Anti-Dust Face Shield: Byggnadsrenoveringsmasker Och Kolmodeller För Anti-damm, Professionella Andningsmaskar

Innehållsförteckning:

Video: Anti-Dust Face Shield: Byggnadsrenoveringsmasker Och Kolmodeller För Anti-damm, Professionella Andningsmaskar

Video: Anti-Dust Face Shield: Byggnadsrenoveringsmasker Och Kolmodeller För Anti-damm, Professionella Andningsmaskar
Video: Munskydd PM2.5 + 2 filter med ventil 2024, April
Anti-Dust Face Shield: Byggnadsrenoveringsmasker Och Kolmodeller För Anti-damm, Professionella Andningsmaskar
Anti-Dust Face Shield: Byggnadsrenoveringsmasker Och Kolmodeller För Anti-damm, Professionella Andningsmaskar
Anonim

Att utföra reparationer och konstruktion är förknippat med "smutsigt" arbete, när det bildas mycket damm i luften - dessa små slipande partiklar kan skada andningsorganen. För att skydda dig från deras negativa effekter bör du använda personlig skyddsutrustning, de förhindrar att förorenande partiklar tränger in i människokroppen. I denna artikel väljer vi en skyddande dammmask.

Bild
Bild

Ansökningar

Med den befintliga sorten av maskprodukter beskrivs grundprincipen för deras användning enligt följande:

  • de behövs för att förhindra kontaminering av luftvägarna - masken isolerar dem från direkt interaktion med yttre negativa faktorer;
  • beroende på produktens designegenskaper förser den antingen en person med luft som andas från en cylinder eller renar luften som andas in från atmosfären med hjälp av filter;
  • främjar avlägsnande av utandad luft för dess efterföljande behandling.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det huvudsakliga användningsområdet för sådana masker är reparation och konstruktion, snickeri och snickeri ., de tillåter att skydda luftvägarna från små förorenande partiklar och förhindra utveckling av patologi i bronkopulmonärt system.

Bild
Bild

Det bör noteras att användningen av masker långt ifrån är begränsad till byggindustrin. Livet i en metropol dikterar sina egna förhållanden, tyvärr i vårt land är situationen med städstädning långt ifrån den bästa . Verktyg har inte bråttom att göra sitt jobb, situationen förvärras på våren, när snön smälter och sanden som täcker vägarna mot isen på vintern förvandlas till enorma dammmoln. I europeiska länder bekämpas detta, till exempel i Tyskland tvättas gatorna flera gånger om året med schampo, vilket tar bort all smuts och damm från trottoarerna. I Ryssland väntar regn på att vattnet från himlen hjälper till att bära sanden till vägarna . Bilar som tar med lera från gräsmattor och grusvägar ger också sitt negativa bidrag till miljön, dessutom rör de sig i höga hastigheter och lyfter just denna sand till luften. Allt detta leder till att många människor utvecklar allergiska sjukdomar, liksom lungsjukdomar - varför de tvingas bära skyddsutrustning för att förhindra att deras tillstånd försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Alla olika produkter som säljs för att skydda ansiktet mot dammpartiklar kan villkorligt delas in i flera kategorier. Så, beroende på det funktionella syftet skiljer sig följande typer:

  • medicinsk;
  • hushåll;
  • produktion;
  • militär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom designfunktioner utmärks modellerna med en ventil, såväl som utan den . Enligt driftstiden skiljer sig en - och återanvändbara modeller åt. Engångsartiklar är avsedda för engångsbruk - efter användning kastas de omedelbart. Återanvändbara inkluderar speciella dammabsorberare, oftast svarta kolfilter, så de bärs länge.

Andningsfilter är vanligtvis gjorda av konstgjord finfiberduk . Professionella andningsskydd kan ge den högsta nivån av skydd mot damm, varför de är särskilt relevanta under byggnadsarbeten, liksom alla åtgärder som rör blandning och skärning av betong, med hjälp av byggnadsblandningar.

Vissa masker skyddar inte bara mot fina dammkomponenter, utan skyddar också luftvägarna från skadliga ångor från giftiga kemikalier som alkohol, toluen eller bensin. Vanligtvis bärs sådana produkter vid målning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Den vanligaste dammmasken är en engångsprodukt som kallas " Kronblad " … De är tillverkade av specialtillverkat filtermaterial. Man bör dock komma ihåg att detta är det enklaste filtreringssystemet, det är inte tillräckligt effektivt mot mycket koncentrerade slipande dammpartiklar.

En sådan mask kan endast användas för korttidsarbete, som är förknippat med en liten förorening av luftrummet. Vid användning bör dessa artiklar bytas var 2-3: e timme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andningsskydd U-2K skiljer sig i större effektivitet, den har ett par skyddande lager - det här är det övre lagret av polyuretanskum och det nedre av polyeten. Ett filter placeras mellan dem som helt skyddar andningsorganen från olika typer av industridamm (cement, kalk samt mineral och metall). Modellen är lämplig för att utföra renoveringsarbeten i rummet - flis, ytslipning och skärning av keramiskt damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan mask rekommenderas inte att bäras i kontakt med ämnen som avges från mycket giftiga flyktiga ångor. Om du måste komma i kontakt med färger, samt emaljer och lösningsmedel, är det bättre att använda kombinerade modeller, till exempel RU-60M. Denna modell är oumbärlig för skydd mot industridamm och aerosoler, den tillhandahåller ett par andningsventiler, dessutom utbytbara filterblock som absorberar farliga ämnen. Denna mask kan fungera kontinuerligt i upp till 60 timmar. Numera till försäljning kan du hitta mer förbättrade analoger av produkten - det här är " Breeze-3201 ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper andningsskydd för andningsskydd bör du ta hänsyn till de tekniska nyanserna i det utförda arbetet, liksom det allmänna tillståndet i rummet som repareras. Om det ger ett ventilationssystem av hög kvalitet, räcker det med den lättaste typen av mask . Om du behöver reparera i ett slutet rum utan huva och fönster, bör du föredra mer praktiska versioner. I det här fallet är det vettigt att dessutom tänka över systemet för att skydda ögon och hud så att dammet inte irriterar det känsliga slemhinnan - den bästa lösningen är en mask som kombinerar ett andningsskydd med polykarbonatglasögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper en produkt måste du se till dess höga kvalitet och exakta överensstämmelse mellan deklarerade och faktiska dimensioner . Starka sömmar, helt raka linjer och robusta beslag är ett tecken på att produkten sys med hög kvalitet. Det är mycket viktigt att den skyddande masken ger fullständig täthet och passar så tätt som möjligt till huden, eftersom även de minsta luckorna kommer att göra designen helt ineffektiv. Samtidigt, när du bär den, ska du inte känna märkbart obehag, klämma mjuka vävnader och klämma i huvudet.

Det huvudsakliga funktionella elementet i vilken mask som helst är ett filter . Det måste nödvändigtvis exakt motsvara kategorin av skadliga ämnen som det ska kontaktas med; det är viktigt att ta hänsyn till deras innehåll i luftrummet. Som regel anges alla grundläggande parametrar i användarmanualen. Med en uppfattning om alla de tekniska egenskaperna hos produkten kommer det inte att vara svårt att avgöra vilken respiratormodell som är optimal för dig.

Bild
Bild

Så, lösa filter med stora maskor klarar endast ganska stora partiklar , som släpps ut i luften, till exempel vid bearbetning av trä med grovt smörjmedel. Om du planerar att knåda en cementkomposition, skär en vägg eller skär betong, behöver du en modell som kan fånga de minsta dammpartiklarna i suspensionen. Tänk också på att ett alltför tätt filter kommer att störa korrekt andning.

Villkor

När du utför byggnadsarbeten är det extremt viktigt att inte välja den mest praktiska masken, utan också att använda den korrekt. Detta gäller naturligtvis bara de produkter som tillhör gruppen återanvändbara, eftersom engångsartiklar kastas omedelbart efter användning. Försök att köpa endast originalreservdelar - detta kommer att säkerställa att strukturen fungerar korrekt och bibehålla den högsta säkerhetsnivån . Vid pauser i arbetet måste oanvända masker förvaras i en separat påse eller låda. Samtidigt bör själva filtren förpackas i polyeten för att bibehålla tätheten.

Rekommenderad: