Glasfibergipsning: Glasfiber- Och Glasfiberalternativ Används För Att Säkra Nätet För Vägggips

Innehållsförteckning:

Video: Glasfibergipsning: Glasfiber- Och Glasfiberalternativ Används För Att Säkra Nätet För Vägggips

Video: Glasfibergipsning: Glasfiber- Och Glasfiberalternativ Används För Att Säkra Nätet För Vägggips
Video: spackla som ett proffs 2024, Maj
Glasfibergipsning: Glasfiber- Och Glasfiberalternativ Används För Att Säkra Nätet För Vägggips
Glasfibergipsning: Glasfiber- Och Glasfiberalternativ Används För Att Säkra Nätet För Vägggips
Anonim

Glasfibergips är ett viktigt element i modern teknik. Materialet används när det är nödvändigt att förstärka våtutseende, hydraulisk isolering, tak, golv. Genom att använda den återställer de olika ytor med element i strukturer.

Ansökan

Glasfibernät används när det är nödvändigt att utföra byggnadsarbeten. Till en början var de stavar med trälister som stoppades på väggens yta. Sedan ersattes de av metallnät. Nu har de redan ersatts av produkter av glasfiber och plast.

Bild
Bild

Men dessa element är avsedda för att stärka ytskiktet, för att skapa en ram inuti som håller klädseln, gjord som ett monolitiskt block över hela ytan. Tyget förhindrar sprickbildning, avtagning, avskalning, förstörelse.

Ökningen av efterbehandlingsmaterialets vidhäftning till ytan beror på att dess yta ökas med oändliga präglade utsprång i nätelementen. Ett lager gips med kitt kommer inte att fastna fast vid varje material. Därför används armering verkligen när man arbetar med skum, sandkalksten och liknande material.

Bild
Bild

Armeringsnät används när det är nödvändigt att bearbeta fogar, sömmar med distanser. Rutnätet är relevant när man arbetar med material som ser ut som ark. Dessa är gipspapp, expanderad polystyren, olika paneler med block.

Glasfibernät används vid behov:

  • installation av hydraulisk isolering och värmeisoleringsbeläggningar;
  • när det är nödvändigt att stärka platser med distanser i fönster och dörrblock till väggarnas yta;
  • förstärka självutjämnande golv med golv.

Behovet av förstärkning och förstärkning av våt applicerade beläggningar dikteras av konventionell fysik. Applicering av ett tunt lager på en stor yta kommer att resultera i ojämn krympning under torkning. Därför kan det spricka när det mognar.

I framtiden utsätts finishen för förändringar i temperatur och luftfuktighet. Detta bidrar till utseendet på termisk expansion i material. I olika delar av ytan är processförloppet annorlunda. Som ett resultat uppstår en ojämn förändring i storlek. Sprickor i gipset uppstår.

Bild
Bild

Förstörelse kan observeras, eftersom receptet inte följdes när blandningen bereddes. Närvaron av ett sådant ögonblick anses normalt när det förbereds på egen hand. Det finns avvikelser från de nödvändiga parametrarna i skikttjockleken, tekniken kränks när beläggningen läggs.

Detta kan ofta ses på fasader med yttre element i strukturer . Här är temperaturförändringar med luftfuktighet särskilt betydande. Vid arbete på fasader används starkare och mer pålitliga nät utifrån.

En annan stor utmaning när man går igenom en våt finish är närvaron av ofullständig vidhäftning till ytan. När materialet har en jämn konsistensdensitet, då absorberas vatten dåligt, porer med ojämnheter saknas på ytan. Beläggningen på den håller inte särskilt länge.

Glasfibernät fäster däremot perfekt. Det kommer att fastna på ytan av nästan vilket material som helst. Så det kommer att bli en mellanliggande länk, som har samma vidhäftning till väggytan och materialet för dekoration.

Bild
Bild

Användningsområde

Armeringsnät kan användas som ett skelett när man fyller utrymmen med hålrum mellan ark och block i byggmaterial. Om ett sådant gap är stort, kommer kittet inuti det inte att fästa. Det kommer snabbt att smula. Sömmen öppnas. Med hjälp av nätet behålls gipset efter att det har förstörts eller spruckits.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ett glasfibernät är tillverkat av kan man förstå med namnet. Med aluminoborosilikatglas dras först tunna trådar. De kan enkelt böjas. De kommer dock inte att gå sönder. De har också hög hållfasthet. Sedan bildas av dem balkar, som är sammanflätade som ett nät med celler med olika storlekar. Oftast är cellstorlekarna två gånger två, fem gånger fem och tio gånger tio millimeter.

Materialets yta är speciellt behandlad för att öka dess alkalimotstånd . För att uppnå detta skydd impregneras fibrerna med en polyakryl -dispersionsformulering. Det gör att nätet kan förbli inne i alkalimiljön under mycket lång tid utan problem.

Polyakrylimpregnering är ett måste. När det inte finns där är det omöjligt att använda sådant material med gips eller kitt. Efter en viss tid kommer det att lösa sig under verkan av alkali.

Glasfibergips, med en speciell sammansättning med bearbetning, kännetecknas av närvaron av unika prestandaegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelar med förstärkningsnätet:

  • Det är resistent mot aggressiva miljöer. Det kan kombineras perfekt med kompositioner av mineralplåster, där det är exakt en alkalisk miljö.
  • Tål höga grader av stress.
  • Kan ge ytor stötbeständighet, ökar deras egenskaper relaterade till styrka.
  • Perfekt att kunna fästa vid ytan på kitt och gips.
  • Skyddar beläggningen från sprickbildning.

Negativa egenskaper:

Nackdelen med galler är att det inte är nödvändigt att applicera en lösning med en tjocklek av mer än sex eller åtta millimeter på ytans nivå. Förstärkning i detta fall kommer inte att vara användbart. Den andra nackdelen var det faktum att all plast är resistent mot de aggressiva verkningarna av den kemiska miljön i lösningar för konstruktion. Under verkan av alkalier löses det förstärkande nätet.

Vilken egenskap som helst är direkt beroende av maskens densitet. Denna parameter bestäms med hjälp av förhållandet mellan materialets massa i gram och kvadratmeter av dess yta. Ju högre densitet, desto högre grad av maskmotstånd mot olika yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se att materialet är mångsidigt. Det gör det möjligt att förbättra kvaliteten på alla processer för efterbehandling, börja med en grov utjämning, avsluta med målarnas arbete. Det är inte särskilt dyrt. Effekten av användning måste ägnas vederbörlig uppmärksamhet.

Hur väljer man?

När du väljer ett nät bör du vara mer uppmärksam på att geometriska dimensioner följs i dukar och celler. Leta efter långsträckta eller bubblande områden. När platser med snedvridningar påträffas i rullen under utfällning kommer det inte att fungera att utföra högkvalitativ läggning av materialet på ytnivån.

Armeringsnät har en densitet av hundra sextio till två hundra tjugo gram per kvadratmeter. De används när det är nödvändigt att utföra arbete relaterat till kitt och gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används nät i källaren och underjordiska delar av byggnader . Materialet som tillhör denna grupp har en densitet på tvåhundra tjugo till tre hundra och trettio gram per kvadratmeter. Denna typ kallas förstärkt nät. De tål betydande påfrestningar under extrema förhållanden. Dessa material är dyrare. För att producera dem måste du ha mer råvaror.

Bild
Bild

Metallgaller

Metallnät används för att förstärka gipsskiktet i finishen, själva väggarna, när de har en instabil yta. Materialet är populärt. Det är efterfrågat när man förstärker ett lager gips i väggarna från utsidan.

Nätet används inte bara som ett förstärkande primärskikt i dekoration . Detta är en dekorativ yta utifrån i socklar och andra konstruktioner av armerad betong eller tegel. För olika ytor, beroende på kraven på tjocklek och hållfasthet i det applicerade lagret. Mesh används med celler som har olika dimensioner. Materialet som används vid tillverkning av maskor har en relief med olika höjder och olika tjocklekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applicering av nätnätet

Nu tillverkas kedjelänken med ståltråd med hög kolhalt, hög legering. Den levereras med en polymerbeläggning. Kedjelänken, som är belagd med polyvinylklorid, håller längre. Det är inte frätande. Kan motstå handlingar från ett yttre stön. Detta nät används dock ofta för att skapa staket och produceras i en mängd olika färger.

En kedjelänk görs genom att väva tråd , som har en diameter på en till tre millimeter i en spiral. Sedan korsas de med varandra och bildar ett vanligt maskväv. Ett sådant metallnät är lämpligt för att täcka väggar, under konstruktion av vilka adobe eller lera användes, innan man applicerar lösningar på deras yta. Med hjälp av nätet skapas ett förstärkande avlastningsskikt. Den rymmer högvolymgips. Ju tjockare den är, desto större är cellens storlek. Fäst nätet på samma sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hänsyn till mångsidigheten i användningsområdet för armeringsnät erbjöd företagen som producerar det ett stort sortiment av detta material inom konstruktion. Genom att förstå huvudkriterierna när du väljer kan du enkelt köpa rullmaterial av utmärkt kvalitet, vilket är lämpligt för arbete.

Rekommenderad: