Stövlar Med Skyddande Tåhätta: Värmebeständigt Gummi Och Uppvärmd Presenning, GOST-, PVC- Och EVA-stövlar, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Stövlar Med Skyddande Tåhätta: Värmebeständigt Gummi Och Uppvärmd Presenning, GOST-, PVC- Och EVA-stövlar, Andra Modeller

Video: Stövlar Med Skyddande Tåhätta: Värmebeständigt Gummi Och Uppvärmd Presenning, GOST-, PVC- Och EVA-stövlar, Andra Modeller
Video: Laga gummistövlar med Casco RubberFix 2024, Maj
Stövlar Med Skyddande Tåhätta: Värmebeständigt Gummi Och Uppvärmd Presenning, GOST-, PVC- Och EVA-stövlar, Andra Modeller
Stövlar Med Skyddande Tåhätta: Värmebeständigt Gummi Och Uppvärmd Presenning, GOST-, PVC- Och EVA-stövlar, Andra Modeller
Anonim

I produktionen används, förutom PPE, arbetskläder och skor, som skiljer sig från vardagliga på många sätt. Stövlar med en skyddande tåhätta möjliggör ökad säkerhet under ett antal jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav och syfte

Särskilda skor måste uppfylla svåra arbetsförhållanden. Det används ofta inom medicin, lättindustri, livsmedelsindustri, metallurgisk, maskinteknik och kemisk industri. Stövlar med en skyddande tåhätta kan vara antingen långa eller korta, gjorda av gummi, läder eller skum.

Industriskor kan skydda mot aggressiva medier (syror, alkalier, bensin och olja), elektrisk ström, biologisk kontaminering och till och med radioaktiv strålning.

Standardiserar kraven för skyddskängor och andra skor GOST 9289.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa standarder säkerställer att skorna har följande egenskaper:

  • slitstyrka;
  • överensstämmelse med höga hygienkrav;
  • säkerhet för människor;
  • ge tillförlitligt skydd mot angiven påverkan.

Det finns många typer av speciella skyddsskor och du kan bara välja rätt genom att förstå deras funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och egenskaper

Skyddsskor är tillverkade av olika material

Läder . Det är huvudmaterialet för tillverkning av arbetsskor. Sådana stövlar är dock sällan helt gjorda av läder, bara deras övre del. Den nedre delen är vanligtvis gjord av gummi eller polymerer (PVC, EVA). Kängan kan också vara tillverkad av konstgjorda material, till exempel som presenningskängor. Läderprodukter är resistenta mot fukt, men de är inte lämpliga för arbete med sura miljöer och oljeprodukter. Sulan på sådana skyddsskor är gjord av gummi, skum (PP) och nitril.

Bild
Bild
Bild
Bild

Känt . Detta material är oumbärligt för kallt väder. Har ökade indikatorer på täthet och värmeisolering. Filtade skor används dock också i industrier med höga temperaturer. Här kan hon skydda en person från brännskador på grund av låg värmeledningsförmåga. Mycket ofta, för att förlänga livslängden på filtskor, kompletteras de med en gummibotten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sudd . Detta material är inte bara resistent mot aggressiva miljöer, utan också mot elektricitet. Gummiskor är oumbärliga i kemisk industri, vid oljeraffinering, samt för att säkerställa säkerheten för arbetare vid kontakt med högspänning (elektriker).

Bild
Bild
Bild
Bild

En skyddande tåhätta vid skon gör att du på ett tillförlitligt sätt kan skydda dina fötter från att falla tunga föremål eller träffas av dem. Tåhattar är tillverkade av följande material:

  • metall;
  • kompositer.

Metalltår kan vara gjorda av stål eller aluminium. Den första - den tyngsta lämnar dock mer ledigt utrymme inuti kängan, vilket innebär att sådana skor blir bekvämare att bära.

Aluminiumtår används inte vid höga och låga temperaturer, eftersom materialets värmeledningsförmåga är mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns risk för brännskador eller frostskador. Dessutom kan metaller som stål och aluminium lagra statisk elektricitet och leda ström. Stövlar med tåhätta i metall bör aldrig användas vid arbete med högspänning.

Kompositmaterial är komplexa i sin sammansättning, även om de ser ut som vanlig plast . Vikten av en känga med en sådan tåhätta är liten, vilket innebär att det blir lättare för arbetaren att utföra hela skiftet i sådana skor, och benen blir mindre trötta. Dessa skor kan användas i alla aggressiva miljöer. Materialet ackumulerar inte statisk elektricitet, kan användas för elektrikerskor. Stövlar med en sammansatt tåhätta är dock inte billiga, så de används inte i varje produktion, utan bara där alternativet med en metallinsats inte kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att hitta rätt säkerhetsskor bör följande punkter beaktas

  1. Storleken på stövlarna ska matcha storleken på dina fötter.
  2. Typ av stövlar måste överensstämma med de villkor under vilka de ska användas.

Detta är huvudkriterierna för att välja rätt arbetsskor, men det är lika viktigt att följa rekommendationerna för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsförhållanden

Om en arbetare tvingas flytta runt i företaget många gånger under skiftet, ska hans skor vara så lätta och flexibla som möjligt. Detta hjälper till att undvika snabb trötthet och en minskning av arbetets produktivitet. Naturläderskor med nitrilsulor klarar höga och låga temperaturer (från -400 till +3000 C) och skyddar samtidigt en person på ett tillförlitligt sätt . Under mindre aggressiva förhållanden kan yttersulan vara tillverkad av TPU.

För den kalla årstiden, när du arbetar utomhus, är det tillåtet att använda arbetsstövlar isolerade med naturlig päls . Om det finns skador eller tecken på slitage måste produkten bytas ut omedelbart. Högkvalitativa stövlar med tåhätta skyddar en person på jobbet från skador och andra faror. Därför bör du inte försumma detta botemedel.

Rekommenderad: