Barnsäng Med Stötfångare (55 Bilder): Mjuka Spjälsängar Med Skyddande Sidostöd För Barn, Uppblåsbara Barriärkuddar, Modeller Från Ikea

Innehållsförteckning:

Video: Barnsäng Med Stötfångare (55 Bilder): Mjuka Spjälsängar Med Skyddande Sidostöd För Barn, Uppblåsbara Barriärkuddar, Modeller Från Ikea

Video: Barnsäng Med Stötfångare (55 Bilder): Mjuka Spjälsängar Med Skyddande Sidostöd För Barn, Uppblåsbara Barriärkuddar, Modeller Från Ikea
Video: How to Assemble the Boori Classic Cot Bed 2024, April
Barnsäng Med Stötfångare (55 Bilder): Mjuka Spjälsängar Med Skyddande Sidostöd För Barn, Uppblåsbara Barriärkuddar, Modeller Från Ikea
Barnsäng Med Stötfångare (55 Bilder): Mjuka Spjälsängar Med Skyddande Sidostöd För Barn, Uppblåsbara Barriärkuddar, Modeller Från Ikea
Anonim

Stötfångare i en spjälsäng är nödvändiga för att skydda barnet från att falla. Dessutom fungerar de som ett bra stöd i en tid då barnet bara lär sig att stiga och gå. Stängsel är dock också fästa på en sovplats för äldre barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fram till 3 års ålder sover barnet vanligtvis i en speciell vagga för spädbarn eller delar säng med sin mamma, men vid tre års ålder behöver han redan en separat och rymligare sovplats. Det bästa alternativet för närvarande är en barnsäng med stötfångare. en sådan lösning kommer att vara den bästa - den här designen är bekväm, praktisk och, viktigast av allt, säker, och om du närmar dig affärer med fantasi kan du också ge den ett snyggt utseende.

Stötfångare i en spjälsäng behövs oavsett vilken höjd sängen ligger på

Även om du lägger din bebis på en uppblåsbar madrass från Intex behöver den fortfarande barriärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att stötfångarna skapar ett effektivt skydd för barnet, särskilt om det sover oroligt och slänger mycket - i det här fallet kommer begränsningarna att skydda honom från ett farligt fall. Det är särskilt viktigt att stärka staketet på en tvåstegsstruktur, när risken att falla och få allvarliga skador för barnet är mycket hög.

Stötfångare hjälper till att förbättra sömnkomforten eftersom de förhindrar att lakan och filtar glider av sängen, vilket ofta är fallet med andra modeller.

Psykologer säger att om sängen är utrustad med stötfångare, då har barnet en känsla av ett stängt utrymme - under sådana förhållanden somnar barnen snabbare och sover mer ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är svårt för ett barn att somna ensam, kan du hänga hans favoritleksaker eller bilder på sidorna - de höjer barnets humör och lugnar. Barn pratar ofta med liknande föremål innan de går och lägger sig och somnar omedvetet för sig själva.

Vissa spjälsängsmodeller är utrustade med stötfångare som kan användas som hyllplan - i det här fallet kan du lägga böcker, målarböcker och pennor på dem, samt plantera dina favorit plyschleksaker, utan vilket barnet inte somnar.

Bild
Bild

Sängar används för att utrusta sovplatser av olika slag. Den mest klassiska versionen av designen med ett staket är en spjälsäng för spädbarn från födseln till tre år. I detta fall skyddas barnet av uppblåsta lameller på vilka mjuka staket är fästa. Förutom att de skyddar barnet från att falla, skyddar de det också mot drag och skapar ett gott humör, eftersom mjuka inslag av staket ofta är gjorda i en intressant och ljus design.

För äldre spädbarn - från 3 till 5 år, köps ofta temansängar . Deras design kan variera beroende på barnets kön och fritidsintressen. I de flesta fall är det fartyg, bilar, såväl som djur eller blommor. Som regel är sådana produkter enkelsängar med två sidor.

I det här fallet fungerar de inte bara som en rörelsebegränsare, utan fungerar också som ett element i rummets inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Familjer med två barn installerar oftast våningssängar, där det äldre barnet placeras på övre "golvet" och det yngsta - på det nedre. Sidorna är gjorda utan att misslyckas för den övre delen, men om så önskas kan de fixeras i botten.

Det är strängt inte tillåtet att göra loftsängar utan hinder . Sådana produkter är mycket populära, eftersom de gör att du kan utrusta både en sovplats och en lekplats på ett par kvadratmeter, men om du faller från vinden kommer du knappast att komma av med en liten skada, vilket är varför tillverkare av sådana strukturer utan tvekan kompletterar dem med skyddande staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformande produkter har en originalfunktion - de kan snabbt förvandlas till alla andra möbler. Till exempel en tonårsäng med små sidor, som, när den är monterad, ser ut som en garderob eller sängbord. Sådana mönster gör det möjligt att använda det fria utrymmet i rummet så ergonomiskt som möjligt, och sidorna i detta fall kan fungera inte bara som staket, utan också som en integrerad del av interiören.

En separat typ av transformator är en skjutbädd . Är en modell där en babysäng med skötbord förvandlas till en vuxen utan ytterligare hushållsartiklar. Detta alternativ köps ofta för att spara pengar, eftersom det i det här fallet inte är nödvändigt att köpa en ny säng när barnet växer. Sidorna i en liknande design kan justeras, såväl som helt sänkta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att bo separat på sidornas nackdelar. De påverkar också det slutliga valet av föräldrar när de köper möbler till barnkammaren.

En säng med fasta fästen kan inte kallas säker, särskilt om ett rastlöst barn sover på den ., som i en dröm slänger och vänder sig mycket och rör armar och ben. I en sådan situation kan barnet få blåmärken, så det är lämpligt att hänga mjuka sidor på dem.

Stötfångare av lågkvalitativt material kan gå sönder under drift, vilket i sin tur skapar förutsättningar för skada, varför du inte bör spara på möbler för barn. Materialet bör väljas ansvarsfullt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stötfångare antas hindra luftflödet till den sovande bebisen, minska cirkulationen och försämra sömnkvaliteten, särskilt när den används med en baldakin.

Om vi pratar om små barn, då uppstår ofta en farlig situation i det ögonblick då barnet har lärt sig att stå - han kliver helt enkelt på sidan och försöker stiga, som ett resultat, böjer sig över spjälsängsstaket och faller från en betydande höjd.

Som du kan se har användningen av stötfångare både sina fördelar och nackdelar, men alla nackdelar kan reduceras till noll om du vid köp styrs av ett kompetent tillvägagångssätt och inte försöker spara smulor på säkerheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den moderna möbelmarknaden säljer stötfångare till barnsängar av olika slag. Det rätta valet kan göras baserat på barnets ålder, hans karaktär, sömnkvalitet och egenskaper hos hans temperament.

Så kan sidoväggen vara gjord av remsor, eller så kan den göras fast . När du fattar ett köpbeslut är det nödvändigt att ta hänsyn till smulornas inställning till ensamhet - vissa föredrar att somna med en känsla av fullständig isolering, medan det för någon är viktigt att se rummet och deras favoritleksaker.

När du köper en spjälsäng med räcken är det viktigt att ta hänsyn till avståndet mellan dem. För stora luckor kan leda till att barnets ben eller arm fastnar, och om hålen är för breda, då är sannolikheten att barnet, efter att ha lärt sig att krypa och gå, bestämt sig för att "ta sig ut" från sitt skydd, skarpt ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängslets höjd varierar som regel från 5 till 25 cm ovanför madrassen, medan det är viktigt att förstå att ju längre sidan desto mindre är risken att falla, de yngsta barnen behöver de högsta sidorna. När de blir äldre minskar deras längd gradvis - i detta avseende är sängar med möjlighet att justera höjden på sidan ganska bekväma.

Sidorna kan hindra sovplatsen längs hela längden, eller de kan bara överlappa sänggaveln.

Det första alternativet är avsett för barn under 1 år; för äldre barn kan du begränsa dig till delvis stängsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidorna är avtagbara och icke-avtagbara, och de senare är bekvämare och säkrare . De sitter fast på sängramen och skyddar på ett tillförlitligt sätt mot fall.

Schematiska alternativ är optimala för ottomaner och utfällbara sängar, som är planerade att användas för barn under en lång tid-från födseln till 5-7 år. I en sådan situation tas stängslarna bort för vuxna barn, och det är omöjligt att göra detta om sängen är helt monolitisk.

Och slutligen är sidorna mjuka och hårda, liksom hårda, men gjorda på en mjuk bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka produkter består av en tygbas fylld med skumgummi. Sådana alternativ är optimala för barn under 1, 5-2 år. De bildar inte bara en barriär, utan skyddar också smulan från att träffa en hård yta. Dessutom utför stötfångare av denna typ ofta en estetisk funktion, vilket ger en speciell glädje åt rummets design.

Massiva sidor är gjorda av samma material som själva sängen är gjord av . Som regel är det metall, tät plast eller trä. För att inte hindra luftens åtkomst under sömnen är stängslen inte gjorda monolitiska utan snidade och lockiga. Nackdelen med sådana produkter är att barnet kan knacka, därför föredrar många kombinerade alternativ när mjuka sidor med en tät bas fixeras i sängen.

Sådana modeller är gjorda av hårt material, men de är täckta med en mjuk trasa med ett lätt fyllmedel ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa alternativ för sidorna skapas av ett nät. De är optimala för barn 1-2 år, eftersom de å ena sidan skyddar barnet från att falla, å andra sidan låter de honom se allt som händer i rummet utan att blockera utsikten. En sådan struktur måste tåla vikten av barnets kropp, därför är det optimalt om det är monterat på en solid ram gjord av trälister eller metall.

Fördelarna är uppenbara - begränsningarna skyddar barnet på ett tillförlitligt sätt, men hindrar samtidigt inte luftcirkulationen . Men om barnet är för rastlöst kan hans lemmar fastna i nätet och orsaka obehag under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgschemat på sidorna är också mycket olika. Tillverkarnas fantasi är verkligen gränslös. Som regel föredras känsliga beige och rosa nyanser för tjejer, och blå och ljusblå för pojkar. Det är dock inte alls nödvändigt att stanna kvar vid sådana alternativ. Barnets ögon kommer att glädjas åt en mängd olika nyanser - ljusgult, grönt och beige. Det enda villkoret är att de inte ska vara mättade, utan känsliga, ganska pastellfärgade. Skrikande färger distraherar barnet från sömnen och förvärrar hans somnar och leder dessutom ofta till en ökning av irritabilitet och ångest.

Sidorna kan göras i samma ton eller dekoreras med ritningar . Man tror att det andra alternativet är att föredra, eftersom barnet som ligger i spjälsängen kommer att kunna titta på bilderna, vilket i hög grad bidrar till hans psyko-emotionella utveckling. Det är optimalt om bilderna är stora och tydliga, med ett minimum av detaljer - de uppfattas lätt av spädbarn under de första månaderna av livet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, många gör att stötfångare verkligen utvecklas. Till exempel hänger de på dem trasor gjorda av tyger av olika texturer - barn sorterar dem i sina händer, på grund av vilket känslan av beröring utvecklas. Det enda du behöver vara uppmärksam på är styrkan i fastsättningen av sådana snitt. Om barnet sliter av tejpen drar han troligtvis in det i munnen.

Vissa tillverkare tillverkar stötfångare med små fickor på utsidan . Detta förenklar livet för en mamma, som kan placera alla nödvändiga små saker i dem - barnkräm, en extra blöja, våtservetter, en napp, tandverk och mycket mer.

Samtidigt är det viktigt att se till att föremål inte faller i fickan som barnet kan skada sig med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

De flesta moderna tillverkare producerar stoppade sängar. De mest populära produkterna bland omtänksamma föräldrar är Italienska märket Baby Italia Dolly … Detta företag kan med rätta tillskrivas världsledarna, vars produkter uppfyller alla kanoner för barnsäkerhet. Tja, en trevlig bonus är designens exceptionella originalitet och attraktivitet.

Från inhemska tillverkare kan sängar i italiensk stil särskiljas. " Papaloni Giovanni "liksom företag Fairy, Red Star, I Grow, Dolphin, Antel och många andra. Transformatormodeller har varit mycket populära de senaste åren. I detta segment tillhör mästerskapet utan tvekan företaget "Gandilyan Teresa ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Den överväldigande majoriteten av kända ryska tillverkare producerar säkra och pålitliga produkter. Det har märkts att trots den aktiva annonseringen av sängar gjorda av moderna polymerer, lutar majoriteten fortfarande åt klassikerna, som i många decennier har bevisat sin säkerhet för barnet, samt uppfyllt kraven på estetik och komfort.

Ikea sängmodeller är mycket populära . - produkterna från detta märke är tillverkade av miljövänliga råvaror. Dessutom tar produktens design hänsyn till alla möjliga situationer som kan skapa en källa till skada under produktens användning.

Därför, ur säkerhetssynpunkt, har detta märke verkligen en av de första platserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

Den moderna möbelmarknaden är full av kuddsidor i olika modeller och modifieringar, så det är inte så lätt att välja. Sovrummets mått varierar. Oftast är det dimensioner 160x80, 140x70, samt 70x160 cm, former och material skiljer sig åt.

För att göra rätt val är det viktigt att följa vissa rekommendationer

Numera är sängar med sidor gjorda av en mängd olika material - plast, trä, metall och spånskiva. För ett barnrum är naturligt trä det bästa valet, eftersom det är ett väl beprövat, starkt, allergivänligt material som inte innehåller skadliga och giftiga ämnen. Ange samtidigt separat vad träet är täckt med, kräv sanitetscertifikat och utvärdera visuellt vilka material som användes i produktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var särskilt uppmärksam på att sidorna inte ska hindra luftcirkulationen runt barnets huvud medan barnet ligger i spjälsängen. Företräde bör ges till tandhjulsmekanismen, som inte kommer att skapa ett hinder för luftflödet.

Det är mycket viktigt att se till att den skyddande kragen är stark. Om den är avtagbar måste du själv kontrollera hur mycket ansträngning som krävs för att ta bort den. Försök att föreställa dig om ditt barn är kapabelt till denna typ av arbete.

Om du tvivlar på mekanismens tillförlitlighet är det bättre att föredra designen i ett stycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att en säng för ett barn är en plats för komfort och säkerhet, och det gäller även sidorna. Alla delar som kan bli en källa till skada för barnet måste täckas med speciella silikondynor.

Du bör inte snåla med ditt barns hälsa och säkerhet . En kvalitetssäng kan inte vara billig. Naturligt massivt trä, fästelementens styrka och skyddet för skyddande staket kräver investeringar, och du bör vara beredd på sådana utgifter moraliskt och ekonomiskt. Kom ihåg att eländaren betalar två gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fixar man det korrekt?

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt en sådan fråga som att fästa sidorna på spjälsängen. Som regel används strängar för detta - i det här fallet måste specialband läggas på stavarna uppifrån och nedifrån. Det är mycket viktigt att kontrollera fixeringens styrka, eftersom det växande barnet troligen kommer att bestämma sig för att luta sig mot en så intressant stötfångare, och om det plötsligt bryter av, då blir barnet i bästa fall helt enkelt rädd, och i värsta fall, han faller och träffar sängkanten.

Vissa modeller har kardborreband . Detta alternativ är kanske det mest ömtåliga. Även ett år gammalt barn kan ta ut ett sådant fästelement, så kardborreband används bäst i spjälsängar för nyfödda och barn under de första månaderna av livet.

Knappar kan inte heller kallas ett lämpligt fästelement, eftersom när de trycks på sidan kan de helt enkelt lossna, och det är möjligt att den nyfikna bebisen bestämmer sig för att omedelbart dra dem i munnen.

Vi tycker att det inte är värt att prata om vad detta kan leda till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lås anses vara det bästa alternativet. De kan användas inte bara på hårda, utan också på mjuka modeller, de minskar risken för att bryta fästet avsevärt, vilket bidrar till större komfort för barnet.

Köpet av en säng med stötfångare har sina egna egenskaper . Om barnet ständigt sover i sin spjälsäng blir installationen av stationära sidor korrekt - sådana strukturer skyddar inte bara barnet på ett tillförlitligt sätt, utan hjälper honom också att ta de första stegen.

Men tonåringar bör använda modeller som bara täcker en del av madrassen - de uppfyller sin roll fullt ut, men samtidigt ser de mycket mer estetiskt tilltalande ut.

Rekommenderad: