Öronproppar I Silikon: Hur Använder Jag Anatomiska Och Plastiska öronproppar I Silikon? Vilket är Bättre? Hur Trimma För Att Passa?

Innehållsförteckning:

Video: Öronproppar I Silikon: Hur Använder Jag Anatomiska Och Plastiska öronproppar I Silikon? Vilket är Bättre? Hur Trimma För Att Passa?

Video: Öronproppar I Silikon: Hur Använder Jag Anatomiska Och Plastiska öronproppar I Silikon? Vilket är Bättre? Hur Trimma För Att Passa?
Video: Hearing Protection: How to Use Pre-Molded Earplugs 2024, Maj
Öronproppar I Silikon: Hur Använder Jag Anatomiska Och Plastiska öronproppar I Silikon? Vilket är Bättre? Hur Trimma För Att Passa?
Öronproppar I Silikon: Hur Använder Jag Anatomiska Och Plastiska öronproppar I Silikon? Vilket är Bättre? Hur Trimma För Att Passa?
Anonim

God sömn är mycket viktigt för en persons hälsa, allmänna välbefinnande och humör. Därför är en bekväm vistelse oerhört viktig. Och om främmande buller inte alltid är möjligt att eliminera kommer silikon öronproppar att komma till undsättning. Det är värt att veta hur man väljer dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Öronproppar i silikon är produkter i form av kottar. De är allergivänliga, elastiska och mjuka. Du kan använda dem upprepade gånger. Det räcker bara att skölja med varmt vatten och torka torrt, du kan behandla det med alkohol. Silikon används i plåt eller termoplast … Den första typen är mer slitstark, men de väljs endast enligt örats form. Men den andra typen är mjuk och kan ta vilken form som helst. Anatomiska öronproppar kan göras på beställning, vilket ger alla storlekar som krävs för detta.

Produkterna är vanligtvis utformade för att absorbera buller i intervallet 20-40 decibel .… Även om det är väldigt bekvämt i dem, och de inte känns, rekommenderar läkare inte att dras med dem. Att sova med öronproppar i öronen varje dag är inte värt det.

På grund av förekomsten av beroende kommer det att vara omöjligt att sova senare, även med ett litet bakgrundsbrus.

Bild
Bild

Bättre att använda dem i vissa situationer. Dessa inkluderar:

  • lång resa med flyg, tåg eller buss;
  • om fönstren är öppna på sommaren, och det finns en tågstation eller flygplats i närheten, så tågens horn och ljud från flygplan hindrar dig från att somna;
  • om en dags sömn är akut nödvändig, och grannarna bestämmer sig för att lyssna på musik eller driva en spik i väggen;
  • om en familjemedlem snarkar kraftigt.
Bild
Bild

Valbara kriterier

Det finns ett antal faktorer att tänka på när du väljer rätt öronproppar

  • Material … Öronproppar är gjorda av olika material, till exempel vax, polypropylenskum, polyuretan. Men de mest populära är silikon, eftersom de är gjorda av ett plastmaterial.
  • Graden av elasticitet . Denna faktor spelar en viktig roll, eftersom ju tätare produkten passar inuti öronen, desto bättre absorberas ljudet. Dessutom beror komfort på detta, och detta är mycket viktigt för sömnen.
  • Produktens mjukhet … Öronproppar ska vara mjuka så att de inte trycker någonstans, inte gnuggar huden eller orsakar irritation.
  • Säkerhet … Denna faktor är också värd att uppmärksamma. Och även här vinner silikonalternativ. De bearbetas enkelt med varmt vatten, alkohol, peroxid och hygien är mycket viktigt.
  • Lätt att använda . Bekväma öronproppar är de som passar lätt in i örat och sitter tätt utan att skapa tomt utrymme. De ska inte sticka ut mycket utanför öronkanten, annars blir det obehagligt att sova.
  • Bullerskydd . För sömn rekommenderar experter att använda alternativ med skydd upp till 35 decibel. Man tror att detta är tillräckligt för sömn.
  • För vissa kan tillverkaren också ha betydelse .… I det här fallet bör du vara uppmärksam på dem som redan har visat sig vara bäst i produktionen av dessa produkter. Dessa inkluderar företag som Hush, Ohropax, Alpine Niderlands, Moldex, Calmor, Travel Dream.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för användning

Så att inget stör sömn och vila är bekvämt, du måste sätta i öronpropparna korrekt . För att göra detta måste du dra något i öronloben med ena handen och sätta in kontakten i örat med den andra. I det här fallet måste det pressas försiktigt med fingrarna, inuti öronen kommer det att få önskad form. Du ska inte försöka trycka öronpropparna så långt som möjligt. Om de är gjorda av kvalitetsmaterial och korrekt isatta faller de inte ut ändå. De avlägsnas också lätt från öronen efter sömnen.

Du måste ta kontakten på pluggen, klämma den lätt med fingrarna och dra ut den från örat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda återanvändbara öronproppar i upp till ett år . Det viktigaste är att rengöra dem ordentligt för att inte smitta. För att göra detta måste du ta en bomullstuss, fukta den i en alkohollösning och torka av den. Eller tvätta under rinnande vatten med tvål och torka. Öronproppar bör förvaras i en speciell låda eller påse, så att de inte blir dammiga, smutsiga eller försvinner . Om öronpropparna sticker ut för långt bortom öronkanten kan de skäras så att de passar. Eftersom de är ganska mjuka är denna manipulation enkel med en ren, skarp sax.

Rekommenderad: