Delade Leggings: Isolerade Och Tvåfingrade Delade Leggings, Trefingrade Och Femfingrade. Vad är Det Och Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Delade Leggings: Isolerade Och Tvåfingrade Delade Leggings, Trefingrade Och Femfingrade. Vad är Det Och Hur Väljer Man?

Video: Delade Leggings: Isolerade Och Tvåfingrade Delade Leggings, Trefingrade Och Femfingrade. Vad är Det Och Hur Väljer Man?
Video: Testing 323 PAIRS of LEGGINGS! From 68 Brands! 2024, April
Delade Leggings: Isolerade Och Tvåfingrade Delade Leggings, Trefingrade Och Femfingrade. Vad är Det Och Hur Väljer Man?
Delade Leggings: Isolerade Och Tvåfingrade Delade Leggings, Trefingrade Och Femfingrade. Vad är Det Och Hur Väljer Man?
Anonim

Svetsning av metaller är en ganska farlig process som kräver att alla säkerhetsstandarder följs. I arbetet med en svetsmaskin behöver svetsaren det mest pålitliga skyddet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt händerna, eftersom de är i omedelbar närhet av instrumentet. Delade leggings hjälper oss att säkerställa rätt säkerhetsnivå för händerna.

Bild
Bild

Vad det är?

Split leggings är speciella handskar som används av svetsare och byggare för att skydda sina händer. Leggings skyddar sina händer och underarmar från höga temperaturer, samt gnistor och stänk av het metall som flyger från svetsmaskinen . Klyvhandskar används också för olika monteringsarbeten med hög belastning. På grund av sin styrka och unika skyddande egenskaper skyddar de på ett tillförlitligt sätt byggarnas händer från skador och skärsår.

Bild
Bild

Handskar är gjorda av delat läder . Detta är ett material som är tillverkat av huden på små barn, smågrisar eller kalvar. Med hjälp av lamineringsmetoden delas det bearbetade lädret upp i flera lager, som kallas split. Detta material kännetecknas av sin höga hållfasthet och formbarhet.

Bild
Bild

Sådant material är mycket svårt att skada, och det är möjligt att arbeta i sådana handskar vid temperaturer från +45 till -10 grader Celsius.

därför de ger den högsta skyddsnivån för händerna . Samtidigt hindrar delade leggings praktiskt taget inte rörelsen av borstar och tillåter installationsarbete utan onödiga besvär.

Bild
Bild

För att hålla ihop delarna och skapa handskar av den används en höghållfast Kevlar-tråd. Det tål också höga belastningar och temperaturer, vilket ytterligare ökar tillförlitligheten hos damaskerna. Delade lädermodeller sticker ut över vanliga tekniska handskar av filt eller presenning . De har dock ett sådant pris av en anledning, och de betalar mer än det för sin kvalitet och den erbjudna säkerhetsnivån. Alla delade leggings är strikt testade för att uppfylla kraven i GOST 12.4.010-75. När du köper handskar, se till att de har rätt stämpel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Svetsar leggings är av flera typer. Uppdelningen sker på grundval av deras designfunktioner.

Femfingrade . Som namnet antyder har dessa damasker ett separat hål för vart och ett av fingrarna. Denna typ av handskar är optimal när det gäller komfort och bekvämlighet. Femfingrade leggings minskar inte fingrarnas rörlighet och anses vara universella - de är lämpliga för alla typer av monterings- och svetsarbeten. I enlighet med kraven är leggings gjorda av delat läder med ytterligare läderinsatser. Insidan av handsken är täckt med ett lufttätt tyg eller fleece. Längd enligt GOST - 35 centimeter.

Bild
Bild

Det finns också kombinationsmodeller som ger ytterligare skydd och komfort.

De har speciella textilinlägg på handflatorna och på baksidan av handen . Fodret för dem är gjord av bomullstyg och förstärkningen är gjord av dubbelsplittigt läder eller presenning. Det bör noteras att nu är de flesta svetshandskarna kombinerade. Även om du naturligtvis kan hitta enklare alternativ.

Bild
Bild

Tre-tå . Av design är tre-tåade leggings närmast två-tåade. Men deras komfort ökar något på grund av den lilla avståndet mellan tåen. Deras huvudsakliga syfte är elektrodsvetsning och grovmonteringsarbete. Handskar kan tillverkas oodlade om en tunn delning användes för att skapa dem. Det är ganska behagligt för huden, så inget extra lager krävs. Leggings med två tår och tre tår kan också vara av två typer: korta och långa. Det första alternativet är lämpligt för de typer av aktiviteter där risken för underarmarna är minimal och huvudbelastningen är på händerna.

Bild
Bild

Tvårad . Tvåfingers damasker är det mest budgetvänliga alternativet för tekniska handskar för svetsare. Precis som tre fingrar är de uteslutande lämpliga för elektrodsvetsning och grovt arbete, eftersom de inte ger extra bekvämlighet och rörlighet för fingrarna. Vanligtvis är två-tåiga leggings inte lika starka som fem-tåade leggings och kan skadas av punktering eller skärning. Samtidigt förblir deras temperaturbeständighet fortfarande på en höjd.

Bild
Bild

Isolerad . Isolerade leggings finns som två- och tre-tå, samt fem-tå. De är idealiska för miljöer med låg temperatur. Isolerade leggings har flera viktiga ytterligare funktioner .

  1. Förlängd ärmlängd.
  2. Expanderat uttag, för att ta på sig över en vinterjacka eller overall.
  3. Isolerat foder av päls eller förstärkt tyg.

Allt detta gör att du kan arbeta bekvämt även vid mycket låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du skapar split leggings används split som huvudmaterial. Det kan dock i sin tur vara väldigt annorlunda. Det andra och tredje lagret av huden är vanligtvis mycket tunnare än det första, vilket ger ett antal ytterligare funktioner till dem. Handskar av tunt splittrat läder är mycket bekvämare och trevligare för huden, och när du skapar dem krävs inga fodermaterial.

Bild
Bild

Men eftersom de är tunnare kan de inte ge samma höga skyddsnivå mot fysiska skador.

Delade lager, vars tjocklek överstiger 1, 2 millimeter, används för att skapa klass A -leggings. Sådana leggings är mycket pålitliga: de är nästan omöjliga att skada under drift och de tål temperaturer upp till 100 grader Celsius . Grade A -handskar kan vara lite restriktiva, även om effekten är nästan omärklig. Dessutom är det tjocka delade lädret inte särskilt behagligt vid beröring och kan till och med irritera huden, varför sådana handskar alltid har ett extra lager tygfoder.

Bild
Bild

För fästhandskar används oftast Kevlar -tråd . Lavsan -trådar kan också användas, men i detta fall kommer tillverkaren att vara skyldig att förstärka sömmen med en extra läderinsats. Beroende på vilken läder som användes för produktionen kan delningen vara av olika färger. De vanligaste är grå leggings, liksom olika nyanser av gult, orange och brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare täcker sina handskar med ett lager brandhämmande färg. Det ger dem inte bara ett mer presentabelt utseende, utan kan också öka skyddsegenskaperna något. Det finns också leggings med en silikoniserad beläggning, vilket ger dem full vattenbeständighet . Dessa handskar används i stor utsträckning för att arbeta med flytande kväve. Det finns också modeller som har ökat brandmotstånd. De är impregnerade med en speciell eldfast förening.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer leggings för arbete måste du först och främst ta hänsyn till aktivitetens karaktär. När det gäller svetsning måste du välja handskar helt och hållet tillverkade av delat läder. Det kommer att vara användbart att leta efter en modell impregnerad med en eldfast komposition. Om vi pratar mer om installationsarbete, bör här den största uppmärksamheten ägnas åt tjockleken på det skyddande lagret . Det bästa, naturligtvis, skulle vara A-klassens kombinerade modeller.

Det är också värt att uppmärksamma sömmarna, detta är leggings svaga punkt, och därför kräver de den mest noggranna uppmärksamheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller typen av handskar . Om du vet att du måste utföra fina arbeten, där finmotorik krävs, kan du inte klara dig utan femfingrade handskar. Men om det framtida arbetets karaktär är ganska grovt, är det fullt möjligt att klara sig med modeller med tre eller två fingrar. De är inte så praktiska, men de är billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste nyansen är förekomsten av en stämpel om överensstämmelse med GOST -standarder . Om det inte finns någon stämpel kan du inte vara säker på kvaliteten på handskarna, kanske i det avgörande ögonblicket de kommer att svika dig. Stor uppmärksamhet bör också ägnas åt tillverkaren. Enligt användarrecensioner erbjuder svenska tillverkare som ESAB högsta kvalitet. De ger högsta skydd och komfort. Många kan dock bli rädda för priset, som börjar från 1500 rubel per par.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska tillverkade handskar är också mycket efterfrågade . Ledaren på hemmamarknaden är Bars -företaget. Deras produkter är också mycket bekväma och hållbara, och innerfodret är tillverkat av ett behagligt mjukt material. Det enda de är sämre än de svenska modellerna är i hållbarhet. Deras livslängd är lägre, men de gör upp med ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Även om livslängden är en ganska kontroversiell fråga. Trots alla indikatorer på delade läderhandskar måste de också tas om hand. Med vederbörlig uppmärksamhet på handskarnas skick kommer de att hålla mycket längre . Till exempel måste de rengöras från föroreningar. De kan inte tvättas, antingen i en skrivmaskin eller för hand. För att rengöra är det tillräckligt att torka dem och sedan ta en bra promenad med en torr borste eller trasa, med särskild uppmärksamhet på kontamineringsstället. Och om du inte tar hand om dem alls, kan en dyr modell börja försämras efter bara några användningar.

Bild
Bild

Med rätt vård kan även de dyraste handskarna hålla upp till två år.

Det är också mycket viktigt att välja rätt storlek på armskydden . Handsken ska sitta så tätt som möjligt på handen. Det får under inga omständigheter glida av din hand. Men överdriv inte, din hand ska vara bekväm inuti handsken, inklusive när du böjer fingrarna och utför olika handmanipulationer. Om du känner att handsken klämmer i handen är det bättre att välja en större storlek.

Bild
Bild

En viktig punkt är integriteten hos manschetternas skyddande lager . Om det finns en punktering eller riva på handskarnas yta börjar de släppa in värme, och flytande metall, het olja eller till och med eld från svetsning kan också sippra igenom den. Det är mycket farligt, därför är det absolut nödvändigt att kontrollera handskarnas ytterskikt före varje användning.

Rekommenderad: