Tvättbar Väggfärg: Snabbtorkande, Luktfri Färg För Kökstak I En Lägenhet, Akryl- Och Latexfärger

Innehållsförteckning:

Video: Tvättbar Väggfärg: Snabbtorkande, Luktfri Färg För Kökstak I En Lägenhet, Akryl- Och Latexfärger

Video: Tvättbar Väggfärg: Snabbtorkande, Luktfri Färg För Kökstak I En Lägenhet, Akryl- Och Latexfärger
Video: Måla vägg - Så gör du. Steg för steg 2024, Maj
Tvättbar Väggfärg: Snabbtorkande, Luktfri Färg För Kökstak I En Lägenhet, Akryl- Och Latexfärger
Tvättbar Väggfärg: Snabbtorkande, Luktfri Färg För Kökstak I En Lägenhet, Akryl- Och Latexfärger
Anonim

Valet av efterbehandlingsmaterial för väggar är inte så enkelt som det kan tyckas. Även riktiga byggproffs kan inte alltid omedelbart avgöra vilken lösning som är bäst för ett visst fall. Det finns dock allmänna rekommendationer, regler, som inte rekommenderas att avvika från. Om du följer dessa regler kan du välja en bra tvättbar färg, som inte kommer att visa sig vara värre än keramiska plattor, tapeter, dekorativa paneler.

Bild
Bild

Särdrag

Tvättbar väggfärg hjälper dig att skapa den färgbakgrund du vill ha i ett eller flera rum, samtidigt som reparationerna förenklas mycket. Alla sådana beläggningar, efter applicering och torkning, kan tvättas av med en fuktig trasa, du kan till och med använda tvättmedel. Använd inte slipande produkter eftersom de kommer att lämna djupa repor som är mycket svåra att bli av med . Det enda sättet att hantera en sådan defekt är att färga om.

Färgning är mycket lättare (jämfört med tapeter), och det kommer inte att behövas någon systematisk uppdatering.

Oftast rekommenderas tvättbara färger för familjer med små barn som älskar att måla på vertikala ytor och på allt de kan nå.

Bild
Bild

Den målade väggens färgade yta är lätt att rengöra, repor målas över, och i extrema fall tar en fullständig byte av beläggningen flera timmar. För att inte förvirra någonting och inte förvränga färgen är det värt att komma ihåg märken och namn på färger eller spara de återstående burkarna och etiketterna, kontroller (för säkerhets skull).

I köket och i andra rum där luftfuktigheten är hög fungerar tvättbar färg bättre än vanliga färgämnen. Genom att täcka väggarna i badrummet med det skyddar du dig på ett tillförlitligt sätt mot kondens. Det kommer att bli mycket färre problem med att ta bort fett och smuts runt kaminen.

Fördelen med sådana färgkompositioner kan också övervägas ett ganska jämnt lager och hög motståndskraft mot mekanisk nötning, verkan av skadliga ämnen . Den kemiska sammansättningen av tvättbara färger varierar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna färg kan användas inte bara för väggar utan även för tak. Det är lätt att täcka glas och fiberduk tapeter, betong och tegel, trä och gipsskivor med det.

Olika sorter

Enligt vissa kriterier kan oljefärger också tillskrivas denna typ - men deras brandrisk, förekomsten av en stark obehaglig lukt, toxicitet och lång torktid gör detta alternativ opraktiskt. Få människor använder redan sådana beläggningar i allmänhet, de ersätts av material som är mer praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylfärg rekommenderas för vardagsrum och sovrum, den kan också användas i barnkammaren utan rädsla. De ursprungliga komponenterna är hartser med samma namn, vilket ger utmärkt elasticitet hos den skapade beläggningen. Det kan appliceras på träytor. Denna färg kan dölja mindre brister. Periodisk våtrengöring av sådana ytor är nödvändig, tvättning med inte särskilt aktiva tvättmedel (upp till 3 tusen cykler).

Bild
Bild
Bild
Bild

Latexfärg kan användas där ökad hållbarhet krävs. Oftast behövs sådana beläggningar där en mycket kraftfull belastning skapas: på en trappa, i ett affärscenter eller ett hyreshus, i skolor och sjukhuskorridorer som måste tvättas konstant.

I en lägenhet kan latexfärg rekommenderas för efterbehandling av köksväggar. Det blir då möjligt att tvätta ytorna även med borstar med en mjuk borst - så högt motståndskraft hos sådana beläggningar mot mekanisk påfrestning. I badrummet och andra rum med hög luftfuktighet är fördelen med latexbaserade beläggningar minsta risk för svamp.

Bild
Bild
Bild
Bild

För inredning kan du också använda vattenbaserade färger (endast i torra rum), vattendispersionsfärger. Silikonformuleringar är ånggenomsläppliga, inte bara vattenavvisande. Polyvinylacetatblandningar löser sig själva i vatten, så det är ingen tvekan om någon resistens i detta fall.

Latexformuleringar, som överträffar alla andra alternativ när det gäller praktiska egenskaper, är betydligt dyrare. Fundera över detta och bestäm om du verkligen vill ha fördelarna med dessa material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mattfärg (liksom halvmatt, blank) kan skapas på vilken kemisk grund som helst. Du måste välja sådana material med fokus på din egen smak och på inredningen i allmänhet.

Kom dock ihåg: om du ständigt måste tvätta vissa delar av väggarna, kommer även det mest uthålliga färgämnet att ändra sitt utseende med tiden. Skillnaden kommer att märkas, vilket kommer att påverka interiören negativt.

Bild
Bild

Olika märken

Efter att ha bekantat dig med möjligheterna att tvätta färger i allmänhet är det nu värt att ta reda på vad de kan, vad materialen är avsedda för, som tillhör vissa sorter som produceras av specifika tillverkare. Eftersom det inte är möjligt att lära känna alla tillverkare av byggfärg på marknaden, kan du begränsa dig till de företag som är ledande i betyget och värderas högt av experter.

Akrylföreningar från märket Caparol designad för att måla olika ytor för interiörarbete. De kännetecknas av en hög torkningshastighet. Produkter och tjänster Sadolin bindo (latexbaserad) är användbar för målning av putsade, betong- eller murade väggar. Det kan också användas för gipsskivor och kan också appliceras på tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera) Kolorit kan användas för olika ytor: både under den första målningen och när man korrigerar bristerna i den befintliga beläggningen. Kompositioner Eskaro mer motståndskraftiga mot nötning, men samtidigt kan de inte användas där det kan komma kontakt med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jobbprocess

Tvättbar färg (som vanlig färg) ska endast appliceras på perfekt plana ytor. En vattendispersiv primer hjälper till att spara en del av materialet, vilket också hjälper till att förbättra ytorna. När väggarna är monterade av gipsskivor är det nödvändigt att stänga alla skarvar med kitt och bringa ytan till ett perfekt jämnt tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Områden som påverkas av svampar måste impregneras med speciella medel innan primern appliceras och resterna avlägsnas mekaniskt. Om infektionen är mycket allvarlig, utförs behandlingen ibland upprepade gånger.

Så att den snabbtorkande tvättbara färgen visar alla sina fördelar, Förvara den endast vid positiva temperaturer, och vid frysning, förvara den i rummet där arbetet kommer att utföras (minst 24 timmar) . Rör om innehållet i burken ordentligt. Färgen för det första lagret späds med 5 eller 10% med rent vatten, för det andra kan inte spädas. Sörj för ventilation för rummet som ska målas.

Bild
Bild

Det brukar ta cirka 90 minuter innan det första lagret torkar vid normal temperatur och optimal luftfuktighet, men du kommer att tjäna på att vänta lite längre. Detta hjälper färgen att ligga bättre, bilda en mer hållbar beläggning som ser så attraktiv ut som möjligt. Säkerhetsåtgärder för färgning är användning av gummihandskar, omedelbar borttagning av alla fläckar på huden . Användningen av andningsskydd är ganska effektivt för att förhindra ångförgiftning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Det är möjligt att avgöra vilken tvättbar färg som är bäst endast i ett specifikt fall, men valet av färg är föremål för ganska strikta regler. Ljusa röda, apelsiner, gröna och några andra nyanser ger inte hög täckning. Det första lagret ska vara ljusare, sedan är det redan täckt två gånger med färg av önskad färg.

Du kan variera nyanserna genom att ändra beläggningens grovhet. Färgen påverkas också av absorptionsförmågan hos en viss yta och egenskaperna hos belysningen i rummet. Tänk på alla dessa faktorer för att få exakt det resultat du förväntar dig.

Bild
Bild

Urvalstips

Det kan vara mycket användbart att vägledas av andra konsumenters recensioner, men du bör inte bara vägledas av dem. Annars är det osannolikt att du gör ett riktigt informerat val. När du kontaktar en butik, be alltid om officiella certifikat och andra medföljande papper, och i händelse av avslag, har inget att göra med en sådan butik.

Köp varken det dyraste (priset är nästan alltid överpris) eller de billigaste färgerna och lackerna . Enkel vit färg finns i burken. De önskade nyanserna ges av färgerna, rören som man bör köpa ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att måla med en pensel måste du välja en färg med ett viskositetsindex på 40 till 45. När du använder en sprutpistol måste dessa siffror halveras. För kök rekommenderas att använda formuleringar med en spridningshastighet på 6 till 8 kvm. m per liter (i det här fallet måste det finnas en ändring som tar hänsyn till den ständiga överskattningen av den verkliga döljande kraften hos alla tillverkare och säljare).

Resistens mot vatten vid rumstemperatur måste vara minst 24 timmar. Bra färg har en ljusbeständighet på minst 95%. Nötningsindikatorer - från 60 till 70 mikrometer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom inte allt är skrivet direkt på banken bör du vägledas av referenser till efterlevnad av GOST. Var mer uppmärksam på att läsa recensioner om färgens funktionalitet. Genom att följa dessa enkla regler kan du välja den lämpligaste tvättbara färgen och applicera den på det mest effektiva sättet, säkerställa ytans estetik och behålla den länge.

Färgmatchning skiljer sig inte från samma procedur för formuleringar som inte kan tvättas. Tänk på din personliga smak och den övergripande utformningen av rummet.

Bild
Bild

Med hänsyn till rekommendationer från experter kan du enkelt välja det alternativ som är perfekt för dig. Kom ihåg att ge färg och lack från tillförlitliga och pålitliga tillverkare företräde. Så du kan köpa en färgkomposition som inte kommer att göra dig besviken när det gäller kvalitet och kommer att hålla så länge som möjligt.

Rekommenderad: