Valsar För 3 Ton: Egenskaper För Enheter För 3 Ton, Professionella, Hydrauliska Och Andra Alternativ. Betyg Av De Bästa

Innehållsförteckning:

Valsar För 3 Ton: Egenskaper För Enheter För 3 Ton, Professionella, Hydrauliska Och Andra Alternativ. Betyg Av De Bästa
Valsar För 3 Ton: Egenskaper För Enheter För 3 Ton, Professionella, Hydrauliska Och Andra Alternativ. Betyg Av De Bästa
Anonim

Den moderna livets rytm gör att du helt enkelt får din egen bil, och förr eller senare måste varje fordon genomgå teknisk inspektion och reparation. Åtminstone är det omöjligt att byta hjul på din bil utan att använda en domkraft. De flesta typer av reparationer och underhåll av fordon börjar med att lyfta maskinen. Ett sådant användbart verktyg som en rullande domkraft kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Rullande jack - en mycket användbar och nödvändig sak i varje garage. Man bör bara komma ihåg att han behöver en plan, fast yta för att arbeta. Detta verktyg är en lång, smal vagn med metallhjul . Hela strukturen är ganska tung.

Det är ingen mening att bära en sådan domkraft med dig i bagageutrymmet, eftersom det inte alltid är möjligt att hitta en platt axel för användning. Samtidigt är den tung och tar mycket plats. Detta verktyg är oumbärligt för verkstäder som utför mindre snabbreparationer utan att maskinen behöver lyftas helt på en hiss . Däckcentraler kan helt enkelt inte klara sig utan sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Han … alltid kommer att hitta sin användning i ett enkelt garage , eftersom det inte alltid är praktiskt för en bilägare att ta sig igenom hela bagageutrymmet för en liten domkraft som följer med bilen. Dessutom, nu på vissa märken av bilar "inhemska" plastjack, och ägare till bilar vill inte alltid kontrollera sin styrka och spela rysk roulette.

I upphöjt tillstånd är vagnjacket lågt, men mycket stabilt, vilket gör det möjligt att vid behov skaka vissa delar av bilen för att öppna dörrar och bagageutrymme.

Den beskrivna anordningen har i sin konstruktion själva ramen, en lyftmekanism som drivs av en manuell oljepump och själva oljepumpen. Denna mekanism kan med sina dimensioner lyfta stora vikter och sänka dem smidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens mekanism inkluderar en avstängningsventil som gör att spindeln kan låsas i ett visst läge med en last. Vissa modeller är utrustade med speciella grepp för att utöka enhetens funktioner.

Det finns uttag som inte fungerar från en handpump, utan från ett pneumatiskt verktyg . För att en sådan lyftmekanism ska fungera är det nödvändigt att ha en kompressor. Denna typ av domkraft är inte praktisk för hemmabruk och hittar sin plats på bensinstationer för lastbilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roll-up-uttag har sina egna fördelar, som är värda att notera:

  • användarvänlighet med nödvändigt ledigt utrymme;
  • med hjul är det inte nödvändigt att bära det i händerna, men du kan helt enkelt rulla det till rätt plats;
  • på grund av förmågan att arbeta med en stor vikt kommer en sådan domkraft att kunna lyfta hela sidan av bilen;
  • inga speciella platser behövs för att lyfta, det vill säga att du kan lyfta bilen på vilken säker plats som helst;
  • fordonets märke och typ är absolut inte viktiga, så länge vikten inte överstiger de tillåtna värdena.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alla dess uppenbara fördelar fanns det fortfarande en plats för nackdelar, och de är följande:

  • högt pris för denna typ av instrument;
  • stor vikt och mått.

Behovet av en sådan enhet bör vara uppenbart, såvida det inte är ett bra komplement till din verktygslåda. I andra fall kan en enkel hydraulisk flaska av domkraft helt undvikas.

Det kostar mycket mindre, och höjer också mycket. Om du bara behöver lyfta bilen 2 gånger om året för att byta säsongshjul, så behövs det inte någon skrymmande vagnversion för detta.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Funktionsprincipen för en sådan mekanism är ganska enkel. För en korrekt förståelse, överväga alla dess huvudelement:

  • oljekolvpump;
  • hävarm;
  • ventil;
  • fungerande hydraulcylinder;
  • expansionstank med olja.

Hur domkraften fungerar består i det faktum att under driften av pumpen, som drivs av pumpning i manuellt läge, matas olja från behållaren till den fungerande hydraulcylindern, och därigenom pressas stången ur den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter varje tillförsel av en del olja utlöses en ventil, som inte tillåter den att återvända.

Bild
Bild

Följaktligen, ju mer olja som pumpas in i hydraulcylindern, desto längre kommer stången att röra sig ur den. Tack vare denna förlängning lyfts plattformen, som är fast ansluten till stången.

Under processen med att pumpa olja måste lyftmekanismen vara placerad direkt under maskinen så att dess lyftplattform vilar mot en speciell plats på kroppen. Så snart önskad höjd har uppnåtts måste du sluta pumpa olja, och domkraften kommer att förbli på denna höjd. Efter att ha lyft lasten är det lämpligt att ta bort handtaget som du svängde med för att inte av misstag trycka på det och tillsätta olja till cylindern - detta kan vara farligt för liv och hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutat arbete måste maskinen sänkas ner igen. Detta är mycket lätt att göra. Det är nödvändigt att hitta en förbikopplingsventil på mekanismen och öppna den något så att oljan kan strömma tillbaka till expansionstanken och domkraften sänks. För att förhindra att det lastade verktyget faller för plötsligt öppnar du omkopplingsventilen gradvis och gradvis.

För att undvika misstag och fungera korrekt med den beskrivna enheten, Innan du använder den måste du läsa instruktionerna , som alltid följer med själva enheten. Dessutom bakom produkten det är nödvändigt att ta hand om och genomföra förebyggande åtgärder i tid . Genom att följa alla rekommendationer som beskrivs i bruksanvisningen kommer din jack att fungera under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Jack Är en speciell mekanism som höjer en viss vikt till den maximala höjd som tillåts av strukturen. Det finns flera typer av sådana mekanismer:

  • bärbar;
  • stationär;
  • mobil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De kan också skilja sig åt i design. Det finns följande typer av domkraftsmekanismer:

  • kuggstångsväxel;
  • skruva;
  • pneumatisk;
  • hydraulisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga var och en av dessa typer mer detaljerat

Kuggstång … Denna typ av domkraft är mycket stabil. Externt ser enheten ut som en metallram med ingående tänder, som är nödvändiga för lyftstångens rörelse. En sådan enhet drivs av en växel av hävarmstyp. Position fixering utförs med hjälp av ett element som kallas en "hund". Jack av denna typ kan användas inte bara inom bilsektorn, utan också inom konstruktion. Sådana produkter har stora dimensioner och vikt.

Bild
Bild

Skruva . Rullande typer av sådana uttag är ganska ovanliga. Lyftprocessen sker på grund av skruvstångens rotation, som omvandlar rotationskraften till translationskraft för att flytta den speciella plattformen.

Bild
Bild

Rhomboid rullande domkraft med skruv arbetsmetod . En sådan produkt har 4 separata metallelement som är anslutna till varandra med hjälp av gångjärn. Den horisontella delen av denna enhet är en skruvstam. När skruvelementet börjar vridas komprimeras romben i ett plan och lossnar i det andra. Den vertikala delen av en sådan lyftmekanism är utrustad med en plattform som vilar mot bilens botten. Jack av denna typ har mycket kompakta dimensioner och pålitlig konstruktion.

Bild
Bild

Pneumatisk . Som nämnts tidigare behöver denna typ av domkraft ytterligare utrustning för att fungera. Lyft utförs genom tillförsel av tryckluft, och sänkning beror på minskningen av trycket i cylindern. Dessa modeller är utformade för att fungera med lastbilar som väger mer än 5 ton.

Bild
Bild

Nu är de mest efterfrågade hydrauliska modeller . Dom är stationär, bärbar och rörlig . Allt beror på villkoren och platsen för deras ansökan. De kan variera i utseende och i alternativ som är skräddarsydda för en specifik aktivitet, till exempel kroppsreparation. De mest populära och efterfrågade på marknaden är rullande och bärbara typer av uttag . Detta beror på deras låga kostnad och mångsidighet. De kan användas både i en hemverkstad och i seriösa företag.

Dessutom används rullande produkter ofta i däckbutiker, där det är möjligt att serva flera maskiner samtidigt.

Användarvänlighet och designens tillförlitlighet gör att även en otränad bilist kan arbeta med en sådan lyftmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Tänk på de vanligaste typerna av rullar som finns på hyllorna i många bilaffärer

Wiederkraft WDK-81885 . Detta är en tyskproducerad lågprofilad vagnjack som är konstruerad för olika punkter som inspekterar fordon. Det finns 2 arbetscylindrar i konstruktionen för att öka designens tillförlitlighet och minska sannolikheten för att stanna. Produkten har en lyftkapacitet på 3 ton och en förstärkt ram. När den höjs är den 455 mm hög, vilket är ganska mycket med tanke på dess låga profil. Under drift noterades en villkorlig nackdel, nämligen vikten av strukturen på 34 kg visade sig vara stor för den genomsnittliga bilmekanikern.

Bild
Bild

Matris 51040 . Denna jack har ett överkomligt pris, på grund av vilket den har vunnit allmän popularitet. Produktens konstruktion har endast 1 slavcylinder, men detta påverkar inte dess tillförlitlighet på något sätt, och i allmänhet är den inte på något sätt sämre än sina tvåkolvskonkurrenter. Pickuphöjden är 150 mm och fordonets maximala vikt får inte överstiga 3 ton. Den höjda höjden är 530 mm, vilket är tillräckligt för reparationsarbete. Dessutom har den en lättare vikt på 21 kg och är mycket enkel att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft KT 820003 . Vid första anblicken väcker den här modellen inte alls förtroende och ser väldigt tunn och opålitlig ut. Detta är dock bara den första åsikten, vilket inte är sant. Den klarar bra den deklarerade belastningen på 2,5 ton. Dess främsta fördel är pris-kvalitetskvoten. Tack vare detta har den beskrivna modellen vunnit sin popularitet bland garagehantverkare och små servicestationer som sysslar med små reparationer. Denna produkt har ett grepp på 135 mm, vilket gör att den kan lyfta även fordon med låg markfrigång, men nackdelen med ett lågt lyft på 385 mm kan uppröra användaren.

Med sin mycket låga vikt (endast 12 kg) kan den enkelt bäras och rullas i garaget.

Bild
Bild

Skyway S01802005 . Garagebyggare gillade denna lilla domkraft för sina kompakta mått. Bärförmågan är begränsad till 2, 3 ton. Om vi tar hänsyn till dess egen vikt på 8, 7 kg, är detta ett mycket bra resultat. Upptagningshöjd - 135 mm. Den maximala lyfthöjden är 340 mm, vilket är det minsta värdet bland alla ovanstående. En obetydlig höjd kan orsaka olägenhet för befälhavaren. Vi kan säga om den här modellen att den är den minsta och mest prisvärda, den räcker för en liten verkstad, och om servicestationen fortfarande är okänd och tjänsten bara börjar tillhandahålla, är en sådan domkraft en ganska värdig inventering i början. Denna kopia säljs i ett plastfodral, vilket är mycket bekvämt att transportera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du går för att köpa en rullande jack, måste du omedelbart bestäm vilka uppgifter du har framför dig . Kommer det att vara en professionell tjänst som kan innehålla maskiner i olika höjder och vikter, eller är det en liten verkstad, eller köper du den uteslutande för hemmabruk. Valet av lämplig utrustning beror på detta.

Det andra viktiga villkoret blir måtten på själva domkraften och dess handtag . Om domkraftens och handtagets totala längd är större än avståndet från bilens sida till väggen blir det extremt svårt att använda den. Du kan förstå produktens tillåtna längd i fungerande skick genom att köra in bilen i garaget och mäta avståndet från sidan till väggen med ett måttband. Det erhållna resultatet blir den maximala tillåtna längden på den monterade mekanismen.

Bild
Bild

Baserat på ovanstående kan vi anta att om den långa domkraften inte passar mellan väggen och maskinen vinkelrätt, så kan den placeras diagonalt, och då passar den perfekt. Du kan lägga det, men kom ihåg att det är osäkert, för i detta fall, när du lyfter bilen, kommer all last att falla på 1 hjul , som är längst under bilen, och kraftriktningen kommer också att vara diagonalt över hjulet, men den är inte konstruerad för en sådan belastning. Denna installationsmetod kan inte bara leda till att själva domkraften går sönder, utan också till att bilen faller eller åtminstone skadas.

Nu är det nödvändigt välj lyftkapacitet … Allt är enkelt här. För en biltjänst måste du ha en solid bärighet, och för ditt garage är en domkraft lämplig som kan lyfta en vikt som är 1,5 av bilens massa. Denna lilla marginal behövs för att produkten inte ska fungera till sin gräns och kommer att tjäna dig så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyfthöjd mycket viktigt, eftersom det är väldigt lite förnuft från domkraften, vilket inte är tillräckligt för att helt lyfta hjulet från marken. Det är bäst om din produkt kan lyfta vikten till en höjd av 40 cm och för tjänster - med 60 cm.

Pickup höjd - glöm inte denna parameter när du väljer. Du måste ta hänsyn till minsta markfrigång för bilen du planerar att serva. Ju mindre detta värde är, desto lägre bil kommer du att kunna hämta med den här enheten.

Det är bäst att köpa en liknande produkt i en specialbutik med ett sedan länge positivt rykte.

I sådana anläggningar är sannolikheten för att köpa en produkt av låg kvalitet mycket låg, och erfarna säljare hjälper dig att göra det slutliga valet och ge råd om det behövs.

Bild
Bild

Fråga personalen kvalitetscertifikat för de köpta produkterna kommer detta att spara dig så mycket som möjligt från att köpa en produkt av låg kvalitet. Om du inte kan få det av någon anledning, är det bäst att vägra att köpa i en sådan institution.

Var noga med att ta kvitto och garantikort för köpta varor - detta gör att du kan byta ut den mot en ny i händelse av problem eller returnera pengarna.

Efter köpet, se till att granska ditt köp mycket noggrant speciellt för oljeläckage. Pumpen och oljecylindern måste vara torra och fria från synliga skador. Om du hittar sprickor på tätningsläppen, repor på skaftets arbetsyta, var noga med att be om att byta ut denna produkt. Med sådan skada kommer det inte att fungera länge.

Rekommenderad: