Hur Sätter Man öronproppar Ordentligt I öronen? Hur Använder Man Silikon Och Andra Typer? Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sätter Man öronproppar Ordentligt I öronen? Hur Använder Man Silikon Och Andra Typer? Instruktioner

Video: Hur Sätter Man öronproppar Ordentligt I öronen? Hur Använder Man Silikon Och Andra Typer? Instruktioner
Video: Instruktionsvideo 2024, Maj
Hur Sätter Man öronproppar Ordentligt I öronen? Hur Använder Man Silikon Och Andra Typer? Instruktioner
Hur Sätter Man öronproppar Ordentligt I öronen? Hur Använder Man Silikon Och Andra Typer? Instruktioner
Anonim

För att kunna slappna av helt på natten, fokusera på att slutföra en viktig uppgift på jobbet, är perfekt tystnad nödvändig. Men även om du befinner dig i din egen lägenhet eller stänger kontorsdörren tätt, kan det vara mycket svårt att undvika främmande buller. I sådana situationer tillgriper många ett verktyg som öronproppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Öronproppar är skär som måste placeras inuti örat . Den skapade ljudbarriären hjälper till att minska påverkan av yttre buller från närliggande rum eller från gatan. Öronproppar används både i hemmet och vid utförande av en viss typ av arbete i samband med en ökad ljudnivå under deras prestanda. bortsett från bullerskydd Vissa typer av öronproppar kan skydda öronsnäckan från att vatten kommer in i den medan du simmar. Sådana medel används under vattensporter.

Oavsett syftet måste du kunna sätta in sådan personlig skyddsutrustning mot buller i dina öron.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och om det inte är svårt för en person som ständigt använder öronproppar länge för att installera dem, så behöver en nybörjare mycket ansträngning för att korrekt placera proppen inuti örat. För att undvika upprepade försök, samtidigt som du minskar risken för skada på den tunna huden inuti hörselgången, kan du använda ett antal regler som hjälper till att göra den första användningen av öronproppar bekvämare.

Bild
Bild

Steg för steg bruksanvisning

Du måste använda öronproppar ganska ofta i vardagen. Eftersom sådana anordningar är ett pålitligt sätt att skydda mot effekterna av främmande ljud. Många ger dock upp öronproppar efter den första användningen. Detta beror på förekomsten av överdrivet tryck i hörselgången eller smärtsamma känslor medan öronpropparna är inne.

Bild
Bild

Oftast är obehaget när du använder öronproppar förknippat med det faktum att de är felaktigt infogade eller fel storlek har valts . För att förhindra att öronpropparna utövar kraftigt tryck på örat bör de mindre vara att föredra vid köp för första gången. Vid köp bör du också vara uppmärksam på uppsättningarna som består av flera par öronproppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa kit innehåller öronproppar i olika storlekar och material.

Efter att ha köpt en sådan uppsättning kan du jämföra alla kopior och välja det bästa alternativet, undvika upprepade resor till apoteket. Priset i en sådan uppsättning blir mycket lägre än om du köper varje typ av öronproppar separat.

När ett lämpligt par bullerskyddsutrustning har valts, det är nödvändigt att lära sig hur man korrekt installerar öronpropparna inuti hörselgången . Om de inte är helt isatta blir ljudisoleringskvaliteten dålig. Men om du sätter in öronpropparna för djupt i örat kan du skada trumhinnan. Om produkten sätts in för djupt kan det också vara problem med ytterligare avlägsnande från örat.

Bild
Bild

För att undvika obehagliga konsekvenser måste du läsa de bifogade instruktionerna före användning. I händelse av att öronpropparna väljs ut av en otolaryngolog kan rekommendationer för installation fås på läkarmottagningen. De grundläggande reglerna att följa när du placerar öronproppar i hörselgången inkluderar några grundläggande steg.

  1. Tvätta och torka händerna noggrant innan proceduren påbörjas.
  2. Rengör hörselgången från vax med en bomullspinne doppad i varmt vatten.
  3. Torka öronen med en bomullspinne.
  4. Ta bort förpackningsmaterialet från öronpropparna.
  5. Med två fingrar på ena handen, ta tag i öra övre kanten och dra det upp och bakåt.
  6. Placera öronproppen inuti hörselgången med den andra handen med en vridrörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå om öronpropparna är korrekt installerade måste du titta i spegeln.

Om bara den smala delen av öronen är synlig, vilket fungerar som ett grepp med fingrarna, sitter öronpropparna korrekt .… Om öronproppens breda del sticker ut starkt utanför örat, betyder det att den inte är helt isatt, eller att storleken är större än nödvändigt.

Förutom, Öronproppar installerade inuti örat bör inte orsaka obehag, och ljud som kommer från utsidan ska verka dämpade . Efter användning, ta bort öronpropparna smidigt, utan plötsliga rörelser. Eftersom ett starkt tryckfall under en plötslig extraktion kan orsaka skarp smärta och i vissa fall leda till skador på trumhinnan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att bullerskydden har tagits bort från örat, Det finns några regler att följa för att hjälpa dig att bevara dina öronproppar och göra dem redo för din nästa användning.

  1. Rengör öronpropparna genom att placera dem i en speciell lösning i 5-7 minuter. Om inte kan du använda tvålvatten eller väteperoxid.
  2. Skölj under rinnande varmt vatten.
  3. Torka av med en bomullspinne eller en mjuk trasa.
  4. Låt stå på en ren yta i 40-60 minuter för att torka helt.
  5. Lägg i en lufttät behållare.
  6. Förvara öronproppar från direkt solljus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Reglerna för användning och skötsel kan skilja sig något beroende på vilken typ av öronproppar som används.

Eftersom varje typ av material som öronproppar tillverkas av har sina egna egenskaper måste de beaktas vid användning.

Bild
Bild

Disponibel

Engångs öronproppar är gjorda av en blandning av vax, bomull och vaselin. De är flexibla och kan passa vilken storlek som helst på öronen. Dessutom är fördelen med att använda sådana öronproppar den låga kostnaden och det faktum att det inte är nödvändigt att rengöra dem efter användning. Du kan installera en sådan plugg korrekt i örat genom att följa dessa rekommendationer.

  1. Separera en massa massa av önskad storlek.
  2. Värm upp det mellan handflatorna.
  3. Forma massan till en kon.
  4. Placera den resulterande öronproppen i örat så att den utskjutande spetsen räcker för att greppa med fingrarna när du drar ut den senare.
Bild
Bild

Efter användning måste sådana pluggar kasseras, eftersom de är engångsbruk. Innan du slänger den använda öronproppen måste du kontrollera dess integritet, eftersom små bitar av vax kan lossna när de tas bort och förbli inuti örat.

Bild
Bild

Återanvändbar

Återanvändbara öronproppar kan tillverkas av material som polypropen, skum eller silikon. De är styvare än vax och har en konstant form, vilket innebär att dessa bullerskydd måste dimensioneras mer noggrant.

Sätt i öronproppar i silikon med roterande rörelser.

Medan frigolit öronproppar måste först vridas i händerna för att göra dem tunnare, och först sedan placeras inuti örat. Efter att ha använt denna typ av öronproppar kräver noggrann rengöring för att undvika tillväxt av bakterier på deras yta, vilket kan orsaka öronsjukdomar.

Bild
Bild

Enskild

Anpassade öronproppar är tillverkade av material som vax eller gummi av en otolaryngolog. Först görs ett intryck av hörselgången, sedan görs själva öronpropparna enligt detta prov. Fördelen med denna typ av brusabsorberingsmedel är perfekt passform i örat på grund av individuella storlekar, liksom möjligheten att välja färg, lägga till smycken, bokstäver eller logotyp . Men samtidigt gör den höga kostnaden för sådana kontakter dem inte särskilt populära bland konsumenterna.

Bild
Bild

Specialistrekommendationer

Genom att använda öronproppar för att skydda mot buller kan alla välja den typ av skydd som passar dem bäst. Nästan varje apotek har ett brett utbud av dessa produkter, olika i material, färg, form, kostnad. Men bland specialister inom otolaryngologi det finns användningsregler som bör följas, oavsett vilken typ av öronproppar som används i ett visst fall.

  1. Använd inte öronproppar varje natt under långa perioder eftersom de kan vara beroendeframkallande . Om en person inte kan somna utan öronproppar i en välbekant miljö utan skarpa ljud, finns det en möjlig sömnstörning. Det är en sjukdom och kräver specialistbehandling.
  2. Var särskilt uppmärksam på att rengöra pluggarna efter användning, eftersom öronvaxet på ytan kan orsaka infektionssjukdomar i hörselgången.
  3. Använd inte öronproppar om du har någon sjukdom, skada eller inflammation i hörselgången , eftersom långvarig närvaro av ett främmande föremål i det drabbade örat kan förvärra sjukdomen.
  4. Använd inte öronproppar om det finns svavelproppar . Eftersom den frekventa introduktionen av ljudabsorberande medel kommer att bidra till tätningen av kontakten och dess djupare framsteg.
  5. För att förhindra att öronpropparna faller ut under användning, rengör hörselgången från svavelsekret och talgkörtlar före varje injektion . Om öronpropparna dyker upp ur öronen bör större exemplar användas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att följa de angivna reglerna hjälper till att bekvämt placera öronpropparna inuti hörselgången, vilket undviker obehagliga känslor, och rekommendationer från specialister hjälper till att förebygga eventuella sjukdomar, vars uppkomst är förknippad med felaktig användning av ljudabsorberingsmedel.

Rekommenderad: