderprodukter på marknaden är nu extremt hög, och köpet av en sådan soffa kan allvarligt slå i plånboken. Efter att ha gjort ramen, stoppat kroppen med flera lager skumgummi och stoppat produkterna med läder kan du få en underbar soffa av inte mindre låg kvalitet än i många möbelbutiker.

Lädersoffor ser alltid lyxiga och väldigt snygga ut. Sådana möbler kan göra inredningen i alla hus eller lägenheter vacker och elegant.

Bild
Bild

Från konstläder

Konstgjorda material kan inte vara värre än riktiga, naturliga. I det fall när ekonomin inte tillåter dig att köpa läder för klädsel på en hemgjord soffa, är det möjligt att skapa en soffa av konstläder. I utseende kommer det troligtvis inte att skilja sig mycket från dess naturliga motsvarighet, men det kommer att spara din budget mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva eller laminerad skiva

Dessa typer av soffor är långt ifrån de mest pålitliga av alla, men de är de billigaste. De har ett vackert, estetiskt utseende. Lätt att rengöra.

Man bör komma ihåg att möbler av spånskiva och spånskivor är som regel tyngre. Detta material är också ganska sprött, och du bör vara försiktig med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad av MDF

Medium Density Fiberboard eller MDF (från engelska "Medium Density Fibreboard") - ett material med högre kostnad än spånskiva, samtidigt som det, i jämförelse med det senare, har ett antal fördelar. För det första avger det inte ämnen som är skadliga för människors hälsa. För det andra är det dubbelt så starkt. Dess främsta fördel är att den kan användas för att göra en mängd olika möbler, eftersom MDF kan imitera trä, metall och till och med glas.

MDF -skivan är mycket lätt att arbeta med, den lämpar sig för många olika bearbetningsmetoder. Soffor av olika utföranden och typer kan tillverkas av detta material, samtidigt som de är mycket slitstarka och ofarliga för familjemedlemmarnas hälsa.

Bild
Bild

Skapa nytt från gammalt

Förr eller senare, med alla möbler, tar tiden ut sin rätt: den slutar att se lika vacker, modern och ny ut som tidigare. Detsamma händer med soffor. Vad återstår att göra om den gamla redan har överlevt sin nytta, men du inte riktigt vill lägga pengar på att köpa en ny, eller om ekonomin inte tillåter det? Det finns en väg ut: omarbeta den gamla soffan till en ny.

Oftast händer det att det inte är soffans ram som försämras, utan dess klädsel. Att byta ut det är inte alls så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Det tar bara några material, till exempel skumgummi, silikatlim och andra, och lite ansträngning.

Först måste du demontera omslaget eller klädseln helt. I det här fallet är det första du ska göra att ta bort armstöden, sedan transformationsmekanismen, sidoväggar, ryggstöd och sittplatser. Därefter måste du förbereda och klippa tyget för klädsel. När du har förberett tyget och klippt ut skumfodret kan du gå direkt till scenen i soffklädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av stolar

Mänsklig fantasi är gränslös, och du kan se detta genom att titta på videohandledning på YouTube eller läsa artiklar på Internet från människor som skapar möbler av en mängd olika föremål. Du kan notera flera alternativ. Till exempel, om det finns två eller till och med tre onödiga stolar i huset, kan du göra användbara möbler av dessa värdelösa möbler, och även nya. Till exempel kan du göra en fullvärdig soffa!

För att väcka en så intressant idé till liv måste du följa följande enkla instruktioner. När du har tagit bort sätena rullar du ihop stolarna med tejp. Sätt sedan tillbaka sätena. Rulla ihop plastflaskor till dem (som tillval, du kan använda andra material) för att lägga till volym.

Det viktigaste kvarstår: sy den resulterande strukturen med vadderad polyester, lägg på ett försytt lock (ett stort plus: du kan välja dess design själv). Voila! Den riktiga soffan med stolar är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från däck

Mycket ofta ser vi alla olika saker gjorda av däck på dachas. Det här är rabatter i form av blommor och till exempel svanar. Men inte bara dessa saker kan tillverkas av detta material. Ett av de mest ovanliga alternativen är en däcksoffa.

Bild
Bild

Det vore bättre att göra sätena i soffan avsedda för trädgården avtagbara. Sedan kan du ta med dem inomhus när du vill. För sträckning är det värt att använda rep av nylon, liksom ett rep. De kommer att vara mycket användbara, eftersom de inte ruttnar. En intressant idé skulle vara att sträcka soffans säten i form av en drömfångare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är alternativen för gör-det-själv-soffor oändliga. För att göra det behöver du bara ett diagram, nödvändiga material som tyg, vaddering av polyester eller skumgummi, och lite mer fantasi och kreativitet. Funktionella, bekväma, snygga och ovanliga möbler kan tillverkas av en mängd olika material till hands. En soffa skapad av dig själv kan ha vilken stil, storlek (lång, stor, liten), i ett ord, vara vad du vill, exklusiv.

Hur gör man det hemma?

Det största pluset med hemgjorda soffor (förutom den billiga kostnaden), tack vare vilka de är relativt populära, är att deras ägare kan välja alla dess komponenter: nödvändiga ryggstöd, säten, armstöd. Du kan välja en struktur som är lämplig för ett visst hus, en ram (till exempel biaritz).

Nedan följer en detaljerad instruktion, en steg-för-steg mästarklass om att göra soffor av olika slag hemma.

Till att börja med är ramsoffor också indelade i flera typer. De inkluderar:

rektangulär

Bild
Bild

glidande

Bild
Bild

U-formad

Bild
Bild

hopfällbar

Bild
Bild

med konkava sidor

Bild
Bild

dastarkhan

Bild
Bild

bebis

Bild
Bild

inbyggd (till exempel i en garderob)

Bild
Bild
Bild
Bild

huggen

Bild
Bild

Instruktioner för att skapa en ramprodukt

Instruktionerna visar ett diagram över tillverkningen av den lättaste och mest typiska soffan - en rektangulär ram.

Nödvändiga verktyg: sticksåg eller hacksåg för trä, möbler eller mekanisk häftapparat, slipmaskin, skruvmejsel, vass skruvmejsel, sax, symaskin, måttband, vass kniv.

Material: stänger (40-50 mm), plywood eller annat plåtmaterial, skumgummi (tjocklek - 50 mm), syntetisk vinterisator, möbelväv, trälim, tråd, skruvar, markörer.

  • Först måste du ta dig an grunden - ram … Grunden består av trästänger, vars tvärsnitt är 40-50 mm. Ramen monteras med en skruvmejsel och en självgängande skruv. Ett speciellt konstruktionslim används för att ansluta trädelar. Den genomsnittliga sofflängden är 3 m, men du kan använda vilken du vill.
  • Följd av gör en soffram av plankor … För enkelhets skull kan du också fläta hela ramstrukturen med speciella möbelremmar.
Bild
Bild
  • Nästa du behöver gör baksidan av soffan , mantla den med plywood eller annat arkmaterial. Det är bäst och enklast att använda den mest okomplicerade formen på ryggstödet - en rektangel.
  • Förutom ryggstödet är de gjorda av plywood sidorygg … Deras vanligaste form är samma rektangel.
Bild
Bild
  • Nästa steg är klistra med skumgummi … Skummattor krävs här. Mattor av önskad storlek krävs för att klistra över både baksidan (ovansidan och framsidan) samt sidorna. Därefter måste du förstärka det hela med lim. Limet används vanligtvis antingen som en pensel eller som spray. När limmet har applicerats måste du lämna det ett tag.
  • Nästa material som krävs för att göra en soffa är en syntetisk vinterisator. Det behövs för att dölja alla ojämna områden och lägga till extra volym. Den syntetiska winterizer gör soffan mer bekväm och mjuk. Först måste du slipa de skarpa hörnen på ramen. Sedan kan du gå vidare till soffklädsel med vadderad polyester .
  • Nästa är klädsel på soffan med tyg, brunn eller läder (frivillig). På Internet kan du hitta nödvändiga mönster för omslaget och göra det själv, eller kontakta studion. Därefter måste du lägga ett lock på soffan, med hjälp av en möbelhäftapparat om det behövs.
Bild
Bild

Montering av soffan - sista etappen. Slutligen måste du samla alla säten och resten tillsammans. Redo! Du kan bygga en sådan soffa på cirka 3-4 dagar. Det är ett enkelt och ekonomiskt sätt.

Bild
Bild

En steg-för-steg-guide för att skapa en ramlös modell

Nödvändigt material och verktyg: möbelväv av önskad typ, 2 skumgummiplåtar, 7 stycken blixtlås, förstärkta trådar, lim, symaskin, centimeter, krita, skarp sax; 8 skumämnen, 2 stycken vardera - en kvadrat (80 x 80 cm), en rektangel (60 x 80 cm; 20 x 80 cm; 30 x 80 cm).

  • I början är det nödvändigt att göra fyra av åtta ämnen av skumgummi. För att göra detta måste varje par limmas ihop med PVA -lim.
  • Tillverkning av den första delen. På Internet måste du hitta mönster för en soffa utan ram. Vi markerar 3 tygremsor, storlek - 20 x 160 cm. Två delar måste sys på mitten och fästa dragkedjor på dem. Därefter syr vi motsatta två sidor.
  • Därefter måste du sy rutor och ränder som en resväska. Vi kommer att bearbeta kanterna från insidan av produkterna med hjälp av en överlock.
Bild
Bild

Tillverkningsmetoden för resten av delarna är densamma . Därför kommer vi att överväga endast deras storlekar och några andra nyanser.

  1. Markera 2 rektanglar på vårt tyg (60 x 80 cm) och klipp sedan ut. Därefter måste du klippa ut en remsa för dem (20 x 120 cm). Nästa - två remsor 20 x 160 cm. Klipp av locket från dem.
  2. Därefter måste du klippa ut rektanglar med en storlek på 86 x 60 cm och fyra rutor med en sida på 20 cm. Vi fäster dragkedjor på de motsatta kanterna på det större elementet.
  3. I nästa steg måste vi klippa ut fyra delar: dessa är 2 ämnen 20 x 30 cm, 2 ämnen 20 x 80 cm och tomma 80 x 78 cm. Vi måste vika 2 remsor av botten och sy ett lås längs viklinjen. Sy sedan på alla produkter från fel sida.
  4. Slutligen kommer vi till det sista, viktigaste stadiet - att montera soffans alla fyra delar. Tänk redan från början hur alla möbler kommer att anslutas till varandra. Det finns två sätt att ansluta. Den första är att sy ämnena på fel sida. Den andra, och mer okomplicerade, är att justera en dubbel remsa över leden. Därmed kommer en av stolarna att vara klara. För att slutföra tillverkningen av soffan måste du göra en liknande operation med resten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstol

Det är allmänt accepterat att en gunga i trädgården är en underhållning uteslutande för barn. Men inte alla är redo att hålla med om denna stereotyp. Du kan göra en fantastisk trähängande soffa med dina egna händer.

Verktyg och material: tallbalkar, brädor, hacksåg, hammare, måttband, borr, spik, betongbruk.

  1. Först och främst, i de tidigare skapade groparna (det rekommenderade djupet är minst 1 m), installerar vi sidostödet, fyller det med en betonglösning.
  2. Vi installerar horisontella tvärstänger, fixar dem med metallhörn. Detta kommer att göra strukturen starkare.
  3. Du bör också installera fästdynorna på den plats där balkarna konvergerar.
  4. Vi installerar en tvärstång i gapet mellan sidostolparna. Du måste fixa det med stora naglar. Vi skruvar in mycket starka skruvar.
  5. Vi fäster kedjor på dessa skruvar.
  6. Det sista steget är att fästa gungstolen i den storlek du vill ha.
  7. Om du strikt följer denna instruktion kommer ditt hushåll att kunna njuta av att svänga på denna vackra gunga i din trädgård eller på landet minst varje dag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbröst

Livet på landet är otänkbart utan en veranda. På morgonen äter de frukost här, och under lunchen kopplar de av med en bok i händerna. Jag vill alltid göra det här hörnet så bekvämt som möjligt. Följande instruktioner visar hur du gör en snygg och bekväm soffkista för din trädgård.

Bild
Bild

Material: 2 plywoodskivor (1500 x 1500 x 15 mm), 2 tallbalkar (910 x 50 x 60 mm), tallskivor, balkar (3000 x 5 x 25 mm), lyftmekanism, stång 1150 mm, 2 liter vit färg, självgängande skruvar, träspackel, 6 möbelstöd, lock för självgängande skruvar (diametrar-12 mm, 17 stycken), gångjärn i mängden 3 st, handtag för en låda.

Verktyg: borr, borrar, fräs, skruvmejsel, rulle, bågfil eller såg, måttband, sandpapper, flytande spik, fyrkant.

Först måste du göra soffdelar, styrda av diagram från Internet eller göra dem efter eget gottfinnande. Därefter bör du borra hål i dem, nödvändiga för efterföljande installation av en metallstav

Bild
Bild
  • Därefter borrar vi hål som kommer att behövas i framtiden för att fästa ryggar och säten. Vi borrar också hål för självgängande skruvar.
  • Vi samlar soffans baksida. Vi installerar en metallstång i de hål som gjorts tidigare.
  • Nästa steg är att fästa stängerna för soffans botten. Vi fäster en botten av plywood till den inverterade möbelramen. Vi fäster plywoodväggen med självgängande skruvar.
  • Vi klistrar plywoodplankor med flytande naglar.
  • Nästa steg är montering av lådan, då bör valsmekanismen fixeras.
Bild
Bild
  • Vi ansluter sätet och soffans baksida med hjälp av självgängande skruvar.
  • Nästa steg är att montera lådans botten. Vi fixar strukturen med självgängande skruvar. Vi fixar baren.
  • Vi markerar och vrider öglorna till inställningsfältet.
  • Det viktigaste och mest ansvarsfulla steget. Det är nödvändigt att noggrant slipa hela strukturen, måla den med färg av önskad färg och låt den torka. Efter det är soffan helt monterad.
Bild
Bild

Det sista du ska göra är att göra en uppsättning kuddar och säten för soffan. Du behöver mönster och mönster, syntetisk vinterisator, tyg av önskad stil och färg. I analogi med de tidigare instruktionerna måste du skapa en ny uppsättning kuddar, samt en madrass. Lägg upp allt i soffan

Nu har du en underbar soffkista som passar perfekt in i alla sommarstugor, mycket funktionell och bekväm.

Bänk eller bänk

Ett ovanligt, men samtidigt enkelt och lättanvänt alternativ för din uteplats.

  • Till att börja med gör vi två galler med tre sektioner. De kommer att fungera som rygg och säte i soffan i framtiden. Med hjälp av remsor ansluter vi delar av panelerna med trälim och skruvar.
  • Huvudskillnaden mellan denna soffa och resten är att de inte har främre stödben. Därför måste sätet säkras med tre konsulära stöd. Vi förstärker stöden med stålplåtar. Skruvar, vars längd bör vara mellan 70 och 80 mm, hjälper också.
Bild
Bild
  • Nästa steg är installation av säten och lockigt ryggstöd. Detta kommer att ge möblerna en färdig, hel del.
  • Nästa steg är att slipa produkten. Den är gjord med slippapper. Därefter måste bänken täckas med en speciell lack, som kan köpas i vilken järnaffär som helst. Du kan också använda till exempel emalj.
  • Och slutligen gör vi vår soffa bekväm och mjuk. För att göra detta följer en skummadrass, klädd i ett sytt omslag av valfritt tyg.
Bild
Bild

Vi gör från ett bad

Om du plötsligt kommer på en idé att byta ut det gamla badkaret mot ett nytt, skynda inte att kasta det i papperskorgen. Som de säger, allt nytt är väl glömt gammalt. Så är det med badrummet. Att göra en ny soffa av ett gammalt onödigt badkar är en bra designidé som kommer att spara ekonomi och göra inredningen i en lägenhet, stuga eller privat hus ännu mer original.

Nödvändiga verktyg och material: själva gjutjärnsbadet, slipmaskinen, primern, färg i valfri färg att välja mellan, sandpapper för polering, madrass.

Ta ett gammalt badkar i gjutjärn. Det är nödvändigt att ta bort de gamla benen och polera det

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skissera konturlinjerna i den framtida soffan. Detta bör behandlas med största försiktighet. Som de säger, mäta sju gånger - klipp en gång. Använd en slipmaskin för att trimma.
  • Släta ut kanterna på badrummet med samma maskin.
  • Med en primer måste du jämna ut ytan på badet och benen.
  • Måla badkaret och benen i de färger du väljer. Badet kan också göras mångfärgat eller lämnas vitt - allt beror på din önskan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sandpapper badkaret.
  • Placera den förberedda madrassen på sätet.

Lyxig, snygg, modern soffa är klar!

Bild
Bild

Restaurering

Ibland händer det att den gamla soffan inte längre är vacker, bekväm och fräsch som tidigare. I det här fallet går många till affären för nya möbler, men det är alltid olönsamt. Det skulle vara lättare och klokare att restaurera en gammal soffa. Då blir han kanske ännu mer intressant än tidigare och kommer att förvandla husets inre. Nedan följer några av de mest grundläggande sätten att återställa din gamla soffa, tillsammans med detaljerade instruktioner för varje.

Bild
Bild

Hur byter man ut fjädrar / fjäderblock?

Byte och ändring av fjädrar kan vara nödvändigt när:

  • soffan har serverats mycket länge och dess fjäderblock har försvagats och ger synligt obehag när du sitter;
  • fjäderblocket har fel från köptillfället;
  • Fjäderns styvhet är inte lämplig för ägarna från början och medför vissa olägenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg: måttband, skiftnyckel, skruvmejsel, tång, vass brevpapper, möbelhäftapparat.

Instruktioner:

  • Först måste du demontera soffan, separera delarna med en skiftnyckel. Du behöver en tång för att ta bort locket. Därefter måste du dra ut madrassen, noggrant undersöka fjädrarna, hitta problemet. Om det behövs kan du byta ut några av fjädrarna. För att öka fjäderblockets livslängd är det nödvändigt att täcka det med en skumplatta.
  • Om det finns många trasiga eller skadade fjädrar kan du köpa ett nytt fjäderblock i valfri järnaffär. Då blir soffan ännu bättre och håller ännu längre.

Byte av skumgummi

Detta är ett annat sätt att återställa en gammal soffa. Vi behöver: nytt skumgummi av bra kvalitet, vilket tjockt tyg som helst, dukduk.

Kort instruktion:

  • Vi tar bort det gamla skumgummit tillsammans med soffklammerna.
  • Vi gör ett mönster med ett avstånd på 7-8 cm.
  • För säkerhets skull läggs ett tätt tyg på fjäderblocket, vilket förstärks bäst med trådar. Vi lägger skumgummi i två lager på sätena.
  • Vi drar åt den med en duk.

Skumgummi är ett mycket billigt material, så att hitta det i bra kvalitet och samtidigt till ett överkomligt pris kommer inte att vara ett problem. Det är fortfarande bättre än att köpa en ny soffa om innehållet har blivit oanvändbart. Denna förändringsmetod är mycket enkel och lätt att utföra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byt klädsel

Det händer att soffans utseende blir helt olämpligt och fult. Han börjar se gammal ut, ful. Klädseln är oftast den skyldige. Denna mästarklass hjälper dig att byta klädseln själv utan större ansträngning.

Verktyg: skiftnyckel, skruvmejsel, tång, sidoskärare, möbelhäftapparat, stor skarp sax, tvålrester, symaskin och tråd.

Instruktioner:

  • Ta isär hela soffan. För enkelhets skull, vik alla små fästelement i lådan: de kan lätt gå vilse under drift.
  • Ta bort det gamla tyget med stor försiktighet. Riv inte den, följ strikt sömmarna. Det minsta misstaget kan leda till fruktansvärda otillfredsställande resultat.
  • Undersök mekanismen och alla komponenter i din soffa.
Bild
Bild
  • Därefter börjar arbetet med materialet för klädseln. Var noga med att stryka det med ett strykjärn och jämna ut alla sömmar. Kom ihåg att hålla din soffa vacker, varje liten bit tyg spelar roll!
  • Nästa steg är att klippa ut tygdelar i soffan. Vi beskriver helt enkelt alla bitar av den gamla klädseln på det nya tyget. Sedan skär vi längs konturen. Med hjälp av en skrivmaskin syr vi sömmar på varje del.
  • Det sista steget i bytet är att sträcka ut den färdiga klädseln på möblerna. I detta fall kommer en specialiserad häftapparat att bli en utmärkt assistent - det är lätt för dem att sy upp tyg. När allt är klart är det bara att sätta ihop alla säten för soffan och dess kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ändrar jag höjden?

Ibland passar storleken som tillverkaren avsåg inte oss på grund av höjdskäl eller enkel bekvämlighet. Ibland vill man bara ha något nytt i inredningen. Och eftersom soffan är det mest märkbara i alla rum, bör förändringarna i första hand gälla det. Följande guide hjälper dig att enkelt höja din soffa.

Bild
Bild

För att höja soffan ovanför golvet behöver du metallstöd. De kan vara tillverkade av aluminium eller stål. Först måste du borra hål i soffans ben och ansluta dem. Bultar och muttrar hjälper här.

Därefter måste du göra ett podium där dina möbler kommer att placeras. Du kan välja vilken höjd som helst efter eget gottfinnande.

Hur ökar man längden?

Ibland är det också nödvändigt att göra en given möbel längre. Det finns ingen metod som passar alla, men här är några mycket enkla livstrick som kan hjälpa:

  • Du kan byta ut kartonger på platsen där kuddarna ska vara.
  • Du kan ta bort ena sidan av soffan och lägga flera ottomaner bredvid den (välj den mängd du vill).
Bild
Bild
  • Det ursprungliga rådet är att byta ut högar med onödiga böcker bredvid. De måste täckas med en filt och mjuka kuddar som läggs ovanpå.
  • Soffans armstöd kan omvandlas till ett förlängningsstycke. För detta behöver du skumgummi.

Dekoration och inredning

Sofforna som erbjuds på möbelmarknaden utmärks inte alltid av sin speciella skönhet, stil och originalitet. Om du inte kan hitta en lämplig bland de många tråkiga modellerna finns det ett sätt som är lite svårare än att bara köpa, men mycket värt - att dekorera en soffa. Det finns många sätt att göra detta. Allt beror på ägarens fantasi.

Men om du letar efter de mest praktiska, originella sätten att dekorera och förbättra din soffa, här är några tips:

Armstödsdekoration . Många ställer sig frågan: hur man dekorerar vanliga, omärkliga armstöd? Allt beror på din fantasi och originalitet.

Bild
Bild

Du kan måla dem i ljusa, anpassade färger. Dessutom är det inte nödvändigt att göra dem desamma: kombinationer av sådana färger som till exempel grönt och blekgult kommer att se mycket fördelaktiga ut. Armstöden målade i guld och silver kommer att se lyxiga ut.

Bild
Bild

Du kan limma armstöden med olika klistermärken, eller till exempel med skal från havet - du behöver bara applicera lim på dem och fästa dem. Detta alternativ är idealiskt för inredningar i nautisk stil.

Om armstöden är gjorda av tyg, här är ett bra och enkelt alternativ: en lapp. Dessa kan köpas i vilken tygaffär som helst. Du måste ta bort locket från soffan, sy den önskade applikationen istället för armstöden och sätt sedan på den igen.

Fickor med fjärrkontroll - ett bra alternativ för alla hem, för nästan alla av oss älskar att titta på våra favoritprogram eller filmer på kvällen. Detta är ett mycket enkelt smycke. Först måste du plocka upp tyget för att matcha soffans klädsel och klippa ut en ficka på den. Med en symaskin syr vi två delar av den. Vi fäster den på soffans baksida eller sida - ett snyggt tillägg till möblerna är klart.

Bild
Bild
Bild
Bild

På samma sätt kan du göra olika arrangörer för andra saker: tidskrifter, böcker, olika tillbehör, ditt favorit brädspel.

Vagnkopplare eller capitonné kommer att ge alla soffor ett originellt, lyxigt utseende. Dessa soffor säljs som fristående modeller, men du kan också göra en bussbindning själv med knappar på klädsel som jacquard, chenille, flock, velour, läder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tiden blir soffans klädsel tråkig, äldre, bleknar eller försämras. Tyget på soffan blir också tråkigt och börjar irritera ögonen. Om allt detta händer med dina möbler kan du hämta en mängd olika kappor och överkast … Det finns många av dem i butiker: från olika tyger, färger, stilar, allt från de enklaste och mest oansenliga, slutar med kappor av äkta läder för lyxiga interiörer. Kappan kommer perfekt att komplettera utseendet på rummet, göra det mer originellt och intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att soffan är den viktigaste möbeln i alla hus, lägenheter eller hus på landet. Han bör ägnas särskild uppmärksamhet. Om du försöker lite och gör det med dina händer kan du skapa en intressant, snygg, modern möbel från en typisk möbel som kan dekorera ditt hem.

Rekommenderad: