"Smarta" öronproppar: En Genomgång Av Elektroniska Modeller Med En Väckarklocka Och Andra Användbara Funktioner, De Bästa öronpropparna

Innehållsförteckning:

Video: "Smarta" öronproppar: En Genomgång Av Elektroniska Modeller Med En Väckarklocka Och Andra Användbara Funktioner, De Bästa öronpropparna

Video:
Video: Which Tile Bluetooth Tracker is best? | Pro vs Mate vs Slim vs Sticker 2024, Maj
"Smarta" öronproppar: En Genomgång Av Elektroniska Modeller Med En Väckarklocka Och Andra Användbara Funktioner, De Bästa öronpropparna
"Smarta" öronproppar: En Genomgång Av Elektroniska Modeller Med En Väckarklocka Och Andra Användbara Funktioner, De Bästa öronpropparna
Anonim

Öronproppar är inte längre begränsade till deras huvudsakliga funktion. Naturligtvis kompenserar de framgångsrikt för ljudets skadliga effekter. Men en genomgång av "smarta" öronproppar visar att dessa modeller har ett antal andra viktiga egenskaper.

Bild
Bild

Vad är de och vad är de till för?

Begreppet "smarta" öronproppar i sig antyder att moderna innovativa tekniker användes vid skapandet. Kostnaden för sådana produkter är ganska hög. Deras utvecklare försäkrar att det kommer att vara möjligt att inte bara isoleras från främmande ljud utan också skapa en individuell bekväm miljö. Deklarerad släckningsförmåga:

  • snarka;
  • ljud i angränsande lägenheter och hus;
  • ljud från förbipasserande fordon;
  • ljud när du flyttar ett tåg eller flygplan;
  • hög musik.
Bild
Bild

Funktionsprincipen visar sig vara användningen av aktiv brusreducering . Mikrofonen tar upp ljud utifrån. Processorn bearbetar dessa ljud och känner igen deras funktioner. Tack vare en speciell algoritm väljs "anti-noise" så effektivt och snabbt som möjligt. En särskild talare ansvarar för deras utfärdande.

Det bör noteras att kvaliteten på främmande ljuddämpning är mycket högre än standard öronproppar. Men elektroniken hinner inte alltid reagera på plötsligt uppträdande ljud.

Men systemet klarar sig bra med monotona ljud, särskilt rytmiska. Enligt expertstudier arbetar moderna samplingar tryggt med ljud av olika frekvenser och ljudstyrka.

Bild
Bild

Vyer

Elektroniska öronproppar används vanligtvis för att hjälpa dig att sova gott. De används både hemma och på hotell, på långa resor. Vissa enheter är tillverkade med en väckarklocka, vilket gör att du dessutom kan försäkra dig mot förseningar och spara pengar. Tillsammans med detta kan vissa modeller gälla:

  • dykare - minska de skadliga effekterna av tryckfall och eliminera samtidigt inträngande av vatten i hörselgången;
  • simmare - blockerar också inträngning av vatten utan att minska hörbarheten;
  • motorcyklister, skoter, moped och ATV -förare - för bättre hörselskydd;
  • musiker - under professionella och amatörföreställningar, repetitioner;
  • flygplanspassagerare - för att förhindra att öronen känns, som ofta finns på höga höjder;
  • vanliga människor - oftast väljer de universella öronproppar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många enheter i budgetkategorin har en skumgummidesign. Denna teknik klarar sina uppgifter väl . Hon kan dock inte hålla länge. Gummimodeller måste sättas in djupt i hörselgångarna, vilket orsakar obehag och ibland orsakar hälsoproblem. Hårda sorter av silikon är praktiska, medan elastiska är bekvämare, men relativt kortlivade.

Långvarigt silikonark kännetecknas av ökad mekanisk styvhet . Det är lätt att rengöra. Fördelen med silikonkonstruktioner är deras bekvämlighet och absoluta likgiltighet för de influenser som miljön vanligtvis har. Silikon ändrar inte dess egenskaper under påverkan av svett, öronvax och gaser i atmosfären. Irritation av huden, som är så vanlig när man använder andra material av låg kvalitet, är också uteslutet.

Vaxkonstruktionerna är bekväma och anatomiska . Deras struktur gör att ingenting kan skjutas in i hörselgången. Sådana modeller kan användas många gånger. Ändå kommer kvaliteten att försämras med tiden.

Men när du använder vaxörproppar kan du nästan glömma att de faktiskt finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

Hush Plugs är en utmärkt allergivänlig enhet. Specialdesignade digitala högtalare gör det enkelt att fästa på utsidan. Tillförlitligt skydd mot buller över 25 dB garanteras . Förutom att spela förinställda melodier kan du också använda larmläget.

När du bär dem är öronpropparna osynliga utåt.

Bild
Bild

Bose Sleepbuds liknar vanliga hörlurar . Externa ljud blockeras på högsta möjliga nivå. Precis som i den föregående modellen realiseras det att spela melodier eller använda en väckarklocka. Det finns tre olika storlekar; batteritiden garanteras upp till 6 timmar i rad. Ett antal särskilt lugnande ljud tillhandahålls.

Bild
Bild

Etymotic MusicPro öronproppar är också ett bra val . Men det är värt att notera att alternativet för brusreducering inte fungerar särskilt bra. Bara frånvaron av kablar hjälper till att skilja produkten från vanliga hörlurar. Fläckigheten hos ett antal delar kan också orsaka problem.

Tillbehöret klarar dock av att dämpa hög musik, men inte helt.

Bild
Bild

Kill Noise förtjänar också uppmärksamhet . I utseende är de mer lik de trappade öronproppar som används av musiker. Med reglaget kan du ange vilka ljud som ska hoppas över. Det är möjligt att konfigurera att hoppa över röster, telefonsamtal. Du kan använda två enheter samtidigt, eller bara en (för att bättre kontrollera vad som händer runt).

Bild
Bild

Granskning av öronproppar från Bose Sleepbuds i videon.

Rekommenderad: