Svetsbyxor (54 Bilder): Femfingrade Handskar Och Vantar För Svetsning, Vinter Och Sommar, Röda Och Andra Leggings För Svetsning

Innehållsförteckning:

Video: Svetsbyxor (54 Bilder): Femfingrade Handskar Och Vantar För Svetsning, Vinter Och Sommar, Röda Och Andra Leggings För Svetsning

Video: Svetsbyxor (54 Bilder): Femfingrade Handskar Och Vantar För Svetsning, Vinter Och Sommar, Röda Och Andra Leggings För Svetsning
Video: TOP 5 Best Welding Gloves 2021 💥 Best Welding Gloves 💥 2024, April
Svetsbyxor (54 Bilder): Femfingrade Handskar Och Vantar För Svetsning, Vinter Och Sommar, Röda Och Andra Leggings För Svetsning
Svetsbyxor (54 Bilder): Femfingrade Handskar Och Vantar För Svetsning, Vinter Och Sommar, Röda Och Andra Leggings För Svetsning
Anonim

Av säkerhetsskäl måste arbetaren bära specialkläder under svetsning. Svetsbyxor är ett viktigt skyddselement.

Bild
Bild

Vad det är?

Leggings är speciella värmebeständiga långsträckta handskar för svetsarbete, gjorda av en viss typ av material. Svetsbyxor är utformade för att skydda arbetarens händer under svetsning. De måste ha vissa egenskaper.

  • Brandmotstånd . Denna kvalitet är nödvändig för att skydda svetsarens händer mot gnistor och stänk av smält metall.
  • Värmebeständighet . Skötarna måste tåla höga temperaturer för att skydda mot eventuella brännskador om de råkar komma i kontakt med ytan på delen, som är varm under svetsning.
  • Hygroskopicitet , det vill säga oförmågan att absorbera vatten och andra vätskor.
  • Pålitlighet . Skötarna måste vara av hög hållfasthet, exklusive olika skador (nedskärningar, punkteringar och skär).
  • Kvalitet skräddarsy , som handskarnas hållbarhet och svetsarens säkerhet beror på. Kvaliteten på sömmarna är av stor betydelse, eftersom produktens styrka och tillförlitlighet endast säkerställs vid användning av speciella starka trådar som är resistenta mot höga temperaturer och samtidigt inte skadar tyget på sömstället.
  • Slitstyrka . Den höga slitstyrkan och friktionsbeständigheten påverkar produktens hållbarhet.

Leggings bör också vara bekväm att använda: hindra inte fingrarnas rörelse och se till att fasthållaren sitter fast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla typer av eldfasta skärmar för svetsade arbeten tillverkas i enlighet med GOST 29122-91, som specificerar kraven på produktkvalitet (stygnstorlek, trådtyper), samt GOST 12.4.010-75 och GOST 12.4.183-91. Klassificeringen av damasker för en svetsare är baserad på vissa parametrar.

Efter form

Det finns tre typer av leggings beroende på formen

  • Tvårad . De är vanliga vantar med ett fack för tummen. Denna form av armskydd används vanligtvis vid elektrodsvetsning och är bekväm att använda, eftersom det skapar mindre belastning på händerna och garanterar ett fast grepp om verktyg, utrustning och förbrukningsmaterial. Möjligheten att snabbt ta av eller ta på sig handskar är deras obestridliga fördel.

  • Tre-tå . Detta är en typ av vantar som har fack för tummen och pekfingret. De ger större arbetskomfort och är utformade för svetsning av ljusbågar.
  • Femfingrade . Sådana leggings ser ut som vanliga handskar. De garanterar maximal komfort eftersom de ger den största rörligheten för fingrar och händer. De anses vara universella och används vid olika typer av svetsning. Att bära handskar är bekvämt att utföra sådant arbete som att byta elektroder, förbereda material, använda en mängd olika verktyg.
Bild
Bild

På längden kan svetsningströjor vara korta och långsträckta

  • Kort . Dessa modeller täcker armarna något ovanför handleden. De används främst för enkel svetsning.
  • Förlängd . Dessa produkter täcker armarna långt över handleden och kan vara lika långa som armbågen. Sådana modeller har uttag så att de kan bäras på ärmarna på kläder. De är utformade för att skydda mot mycket höga temperaturer och för att utföra stora jobb.

Bild
Bild

Efter material

Materialet är en av de viktigaste egenskaperna hos svetsarmar

Presenning . Presenning är ett tyg med en grov, styv och komprimerad konsistens. Sådana egenskaper tillåter inte att du använder den för att sy handskar - endast vantar är gjorda av den. Presenningen har låg eldfasthet: fastna vågar och gnistor kan brinna genom produkten. Därför garanterar sådana handskar inte absolut handskydd vid svetsning. En annan nackdel med presenningsprodukter är förmågan att snabbt värmas upp under svetsning, och eftersom presenningen har god värmeledningsförmåga stiger temperaturen inuti vantarna. Som en följd av överhettning blir det omöjligt att arbeta. Det rekommenderas att använda presenningshandskar endast för lätta svetsningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dela . Split är ett av skikten i alla naturläder, impregnerade med speciella föreningar med värmeskyddande egenskaper. Detta tyg har den högsta graden av motståndskraft mot öppna lågor och garanterar maximalt skydd mot metallskalor och gnistor - sådana leggings brinner inte igenom. Hand- och fingerrörlighet säkerställs av materialets elasticitet. Delade läderhandskar är vanligtvis fodrade med fleece eller bomull för att ge ventilation så att dina händer inte svettas. De utmärks också av god hållbarhet och hygien.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Läder (inklusive mocka) . Lädret har egenskaper som hög slitstyrka och värmebeständighet, vilket gör det möjligt att på ett tillförlitligt sätt skydda svetsarens händer. Läder leggings kan passa händerna bra, vilket gör det bekvämt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asbest . Asbest är samlingsbeteckningen för en rad fibrer som består av fina och flexibla fibrer. Asbestprodukter tål höga temperaturer (upp till +250 grader), samtidigt som de inte brinner eller ulmar. De kännetecknas av hög eldfasthet, värmebeständighet och styrka. Asbesthandskar är vanligtvis fodrade och ger tillräckligt skydd för händerna under arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Känt . Sådana leggings har dålig värmeledningsförmåga och ger tillräckligt skydd under svetsning: heta metaldroppar brinner inte genom filten och antänds inte. Filtprodukter har dock en hög styvhet, så det är obekvämt att ta och hålla verktyget i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kevlar . Kevlar är en syntetisk polymer (para-aramid) fiber som kännetecknas av en mycket hög värmebeständighet (tål temperaturer upp till +350 grader). Kevlar -handskar garanterar absolut skydd mot heta metaldroppar, samt från olika typer av mekanisk belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad eller förstärkt . För att sy sådana leggings används 2 typer av tyg. Ofta kombinerar de presenning, split eller läder. Delade eller läderinsatser skyddar de mest sårbara områdena, såsom plaggets ovansida och området mellan tummen och resten av fingrarna, genom att gripa en del av handflatan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filtvantar kompletteras ofta med asbestplåster . Sådana modeller har en längre livslängd och är mer motståndskraftiga mot genombrott. De kombinerar också läder och delat läder: handskarnas yttre yta är delat läder och den inre ytan är läder.

Svets leggings kan målas i olika färger: grå och röd, vit och svart, brun och gul. Färgen har ingen effekt på produktens tekniska parametrar.

Bild
Bild

Säsongsmässighet

Tillverkarna tar också hänsyn till så viktiga faktorer som klimatförhållanden, temperaturregimer i olika regioner och säsongsförändringar. Följaktligen produceras följande typer av produkter: vinter, isolerad, sommar.

  • Vinter . Sådana svetsbyxor används vid förhållanden med en liten temperaturnedgång (med små frost på hösten och våren). Fodret av vintermodeller är tillverkat av naturliga eller konstgjorda tyger.
  • Isolerad . Uppvärmda modeller med pälsfoder används i regioner med hårda klimatförhållanden (med hård frost). Förbättrade värmehållande egenskaper tillhandahålls genom användning av isolering i form av ett pälsfoder. Både konstgjord och naturlig päls kan användas. För att sy isolerade leggings används ett tätt tjockt material - ox eller lädersplit.
  • Sommar . Dessa leggings används under varma årstider. Dessa är tunnare bitar och kanske är bomullsfodrade. Dessa modeller har en "andningsbar" effekt som inte tillåter dina händer att svettas. Det är ganska bekvämt att arbeta i dem.
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Vid utförande av vissa typer av svetsning krävs damaskar av en viss typ. När du utför denna typ av svetsning, till exempel manuell bågsvetsning, spelar ingen typ av skyddstillbehör, och vilken produktmodell som helst kan användas. När du utför argonsvetsning bör dock speciella damasker användas.

För att skydda Argonian -händerna behövs endast handskar av mjukt material: de ger en känsla och frihet för fingerrörelser under arbetet, enkel användning av svetsmaskinen och högkvalitativa svetsprestanda. För denna typ av åtgärder produceras speciellt särskilt hållbara produkter, kännetecknade av ökad värmebeständighet. Materialet för dem är get- eller grisskinn.

Den elektroniska tekniska processen utförs enklast med handskar. Vid svetsning i vertikalt läge och nära taket, använd kombinerade handskar med ett tygöverdrag på utsidan och delade handskar på insidan.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Många tillverkare som tillverkar verktyg, utrustning, förbrukningsartiklar för produktionen tillverkar också svetsbyxor. Bland dem finns de mest populära märkena.

" Bison OVK ". Företaget anses vara en av de största tillverkarna av utrustning, verktyg och förbrukningsmaterial, inte bara för industrin utan också för hushållsbruk. Det är en deltagare på både den ryska och världsmarknaden. Svetshandskar "Zubr" är pålitliga och ergonomiska. Bison Master -modellen är särskilt populär.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Ryska lejon ". Företaget är känt på marknaden för sina svetstillbehör. Den ryska tillverkarens produkter kännetecknas av funktionalitet, tillförlitlighet och överkomliga priser. Vid tillverkning av leggings används endast naturmaterial av hög kvalitet, vilket gör dessa produkter bekväma att använda. Svetsbyxor tillverkas i enlighet med GOSTs och krav på arbetsskydd. Produkter testas nödvändigtvis för hållfasthet och rivning och är resistenta mot skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manipula Specialist . Detta inhemska företag specialiserar sig på tillverkning av olika tillbehör för skydd av händer i en industriell miljö. Manipula är känt för sin egen flexibla och slitstarka polymerteknik. Vid tillverkning av skyddsutrustning använder han de bästa utländska innovativa metoderna och producerar produkter av para-aramid och antiklippsfibrer. Produkttestning sker under verkliga produktionsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

TETU . Det finska företaget bedriver produktion och grossistförsäljning av skyddskläder för arbetare, inklusive handskar för svetsaren. TETU-produkterna är mycket slitstarka, tillverkade av högkvalitativa material och ger ett bra skydd mot termiska brännskador och mekaniska skador. Produkter av detta märke kännetecknas av sin kvalitet till ett ganska överkomligt pris. Alla typer av handskyddsprodukter produceras: handskar, vantar, damasker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Leopard ". En annan inhemsk tillverkare av skyddsutrustning, som har en ledande position på marknaden för de aktuella produkterna. Delade leggings av detta märke kännetecknas av en hög nivå av brandmotstånd, mjukhet med hög styrka och mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

TD "Spetsglove ". Tillverkar svetsbyxor under märket Digger. Dessutom är företaget en representant för välkända ryska och utländska tillverkare (Manipula Specialist, Dupont, Ansell m.fl.).

Bild
Bild
Bild
Bild

Uvex Arbeitsschutz JmbH . Tysk tillverkare av en mängd olika skyddskläder och premiumhandskar av hög kvalitet, som tillverkas under varumärket UVEX. Svetshandskar är tillverkade av högkvalitativt läder med en tjocklek av minst 1, 3 mm och har ett bomullsfoder. De kännetecknas av utmärkt motståndskraft mot höga temperaturer och stark mekanisk belastning, lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företag från Sverige ESAB är världsledande inom tillverkning av svetsutrustning och förbrukningsmaterial. Produkterna produceras på grundval av innovativ utveckling och med hänsyn till konsumenternas önskemål. Detta märke anses vara riktmärket för kvalitet, tillförlitlighet och funktionalitet. Handskar kännetecknas av en utmärkt ergonomisk design, så nära borstens form som möjligt, gjord av tjockt mjukt läder och har kantade sömmar med Kevlar -sömmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer svetsbyxor bör du vara uppmärksam och ta hänsyn till ett antal viktiga faktorer

  • Kvaliteten på sömmarna. Sömmarna sys jämnt och har inga lösa stygn eller trasiga trådar. De bästa modellerna har kevlarstygn. Modeller, vars leder är sydd med lavsantrådar, måste ha ytterligare skyddsinlägg.
  • Bomullsfoder ger mer komfort under arbetet.
  • Modeller med uttag är bekvämare - de kan snabbt tas bort. Dessa alternativ används bäst på vintern, eftersom de kan stoppas i klädernas ärmar.
  • Armbågslånga leggings ger mer skydd.
  • Leggings måste passa. Det bestäms av handflatans volym. Produkter kan ha följande dimensioner: L - från 21,5 till 23 cm; XL - från 24 till 25 cm; 2XL - från 25 till 28 cm.
Bild
Bild

Många modeller anger dock inte storleken. Innan du köper bör du testa alla leggings - både med och utan storlek. De ska sitta bekvämt på handen: passa hårt i handen, men tryck inte på den, hoppa inte av, begränsa inte fingrarnas rörelser.

  • Svetsare året runt rekommenderas att köpa flera modeller för olika årstider.
  • Specifikationerna och arbetsförhållandena bör beaktas. Handskar anses vara universella, eftersom de låter dig utföra olika typer av svetsning och en stor mängd arbete. Matter är mer lämpliga för elsvetsning. Professionella svetsare rekommenderas att köpa mer tillförlitliga träprodukter. För sällsynta användningsområden och enkla svetsningar är filtmodeller ganska lämpliga. Om du tänker arbeta på en höjd under taket krävs leggings med förstärkta kanter.
  • Det rekommenderas att välja de bästa modellerna som uppfyller standarderna. De tillverkas endast av beprövade och välkända märken. Produkter från okända kinesiska och andra tillverkare är vanligtvis av dålig kvalitet och håller inte länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Livstid

Svetsbyxor är förbrukningsartiklar. De tjänar en viss tidsperiod, som beror på många faktorer: driftens intensitet, tillverkningsmaterialet, modellens kvalitet. Den längsta användningsperioden för split- och Kevlar -modeller . Med rätt vård kan deras livslängd vara cirka 2 år.

Men modeller av hög kvalitet försämras också med tiden och som ett resultat av många tvättar: sömmarna tappar styrka, tyget blir tunnare. I det här fallet är det nödvändigt att köpa nya leggings.

Bild
Bild

Vårdregler

Med rätt vård kan du förlänga produktens livslängd och skyddande egenskaper. Omsorg för svetsning av leggings består i att utföra enkla åtgärder.

  • Rengör eller tvätta saker regelbundet . Leggings i läder och mocka bör rengöras med produkter som är speciellt utformade för dessa typer av material. Efter rengöring rekommenderas läderprodukter att smörjas in med en speciell läderkräm - för att behålla sin elasticitet. Det är särskilt nödvändigt att bearbeta områdena mellan fingrarna. Delade lädermodeller bör också rengöras med läderrengöringsmedel. Filt- och dukvantar är tvättbara. Tvätt ska utföras enligt följande: först blötläggs produkterna i 45 minuter i en varm (med en temperatur som inte är högre än +40 grader) lösning av antibakteriell tvål för att ta bort all smuts. Därefter sköljs vantarna noggrant i kallt vatten och torkas sedan väl: de måste vara torra både ute och inne.
  • Förvara produkterna på en torr plats , på en plats som inte är tillgänglig för direkt solljus, undvik kontakt med kemiskt aktiva ämnen och bort från värmesystemet (inte närmare än 1 m).

Underlåtenhet att följa dessa regler leder till snabbt slitage och skada på svetsarmarna.

Rekommenderad: