Luktfri Metallfärg För Inomhusbruk: Egenskaper Hos Snabbtorkande Kompositioner

Innehållsförteckning:

Video: Luktfri Metallfärg För Inomhusbruk: Egenskaper Hos Snabbtorkande Kompositioner

Video: Luktfri Metallfärg För Inomhusbruk: Egenskaper Hos Snabbtorkande Kompositioner
Video: Metall - Målning på metall utomhus (www.ottossonfarg.com) 2024, April
Luktfri Metallfärg För Inomhusbruk: Egenskaper Hos Snabbtorkande Kompositioner
Luktfri Metallfärg För Inomhusbruk: Egenskaper Hos Snabbtorkande Kompositioner
Anonim

Luktfri färg presenteras på den moderna marknaden för bygg- och efterbehandlingsmaterial i ett brett sortiment. Emulsionen är en dispersionslösning, där latex-, akryl-, polysiloxan- och polyvinylacetatkomponenter kan fungera som bindemedel.

På grund av avsaknaden av lösningsmedel i dess sammansättning är färgen luktfri och är också en utmärkt lösning för att utföra lackering utan att begränsa närvaron av barn, allergiker och äldre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Luktfria emulsioner är mycket populära bland konsumenterna, eftersom de är enkla att använda, praktiska att använda och har ett antal viktiga fördelar:

Hög färgbeständighet målade ytor. Färgen tål intensiv exponering för ultravioletta strålar väl, bibehåller ljusstyrka och färgmättnad under hela dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Halkskyddande effekt … Färgen som appliceras på metallgolvet skapar en halkfri yta, vilket minskar risken för skador och ökar säkerheten i rummet.
  • Snabbtorkande låter dig använda den målade ytan efter 2 timmar. Detta minskar avsevärt tiden för efterbehandling, så att du kan slutföra renoveringen på kort tid.
  • Miljösäkerhet och hygien … På grund av dess sammansättning har luktfria färger inga skadliga effekter på människor och husdjur.
  • Hög fuktbeständighet tillåter användning av emulsioner i rum med hög luftfuktighet.
Bild
Bild
  • Brandsäkerhet … Frånvaron av lösningsmedel säkerställer hög motståndskraft mot tändning av emulsionen.
  • Förekomst av korrosionsskyddande tillsatser vissa typer av emulsioner hjälper till att skydda metallytan från utseende och spridning av rost.
  • Lätt att applicera färg på metallytor och tvättar bra från kläder, händer och verktyg.
  • Brett prisklass låter dig välja en emulsion till ett pris som är bekvämt för varje kund.
Bild
Bild

Olika sorter

Luktfria färger för att måla metallytor finns i ett stort utbud. Kompositionerna skiljer sig åt i sammansättning, tekniska egenskaper och driftsförhållanden. Efter typ av bindemedel är emulsioner av flera typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latex

Dessa är elastiska vattenbaserade emaljer (mer känd som "vattenemulsion"). Partiklarna av syntetisk latex kombineras när de torkas och bildar en tunn homogen film. Detta gör att du kan bilda ett jämnt lager på den målade ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sin textur är latexfärger matta, halvmatta, blanka och superglansiga. Matta formuleringar maskerar väl basfel och glansiga kräver en perfekt plan yta. Latexfärger är giftfria, luktfria, torkar snabbt, har hög slitstyrka och fuktbeständighet. Emulsionen finns endast i vitt. Det används både med användning av färger och i sin rena form.

Akryl

Dessa är snabbtorkande färger som är mycket motståndskraftiga mot aggressiva miljöpåverkan. På grund av detta kan emulsioner användas för interiörarbete både i uppvärmda och kalla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att måla uppvärmningsradiatorer finns det en speciell termoemalj i akryl som tål höga temperaturer väl, samtidigt som den behåller sin färg (utan att spricka).

Arbetet kan utföras med heta batterier … I detta fall torkar färgen helt inom en timme. När du målar metallkonstruktioner i ouppvärmda rum måste du noga läsa produktens märkning och sedan köpa en frostbeständig version.

Olja

Denna typ av emalj är tillverkad på basis av oljor, torkolja och färgpigment. Materialet används ofta för att måla metallytor i varma och kalla rum.

Färgen har hög elasticitet och täckning, bildar en jämn och slät yta och har en låg kostnad. Nackdelen med oljemaljer är en lång torktid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkyd

Alkyd -färger har hög slitstyrka, ljusstyrka och färgmättnad, samt fullständig brist på lukt och lång livslängd. Emaljen är lämplig för att måla radiatorer och handdukstorkar i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkydytan är inte rädd för hög luftfuktighet och är resistent mot kemikalier. Detta gör det möjligt att måla tankar för bränslen och smörjmedel och andra vätskor av kemiskt ursprung med sådan färg.

En liknande blandningen är frostbeständig och har en korrosionsskyddande effekt , tack vare vilken den kan måla inte bara metallstrukturer i interna lokaler, utan också grindar, staket och andra föremål som ligger på gatan. Närvaron av brandskyddsmedel i kompositionen minskar emaljens brännbarhet avsevärt, och närvaron av antiseptika motstår uppkomsten av mögel och mögel.

Användningstips

Det är nödvändigt att måla metallytor vid en temperatur på 10 till 30 grader, och luftfuktigheten bör inte överstiga 75%. I förväg bör ytan rengöras från damm, avfettas och torkas. Sedan måste du applicera primerblandningen och vänta tills den torkar helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av en primer ökar väsentligt vidhäftningen av material och har en måttlig utjämningseffekt. Det är bättre att använda en speciell korrosionsskyddande förening, som förhindrar bildning av rost, och stoppar också processen för metallförstöring i områden som redan är skadade av rost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna och lättåtkomliga områden målas med en rulle och svåråtkomliga områden med en pensel. Användningen av färg i cylindrar kännetecknas av snabb applicering och hög förbrukning av emulsionen, därför är det bättre att måla stora ytor, till exempel garageportar, att använda den klassiska målningen med en rulle och en pensel.

Bild
Bild

Tillverkare

De mest kända företagen som producerar luktfri färg är:

  • Engelska bekymret "Dulux".
  • Ett företag från Tyskland "Caparol".
  • "Tikkurila" från Finland.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna från dessa företag är allmänt kända och är efterfrågade på den inhemska och europeiska marknaden. Bland de ryska tillverkarna kan man särskilja ett företag " Lacra ", engagerat sig i tillverkning av färger och lacker i 20 år. Detta märke producerar högkvalitativa färger till mycket lägre priser än kända utländska motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna från Leningradskie Krasny -företaget, som producerar emulsioner av alla slag, är inte sämre i kvalitet, utseende och tekniska egenskaper än färger från Europa.

Exempel på användning

Luktfria färger erövrar snabbt marknaden och är ett populärt och efterfrågat material. De är inte sämre i sina prestandaegenskaper än traditionella emaljer, de låter dig skapa intressanta färgkombinationer och garantera fullständig säkerhet vid användning.

Luktlös, snabbtorkande och attraktiva målade ytor gör denna akrylemulsion idealisk för radiatormålning

Bild
Bild

Färgkompatibilitet med alla färgscheman ger gott om möjligheter till kreativitet

Bild
Bild

Användningen av en alkydblandning för att måla golvet garanterar en halkfri yta och ett attraktivt utseende på basen

Rekommenderad: