Byta Ut En Uppvärmd Handdukstork: Hur Byter Du En Handdukstork I Ett Badrum I En Lägenhet Med Egna Händer? Kan Jag Byta På Vintern?

Innehållsförteckning:

Video: Byta Ut En Uppvärmd Handdukstork: Hur Byter Du En Handdukstork I Ett Badrum I En Lägenhet Med Egna Händer? Kan Jag Byta På Vintern?

Video: Byta Ut En Uppvärmd Handdukstork: Hur Byter Du En Handdukstork I Ett Badrum I En Lägenhet Med Egna Händer? Kan Jag Byta På Vintern?
Video: Handdukstorkar med Christoffer - 3 tips 2024, April
Byta Ut En Uppvärmd Handdukstork: Hur Byter Du En Handdukstork I Ett Badrum I En Lägenhet Med Egna Händer? Kan Jag Byta På Vintern?
Byta Ut En Uppvärmd Handdukstork: Hur Byter Du En Handdukstork I Ett Badrum I En Lägenhet Med Egna Händer? Kan Jag Byta På Vintern?
Anonim

Om du planerade att installera en ny i stället för den gamla handdukstorkaren, måste du förbereda dig ordentligt för ett sådant förfarande. Dessutom är det mycket viktigt att strikt följa instruktionerna steg för steg för att undvika allvarliga misstag. Och du bör också känna till de grundläggande reglerna för att byta ut en handdukstork.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Innan du börjar byta ut din handdukstork själv är det mycket viktigt att ta dig tid att göra nödvändiga förberedelser. Fundera över vad som ska vara rätt förberedelse.

  • Först och främst bör en hantverkare i de första stadierna utvärdera sina kunskaper inom VVS -området.
  • Det är nödvändigt att förbereda alla nödvändiga verktyg genom vilka arbetet kommer att utföras. Det rekommenderas att alla användbara enheter läggs omedelbart på en tillgänglig plats så att du i det mest avgörande ögonblicket inte behöver slösa tid på att leta efter det nödvändiga verktyget.
  • Du måste i detalj förstå de tekniska förhållandena under vilka det är planerat att byta ut den uppvärmda handduksstången.
Bild
Bild
Bild
Bild

I förberedelseskedet är det lämpligt att lösa organisatoriska och juridiska frågor. Det är möjligt att vissa förfaranden måste samordnas i förväg med berörda myndigheter.

  • Om vi pratar om att arbeta med individuell autonom uppvärmning, får allt arbete utföras utan föregående godkännande, eftersom avstängning av de vanliga systemen i ett flerbostadshus inte kommer att tillhandahållas.
  • Om det är planerat att ansluta till värmeförsörjningen i ett flerfamiljshus, kommer vissa begränsningar att gälla under den kalla årstiden (till exempel på vintern under uppvärmningssäsongen). Inträde till sådant arbete är endast tillåtet vid nödläckage eller brist på nödvändig cirkulation.
  • Om det är planerat att ansluta till en varmvattenledning i en lägenhet (privatiserad), är det tillåtet att tillfälligt stänga av vattentillförseln, men detta kommer att kräva en lämplig vädjan till det befintliga förvaltningsbolaget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du förbereder dig för att byta ut en handdukstork, måste du välja det optimala anslutningsschemat baserat på typen av den nya installerade enheten. Det är absolut nödvändigt att ta till för att stänga av vattnet (vilket betyder en stigning av varmt vatten).

Bild
Bild
Bild
Bild

Demontering av den gamla installationen

När förberedelserna är klara är det vettigt att börja demontera den gamla handdukstorken. Detta görs i några steg.

  • Först måste du beskriva platserna för framtida nedskärningar. De måste göras uteslutande vertikalt, därför rekommenderas att placera märkena med en nivå.
  • Med hjälp av en kvarn måste du klippa rör. Detta måste göras på vägen till torktumlaren. Glöm inte att snittet ska vara så smidigt och korrekt som möjligt.
  • Du måste noggrant klippa ner fästelementen och sedan ta ut den sågade enheten ur rummet så att den inte stör.
  • Freskerna måste skärpas. Du bör göra en vinkel på 45 ° för att säkerställa maximal bekvämlighet för förmånen.
  • Därefter måste röret beläggas med maskinolja. Därefter måste du göra en tråd med en pinne.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta skede kommer demonteringsarbetena att slutföras framgångsrikt. Om det är planerat att demontera en vattenuppvärmd handdukstork av en seriell sovjetisk modell, kommer det att vara nödvändigt att bygga på det sätt som det är anslutet till motorvägen . Torken kan fästas med hjälp av en hylsa eller genom svetsning.

När det gäller kopplingen kan du tillgripa enkel demontering, där kopplingen lossas enligt ett visst mönster. Svetsade strukturer skärs med en slipmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av en ny handdukstork

När demonteringen av den tidigare enheten är klar kan du fortsätta med att fixa den nya enheten. Att byta handdukstork i badrummet är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Det viktigaste är att agera strikt enligt instruktionerna, ta dig tid och använda verktyg som kan underhållas. Om allt görs enligt reglerna minimeras risken för att göra misstag. Låt oss överväga huvuddragen i dessa händelser.

  • Så att du vid efterföljande möjliga byten inte behöver kontakta bostadskontoret och stänga varmvattenuppgången, det rekommenderas att installera en förbikoppling tillsammans med den uppvärmda handdukstorkaren. Detta är namnet på bypassröret med kulventiler. Tack vare denna komponent kan vattentillförseln till torktumlaren stoppas när som helst utan att stänga av stigaren.
  • Det bör komma ihåg att alla anslutande sektioner av rör och kopplingar måste vara tätade. För dessa ändamål är det lämpligt att använda drag, FUM -tejp, samt en speciell tråd.
  • Därefter måste du installera "amerikanen" på eyeliner. Detta är nödvändigt för att nästa gång du inte behöver klippa om rören, men det visar sig att du helt enkelt skruvar loss torktumlaren och sätter en ny på plats. Detta kommer att avsevärt förenkla reparationsmanipulationer om enheten av någon anledning går sönder.
  • I nästa steg måste du markera platserna på väggen där fästelementen kommer att placeras. För dessa ändamål måste du ansluta den monterade och förberedda handdukstorkaren till eyeliners. I det här fallet kan du också använda "amerikansk".
  • Genom att klämma fast den löstagbara anslutningen måste du noggrant justera enhetens position, samt markera fästpunkterna på väggen.
  • Efter detta steg kommer det att vara möjligt att äntligen installera den nya handdukstorken på sin direkta plats i badrummet. Enheten måste fixeras så säkert som möjligt på fästelementen och sedan återanslutas till rören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Om du har planerat att byta handdukstork i lägenheten själv, bör du beväpna dig med några användbara rekommendationer om detta

  • För att ersätta en föråldrad enhet med en ny med dina egna händer är det möjligt att använda svetsning för att få tillförlitliga anslutningar. Vid drift av elektrisk svetsutrustning är det viktigt att observera 2 grundläggande förhållanden. För det första är det nödvändigt att uppnå ett tillförlitligt grepp och kontakt med krokodilklämmornas metalldelar. För det andra är det tillåtet att ansluta alla elektriska enheter, särskilt en svetsmaskin, endast till korrekt jordade strömkällor.
  • Som regel tillhandahålls i första hand en bypass i nya byggnader, så att du kan utföra en byte utan att se tillbaka på dina grannar. Om det inte finns någon förbikoppling måste du interagera med förvaltningsbolaget. Du måste skicka in en ansökan för att få tillstånd för installation och kontakta sedan avsändaren på bostadskontoret för att klargöra arbetstiden. Efter att bytet har slutförts, kallas en anställd i brottsbalken för att kontrollera om reparationen uppfyller detta tillstånd.
  • Det är lämpligt att demontera den gamla handduksstången inte bara när den är kraftigt sliten. Sådana procedurer kan också användas om du vill installera en mer funktionell apparat i badrummet med en attraktiv snygg design.
  • Installationen av en ny uppvärmd handdukstork på översta våningen kommer att kännetecknas av en enklare rörledning, eftersom det inte finns någon röranslutning till grannarna ovanifrån. Tack vare detta blir installationen av enheten mycket enklare och snabbare.
  • Torken kan installeras antingen parallellt eller i serie med avseende på stigarrören. Om enheten bryter vattenströmmen, är det absolut nödvändigt att ringa rörmokaren från bostadsavdelningen till huset för att byta ut den och sedan blockera stigaren.
  • När du installerar en ny handdukstork på egen hand är det mycket viktigt att inte glömma att vattnet i dess struktur ska rinna uteslutande i riktningen från topp till botten. Av denna anledning måste matningssteget vara korrekt anslutet till enhetens övre uttag.
  • De nuvarande normerna och reglerna för installation tillåter inte installation av några beslag på förbikopplingen. Det är absolut nödvändigt att komma ihåg detta förbud när du installerar enheten med egna händer.
  • Du kan inte godtyckligt överföra den uppvärmda handduksstången till otillåtet långa avstånd. Självförflyttning av stigaren är också strängt förbjudet.
  • Om du själv bestämmer dig för att byta ut den gamla enheten mot en ny, rekommenderas det starkt att endast använda korrekt fungerande verktyg för detta. Om samma kvarn inte fungerar korrekt, kommer högkvalitativt arbete helt enkelt att misslyckas.
  • Om ägaren på förberedelsestadet insåg att hans kunskap och färdigheter inte skulle räcka för en felfri installation av en ny spole, är det vettigt att vända sig till mer erfarna hantverkare. Naturligtvis kommer detta att medföra vissa utgifter, men viktiga system i hemmet kommer inte att få några skador.

Rekommenderad: