Emalj För Radiatorer: Akrylfärg "Universal" För Radiatorer, Vit, Luktfri, Vattenbaserad Radiatorsammansättning

Innehållsförteckning:

Video: Emalj För Radiatorer: Akrylfärg "Universal" För Radiatorer, Vit, Luktfri, Vattenbaserad Radiatorsammansättning

Video: Emalj För Radiatorer: Akrylfärg
Video: Benjamin Moore Molten Metallics - ALL COLORS - Southern Paint & Supply Co. 2024, April
Emalj För Radiatorer: Akrylfärg "Universal" För Radiatorer, Vit, Luktfri, Vattenbaserad Radiatorsammansättning
Emalj För Radiatorer: Akrylfärg "Universal" För Radiatorer, Vit, Luktfri, Vattenbaserad Radiatorsammansättning
Anonim

I den moderna världen finns det många färger och nyanser, tack vare vilka du kan måla batteriet så att det harmoniskt passar in i alla interiörer. Värmeradiatorer är målade för att göra dem presentabla och för att skydda batteriet från rost. Innan du köper önskad färg måste du bekanta dig med alla typer av kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Produkter som används för att måla batterier har olika konsistenser och används för att belägga olika metaller. Många av dem används för att täcka radiatorernas utsida, medan resten används på insidan. Varje typ av färg kännetecknas av sina egna egenskaper och kvaliteter som bara är inneboende för den. Så det är värt att ta itu med huvudtyperna av färgkompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olja

För flera år sedan var oljefärger det vanligaste sättet att måla radiatorrör.

Idag använder ingen sådana formuleringar på grund av följande nackdelar:

  • ha en skarp obehaglig lukt;
  • efter ett tag blir de gula och spricker.

Ommålning av kylaren kommer fortfarande inte att ge den sitt tidigare utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Kompositionen i denna färg innehåller det så kallade polyakrylatet - detta är ett ämne som bildar en film. Om du vill att din färgstarka produkt inte ska ha en skarp lukt, är en polyakrylatbeläggning den bästa lösningen. Sådana produkter, till exempel "Universal", används ofta i vardagsrum, eftersom de nästan inte luktar. Den största fördelen med detta val är att akrylfärg kan spädas med vanligt vatten. Efter torkning kommer den inte att spricka eller gnugga av, den kan lätt rengöras från damm. Det finns blanka och matta sorter av kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pulver

Pulverprodukter anses vara de mest motståndskraftiga mot mekanisk påfrestning och har en lång livslängd. Denna radiatorfärg måste värmas, varefter den polariseras och en homogen substans erhålls. Medeltemperaturen för polymerisation av sådana kompositioner är + 200-350 grader. Dessa produkter används inte i hem på grund av att basen måste värmas upp för målning. Bilar är målade på samma sätt.

Bild
Bild

Alkyd

Detta färgalternativ skapar en film på metallytan. Det är mycket hållbart och glänsande. Om ytan på batteriet är korrekt förberedd kan alkydbeläggningen vara upp till fem år.

Det finns olika ämnen i alkydemaljens sammansättning, därför skiljer egenskaperna hos denna färg ofta

  • Måla baserat på ekologiska förtunning. Denna komposition har en obehaglig lukt och hög värmebeständighet. Huvudfärgen på denna färg är vit, men genom att lägga till önskat färgämne kan du få vilken färg som helst.
  • Alkyd emalj på vattenbaserad akryl. Det största pluset är frånvaron av skarp lukt. När du köper en sådan komposition bör du vara uppmärksam på tillämpningsområdet, eftersom inte alla alternativ är lämpliga för att måla metallrör
  • Alkyd emalj på silikon. Detta färgalternativ är av superkvalitet, används sällan och tål kritiska temperaturer upp till +600 grader. Allt från batterier till ugnar kan målas med denna emalj.
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppmärksamhet! Om du köper vit emalj bör du vara uppmärksam på att det inte finns krita i kompositionen . Om det finns krita i beskrivningen på förpackningen, kommer en sådan komposition snabbt att försämras och bli gul vid förhöjd temperatur, därför är den kategoriskt inte lämplig för färgning av batterier. Titanvitt finns i högkvalitativa formuleringar. Dessa färger är mycket pålitliga men kostar dubbelt så mycket som vanliga färger.

Bild
Bild

Färgglada produkter i sprayburkar

Spraymålningsmetoden har blivit mycket populär under de senaste åren. För att arbeta med sådan färg krävs inga målarfärdigheter. När du väljer en sådan färg, glöm inte graden av drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositioner och allmänna egenskaper

Produkterna som används för batterier skiljer sig något från alla andra färger.

Innan du köper dem måste du bekanta dig med alla egenskaper hos sådana produkter

  • Färgens sammansättning får inte innehålla några giftiga ämnen som kan skada människors hälsa. Det vill säga färgämnet måste vara rent. Uppmärksamhet! Alla utländska tillverkare regleras av den europeiska standarden och de ryska måste följa GOST -standarderna. Om några andra standarder som skiljer sig från de statliga finns på burken med färg, är denna produkt troligen av dålig kvalitet.
  • Färgen som batteriet ska målas med måste tåla temperaturer på mer än +70 grader. Lägre värmebeständighetsvärden för kompositionen medför färgflingning eller gulnad färg. Det är värt att lyfta fram att +70 grader är den lägsta tillåtna temperaturen.
  • Det är lämpligt att köpa färger som torkar snabbt, vilket minskar batteriets målingstid avsevärt. Denna artikel anses inte vara obligatorisk, men det rekommenderas att välja det här alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Absolut alla sådana produkter måste vara korrosionsskyddande. Tack vare denna egenskap blir kylaren mer motståndskraftig mot yttre påverkan.
  • Det finns kompositioner som, efter färgning av metallen, börjar avge en skarp obehaglig arom, och den förblir tills produkten är helt torr. Detta alternativ bör köpas för lägenheter som är väl ventilerade.
  • Varje förening skapad för applicering på metall måste vara fuktbeständig. Denna egenskap är oumbärlig så att rör i framtiden kan torkas med en fuktig trasa.
  • Bortsett från alla andra punkter bör dessa färger vara ganska värmeledande för att inte minska värmeöverföringen mellan radiatorn och luften i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Innan du köper en radiatorfärgskomposition måste du bestämma vilken yta som ska målas. Som ett resultat är ytan antingen blank eller matt. Glansiga produkter avslöjar lätt ojämna fläckar och är därför inte lämpliga för någon typ av yta.

Nästan alltid radiatorer är gjorda av gjutjärn och är inte släta därför är det bättre att använda färgglada matta produkter. Matta nyanser har också negativa sidor. Till exempel blir vit färg mörkare efter ett tag på grund av det faktum att det finns mikrosprickor i dessa kompositioner där damm ackumuleras. Sådan smuts kan inte tvättas bort, så det är lämpligt att använda mörka nyanser. Den perfekta batterifärgen matchar resten av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målningsstadier

Radiatormålning består av flera steg.

  • Innan du börjar måla måste du lägga onödiga pappersark, kartong eller material på golvet för att inte fläcka golvet och väggarna.
  • Du måste köpa ett par borstar och speciella handskar. Borstarna på borstarna ska inte vara styva. Den första borsten kan vara vanlig och den andra - välvd. Den andra penseln används för att måla svåråtkomliga platser.
  • Huvudregeln: du måste måla uppifrån och ner (från den övre halvan av röret till botten). Först målas de inre golven och sedan alla andra delar för att inte bli smutsig själv.
  • Efter applicering av den första beläggningen, vänta tills den torkar och måla en andra gång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Batteriet kan målas med vilken typ av färg som helst, det viktigaste är att det är värmebeständigt och glöm inte heller applikationstekniken.

Rekommenderad: