Delade Femfingrade Leggings: Isolerade Grå Arbets Leggings Med Och Utan Foder, Andra Modeller, Val Och Hållbarhet Av Handskar

Innehållsförteckning:

Video: Delade Femfingrade Leggings: Isolerade Grå Arbets Leggings Med Och Utan Foder, Andra Modeller, Val Och Hållbarhet Av Handskar

Video: Delade Femfingrade Leggings: Isolerade Grå Arbets Leggings Med Och Utan Foder, Andra Modeller, Val Och Hållbarhet Av Handskar
Video: letex and legging 2024, Maj
Delade Femfingrade Leggings: Isolerade Grå Arbets Leggings Med Och Utan Foder, Andra Modeller, Val Och Hållbarhet Av Handskar
Delade Femfingrade Leggings: Isolerade Grå Arbets Leggings Med Och Utan Foder, Andra Modeller, Val Och Hållbarhet Av Handskar
Anonim

Svetsarbete klassificeras som farligt. Personlig skyddsutrustning används för att skydda arbetaren från värme och smält metallstänk. Särskild uppmärksamhet ägnas åt handskydd. För detta används handskar eller vantar av obrännbart material.

Bild
Bild

Särdrag

Delade femfingrade leggings fungerar som overall. De är utformade för att skydda händer och underarmar från skadliga och farliga påverkan som uppstår i arbetsområdet.

Leggings används inte bara för svetsning.

Bild
Bild

De ser inte ut som vanliga arbetshandskar, eftersom de har:

  • ökat motstånd mot punkteringar, tårar, skärsår;
  • skydda mot gnistor;
  • skydda händerna från brännskador vid oavsiktlig kontakt med heta metallytor;
  • hög nötningsbeständighet, minst dubbelt så hög som hos liknande dukhandskar;
  • mjukhet och elasticitet, så att arbetaren fritt kan använda alla fem fingrarna utan att tappa känsligheten.
Bild
Bild

Delade läderhandskar används av smeder och stålmakare, liksom andra arbetare i de så kallade heta verkstäderna. De arbetar i isolerade femfingrade leggings även vid låga temperaturer . Som regel appliceras en speciell impregnering på klippmaterialet, vilket avsevärt ökar förmågan att motstå termiska belastningar. Till exempel drivs gråa leggings som inte behandlas med impregnering, där det inte finns något foder, vid en maximal temperatur på +45 grader.

Bild
Bild

Handskar som har genomgått bearbetningsprocessen garanterar att händerna skyddas mot värme och når +100 grader . Starkt material kräver samma trådar för att ansluta de enskilda delarna. Arbetsklädselstillverkare använder brandbeständiga Kevlar-trådar för sömnad. Sömmarna på leggings är mycket starka.

Bild
Bild

Vad är dem?

Beroende på produktionsbehov produceras leggings i olika typer. Standardhandskar antas vara 35 centimeter (350 mm) långa. De tunnaste grå delade läderhandskarna används för arbete med små föremål. Röda leggings är tjockare och har styvare muddar.

De kan tillverkas både utan foder och med foder av olika tyger.

Bild
Bild

Ovävda fodrade modeller är bekväma när de arbetar i kylan . Leggar med fem fingrar förstärks ofta med insatser i äkta läder. Om brandsäkra leggings sys, sätts ett bomullsskikt som passerar genom luften in. För utomhusarbete, särskilt i Arktis, krävs isolerade modeller.

På frostiga dagar får arbetarna handskar fodrade med päls eller fleece. Isolerade damasker kännetecknas av ett bredare uttag, vilket gör att de snabbt kan tappas om det behövs.

Bild
Bild

I kombinationshandskar är handryggen täckt med en textilinsats, och det finns bara en splittring i handflatan . Under arbetets gång blir leggings oundvikligen smutsiga, vilket påskyndar deras slitage. För att öka livslängden för produkter krävs deras ständiga omsorg. I slutet av arbetet måste handskarna torkas och sedan försiktigt rengöras med en torr trasa eller borste. Om du följer dessa enkla krav kommer leggingsna att hålla i cirka två år.

Bild
Bild

Urvalsregler

Valet av en specifik modell beror på var skyddskläderna kommer att användas. Så, för arbete vid höga temperaturer, behövs svetsarbyxor, femfingrade med delad typ med eldfast impregnering. När du köper handskar, var uppmärksam på hur och med vad anslutningssömmarna är gjorda. Trådar måste uppfylla flera krav samtidigt, vara:

  • hållbar;
  • brandsäker;
  • värmebeständig.
Bild
Bild

Handsken ska sitta tätt runt fingrarna och inte falla av handen . Det ska vara bekvämt att arbeta med alla fem fingrarna utan onödig spänning och en känsla av täthet. Det är viktigt att välja rätt längd på produkten.

För farligt arbete bör modeller med längre, bredare facklor föredras. För installationsarbete är förkortade vyer lämpliga.

Bild
Bild

Alla modeller av skyddsutrustning bör snabbt tas bort från händerna i nödfall. Beroende på storlek tilldelas alfanumeriska markeringar till handskar: L, XL, 2XL. L motsvarar en armomkrets på 21,5-23 cm, XL-24-24,5 cm och 2XL-25-28 cm . Med tanke på parametern är det värt att testa innan du köper. Så du kommer att kunna välja det mest lämpliga alternativet.

Rekommenderad: