Luktfri Snabbtorkande Golvfärg: Träbeläggningsmassor, Akrylfärg För Trä

Innehållsförteckning:

Video: Luktfri Snabbtorkande Golvfärg: Träbeläggningsmassor, Akrylfärg För Trä

Video: Luktfri Snabbtorkande Golvfärg: Träbeläggningsmassor, Akrylfärg För Trä
Video: Lyckas med akrylfärg (Färg och Måleri) 2024, Maj
Luktfri Snabbtorkande Golvfärg: Träbeläggningsmassor, Akrylfärg För Trä
Luktfri Snabbtorkande Golvfärg: Träbeläggningsmassor, Akrylfärg För Trä
Anonim

Golvmålning kräver en ansvarsfull och uppmärksam attityd. Det är nödvändigt att välja rätt material för att utföra de uppgifter som du tilldelats för att inte möta problem och svårigheter i framtiden. Valet av färg bör tas ansvarsfullt, eftersom det finns alternativ som lämnar en mycket giftig lukt av kemi inuti rummet.

Bild
Bild

Nyckelfunktioner

De luktfria materialen för ytmålning är idealiska för golvytan. Detta innovativa verktyg används ofta av människor som inte kan lämna det målade rummet på flera dagar.

Sådana färger för trä- eller betonggolv har många betydande fördelar:

  • färgen torkar på några minuter, så du behöver inte spendera mycket tid på att vänta på att denna process ska slutföras;
  • du behöver inte bära en mask eller andningsskydd i ansiktet medan du arbetar med lackering;
  • frånvaron av en skarp lukt av kemi bidrar till att du inte förgiftar dig själv med skadliga ångor;
Bild
Bild
  • i sammansättningen av luktfria golvfärger finns det inga hälsofarliga komponenter som kan komma in i luftvägarna och orsaka allergier;
  • efter färgning behöver du inte flytta till en annan plats på flera dagar, eftersom det inte kommer att lukta inuti rummet;
  • tack vare beläggningens mångsidighet kommer du att kunna utföra arbete inte bara inuti utan även utanför rummet.
Bild
Bild

Det bör understrykas att luktfria färger sticker positivt ut mot bakgrund av sina konkurrenter. Säkra ämnen som ingår i emaljen klarar perfekt sitt huvudsyfte.

Olika sorter

Med akrylfärg kan du måla olika ytor. Oftast används dessa beläggningar för behandling av betonggolv, eftersom de har en hög kvalitet och överkomliga kostnader. För att färgen ska fastna på betongytan är det nödvändigt att förrena golvet från den gamla beläggningen, liksom från all slags smuts. För att beläggningen ska ligga så platt som möjligt är det värt att bearbeta golvet med en slipmaskin. Endast i det här fallet kommer arbetet inte att orsaka problem.

Det finns kompositioner avsedda för applicering på ett träds yta. Sådan färg kan tränga in i varje mikrospricka och maskfel . Greppet är förbättrat, så golvets hållbarhet garanteras. För att applicera akrylfärg måste golven förbehandlas med ett elektriskt plan. Sedan är ytan spacklad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många färger passar både trä- och betonggolv. Beläggningarna har en låg kostnad, liksom den högsta kvalitetsnivån.

Akrylfärg baserad på vatten är mycket populär och utbredd. Det är en vattenhaltig emulsion bestående av akrylhartser. De avdunstar för att bilda polymerer. Som ett resultat visas ett lager som utför skyddande och dekorativa funktioner. Denna beläggning är inte lämplig för utomhusarbete.

Färger av akryltyp är inte för dyra. De är luktfria eftersom det finns inga flyktiga ämnen i deras sammansättning . Detta är den största fördelen med produkten, tack vare vilken den har blivit så vanlig i vår tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med akrylfärg är uppenbara:

  • hållbarhet - beläggningen kommer att hålla i mer än 5 år utan att förlora sitt ursprungliga utseende;
  • sortiment av nyanser - du kan välja akrylfärg av valfri färg, eftersom färgpaletten varierar mycket;
  • låg nivå av ånggenomsläpplighet - tack vare denna fördel kommer ett bekvämt mikroklimat att regera i ditt rum;
  • användarvänlighet - du kan applicera färg på vilket sätt som helst för dig, eftersom olika verktyg är lämpliga för detta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också alkydfärg, som också är efterfrågad bland köpare. Detta är en färgad beläggning, som kännetecknas av närvaron i sammansättningen av en speciell komponent - alkyd. Han spelar rollen som en kontakt. Färgen är extremt slitstark och hållbar. Det torkar snabbt och har många användbara funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja rätt material, ta hänsyn till följande egenskaper hos beläggningen:

  • lämplig för inomhus- och utomhusarbete;
  • medelkostnad - en liter per 10 kvm. m av rummets yta;
  • glansindex - 30;
  • total torktid - 24 timmar vid rumstemperatur;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • typ av utspädningsmedel - lösningsmedel;
  • hållbarhet - 3 år;
  • brist på deformation från effekterna av negativa atmosfäriska fenomen;
  • frånvaro av hälsofarliga komponenter i kompositionen.
Bild
Bild

Tips och tips för färgning av golvet

Färgskiktet som du applicerar på ytan ska vara så hållbart som möjligt. För att göra detta, följ dessa enkla tips:

  • det är nödvändigt att förbereda basen i förväg, eliminera alla befintliga defekter och kontaminering;
  • innan du målar ytan måste basen impregneras noggrant med en primer;
  • det är bättre att applicera färgen i flera lager samtidigt, för bara i det här fallet kommer det att ligga smidigt och vackert;
  • även om färgen inte har någon skarp lukt är det absolut nödvändigt att ventilera rummet när arbetsprocessen är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg det processen att välja färg- och lackmaterial måste tas så ansvarsfullt som möjligt . Ommålning är ett dyrt och komplicerat förfarande, eftersom det inte blir lätt att göra om ett misslyckat resultat. Välj betrodda tillverkare som garanterar högsta kvalitet på sina produkter.

Innan du köper färg, kontakta säljaren om dess huvudsakliga egenskaper.

Bild
Bild

Studera varans förpackning noggrant för att inte göra något misstag. Endast i det här fallet kommer färgen att låta dig klara av de uppgifter som du tilldelats snabbt och effektivt.

Hur man bryr sig?

Många är vana vid att gå runt huset i skor med gummisulor. Sådana åtgärder leder emellertid till att svarta märken visas på den, som inte är lätta att hantera. Om det är ett litet märke kan du gnugga det med tån. Intressant nog hjälper även en vanlig tennisboll att bli av med sådana fläckar. Gnugga det bara på golvet så ser du resultatet. Om randen visas, blötlägg en trasa i bakpulver och ta bort fläcken. Sedan måste golvet tvättas med vatten.

Mörka ränder kan visas på lacken vid ingången till huset. Kom ihåg det träbeläggningar ska inte tvättas med en våt trasa, eftersom fukt deformerar materialet . Det är bättre att köpa en specialprodukt avsedd för rengöring av trägolv. Behandla ett litet område med det och ta sedan bort föroreningen med mikrofiber. Om du behöver upprepa proceduren igen, gör det sedan. Behandla sedan golvet med en specialprodukt som gör lacken blank.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tuggummi eller plasticine plötsligt dyker upp på den målade ytan kan de inte försvinna av sig själva. Det är omöjligt att hantera ett sådant problem med hjälp av lösningsmedel, eftersom medlen kommer att skada färgskiktet. Lägg is i påsen för att ta bort fastnat material. Lägg den sedan på fläcken för att frysa ämnet. Nu med en spatel kan du bli av med bitar av vidhäftad plasticine. Droppar färg kan avlägsnas med en trasa fuktad i alkohol. Tryck ner den till fläcken och använd sedan en spackel.

Kom ihåg det det målade golvet behöver korrekt och regelbundet underhåll . Som ett resultat kommer ytan alltid att vara attraktiv och ren.

Bli av med dammet som samlas under möblerna varje dag. I det här fallet kommer ytan att ge dig en bekväm vistelse, eftersom en mysig atmosfär kommer att regera i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att använda en dammsugare, eftersom det lätt rengör golvytan från det damm som har dragits av färgen. Dammsugaren tar bort damm även från sprickor och sprickor, där du inte kan nå med en fuktig trasa. Dammsugaren låter dig också klara av dammet bakom möblerna så att du inte överanstränger dig under rengöringsprocessen.

Du kan enkelt ta bort olika föroreningar om du utför våtrengöring inomhus. För att göra detta, späd ut vanlig bakpulver i vatten. Om golvet är för smutsigt, använd en stel borste. Det är dock värt att komma ihåg det verktyget kan skada lacken om golvet gnids för kraftigt.

Bild
Bild

Fläckarna som lämnas efter rengöring kan strö över vit lera, som måste lämnas över natten. På morgonen tvättas golven igen med varmt vatten.

Golvets utseende förstörs ofta av fettfläckar. De kan sköljas med bensin och strö sedan med potatismjöl. Stryk sedan fläcken genom en servett. Du kan också göra en speciell välling av ättika och vit lera. Täck fläcken för att tvätta bort den med vanligt vatten på morgonen.

Målade golv av material kommer att hålla så länge som möjligt om du följer reglerna för att ta hand om deras yta. För att ta bort smuts, försök att tillsätta alkohol till varmt vatten. Ytan blir inte bara ren, utan också blank. Du kan också lägga till ett glas ättika i en hink med vatten.

Kom ihåg att luktfria lacker snabbt blir tråkiga och mörka om du tvättar golvet med tvål eller bakpulver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se har golv målade med luktfri, snabbtorkande färg många fördelar och är lätta att underhålla. Tack vare detta gör många människor ett val till förmån för sådana kompositioner. Du kan också måla golvet i ditt hem med alkyd- eller akrylfärg för en blank och attraktiv yta.

Rekommenderad: